2020-11-16
假日喺昂坪行完山落返東涌想搵間餐廳解決晚餐,自從東薈城擴充左之後就多左好多餐廳選擇👍🏻今日就入左間叫반찬앤쿡 BANCHAN and COOK嘅韓食餐廳試🇰🇷餐廳裝修行復古韓風,有啲乾花襯托幾啱打卡📸佢地就推出左個二人套餐($368),見幾抵食我地就叫左嚟試☺️🍛紅菜頭南瓜沙律味道無乜特別,食材都算新鮮加埋黑醋汁幾開胃🍛烤牛肉蛋包飯最滿意嘅一道☺️做到半熟滑蛋嘅感覺,配飯一流👌🏻而烤牛肉用醬汁醃過,味道偏甜,我自己幾鍾意☺️而值得一讚係飯底有用醬油炒過,有少少配菜,唔會好單調🤤🍛牛肋骨飯令人失望😣牛肋骨炆得唔夠稔,完全咬唔開,要叫侍應幫我地換過舊😢而味道都尚算可以,但可以再入味啲🙂🍛炸雞薯條全部都啱啱炸起熱辣辣上碟,呢味都好難唔好味嘅😂所以都算ok👌🏻飲品方面就配左士多啤梨茶🍵整體嚟講餐廳裝修都好靚,坐得好舒服,係味道方面仲有進步嘅空間⚠️但二人餐算幾抵食💯
🍛紅菜頭南瓜沙律
味道無乜特別,食材都算新鮮加埋黑醋汁幾開胃
烤牛肉蛋包飯
🍛烤牛肉蛋包飯