2021-11-24 96 浏览
仲記得好耐之前為左朝聖DONKI,山長水遠都搭過黎,咁講法都算見證海之戀由最初得donki, 到愈黎愈多餐廳進駐,基乎已經全部租出。今日再黎到海之戀,諗住去DONKI 之前先食下個brunch 再出發shopping 。 行行下黎到呢間西餐廳,見到坐得幾舒服同埋有我最愛既burger ,於是就決定呢間啦!星期六既兩點半依然十分多人,我地等左15 分鐘先有位,睇黎都深受荃灣居民歡迎。餐廳用木色既裝橫再加上紅磚,好有歐美cafe bar 風格。原來餐廳仲有戶外座位,啱晒有寵物嘅朋友。星期六日會有weekend嘅lunch set,價錢原來都唔貴喎!我哋揀咗burger同埋意粉,仲包埋餐包同嘢飲。咁抵嘅價錢怪唔得星期六日都滿座咁滯。先來跟餐嘅麵包, 原來係烤過嘅法包, 脆脆地又幾好食。冇幾耐就送上burger,一望到burger 個size 就好驚訝, 巨人份量, 兩層牛肉都不特只,每塊牛肉嘅厚度都有返咁上下,再加埋蕃茄芝士, 結果我係拆咗兩層分開食。識落好有驚喜,個包係烤過嘅所以做到外面脆入邊鬆軟嘅感覺,上面嘅芝麻都有發揮用處,有小小嘅芝麻味, 令包皮更加香。牛肉本身做到好Juicy, 但

先來跟餐嘅麵包, 原來係烤過嘅法包, 脆脆地又幾好食。

冇幾耐就送上burger,一望到burger 個size 就好驚訝, 巨人份量, 兩層牛肉都不特只,每塊牛肉嘅厚度都有返咁上下,再加埋蕃茄芝士, 結果我係拆咗兩層分開食。識落好有驚喜,個包係烤過嘅所以做到外面脆入邊鬆軟嘅感覺,上面嘅芝麻都有發揮用處,有小小嘅芝麻味, 令包皮更加香。牛肉本身做到好Juicy, 但係唔會太油同成個麵包好match。再加埋均勻嘅牛油同芝士,夠晒滿足。薯條都炸得好香脆,同男朋友share,兩個都冇食到好濟。

然後就送上肉醬意粉,熱辣辣仲出緊煙,睇嚟係即叫即煮,夠晒新鮮。茄膏個酸甜啱啱好,扁意粉夠爽夠掛汁,食落好開胃。
連埋上面嘅肉丸,粒粒肉質都好rich, 撈埋意粉好好食。

最後送上西柚紅茶同凍忌廉朱古力, 成個brunch 份量岩岩好。

見到個餐牌原來平日嘅晏晝仲平!60幾蚊仲免加一, 下次有機會再嚟試吓!

2021-11-20
  • WM安格斯牛肉芝士漢堡配薯條
2021-11-24 1829 浏览
話說最近海之戀商場開左好多新餐廳,刺激到好多人流,於是決定收左工去下Donki再直落晚餐🤣.今次小編介紹嘅呢間WM Café & Bar ,位於3樓,位置比較偏,但恰好帶比人寧靜優閒嘅氣氛,一群好友放心地邊食邊吹水,感覺都幾Chill架😎.【香芒烤雞胸肉薄餅 $96】超薄脆批底,表面鋪滿芒果肉同烤雞胸肉,加上大量嘅芝士再烤至金黃色,咬落好似梳打餅咁鬆脆,雞胸肉嘅嫩肉加上芒果肉嘅甜中帶點微酸,脆中帶點軟,微微嘅果肉甜,又真係幾Match👍.【香草龍蝦汁大蝦扁意粉 $108】意粉加入龍蝦汁燴成,口感彈牙之餘,陣陣嘅龍蝦香,味道香濃又帶鮮香😍每啖都食到蟹肉,大蝦,小龍蝦肉,口感豐富🥳.【是日餐湯。吉列炸蠔 $35】凡order main course可以用優惠價追加餐湯同炸蠔(或沙律/咖啡/茶)),$35就有餐飲同炸物,好抵食👍是日餐湯係龍蝦湯,濃稠度恰到好處,入口順滑香濃,鮮味十足,飲落完全吾會感到膩感,配搭黑糖圓麵包,一流呀😘炸蠔呈金黃色,皮脆肉嫩多汁🙊.【青檸幻影蝶豆花茶 $24】呢杯蝶豆花真係超靚超igable呀🥰由幻紫漸變成夢幻藍,只要再唧D檸檬,顏色又有變化😘味道酸香開胃,好fr

