2019-11-01
黎到太子,不忘要去一去支持一下受影響嘅小店。去到西洋菜北街,好似去左第二個世界,係寧舍靜。白色嘅小屋入到去食客想講乜就講乜,好隨意(依家唔知點解講嘢都要睇咩場合講)。俾大家參考下佢午餐有咩食。我選擇左坐近窗口,好似可以有啲嘢望下,呢邊呢個鐘數比較少人,又唔怕好多人路過。流心牛角英式早餐,98元。同平時食嘅有小小唔一樣,首先係迷你流心牛角包,芝士幾濃,我唔係第一樣食佢,所以已經無咁暖。之後係黑松露炒蛋,唔錯,蛋幾滑,黑松露好夠,食落口好正。煙三文魚腸仔正常,唔係伏。要介紹係焦糖香蕉,呢個我未食過,上面一層焦糖,脆脆地,配香蕉係好味(當然係邪惡)。肥威,配餐半價18元,不過不失。回應番題目,勁驚喜,好多連豬!!店主仲有一間hami bakery,係整馬卡龍㗎,店係觀塘,唔知好唔好味,食過就留言話我知。
白色嘅小屋
俾大家參考下佢午餐有咩食。
肥威,配餐半價18元,不過不失。