2022-09-25 20 浏览
🥂尖沙咀 - Deep Sea Oyster &Steak🥂-夏日炎炎,忽然好想食生蠔,感受海洋味道。友人介紹左呢間係尖沙咀山林道既餐廳,簡單既西餐廳裝修,仲放左幾張古典feel既櫈。:餐廳是日有5款生蠔選擇,我地揀左3款,生蠔好fresh。:生蠔🦪———🥢 日本赤穗水晶: 爽身、 鮮甜,食完after taste好甜🥢西非野生蠔:size大隻,偏長身,豐富creamy口感,帶微甜🥢法國Geay: 海水味好重,更突顯到蠔肉嘅鮮甜,口感爽。:商務套餐———————叫咗一個一人套餐,食物內容超豐富,份量足以比兩個人share,有一碗日式味噌湯,一份日式沙律,兩隻燒大蝦,一份4件既羊架。:🥢大蝦: 大讚👍🏻用咗阿根廷刺身級紅蝦,加蒜同鹽燒、超濃郁牡丹蝦嘅香味、質地爽滑、有膠質口感,介乎刺身同熟蝦中間。.🥢羊架肉質幾好,軟而有嚼勁,味道唔濃羊穌味。:🥢牛舌芯:厚切,爽口,加少少檸檬汁,牛香味走哂出嚟。

餐廳是日有5款生蠔選擇,我地揀左3款,生蠔好fresh。

生蠔🦪
———
🥢法國Geay: 海水味好重,更突顯到蠔肉嘅鮮甜,口感爽。

商務套餐
———————
一份日式沙律,兩隻燒大蝦,一份4件既羊架。

🥢羊架肉質幾好,軟而有嚼勁,味道唔濃羊穌味。

🥢牛舌芯:厚切,爽口,加少少檸檬汁,牛香味走哂出嚟。