今次同大家介紹一間好Chill嘅餐廳,餐廳成個感覺有啲似酒吧,特別係露天位置超有Feel。———————————————🌟AKAGAI呢個前菜係以赤貝為主,中間包有蔥同幼嫩嘅蘆筍,咬落去赤具非常爽口而且仲好鮮甜,擺盤都好靚值得打卡。🌟SHREDDED CELTUCE SALAD呢個沙律好特別,用萵筍切成條然後浸入醬汁中,感覺就好似日式冷麵做法,但係麵條真係非常有驚喜,如果唔係知道菜式名真係完全唔知原來係萵筍製成。面頭有少少三文魚籽,帶有咸香感同時亦令口感更豐富。🌟CARAMELIZED PUMPKIN焦糖南瓜非常有驚喜,先係南瓜本身選材已經好好,咬落去可以食到南瓜果種粉糯嘅口感,加上面層香脆嘅焦糖,令人有種外脆內軟嘅感覺。🌟CHARCOAL GRILLED EEL呢款燒白鱔會即場再用熱炭於面頭加熱,略嫌外皮有少少焦黑,不過切落外皮真係好香脆,肉質鮮甜,加少少檸檬吊味更正。🌟A4 WAGYU CUTLET CHARCOAL SANDO呢個吉列A4和牛竹炭三文治真係必點,見有唔少人推薦,可以見到佢中間和牛係幾咁粉嫩,吉列果個粉非常薄身而且炸得好香脆,中間仲有加少少醬汁調味,味道唔錯。🌟De

———————————————
🌟AKAGAI

🌟SHREDDED CELTUCE SALAD

🌟CARAMELIZED PUMPKIN

🌟CHARCOAL GRILLED EEL

🌟Dessert of the day
當日甜品係芝士蛋糕,每人都有一小件,食落好綿滑而且甜度適中。

🔸整體評價🔸
餐廳裝修其實真係好吸引,整體感覺係集餐廳、酒吧同居酒屋於一身,食物亦都好創新唔係出面周街都食到嘅野,大家中環返工想搵地方Chill嘅話呢間係唔錯嘅選擇。