餐厅: 銀座炎蔵燒肉
资讯:

同老婆嚟到「銀座炎蔵燒肉」食燒肉,嗌咗「日本過江龍「極致」和牛二人燒肉套餐」,環境唔錯,肉質亦佳👍🏻,位置喺D2 Place商場,方便食完行街。頭盤APPETIZER:🥢沙律前菜主菜MAINS:🥢牛舌牛舌燒得好香,唔易燶,煙煙韌韌😋。🥢和牛"極致"四點盛:牛肉質素幾高,油脂分佈均勻,嫩滑又重油香。和牛友三角幾乎係入口即溶,牛肋肉則較瘦啱我口味。🥢日本產雞肉三昧🥢海老兩枚 鮮蝦肉厚,味道鮮甜。🥢紫菜飯兩客🥢甜品DESSERT:時令口味雪糕兩客香甜牛奶雪糕,好想encore!🥢飲品DRINK:白虎 花琥珀📍銀座炎蔵燒肉 (荔枝角)荔枝角長義街9號D2 Place ONE3樓302號舖

頭盤APPETIZER:
🥢沙律前菜

主菜MAINS:
🥢牛舌
牛舌燒得好香,唔易燶,煙煙韌韌😋。

🥢和牛"極致"四點盛:
🥢日本產雞肉三昧
🥢海老兩枚
鮮蝦肉厚,味道鮮甜。
🥢紫菜飯兩客

🥢甜品DESSERT:
時令口味雪糕兩客
香甜牛奶雪糕,好想encore!

🥢飲品DRINK:
白虎 花琥珀

📍銀座炎蔵燒肉 (荔枝角)
荔枝角長義街9號D2 Place ONE3樓302號舖
2023-08-20