2021-10-19 236 浏览
平日海南雞飯就食得多,水門雞飯又有咩分別呢?🤔💭就Try Try啦~#小胖遊旺角🐠 —————————————————🔹水門雞飯 $54感覺水門雞更清同無咁重雞油香,更突出雞自身鮮美雞味🐣雞皮滑而爽 (平日小編唔食雞皮,但都忍唔住😋) 而雞肉質depends on部位,雞脾就嫩,雞胸就鞋少少,正常水準🐔單食雞大家可能會覺得太清,點咗水門雞醬就生色不少😉水門雞醬無海南雞飯黑醬油咁稠,同時帶酸辣🌶,令水門雞更惹味飯方面無雞油香同油膩感,反而重香茅味,粒粒分明,都幾好食🍚.🔹馬拉盞西蘭花炒鮮魷 $68 小編最中意就係食西蘭花,西蘭花爽腍度剛剛好🥦鮮魷份量比想像多🦑軟腍入味好易咬呢個好有鑊氣🔥馬拉盞香口得黎唔會死咸,單食都OK,送飯就一流🥢.🔹泰式鴛鴦 $22有著咖啡香味和奶茶濃滑,咖啡苦同甘中和咗泰式奶茶甜膩,不過都要有心理準備係甜🧋.🔹洛神花茶 $20好清新♥️飲落酸酸甜甜,有少少似利賓納但無咁甜,好飲!.💡如果中意水門雞醬/馬拉盞醬/炸雞醬,都有一樽樽獨立包裝可以買返屋企🏡—————————————————🧜🏻口水度:🌕🌕🌕🌖🌑🤑CP值💰:🌕🌕🌕🌕🌗🧚🏻打卡值:🌕🌕🌖🌑🌑🥰舒適度:🌕🌕🌖🌑
平日海南雞飯就食得多,水門雞飯又有咩分別呢?🤔💭
就Try Try啦~
#小胖遊旺角🐠
—————————————————

🔹水門雞飯 $54
感覺水門雞更清同無咁重雞油香,更突出雞自身鮮美雞味🐣
雞皮滑而爽 (平日小編唔食雞皮,但都忍唔住😋)
單食雞大家可能會覺得太清,點咗水門雞醬就生色不少😉
水門雞醬無海南雞飯黑醬油咁稠,同時帶酸辣🌶,令水門雞更惹味
飯方面無雞油香同油膩感,反而重香茅味,粒粒分明,都幾好食🍚

🔹馬拉盞西蘭花炒鮮魷 $68
小編最中意就係食西蘭花,西蘭花爽腍度剛剛好🥦
鮮魷份量比想像多🦑軟腍入味好易咬
馬拉盞西蘭花炒鮮魷

🔹泰式鴛鴦 $22
🔹洛神花茶 $20
好清新♥️飲落酸酸甜甜,有少少似利賓納但無咁甜,好飲!

—————————————————
🧜🏻口水度:🌕🌕🌕🌖🌑
🤑CP值💰:🌕🌕🌕🌕🌗
🧚🏻打卡值:🌕🌕🌖🌑🌑
🥰舒適度:🌕🌕🌖🌑🌑
👅再食指數:🌕🌕🌕🌕🌗
♟Overall♟
價錢唔貴,而且份量足料,難怪成日有人排隊😆
上菜速度快,所以一般唔使等好耐,如果小毒毒一個去食仲有自修位唔使怕尷尬🤭
比一般茶餐廳好食又抵食🤤
飲品又夠大杯,媲美手搖的滿足🥤
馬拉盞西蘭花炒鮮魷