2023-11-24
店名: ZipZip地址: 銅鑼灣霎西街28號必發商業大廈1樓銅鑼灣站A出口,行5分鐘環境: 5/5價錢: 4.5/5味道: 4.5/5呢間寵物友善既ZipZip,由前身Mamaday轉型而成,已經俾我encore黎多次❗️上次同朋友食完夜晚🌙,今次就試下佢個lunch set☀️,價錢抵得黎🤑,同夜晚黎相比又有別一番風味🌇~裝修同舊址亦作出少少翻新🛠,店內擺放左好多特色古玩🚂同vintage擺設🎎,餐牌菜色🍽既取名亦都別出心裁💗,保留左以往搞笑玩味🤪風格,令到呢間多國菜🪐餐廳增添左佢獨特既character🕺,雖然會令到唔少食客係order既時候覺得有點兒尷😳,但亦因此加深左唔少人對佢既印象💭麻藥溏心蛋手切牛腹肉冷烏冬(Lunch Set)❤️❤️❤️❤️❤️$98韓式🇰🇷既麻藥溏心蛋🥚,撞上日式🇯🇵手打烏冬🍜,配搭相當新穎✨,牛腹肉🐂軟腍,加上青瓜絲🥒更加清爽開胃🤤,作為冷食🧊的確係輕食之選🥴,放完lunch翻工唔會頂住個肚🤰🏻瞌眼訓🥱,用黎做lunch就啱啱好啦☺️~套餐仲包括飲品,今日揀左少有唔使加錢都包既Honey Lime Soda🍋🥤,清新可口,甜度啱啱好,同前菜Daily Soup🥣/
店名: ZipZip
地址: 銅鑼灣霎西街28號必發商業大廈1樓
銅鑼灣站A出口,行5分鐘
環境: 5/5
價錢: 4.5/5
味道: 4.5/5
韓式🇰🇷既麻藥溏心蛋🥚,撞上日式🇯🇵手打烏冬🍜,配搭相當新穎✨,牛腹肉🐂軟腍,加上青瓜絲🥒更加清爽開胃🤤,作為冷食🧊的確係輕食之選🥴,放完lunch翻工唔會頂住個肚🤰🏻瞌眼訓🥱,用黎做lunch就啱啱好啦☺️~套餐仲包括飲品,今日揀左少有唔使加錢都包既Honey Lime Soda🍋🥤,清新可口,甜度啱啱好,同前菜Daily Soup🥣/Seasonal Salad🥗二揀一,今次就揀左甘筍忌廉湯🥕,甘筍味非常濃郁,忌廉都相當creamy😋,飲完暖翻個胃可以準備食下個主菜🍴~
Homemade Daily Cake (斑斕椰奶巴斯克蛋糕) ❤️❤️❤️❤️❤️
+$38
濃濃既斑斕🌿味混合淡淡既椰奶🥛突顯出滿滿既東南亞風味🍰,配搭有創意得黎又好夾👍,由爆漿流心🌋食到芝士🧀creamy實心,一件蛋糕有兩種口感😋,係幸福感同罪惡感滿瀉既combination🥹見到好多枱食客都嗌呢款蛋糕👀,相信都係抵受唔住佢既誘惑😈
辣架傻豬豬豬頸肉泰式肉碎日本蛋包飯❤️❤️❤️❤️
泰式🇹🇭肉碎混合日式🇯🇵蛋包飯,又係一款亞洲風味fusion菜既享受😋醬汁調校得啱啱好,唔會太辣🤗,正當我以為係辣油🌶既時候,聞到好香麻油味👃蛋包飯選用日本進口雞蛋🥚,蛋味🍳香濃而滑溜,豬頸肉🐖都好爽口好淋,撈埋啲肉碎醬汁一齊食一樣係咁惹味😋敲碗希望佢個飯係炒飯底應該更加之正☺️