2024-04-07
《 🇯🇵🥂超抵食❗️❗️本命鐵板燒💯》好耐冇食過高質鐵板燒😘👅呢一間位於銅鑼灣嘅本命鐵板燒絕對係我食過咁多間之中數一數二嘅💯💯夜晚嚟到有$588/$788 既11道菜高級套餐比你揀💕🤪埋單會有+1服務費😋每一個座位都可以現場欣賞師傅精湛嘅廚藝🉑🉑留意番嚟之前可以預先book位💕🔅🔅「命」$788 (+10% service charge)/person🥗前菜一開始先會送上水雲秋葵同埋沙律🤣💕然後就正式開始大餐!!🦞澳洲龍蝦‼️‼️‼️消費滿$1500就會送澳洲龍蝦💯極高質😋望住師傅喺前面拆肉 用龍蝦膏炒😋鮮嫩彈牙嘅肉質同口感令人回味無窮❗️充滿鮮味💯南非鮑魚‼️‼️‼️大大隻南非鮑魚🉑一開始仲郁緊㗎! 超新鮮😘切開左一片片💕方便吃 欣賞師傅煮到外面微焦❣️且口感彈牙 完全唔會好難咬!而且佢用嘅松葉蟹瑤柱汁令到食落去好清新👅🐟銀鱈魚‼️‼️‼️個人超鍾意呢個👀❣️魚皮整到脆卜卜🤪魚肉鮮嫩多汁❗️仲搭配咗蘑菇醬🍄我就比較鍾意就咁食🤣💘帆立貝大大粒嘅北海道帆立貝配上creamy菠菜忌廉汁💚味道絕配🩵忍唔住將啲汁都食晒💕帶子爽口彈牙😘🪿鵝肝平時好少食鵝肝嘅我今次竟然覺得好驚豔 🫢!首先賣相已經別出心裁 匈牙利鵝肝配上焦糖
《 🇯🇵🥂超抵食❗️❗️本命鐵板燒💯》
🥗前菜
一開始先會送上水雲秋葵同埋沙律🤣💕然後就正式開始大餐!!
🦞澳洲龍蝦‼️‼️‼️
💯南非鮑魚‼️‼️‼️
🐟銀鱈魚‼️‼️‼️
💘帆立貝
🪿鵝肝
平時好少食鵝肝嘅我今次竟然覺得好驚豔 🫢!首先賣相已經別出心裁 匈牙利鵝肝配上焦糖蘋果🍎石榴同埋藍莓🫐擺盤超靚之餘 用上嘅黑醋亦都令到鵝肝油膩感冇咁重!💯一擺入口油脂香四溢 正!
🐮👅 牛舌芯+鹿兒島A4和牛‼️‼️‼️
牛舌芯加上鹿兒島和牛💘食到jap jap聲❗️❗️牛舌芯口感彈牙😋鹿兒島A4和牛口感嫩滑 充滿油香!配埋側邊嘅Wasabi同埋炸蒜片一齊食,味道更豐富🫵🏻我就比較鍾意牛舌芯多啲!
🍚炒飯
用咗唔同材料煮 包括細細粒嘅和牛🐮高麗菜等等 炒到出嚟粒粒分明 🩷香氣四溢💯份量比想像中多 食到好飽肚🥹
🥫🥬炒椰菜+味噌湯
味噌湯以龍蝦煮🦞即刻鮮甜好多😋仲有炒椰菜🥬裏面有蘿蔔🥕芽菜椰菜🥬配上粒粒芝麻更加香口!
🍯🍞甜品
🍮牛奶布甸
充滿奶香甜度又唔會好高!動L 動L 入口即溶!
🍯蜜糖吐司
❗️❗️❗️我就超鍾意呢一個金黃香脆嘅蜜糖吐司❗️😘用砂糖同埋牛油整成嘅吐司脆卜卜🫵🏻回味無窮🩷好似食緊焦糖布甸咁
🍻🥂飲品
飲品方面就嗌咗百香果梳打同埋日式檸檬茶🍋味道中規中矩 欣賞佢大大杯❗️可以飲到最後😋🩷
食咗足足11樣左右嘅嘢食 真係飽到傻👅🥹但係好滿足! 咁嘅價錢食咗咁多樣嘢 仲要款款都咁高質 🧡絕對會嚟第二次👅仲有龍蝦送添🦞餐廳環境清幽😘絕對係慶祝特別日子嘅不二之選💘
————————————————————————
📍 本命鐵板燒 (銅鑼灣)
銅鑼灣邊寧頓街13號2樓
𝓛𝓸𝓬𝓪𝓽𝓲𝓸𝓷
#eateateat_cwb
🔆整體味道:10/10
🔆服務態度:10/10
🔆性價比:10/10 (around $850 per person)
🔆會唔會encore: yes
#hkfoodie #hkfoods #hkfoodlover #foodporn #food #foodie #foodblogger #hkfoodblogger
#eating #foodiesinternationalchat #hkig #hkfoodlovers #hongkong #hongkongfoodie #hongkongfood #hongkongfoodblogger #香港 #香港美食 #美食 #吃貨 #hkdessert #香港旅行
#日式鐵板燒 #香港探店 #香港美食 #銅鑼灣美食 #銅鑼灣