2022-11-14
必推‼️ 去咗銅鑼灣呢間上年開業嘅Omakase店!餐廳環境氣氛好好,Mike師博勁友善比人感覺好舒服🥹 職員服務好細心到位,而係佢地設計菜品方面完全感受到誠意🥰 食食下師傅問我地晏就食得多唔多野,話今晚份量都幾多㗎,食完證實份量同食材絕對對得住價錢👍🏻 我地食下傾下飲下,唔覺唔覺食佐3個幾鐘,好盡興🫶🏻 佢地Sake🍶嘅12生肖杯好靚🤩𝐃𝐈𝐍𝐍𝐄𝐑 𝐎𝐦𝐚𝐤𝐚𝐬𝐞 $𝟏,𝟔𝟖𝟎 𝐩𝐞𝐫 𝐨𝐧𝐞 ✦ 海膽醬蒸蛋 | 呢個配搭完全一流,蛋超滑捋捋,配咗冬菇、蝦肉、帶子,伴隨陣陣馬糞海膽味👍🏻 食第一啖已經“唔...“ 正!✦ 鹿兒島剝皮魚配肝醬 | 剝皮魚新鮮口感彈牙,肝醬配馬關蔥好creamy另外加咗紫蘇花✦ 北海道鮮帶子、蔥油沙甸魚磯邊卷、秋刀魚、花咲蟹腳 | 用咗黑白太極半月碟盛上,擺盤賣相好靚😍 左至右食,宜家秋刀魚當造加埋薑蔥增加層次感好鮮味,花咲蟹腳蟹肉味濃,出色👍🏻✦ 沙嗲白子 | 白子配沙嗲醬第1次試,少少惹味同白子味道口感原來好夾👍🏻 ✦ 香箱蟹肉蟹籽蟹膏 | 鋪滿蟹殼好足料,有蟹醋可以點嚟提升鮮味😋✦ 吞拿魚腦天 | 用咗蛋黃醬醃一醃再炙燒加上蔥,咬落軟糯,魚味濃郁☺️✦
𝐃𝐈𝐍𝐍𝐄𝐑 𝐎𝐦𝐚𝐤𝐚𝐬𝐞 $𝟏,𝟔𝟖𝟎 𝐩𝐞𝐫 𝐨𝐧𝐞
✦ 煙燻鰆魚 | smoked rosemary煙燻做法,加上馬關蔥焗佢幾分鐘,呢味必試👍🏻 煙燻味好足好香,配埋帶鮮味嘅鰆魚,好想encore~
🍣 12件
✦ 白蝦|配搭紫蘇花、柚子
✦ 針魚|蔥、醬油,口感爽脆
✦ 石垣貝|厚身得嚟唔韌
✦ 赤貝|比想像中更厚身更大隻,口感一流
✦ 鮫鰈魚|右口魚邊其中一款,火炙過好香,上面比較肥啲帶有兩種口感
✦ 深海池魚|池魚|目光魚|鰤魚 4款
✦ 青森縣大間熟成18日拖羅 | 天然野生,呈棗紅色雪花較多,口感更嫩魚味更濃☺️
✦ 北海道鹽水海膽|品嚐天然清甜味
✦ 鱈魚BB|細條啲嫩啲,可以試到滑漏口感
✦ 花咲蟹飯|一小時煮製,有海膽、三文魚籽、蟹肉、紫蘇、蔥、洋蔥、冬菇,好吸睛好足料嘅一味
✦ 魚湯|用池魚、赤鯥、金目鯛去熬製
✦ 玉子蛋糕、日本哈密瓜|佢個蘋果器皿好靚好得意🍎
💬 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥:
好有親和力嘅Omakase店,成個用餐體驗食得好自在好盡興💯 以$1,680銅鑼灣中價位嘅Omakase,佢嘅份量真係算好多,滿載而歸🤰 餐目有佢地獨有嘅特色,超推薦大家一定要嚟呢到飲返杯嘆下美食😍 佢地仲免開瓶費同切餅費👍🏻😊 另外佢地lunch Omakase menu 有$680 12品 & $880 set,大家都可以試下♥️