【香芒烤雞胸肉薄餅 $96】

【香草龍蝦汁大蝦扁意粉 $108】

【是日餐湯。吉列炸蠔 $35】

【青檸幻影蝶豆花茶 $24】
味道酸香開胃,好fresh😈
2021-11-24 81 浏览
放工同朋友行完donki就喺海之戀食野。餐廳已經換上聖誕佈置,喺門口已經感受到濃濃既聖誕氣氛🎄🎅我地點咗香草龍蝦汁大蝦扁意粉、香芒烤雞胸肉薄餅、跟餐係吉列炸蠔同龍蝦湯,野飲就有青檸幻影蝶豆花茶。碟扁意粉有唔少蟹肉,啱哂鍾意食蟹既朋友。意粉軟硬適中,大蝦都爽口,我地兩個都覺得好滿意~香芒烤雞pizza有驚喜,每塊pizza都有大大片芒果,芒果果肉香甜,配埋烤雞胸肉同芝士,食落毫無違和感!Pizza底係薄底,我地兩個人share一個都唔怕過飽。跟餐既炸蠔外面脆卜卜,入面嘅蠔夠晒Juicy,唔錯。餐湯係龍蝦湯,聞落已經有香濃既龍蝦味,飲落鮮甜濃郁!杯青檸幻影碟豆花茶好靚靚,下面藍色上面紫色,啱哂打卡😍原本擔心會得個外表,但飲落幾好味,大大杯而且唔太甜。

跟餐既炸蠔外面脆卜卜,入面嘅蠔夠晒Juicy,唔錯。

餐湯係龍蝦湯,聞落已經有香濃既龍蝦味,飲落鮮甜濃郁!

• 香芒烤雞pizza
  • 忌廉龍蝦湯
2021-11-24 64 浏览
WM cafe好多分店,一向價錢相宜,👍🏻臣臣今次同朋友去海之戀分店食晚飯。分店環境好大,有户外位,可以望到海景。小食方面,有吉列炸蠔,炸蠔炸得好香口。加 $35 有是日龍蝦湯+餐包仔一個。青檸幻影碟豆花茶 $24打卡飲品😍紫藍色好靚!唔會太甜。意式龍蝦汁香草意大利粉 $108小龍蝦份量好多,個汁都調得幾啱味。香芒烤雞胸肉薄餅芒果🥭幾甜,餅底好薄,所以夠曬脆。兩個人食到飽晒,三百蚊唔使,可以坐得咁闊落,真係月底恩物。
WM cafe好多分店,
一向價錢相宜,👍🏻
臣臣今次同朋友去海之戀分店食晚飯。

分店環境好大,有户外位,
可以望到海景。

小食方面,有吉列炸蠔,
炸蠔炸得好香口。

加 $35 有是日龍蝦湯+餐包仔一個。

青檸幻影碟豆花茶 $24
打卡飲品😍
紫藍色好靚!
唔會太甜。

意式龍蝦汁香草意大利粉 $108
小龍蝦份量好多,個汁都調得幾啱味。

香芒烤雞胸肉薄餅
芒果🥭幾甜,餅底好薄,所以夠曬脆。
兩個人食到飽晒,三百蚊唔使,
可以坐得咁闊落,
真係月底恩物。
2021-11-21 78 浏览
位於海之戀3樓嘅WM Café & Bar,有室內同埋室外嘅位置,餐廳闊落有空間感。員工服務態度好好,而且俾人嘅感覺快手又醒目~食物以西餐為主,主要提供薄餅、意粉、漢堡、海鮮或者扒類等菜式。香芒烤雞胸肉薄餅$96餅皮好薄,鬆脆唔油膩,餡料豐富,有烤雞胸肉配搭芒果果香,味道特別~香草龍蝦汁大蝦扁意粉$108扁意粉軟硬適中,口感唔錯,意入邊仲有小龍蝦同埋大蝦,醬汁都好Creamy。是日餐湯龍蝦湯(+$35跟餐)龍蝦湯湯頭濃郁,配搭嘅小麵包味道特別🥯吉列炸蠔 (+$35跟餐)炸得好香脆青檸幻影蝶豆花茶($24)藍紫色漸變,影相打卡一流!飲落味道係青檸味,稍為有啲甜,好似飲汽水咁樣~

