2012-01-08 7 浏览
一个星期六, 终于"滴"起心肝去豚王朝圣. 去到发现原来条人龙系O系一条小巷里面, 排左大概一个钟到, 2PM入到去. 我选择左黑王, 因为好似比较特别. 朋友都系叫左黑王. 可能厨房方面有啲误会既关系, 朋友O个碗面黎错左, 我朋友话唔紧要, 照食, 但系厨房坚持要换返O岩既俾佢. 所以我都唔食我O个碗住, 谂住等埋朋友新O个碗面黎左先一齐开始食. 点知厨房见我O系度等, 又话要换过另一碗俾我, 佢地话因为要热先会好食, 我话唔好咁"哂"左佢, 我宜家即刻开始食, 但系佢地坚持换俾我... 我呢一刻好欣赏佢地! 觉得佢地对煮拉面有十万个认真同热心!!!! 个面实在太好食喇. 佢有得拣面既硬度, 我拣左硬. 我觉得太软无咁好食. D汤好浓味, 同埋好似会痴住D面咁, 好正!!! 我未试过食一样野可以有咁欣赏个食物既感觉. 我本来好想饮哂D汤架, 但系真系太饱喇, 食唔哂. 我觉得俾$90同埋排一个钟队去食呢碗面, 系绝对值得!!

我觉得俾$90同埋排一个钟队去食呢碗面, 系绝对值得!!