2021-06-10
人人都話馬鞍山係美食沙漠,咁啱有朋友帶路食平靚正西餐,一於就試試佢先😜一入到去,覺得個環境都幾好,座位闊落,而且枱面又唔會痴立立,加分!我地一行三人,各自都order左一個午餐,每個餐都係$5x-6x咋,好抵!首先,午餐係會跟埋餐湯+餐包+飲品。餐湯有龍蝦湯同埋蕃茄湯飲,個人比較鐘意龍蝦湯,因為飲落好濃好creamy,飲落有蝦膏嘅鮮味,配埋烤到脆卜卜嘅餐包一齊食超正!另外,主餐方面我地分別試下BBQ手撕豬漢堡、安格斯雜菇芝士漢堡同埋紅酒汁美國西冷牛扒配意粉。BBQ手撕豬漢堡食落酸酸甜甜,個汁嘅味道幾似蕃茄汁,食埋好開胃!安格斯雜菇芝士漢堡超正,安格斯扒超厚又多味,雜菇又用牛油炒,炒到啲菇味勁出,十分推薦!最後紅酒汁西冷牛扒意粉個汁同個牛好夾,而且好有牛味,大件夾抵食,勁大碟意粉,不過我覺得如果啲汁多返少少會再好啲🙈🙈我地另外再加配左雞翼同埋甜品,雞翼好juice同香口,+$16就有3隻勁抵!另外甜品就+$12就可以試到喇,我地分別試左檸檬/士多啤梨芝士蛋糕,味道水準在線,大家可以試試!👍🏻最後飲品我地點左ice cream soda同埋passion fruit mojito,簡直係為
最後飲品我地點左ice cream soda同埋passion fruit mojito,簡直係為我地餐飯錦上添花!