2022-06-06
💖 蟹仙海鮮私房.蒸氣石碢 (環海大廈) (尖沙咀)✨尖沙咀天文台圍2號環海大廈2期地舖〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️今日我又約咗foodie朋友食食食🤩 @fin.foodie💁🏻♀️ 難得搵到有緣人,梗係要食豪啲啦🤣估唔到呢間餐廳我哋邊食邊傾傾咗咁多計😆一黎到佢地已經即刻係我地面前蒸碗筷😎-尊貴海鮮套餐🦞 $449/人日本大赤蝦🦐:滿滿嘅蝦膏,一擰佢個頭就咇晒出嚟🤤台灣九孔鮑魚🪹:已經清潔好起埋邊,冇屎,大家可以放心食用韓國慶南珍珠蠔🦪:生蠔變熟蠔,平時我麻麻地架,因為怕熟得滯縮哂水,今次蒸得剛剛好😝啲肉唔會太實的的😍紐西蘭刀貝蚌🪸:好好好大隻😍肉質鮮甜日本大元貝🐚:蒜蓉蒸扇貝就食得多,就咁蒸扇貝就好少食原來係咁鮮甜😝大西洋野生青口🤪:好鮮好重海水味😋澳洲青年龍蝦🦞:一上枱龍蝦仲識郁🤣龍蝦鮮美又彈牙👍🏻有韌性琵琶蝦😈:琵琶蝦係我第一次食,平時覺得佢樣衰衰一啲都唔吸引,今日見套餐有嘅時候試下啦‼️點不知咁好食😱彈牙有口感👍🏻罕有大黃奄蟹🦀:我真係好鬼死鍾意食蟹,今次終於食返啲正常嘅奄仔蟹,大隻又餘又多膏🥰有機蔬菜籃🧺:有我最鍾意食嘅娃娃菜、生菜🥬同埋粟米🌽,因為底下有
💖 蟹仙海鮮私房.蒸氣石碢 (環海大廈) (尖沙咀)
✨尖沙咀天文台圍2號環海大廈2期地舖
大西洋野生青口🤪:
澳洲青年龍蝦🦞:
琵琶蝦😈:
罕有大黃奄蟹🦀:
有機蔬菜籃🧺:有我最鍾意食嘅娃娃菜、生菜🥬同埋粟米🌽,因為底下有海鮮粥底所以感覺上所有嘅蔬菜都吸左啲海鮮味😎
最後食埋個粥底火鍋🍲飽到上心口😆
諗住買單嘅時候職員同我哋講因為我哋之前訂咗位所以會有糖水送😍老實講佢個糖水都好好味😋
如果大家有其他餐廳推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