2020-09-29
2017年生日當晚去食呢間野, 因為琴晚食beefbar時先知原來樓下就係wolfgang's, 所以特別想寫番當晚的用餐體驗。-印象中, 冇一樣野特別好好食, 氣氛係唔錯的, 因為唔會太formal, 比較chill同熱鬧.rib eye steak - 中環的Wolfgang's Steakhouse Hong Kong係rib eye黎的, 雖然切開好粉嫩, 但其實好乾好鞋, 完全唔好食亦唔覺得同rib eye有關係LOL 非常唔值呢個價. - crab cake, 都係偏乾偏硬, 亦唔太食到蟹味, 我諗純粹係我本人唔太鍾意美式餐廳的食物。但氣氛唔錯係真. -之後去完廁所番黎, 就出現呢個係面前了有3個職員係到唱歌, beatbox都出埋咁幫我,本身佢地問我洗唔洗唱生日歌,我話可以唔洗 lol 不過佢自己話有好d既之後就唱了beatbox好勁呢, 好彩佢地冇理我照唱 haha-另一次去呢一間walk in 得bar , 但staff好好服務我有個習慣係唔太食前菜lol 很曳有時會食dd包 但今次呢個係炸薯仔片超好味!!!!! 唔叫佢做薯片係因為佢係原塊薄片薯仔拎去炸的感覺~之
之後去完廁所番黎, 就出現呢個係面前了
有3個職員係到唱歌, beatbox都出埋咁幫我,
beatbox好勁呢, 好彩佢地冇理我照唱 haha
有時會食dd包 但今次呢個係炸薯仔片
總之冇肉眼咁好食, 因為個日得西冷, 但又唔係和牛咁溶化,哈哈個人認為呢個唔係最好食的牛排黎
其實又已經好飽但琳仲有想食好耐的macncheese~
其實好易整, 但總係想係出面叫黎食~
不過龍蝦又比其他餐廳比下去了, 但通粉正正經經用最common 的,所以好好味, 夠琳夠芝~