香芒烤雞胸肉薄餅$96

香草龍蝦汁大蝦扁意粉$108

是日餐湯龍蝦湯(+$35跟餐)
龍蝦湯湯頭濃郁,配搭嘅小麵包味道特別🥯

吉列炸蠔 (+$35跟餐)炸得好香脆

青檸幻影蝶豆花茶($24)
荃灣呢間wm cafe比起之前食既大間好多,食物仍然保持高質素。香煎牛柳配紅酒燒汁 配薯菜 $83牛柳熟成度可以選擇,我揀左5成熟,食落鮮嫩多汁,牛柳肉質亦比較細嫩,適合女士細味。香煎豬柳配檸檬海鹽烤雞 配飯 $63大大塊厚度十足既豬柳,配埋wm cafe特有既海鹽檸檬調味烤雞,非常出色。 而且價錢相宜,值得推薦。芝士醬焗西蘭花 $56芝士 同cream既味同新鮮西蘭花好夾,令人食指大動。意式炸雞翅 跟餐加$18 有3隻好想脆內淋,即炸好味。最後叫左朱古力心太軟結尾,食餐都食得好舒服,值得再食。

香煎牛柳配紅酒燒汁 配薯菜 $83

香煎豬柳配檸檬海鹽烤雞 配飯 $63

芝士醬焗西蘭花 $56
芝士 同cream既味同新鮮西蘭花好夾,令人食指大動。

意式炸雞翅 跟餐加$18 有3隻
好想脆內淋,即炸好味。

最後叫左朱古力心太軟結尾,食餐都食得好舒服,值得再食。
2021-11-15 83 浏览
呢間餐廳之前同一班朋友食過午餐,當時對呢間餐廳既食物味道冇乜印象,可能當時大家都顧住傾解掛。今晚就約左閨密黎食,認真試清楚呢間餐廳既味道。巴馬臣芝士香煎珍寶帶子卡邦尼扁意粉:首先,意粉既麵質彈牙,每條扁意粉都掛住巴馬臣芝士醬汁,每一口都食到香濃芝士味既意粉,好張口,又唔會膩。香芒烤雞胸肉薄餅:呢款薄餅既餅皮好薄,而且好鬆脆,不會油膩。雖然係雞胸肉,但肉質一點都唔會硬同柴,加埋香芒,酸酸甜甜甘,好好食。WM雞翼拼盤(意式原味雞翼/柚子胡椒蜜糖雞翼):兩種口味,我最鍾意柚子胡椒蜜糖味,因為有柚子既清香加埋胡椒既辛辣,仲有甜甜既蜜糖,食一種雞翼就有三種味道。
今晚就約左閨密黎食,認真試清楚呢間餐廳既味道。

2021-11-15 79 浏览
朋友因工作關係甩底,又同左屋企人唔返去食,唯有硬住頭皮照去𝖻𝗈𝗈𝗄咗嘅餐廳,享受一個人嘅晚餐⋯🥣對自己好一點就決定飲龍蝦湯,湯配料有青口,有蜆同埋龍蝦肉🦞配料十足,而且湯頭濃郁,蕃茄味濃,每一口都好creamy🥄🐓見隔離枱嘅春雞燒得幾靚仔,就唔考慮直接點了!春雞外皮燒到焦脆,無多餘厚脂肪層,雞肉剛剛好熟,食落非常多肉汁💦薯條🍟炸到脆卜卜,份量非常多,🍹青檸幻影蝶豆花茶眼闊肚窄再叫埋呢杯咁fancy嘅飲品,一人食左一隻燒雞,點都有少少膩,飲杯青檸味梳打就滿血復活了一個人食飯,想點咩都可以,但少左同朋友商量嘅過程,都算少左食飯嘅一種樂趣,但當諗到自己放工可以食到餐安樂嘅晚餐,朋友深夜仍然工作中,就覺得一個人靜靜享受一下都唔錯😌今日order 📝1)香草柚子胡椒蜜糖燒雞雜菜(全隻$186.0 - 配洋蔥圈,薯條2)法式龍蝦海鮮湯 $48.003)青檸幻影蝶豆花茶 $34.00
朋友因工作關係甩底,
又同左屋企人唔返去食,
唯有硬住頭皮照去𝖻𝗈𝗈𝗄咗嘅餐廳,
享受一個人嘅晚餐⋯

