餐厅: 小黑糖 (宏生大廈)
资讯:

💖 小黑糖 (宏生大厦) (尖沙咀)✨尖沙咀加拿芬道45-47号宏生大厦地下D1号舖〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️去尖沙咀最多嘅已经唔系酒吧而系茶饮店,可以话行过几间就会见到一间,今日突然之间好想饮黑糖珍奶🧋,所以就周围寻觅下。比我发现原来小黑糖就喺附近。-小黑糖珍珠厚鲜奶🥛 $35由台湾直送嘅大粒珍珠,每粒都烟烟韧韧😍好好有咬口。加入佢哋自家制嘅黑糖糖浆,令到成杯真奶生色不少👍🏻。当中嘅鲜奶仲用咗4.3鲜牛奶😌,口感更加滑溜😁另外甜度都仲可以再作调教,大家就唔使怕饮到超级甜嘅黑糖珍珠鲜奶啦😆-宇治抹茶欧蕾🍵 $35我妈咪好钟意饮抹茶㗎所以我都打包咗一杯返嚟俾佢,不过我就唔系好知到底欧蕾系乜嘢🤔一问之下原来系法文黎🤭真系长知识啦,原来系代表鲜奶咁解。由于系用咗日本嘅宇治抹茶去制作,所以呢杯饮品会带有少少回甘嘅味道,但因为加咗鲜奶所以就中和返😏想继续睇我分享唔同嘅嘢就𝓯𝓸𝓵𝓵𝓸𝔀 𝓶𝓮 @gladysfoodie如果大家有其他餐厅推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩

💖 小黑糖 (宏生大厦) (尖沙咀)
✨尖沙咀加拿芬道45-47号宏生大厦地下D1号舖

-小黑糖珍珠厚鲜奶🥛 $35

-宇治抹茶欧蕾🍵 $35

如果大家有其他餐厅推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩
2023-11-08
等候时间
10 分钟 (堂食)
  • 小黑糖珍珠厚鲜奶