🎉每逢生日、紀念日或者特別日子,想食鐵板燒慶祝我一定會諗起一間秋田鐵板燒🥰 係我喺香港食過最好食嘅鐵板燒餐廳!佢哋嘅套餐最平嘅只係$888一位,而且食材一啲都唔馬虎,有齊鮮活龍蝦、鮮活鮑魚、鵝肝同埋和牛!💯✰秋田二人前套餐Akita · $888/位❥成個套餐總共有12道菜,每一道水準都非常之高!♡季節沙律❥加咗海藻麵嘅新鮮麻醬沙律。♡魚子鵝肝蒸蛋❥蒸蛋都要咁高貴,有魚子同埋鵝肝粒。蒸蛋好滑溜。♡鮮活時令龍蝦❥龍蝦仲係好生猛,而且好大隻啖啖肉超彈牙😍廚師將佢切成粒,再加上龍蝦膏、牛油同埋蒜蓉整嘅醬汁,勁好味!有一片好香脆嘅多士墊底可以一齊食。❥龍蝦頭會用嚟火焰表演,全部食客一齊舉高相機 📸😂 之後個頭會用嚟煮湯。♡原隻鮮活南非鮑魚❥勁大隻,勁厚肉,勁彈牙!用鮑魚肝、海苔整嘅忌廉汁,加埋墊底嘅海帶,creamy惹味。♡季節時令海鮮❥今次嘅時令海鮮係銀鱈魚🥰 師傅手勢相當好,銀鱈魚個外皮煎得好脆,魚肉非常嫩滑,好好食!♡香煎頂級鵝肝❥應該係我食過嘅鐵板燒餐廳入面,煎得最好食嘅鵝肝🥹 真正外脆內Juicy,而且佢真係好厚好大塊,仲要每人一塊唔係俾一半你🥹🥹 加埋香脆嘅多士、魚子、金箔,個賣相

✰秋田二人前套餐Akita · $888/位
❥成個套餐總共有12道菜,每一道水準都非常之高!

♡季節沙律
❥加咗海藻麵嘅新鮮麻醬沙律。

♡魚子鵝肝蒸蛋
❥蒸蛋都要咁高貴,有魚子同埋鵝肝粒。蒸蛋好滑溜。

♡鮮活時令龍蝦

♡原隻鮮活南非鮑魚

♡季節時令海鮮

♡香煎頂級鵝肝
❥應該係我食過嘅鐵板燒餐廳入面,煎得最好食嘅鵝肝🥹 真正外脆內Juicy,而且佢真係好厚好大塊,仲要每人一塊唔係俾一半你🥹🥹 加埋香脆嘅多士、魚子、金箔,個賣相都非常吸引。

♡鹿兒島霜降和牛薄燒卷
❥油花靚到嘩一聲,捲住蔥同埋蒜片一齊燒。

♡鹿兒島霜降和牛厚燒
❥呢塊和牛不得了,由於之前嘅菜式都有少少滯,揀咗7成熟,但依然入口即溶,配上Wasabi沙律醬、鹽昆布、岩鹽同埋炸蒜一齊食唔同配搭。和牛油脂勁香,好高質!

♡櫻花蝦炒飯
❥成個套餐最睇到廚師功架就係睇呢個炒飯😂 呢度嘅炒飯100分🥰粒粒分明。

♡炒野菜
❥食埋個菜解油膩。連個菜都好好食㗎😆

♡龍蝦清湯
❥用之前嘅火焰龍蝦頭煮嘅湯,好清甜。

♡精選甜品
❥秋田招牌甜品係即製豆沙包,真係好少餐廳有得食!一定要等埋杯雪糕先食,夾埋一齊食冰火相容,口感同味道都滿分🥰

============ヽ(○´∀`)ノ♪

㊗️🥂記得如果需要慶祝生日或者任何節日週年,都可以book位嘅時候同職員講,佢哋可以安排喺鐵板上面寫祝福語俾大家影相留念🥰

👍🏻呢度嘅服務、食材、味道甚至係環境都真係非常好,一定繼續嚟幫襯🥰