🥣對自己好一點就決定飲龍蝦湯,
湯配料有青口,有蜆同埋龍蝦肉🦞
配料十足,而且湯頭濃郁,蕃茄味濃,
每一口都好creamy🥄

🐓見隔離枱嘅春雞燒得幾靚仔,
就唔考慮直接點了!
春雞外皮燒到焦脆,無多餘厚脂肪層,
雞肉剛剛好熟,食落非常多肉汁💦
薯條🍟炸到脆卜卜,份量非常多,

🍹青檸幻影蝶豆花茶
眼闊肚窄再叫埋呢杯咁fancy嘅飲品,
一人食左一隻燒雞,點都有少少膩,
飲杯青檸味梳打就滿血復活了

一個人食飯,想點咩都可以,
但少左同朋友商量嘅過程,
都算少左食飯嘅一種樂趣,
但當諗到自己放工可以食到餐安樂嘅晚餐,
朋友深夜仍然工作中,
就覺得一個人靜靜享受一下都唔錯😌

今日order 📝

1)香草柚子胡椒蜜糖燒雞雜菜(全隻$186.0
- 配洋蔥圈,薯條
2)法式龍蝦海鮮湯 $48.00
3)青檸幻影蝶豆花茶 $34.00
2021-11-15 58 浏览
“WM Cafe & Bar”位於荃灣西鐵站海之戀3樓,餐廳劃分室內、外區,室外環境舒適,室內坐位寬闊Diner set 包頭盤、湯,主食、飲品等,價錢由$168起。除dinner set外,可自由單點餐牌食物,再加$35轉套餐,都幾抵食🍴頭盤,西班牙柚子醋凍蕃茄,蕃茄以柚子醋醃製,味帶醋甜,入口清爽🥄WM蟹肉龍蝦湯,龍蝦湯味濃郁,有少許蟹肉絲,加上少許忌廉,入口綿滑香濃🍴7成熟燒焗澳洲羊架,厚厚兩大件,羊架表面有少少焦香,中間肉質嫩滑juicy,冇多餘肥膏,冇羊的羶味,加上燒汁,令羊味更豐富$38加配🍴炒焗蘑菇,香濃蘑菇,加入少許芝士一齊焗,熱辣辣,好食🥤冰凍咖啡,咖啡味香濃,入口綿滑

🥤冰凍咖啡,咖啡味香濃,入口綿滑
2021-11-14 60 浏览
唔知大家平時去餐廳鍾意坐室內定係室外位呢?😝呢間餐廳室外位以黑色為主 而室內就主打紅磚設計 兩種截然不同的風格😌晚上時間都幾多人排隊等候~香草龍蝦汁大蝦扁意粉🍝 $108跟餐小食有吉列炸蠔 加 $35 有是日龍蝦湯我最鍾意係除咗有大蝦🍤佢仲有好多小小嘅蝦仔肉!令口感更加豐富👍香芒烤雞胸肉薄餅 $96第一次試又甜又鹹嘅cross over🤣不過芒果係真心好甜😗青檸幻影碟豆花茶 $24打卡飲品😍😍紫藍色好靚!飲落係7喜味😉加一服務費
唔知大家平時去餐廳鍾意坐室內定係室外位呢?😝
晚上時間都幾多人排隊等候~

