餐廳:ZipZip(前身係Mamaday,裝修都唔同左)地點:銅鑼灣霎西街菜式:玩味cafe餐牌:平日12點到3點都有午餐,包主菜7選1(有麵,餡卷,全日早餐,比薩,蛋包飯,烏冬,漢堡可選),湯或者沙律,飲品3選1,另加一,他飲料有折扣減$20,可加錢配小食或者窩夫/甜品。時令沙律(跟餐)沙律主要係雜菜沙律底,加上新鮮橙車厘茄,藍莓同火龍果個兩件。醬汁係黑醋,健康好味。辣辣辣泡菜豬頸肉比薩 $118 另加一辣辣辣泡菜豬頸肉比薩一開6塊。批底係我最愛既超薄脆,食完唔會過飽。每塊批上面都有爽脆豬頸肉同辣辣泡菜,撒上香草同辣粉,加上醬汁同熱熔芝士,口感係又脆又滑溜,味道唔算太辣,主要係辣辣泡菜味道,好惹味。有得食手打漢堡仲想點?$88 另加一好耐無食呢度既漢堡啦!手打漢堡有肉有素,秘製醬汁有辣有唔辣。手打漢堡大大個,加左牛油既麵包下底係我加左$10要既日本蛋一隻,煎得皮脆蛋黃爆汁,下面就係漢堡扒,再下面有番茄洋蔥同生菜,配唔辣秘製醬汁好好味。伴有粗身炸薯條,灑上鹽花同香草調味,仲有茄汁可以點,炸得外脆内淋,份量好多。除左薯條,仲有沙律,基本上係時令沙律既材料。呢份漢堡餐好抵食!Honey L
餐廳:ZipZip(前身係Mamaday,裝修都唔同左)
地點:銅鑼灣霎西街
菜式:玩味cafe
時令沙律(跟餐)
時令沙律
辣辣辣泡菜豬頸肉比薩 $118 另加一

有得食手打漢堡仲想點?$88 另加一
有得食手打漢堡仲想點?
Honey Lime Soda,Americano
Honey Lime Soda,Americano(跟餐)
我既蜜糖青檸梳打甜甜地幾好飲,帶清香青檸味,汽量適中。咖啡有凍有熱。另外仲有蜜糖黑茶可以揀。
焦糖比利時窩夫 跟餐加$48 另加一
焦糖比利時窩夫

焦糖比利時窩夫賣相不俗,足有半份,即係兩個四份之一,面頭灑上糖霜,暖暖地上枱,食落外脆內鬆軟。伴藍色海鹽雪糕,好滑溜,味道都唔錯。仲有邪惡煉奶添,面頭灑上花瓣。而焦糖脆脆好香,分量多到食唔完。

今餐食物質素唔錯,食完超飽,特別推介呢度既比薩。餐廳處處打卡位,同食物影相正呀!

#ZipZip#銅鑼灣霎西街28號必發商業大廈1樓#銅鑼灣cafe
2023-10-31