2022-12-14
💖 古今二 (荃新天地) (荃灣)✨荃灣楊屋道1號荃新天地1期1樓116號舖〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️今次係第二次嚟食古今二🤭之前一直食完之後覺得念念不忘但係大西北好似有冇分店知唔知我上網睇發現原來荃灣有兩間,所以就預早book定位🤣咁就可以食返我上次覺得好好味嘅卷物!柚想蝦你沙律🥗 $98(蔬菜、海草、車厘茄、蘋果、柚子、蟹籽、牛油果、甜蝦、柚子汁)好大兜嘅沙律,我覺得佢嘅醬汁份量都好足夠!最鍾意係佢有蘋果粒🍎而且好鮮甜‼️加埋海草有少少事,食緊唔辣嘅中華沙律。柚子令到成個沙律,感覺好清新🌿櫻花蝦茄子燒🍆 $68平時唔鍾意食茄子嘅我竟然對呢個茄子讚不絕口👍🏻。唔會有啲好奇怪嘅草青味,反而櫻花蝦同埋個辣醬嘅味道配搭得幾好😍火山🌋 $128(帶子、青瓜、牛油果、蟹柳)呢個火山🌋我上次都有叫,最鍾意就係佢個賣相好吸引,上面嘅蟹柳絲加埋沙律醬同埋少少辣醬汁,食落去都幾開胃,入邊仲有青瓜牛油果同埋帶子。每一啖都食到蟹柳嘅感覺真係好爽😆蜘蛛🕷️ $98(炸軟殼蟹、青瓜、牛油果、蟹柳)呢個炸軟殼蟹加埋有五舊我同男朋友爭住食😂因為真係唔能夠平均分,最後都係我贏咗食咗三舊🤭我覺得佢個軟殼蟹炸
💖 古今二 (荃新天地) (荃灣)
✨荃灣楊屋道1號荃新天地1期1樓116號舖
柚想蝦你沙律🥗 $98
櫻花蝦茄子燒🍆 $68
火山🌋 $128
(帶子、青瓜、牛油果、蟹柳)
蜘蛛🕷️ $98
(炸軟殼蟹、青瓜、牛油果、蟹柳)
呢個炸軟殼蟹加埋有五舊我同男朋友爭住食😂因為真係唔能夠平均分,最後都係我贏咗食咗三舊🤭我覺得佢個軟殼蟹炸得好香好脆口,值得一試‼️
想要繼續睇我分享唔同嘅嘢就𝓯𝓸𝓵𝓵𝓸𝔀 𝓶𝓮 @gladysfoodie
如果大家有其他餐廳推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