2010-06-22
$37 set lunch (未計加一), 仲要喺父親節日子, 預咗都係普通質責. 揀佢唔係因為貪平, 而係見佢d裝修幾好, 牆身掛滿畫, 紅色梳化椅, 水晶吊燈... 同一個場的其他餐廳大部分我哋都試過了, 所以今次試le間.我哋order咗兩個set lunch, 分別係吉列龍脷柳配飯和豬扒配意粉 (佢哋作得很好聽的名字我已經唔記得).1. 餐湯味道一般, 忌廉湯真是忌廉湯, 粟米等任何配料都無的.2. 意式麵包配橄欖油和醋, 麵包一般, d醋味道差d.3. 龍脷柳, 完全無魚味, 明顯是雪咗好耐的平貨. 而且魚肉很薄, 只食到外面的吉列味道, 食咗一半個口都已經"鞋"晒. d飯好硬和唔夠熱.4. 豬扒, 同樣係雪咗好耐的平貨, 完全無豬肉味, 煎完很硬.5. 餐飲一般可接受.以上主菜份量不算多, 我哋兩大一細share食, 但因為唔好食, 最後寧願食剩.我俾Oliva的評語是: 我唔介意俾$47甚至$67甚至$87食一個餐, 但係唔應該將貨就價, 無謂浪費咗咁靚的裝修環境. 而以上的餐, $27都唔值. 再整d咁嘅食物出嚟, 遲早嚇走晒d客.
2. 意式麵包配橄欖油和醋, 麵包一般, d醋味道差d.
5. 餐飲一般可接受.