香草龍蝦汁大蝦扁意粉🍝 $108

青檸幻影碟豆花茶 $24
打卡飲品😍😍紫藍色好靚!飲落係7喜味😉

加一服務費

2021-11-14 63 浏览
餐廳喺荃灣西鐵站上邊嘅海之戀商場。餐廳有室內同埋室外嘅座位,天氣好嘅話坐室外位置都不錯呢。星期六日有bunch Menu。款式由扒類,漢堡同埋早餐都有。WM廚師早餐早餐包括有牛角包,煙肉,豬肉腸,炒蛋同埋沙律等等。呢份早餐份量真係幾多,佢嘅牛角包同埋豬肉腸係大大舊,夠飽肚。班尼迪蛋牛油果配荷蘭汁沙律呢個係比較輕食少少,佢用原個牛油果,加上蛋同埋荷蘭汁,再加上炒洋蔥雜菇同埋沙律。 藍莓芝士蛋糕另外叫brunch 仲可以追加食物,今次加咗$14就有精選蛋糕。Cappuccino/ 紅莓汁

WM廚師早餐

班尼迪蛋牛油果配荷蘭汁沙律

藍莓芝士蛋糕

Cappuccino/ 紅莓汁
✨頭盤法式凍鴨肉批鴨肉批平時比較少食,咬落去會食到一絲絲嘅鴨肉!而且加埋西柚沙律好醒胃!✨wm蟹肉龍蝦湯龍蝦湯好creamy! 而且入面都會有啲龍蝦肉碎!夠晒足料而且冇味精!✨法式鵝肝配威靈頓牛柳酥皮真係超鬆脆,一切落去嘅時候有聲!而且酥皮唔會同牛肉分開,因為牛肉同酥皮之間會有鵝肝醬同埋雜菌鋪墊!牛柳出乎意料地重肉味,而且都算係medium rare! 威靈頓牛柳生熟控制得好好,廚師真係有功力!薯蓉都幾滑,而且好香!✨小食意式原味雞翼、柚子胡椒蜜糖雞翼啲雞翼都幾多汁!柚子胡椒蜜糖雞翼味道好有趣,有啲驚喜!
✨頭盤
法式凍鴨肉批

✨wm蟹肉龍蝦湯

✨法式鵝肝配威靈頓牛柳

薯蓉都幾滑,而且好香!

✨小食

意式原味雞翼、柚子胡椒蜜糖雞翼
啲雞翼都幾多汁!柚子胡椒蜜糖雞翼味道好有趣,有啲驚喜!
  • 忌廉龍蝦湯
  • WM威靈頓牛柳
2021-11-11 1484 浏览
呢期荃灣海之戀十分旺場就一定的,DONDONDON新壽司店開業引來無數區外人來打卡,而唔係好鐘意同人迫的小編就唔介紹咁旺嘅場啦,反而要分享下一間只係相隔一層的寧靜舒適餐廳比大家,適逢能夠約齊哂兩位知心好友,飲杯酒吹下水CHILL🍻下係常識吧。位於3樓,上完電梯1點鐘方向前行就到的WM CAFE&BAR,門面以歐陸田園風及復古紅磚牆裝修為佈置主題,燈光偏暗既富情調又令人有放工假日值得來chill下的氣氛。除左有室內卡位木椅座位之外,還有BAR店值得出去飲返杯的戶外露天位置,秋冬時節對住夜色海景,燈花燦爛的樓景,加支香檳酒打卡一流!MENU 有DINNER SET 及高質主菜、小食、意粉、意大利飯及甜品等選擇,三人選了一個DINNER SET 及兩款+$35升級套餐有齊哂WM蟹肉龍蝦湯、餐包、廚師沙律/吉列炸蠔及餐飲,龍蝦湯必然之選,質感濃厚,海鮮鹹香優質有誠意,吉列炸蠔小食鬆脆香口juicy。Dinner Set $188-$298頭盤四選一: 選了香煎日本刺身帶子,烤焗澳洲豬鞍扒$228推介:⭐️⭐️⭐️⭐️主菜選了豬鞍扒,上檯簡單其吸引之處是調味及醬汁的配搭,香草蒜鹽煎香表面,內在厚實而口感

呢期荃灣海之戀十分旺場就一定的,
DONDONDON新壽司店開業引來無數區外人來打卡,
而唔係好鐘意同人迫的小編就唔介紹咁旺嘅場啦,
反而要分享下一間只係相隔一層的寧靜舒適餐廳比大家,

門面以歐陸田園風及復古紅磚牆裝修為佈置主題,
燈光偏暗既富情調又令人有放工假日值得來chill下的氣氛。

秋冬時節對住夜色海景,燈花燦爛的樓景,加支香檳酒打卡一流!

