同朋友相聚,最鍾意book一啲環境舒適既居酒屋❤️今次同朋友食既呢間《漁正居酒屋》都好唔錯!和風裝潢,牆身貼滿和風海報、日式燈籠🏮光線和諧,仲有唔少卡位,係同朋友傾計用餐既好地方!餐廳提供多款食物選擇,刺身、串燒、火鍋、壽司、一品料理等等咩都有,睇menu睇到選擇困難症😂樣樣都想食🤭❥ 特選牛肉火鍋 $328🥩雪花牛唔算好大塊,但肉質嫩滑得黎帶點爽彈,牛肉味濃,有入口即溶感覺🥰用左日本昆布湯底,味道濃郁,另外配埋娃娃菜、冬菇、粟米芯、蘿蔔等等 ,好豐富🧡店員一開頭會幫你放落個湯底度,夠晒貼心😋👍🏻❥ 店長精選時令刺身拼盤 (上) $398大大碟兼賣相精美既刺身拼盤🤩呢個拼盤有好多款刺身:甜蝦、帆立貝、吞拿魚、油甘魚、八爪魚、三文魚、左口魚邊、縞鰺池魚~款款都好新鮮🫶🏼帆立貝夠大粒,鮮甜可口!三文魚同油甘魚都係厚切,肉質細緻😋平時比較少食左口魚裙邊,口感肥美又爽口😚另外仲有縞鰺池魚,味道清爽鮮甜,魚油甘香!呢個價錢有咁多款刺身,絕對值得一試😆❥ 牛舌串 $35去親居酒屋都必點牛舌串燒❤️牛舌好厚身,燒得岩岩好👍🏻食落有口感,肉汁豐富,黑椒調味好香口😋❥ 雞皮串 $28雞皮燒到脆卜卜,皮脆肉嫩
同朋友相聚,最鍾意book一啲環境舒適既居酒屋❤️
今次同朋友食既呢間《漁正居酒屋》都好唔錯!

餐廳提供多款食物選擇,刺身、串燒、火鍋壽司、一品料理等等咩都有,睇menu睇到選擇困難症😂樣樣都想食🤭

❥ 特選牛肉火鍋 $328

❥ 店長精選時令刺身拼盤 (上) $398
大大碟兼賣相精美既刺身拼盤🤩

❥ 牛舌串 $35
去親居酒屋都必點牛舌串燒❤️
牛舌好厚身,燒得岩岩好👍🏻
食落有口感,肉汁豐富,黑椒調味好香口😋

❥ 雞皮串 $28
雞皮燒到脆卜卜,皮脆肉嫩多汁!

❥ 原味乳酸梳打 $58
❥ 巨峰乳酸梳打 $58
兩杯飲品都大大杯,梳打氣泡感十足,好清新解膩!
2023-04-24