2023-10-04
📍#三日月 (尖沙咀)尖沙咀金馬倫道23號金馬倫廣場2樓B號舖♡人均消費: $1096▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️今次到訪既係位於尖沙咀金馬倫道廣場既三日月,餐廳主打係以高質鐵板燒為主,環境舒適乾淨,坐係bar枱望住師傅烹調料理都係一種視覺享受☺️當日我地叫左 #澳洲龍蝦・#美國Prime 肉眼薄燒9道菜午市套餐,係逢星期一至五午市先有㗎~.👉🏻#澳洲龍蝦#美國Prime 肉眼薄燒👉🏻#9道菜午市套餐✨#前菜三小點✨#沙律前菜包括有牛蒡、日本芝麻醬豆腐、煙燻雞肉~✨#茶碗蒸茶碗蒸非常香滑,上面加咗好香既松露油,亦加上左三文魚子,味道鮮鹹,發現裏面仲有木耳絲,增添左更豐富嘅口感~✨#鮮活澳洲龍蝦今日嘅VIP就係龍蝦🦞龍蝦汁用左本身自己嘅龍蝦膏 加上香草醬整成醬汁,質感好厚,味道好香🥺加上龍蝦爽口彈牙,啖啖肉,超好食!旁邊仲有紫薯粉作點綴✨#鐵板燒日本野菜✨#美國Prime肉眼薄燒卷薄薄既美國Prime肉眼卷住金菇、蔥花黎燒,別有一番風味,美國Prime肉眼本身個肉已經好好味,就算燒完既金菇、蔥花亦完全唔會乾,入口咇哂汁,非常juicy,可自由加上岩鹽、黑椒、酸汁、麵豉汁、胡麻醬,個人最喜歡
尖沙咀金馬倫道23號金馬倫廣場2樓B號舖
♡人均消費: $1096
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
👉🏻#澳洲龍蝦#美國Prime 肉眼薄燒
👉🏻#9道菜午市套餐
✨#前菜三小點
✨#沙律
前菜包括有牛蒡、日本芝麻醬豆腐、煙燻雞肉~
✨#茶碗蒸
✨#鮮活澳洲龍蝦
✨#鐵板燒日本野菜
✨#美國Prime肉眼薄燒卷
薄薄既美國Prime肉眼卷住金菇、蔥花黎燒,別有一番風味,美國Prime肉眼本身個肉已經好好味,就算燒完既金菇、蔥花亦完全唔會乾,入口咇哂汁,非常juicy,可自由加上岩鹽、黑椒、酸汁、麵豉汁、胡麻醬,個人最喜歡就是黑椒☺️
✨#鐵板炒飯
當日最好食既除左鐵板龍蝦,呢個炒飯都非常好食,先將櫻花蝦乾、白飯魚乾炒香,再加入白飯、自家製梅子醬同木魚乾,飯粒炒得夠乾身,自家製梅子醬香味好岀。廚師介紹可先食一半原味鐵板炒飯,之後可再加上鰹魚湯同芥末造成茶漬飯,兩種口味下,個人覺得後煮更好食🤤估唔到鰹魚湯同芥末都可以咁夾! !
✨#龍蝦味噌湯
龍蝦味噌湯用返個龍蝦頭整成,增加返陣陣鮮味~唔錯。
✨#甜品
甜品全部由日本直送,今日random 既甜品係#士多啤梨卷#十勝紅豆雪糕🫘 士多啤梨卷個cream好滑,士多啤梨味好香🍓 紅豆雪糕甜度適中,入口有少少紅豆蓉咁~很不錯
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️