穿過布簾入到嚟呢間餐廳,燈光偏昏暗,有種神秘感,透過門口嘅字牌、牆上嘅獅子山同menu上嘅文字設計,都見到店鋪對香港嘅「鐘意」係有幾咁勁!✍🏻 /申子和牛燒:鹿兒島A4▪️價錢:HK$338▪️美味指數:♥♥♥♥♥儀式感特別重嘅新菜式登場!本來唔明1片和牛、1粒蛋同1舊飯點解值咁嘅價錢,點知望住師傅由燒肉、淋醬汁,到撈完飯卷起,再燒肉,成個過程已經令人流曬口水,食完真係十分回味!鹿兒島A4和牛嘅油花細緻均勻,食落軟滑,有種入口即溶、齒頰留香嘅感覺。嚟到呢間餐廳,無論預算幾多,都唔好miss咗呢道咁精緻美味嘅菜式啊🤤✨✍🏻 /海苔拖羅赤膽壽司▪️價錢:HK$198▪️美味指數:♥♥♥♥♥平時真係好少食咁貴嘅壽司,一上枱真係閃閃發光,唔捨得放落口(笑)。每樣食材都好新鮮,仲有魚籽添~不過最鐘意嘅都係份赤膽,慢慢品嚐,鮮味十足💕✨✍🏻 /雞翼:鹽燒▪️價錢:HK$40/串▪️美味指數:♥♥♥♥♡1串2隻,表面燒到金黃色!可選鹽燒或梅子味道,鹽燒味道有啲似我媽媽平時嘅煎雞翼(笑),建議想食特別口味,可以試吓梅子,可能更有驚喜!✍🏻 /雞軟骨▪️價錢:HK$32/串▪️美味指數:♥♥♥♥♡雖然對比其他菜式,雞軟

✍🏻 /申子和牛燒:鹿兒島A4

▪️價錢:HK$40/串

✍🏻 /雞軟骨
▪️價錢:HK$32/串
▪️美味指數:♥♥♥♥♡
雖然對比其他菜式,雞軟骨調味唔算特別突出,但依然係咁好食,食串燒必點item😋✨

✍🏻 /大蔥黑豚燒:柚子
▪️價錢:HK$48/串
▪️美味指數:♥♥♥♥♡
可選柚子或燒汁,感覺柚子味配黑豚燒可以增添一份清新味道。但呢串居然係大蔥比黑豚燒又好味,咬落去大蔥一層層剝落好清甜🫶🏻✨

✍🏻 /厚豆腐
▪️價錢:HK$38/2件
▪️美味指數:♥♥♥♥♥
每次食居酒屋,我一定會叫厚豆腐,果種外脆內軟嘅口感真係無法抗拒,今次仲配有醬汁添,食落更滋味😋✨

✍🏻 /明太子芝士山藥
▪️價錢:HK$62/串
▪️美味指數:♥♥♥♥♡
爽口山藥配炙燒芝士片,有啲明太子喺面,但份量唔算多,呢款菜式山藥比較搶鏡🤔✨

✍🏻 /日本甜薯
▪️價錢:HK$45/串
▪️美味指數:♥♥♥♥♥
平時一般麻麻哋食甜薯,因為多數係食放題細細粒果款,估唔到今次呢個係切片,而且面頭仲好似有層焦糖(唔知係咪本身甜薯嘅糖份),咬落去表面微脆,而下層嘅甜薯就夠曬香綿🍠✨
2022-10-18