2021-05-29
朋友知道我一向鐘意食鰻魚 特意介紹我去一間食鰻魚天婦羅嘅餐廳 鰻魚食得多 tempura我就從未試過我地叫左個江戶前天丼和迷你天丼 &稻庭烏冬. 店員隨即拿了個大箱出嚟,原來係D烏冬的配料 可自由配搭👍🏾 然後就聽到油炸聲音,廚師即席新鮮煮tempura 店員送餐來到我面前 我第一時間覺得有咁多餸 同個餐牌係一樣大小 我急不及待夾起條約一尺長嘅鰻魚影相 一咬落去就覺得好好味,果然名不虛傳😂 事關除左材料新鮮,D粉剛剛好,而且天丼的醬汁夹得好好,唔會太鹹 😚 特別想提小柱墨魚tempura 👍🏾👍🏾個飯仲有2隻蝦同其他蔬菜!記得要食左一半飯先督爛隻炸溫泉蛋呀!好味!我朋友的烏冬他初時話湯有D鹹,但他一打左隻溫泉蛋入去之後,D味剛剛好,好配合!他話D烏冬好滑添 佢叫個個雖然冇鰻魚 但係有蝦 菇 南瓜 炸溫泉蛋 紫菜tempura. 我哋食晒所有嘢之後飲埋個黑豆茶 完全唔覺得油膩! 鍾意食鰻魚或者天婦羅的人 一定要來試試!
迷你天丼 &稻庭烏冬
江戶前天丼