2021-06-19
👺鬼金棒,鍾意食芫荽嘅朋友,你一定有聽過呢一間銅鑼灣拉麵店。如果芫荽癮發作,不行再踩入嚟食吓依間。餐廳吧枱嘅位置,可以睇到師傅喺度整拉麵嘅過程。冰水係自己倒出嚟。炒豆芽麻辣味噌拉麵 + 增量芫荽+大肉 + 極麻辣最值得推介當然係芫荽、芽菜🍀增量拉麵。上菜時可以見到好似山一樣咁多嘢炒芽菜同埋新鮮芫荽。當中排山倒海嘅感覺非常澎湃。用油爆香過嘅芽菜,每一啖都有清爽以及大火爆炒嘅風味。加強左麻嘅拉麵,每一啖拉麵都非常有刺激感!🤩今次特別再加左大肉叉燒🍖,叉燒以正方形厚切,每件口感豐滿,脂肪的油香與肉香比起其他拉麵店的日式叉燒還要強烈。鋪滿左芫荽以及麻辣花椒粉,風味更想一層樓。另外仲有超靚糖心蛋🥚另外叫咗一款唔辣嘅味增口味拉麵🍜另外加咗懷舊波子汽水🥤,飲落去嘅時候會有波子跳來跳去,非常可愛。好似返咗去小朋友嘅時代咁樣另外叫咗日本Suntory生啤酒🍻,同拉麵非常之夾,麻辣嘅刺激感,可以用啤酒小麥味沖淡食完之後仲有舖頭獨家嘅糖果🍬贈送
增量芫荽
炒芽菜