稚由兩位90後年輕人經營,位於元朗俊賢坊既一間小店,門面充滿日式風格,有種居酒屋🏮既感覺,鋪內排滿動漫人物掛畫。主打日式料理,Menu選擇多,每份主食都可以升級為定食,定食包左前菜(芝麻醬玉子豆腐),漬物(海蜇),味噌湯,珍珠米飯🍚,煎茶。——————————————♥———————————————- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - ♥️ 香煎照燒和牛漢堡扒-定食配烏冬 $122可選燒汁/日式咖喱,外層煎得香口,肉味濃郁,肉汁豐富,問左店員,烏冬選用真打烏冬,食落滑身彈牙。♥️ 山賊豚肉燒-定食配茶漬飯 $104採用豬頸肉製作豚肉燒,所以比較爽身彈牙,豚肉份量爆多,醬汁有啲似日式燒汁,食落甜甜地有小小生薑味,配茶漬飯食一流。♥️ 半條招牌蒲燒鰻魚-定食配貓飯 $112有一條/半條選擇,鰻魚賣相吸引😍燒得好靚,肥美厚肉,魚肉嫩滑冇骨,配上微甜既醬汁,滋味👍🏻!初嘗試貓飯,覺得冇咩特別,下次食返茶漬飯。店員溫馨提示✨要襯熱拌勻,紫菜木魚絲腍左就難拌得均勻。♥️ 雞皮串 追加$18- - -

♥️ 香煎照燒和牛漢堡扒-定食配烏冬 $122

♥️ 山賊豚肉燒-定食配茶漬飯 $104

♥️ 半條招牌蒲燒鰻魚-定食配貓飯 $112

店員溫馨提示✨要襯熱拌勻,紫菜木魚絲腍左就難拌得均勻。

♥️ 雞皮串 追加$18