𝐂𝐡𝐫𝐢𝐬𝐭𝐦𝐚𝐬 𝐬𝐞𝐭 𝐥𝐮𝐧𝐜𝐡 $218𝐀𝐩𝐩𝐞𝐭𝐢𝐳𝐞𝐫𝐬烤南瓜田園沙律🥗𝘸/核桃、紅石榴、菲達芝士、檸檬油醋汁南瓜食落頗甜 又有啲核桃、紅石榴籽同芝士粒 加埋用咗檸檬油醋作調味有啲酸味 整體感覺好清新🍃煙三文魚凱撒沙律🥗𝘸/培根碎、烤麵包粒、帕馬森芝士煙三文質素唔錯食落都新鮮 而呢個沙律味道偏濃味 有少少膩🥲𝐌𝐚𝐢𝐧 𝐂𝐨𝐮𝐫𝐬𝐞慢煮三文魚扒🐟𝘸/蒜泥、嫩菠菜、意式青瓜、鯉潰三文魚子啲配菜好豐富 擺盤都幾靚 而三文魚整得幾夠味 個皮煎得好脆 肉質食落又唔"鞋" 個sauce同三文魚幾夾食落更加juicy同有層次感🥳五彩大蝦香蒜橄欖油意粉 🦐𝘸/甜椒、黃油烤蝦、珍珠洋蔥望落個樣都幾靚睇到覺得幾吸引 不過我對蝦過敏就冇食到 屋企人食完就話大蝦食落都新鮮 唔會有好大陣雪味 而蝦既香味同茄汁融入咗落意粉度 食落好香有鮮甜味 唔錯😆煙燻火雞肉、豪華豬肉卷配健康穀蔬🍗𝘸/蘆筍、燒甜薯、香草穀物、金巴利果醬本身仲驚會整得好乾身好難咬 點知食落又好滑 加埋好甜好淋身既南瓜同燒甜薯同酸酸甜甜既金巴利果醬 食完好滿足又有飽腹感 🤤𝐃𝐞𝐬𝐬𝐞𝐫𝐭𝐬𝘊𝘩𝘳𝘪𝘴𝘵𝘮𝘢𝘴 𝘗𝘶𝘥𝘥𝘪𝘯𝘨 𝘸/紅酒燴梨
𝐂𝐡𝐫𝐢𝐬𝐭𝐦𝐚𝐬 𝐬𝐞𝐭 𝐥𝐮𝐧𝐜𝐡 $218

𝐀𝐩𝐩𝐞𝐭𝐢𝐳𝐞𝐫𝐬
烤南瓜田園沙律🥗
𝘸/核桃、紅石榴、菲達芝士、檸檬油醋汁

煙三文魚凱撒沙律🥗
𝘸/培根碎、烤麵包粒、帕馬森芝士
煙三文質素唔錯食落都新鮮 而呢個沙律味道偏濃味 有少少膩🥲

𝐌𝐚𝐢𝐧 𝐂𝐨𝐮𝐫𝐬𝐞
慢煮三文魚扒🐟
𝘸/蒜泥、嫩菠菜、意式青瓜、鯉潰三文魚子

五彩大蝦香蒜橄欖油意粉 🦐
𝘸/甜椒、黃油烤蝦、珍珠洋蔥

煙燻火雞肉、豪華豬肉卷配健康穀蔬🍗
𝘸/蘆筍、燒甜薯、香草穀物、金巴利果醬

𝐃𝐞𝐬𝐬𝐞𝐫𝐭𝐬
𝘊𝘩𝘳𝘪𝘴𝘵𝘮𝘢𝘴 𝘗𝘶𝘥𝘥𝘪𝘯𝘨 𝘸/紅酒燴梨、英式蛋奶醬🍐
Pudding入面有濃郁既乾果 加埋英式蛋奶醬好match 而紅酒燴梨帶陣陣酒味食落好清甜 幾推介!🥰
評分: 8/10🌟

斯人若彩虹 遇見方知有🍞 $98
𝘸/鮮花、薄荷、棉花糖、杏仁片、士多啤梨、朱古力榛子醬🍫
呢個賣相好靚! 真係食得又睇得 勁colourful 其實佢係一塊多士搽咗nutella再加士多啤梨, 棉花糖作點綴 食落甜甜地幾好食😋
評分: 9/10🌟
———————————————————————
CURATOR BY LEX ART CAFÉ (尖沙咀)
尖沙咀梳士巴利道18號Victoria Dockside K11 Musea B1樓B113C號舖
五彩大蝦香蒜橄欖油意粉 🦐
煙燻火雞肉、豪華豬肉卷配健康穀蔬🍗