三人選了一個DINNER SET 及兩款+$35升級套餐
有齊哂WM蟹肉龍蝦湯、餐包、廚師沙律/吉列炸蠔及餐飲,
龍蝦湯必然之選,質感濃厚,海鮮鹹香優質有誠意,
吉列炸蠔小食鬆脆香口juicy。

Dinner Set $188-$298
頭盤四選一: 選了香煎日本刺身帶子,
烤焗澳洲豬鞍扒$228
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️
主菜選了豬鞍扒,上檯簡單其吸引之處是調味及醬汁的配搭,
香草蒜鹽煎香表面,內在厚實而口感保持軟熟,
點上伴碟的芥末碎再提升豬肉的味感,可以一試。

西班牙龍蝦焗海鮮意大利飯 $238
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
還原西班牙風味配上鮮甜龍蝦、海蝦及青口海鮮等,
呢個上檯堅系吸睛,半隻亳蝦唔算太多肉,
但加左隻蟹膀是有誠意之選,意大利飯掛汁滿足😋,
就是飯量可以再加多一點點, 三個大漢SHARE略為唔夠。

安格斯牛肉眼(12安士)配炸薯條雜菜 $398
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️
5成熟牛味香濃,肉質切開粉嫩,咬落啖啖肉汁,
調味亦做得唔錯,12安士三位分享就剛好滿足。
論性格唔算太高,但其精緻加上餐廳環境氣氛整體尚算合理。
5成的火喉的質感,廚師亦做得十分理想。

3杯Hoegaarden Pint (Huge) $65 each
講明要啤一啤, 飯後慢慢吹水到10點,
呢杯Hoegaarden Pint值得一叫,
真心大大大杯,嘆生啤🍺見人少少建議可以轉去戶外坐,
傾下傾下到10點真心唔係幾括得走,
埋左單再漫步到海濱坐坐吹海風係一大樂事🥳
2021-11-11 59 浏览
今日lunch time係海之戀附近,所以就揀左呢間食~原來鋪頭有户外坐,比我想像中大間!中午時間有Lunch set 提供,款式都幾多,價值仲幾實惠添!巴馬臣芝士香煎珍寶帶子卡邦尼意粉$98依個係散嗌嘅~意粉質地彈口,個汁濃厚香滑,雖然食到尾有少少膩,但整體嚟講都算唔錯!紐西蘭肉眼扒配意粉$93呢個係lunch set~份量都幾大, 牛扒質地都幾juicy絕對唔會好鞋!配埋紅酒燒汁就更加好食👍跟餐可以+$18要雞翼3隻雞翼熱辣辣,外脆內軟,唔錯唔錯!最尾我哋仲嗌咗個甜品! 等嘅時間都有少少耐所以建議早啲嗌!蘋果吉士醬酥皮蘋果金寶脆脆雪糕$78Applr crumble即叫即製~ 熱辣辣出爐好好食, 個皮超脆, 入面嘅蘋果蓉好香!加埋雪糕冷熱交融! 為依個午餐劃上完美嘅句號。
今日lunch time係海之戀附近,所以就揀左呢間食~

原來鋪頭有户外坐,比我想像中大間!

巴馬臣芝士香煎珍寶帶子卡邦尼意粉$98
依個係散嗌嘅~

紐西蘭肉眼扒配意粉$93
呢個係lunch set~

跟餐可以+$18要雞翼3隻
雞翼熱辣辣,外脆內軟,唔錯唔錯!

最尾我哋仲嗌咗個甜品! 等嘅時間都有少少耐所以建議早啲嗌!

蘋果吉士醬酥皮蘋果金寶脆脆雪糕$78

2021-11-11 1082 浏览
8.10.2021 星期一WM Café & Bar (海之戀商場)位於海之戀商場的餐廳,之前去過Peko Peko,印象非常好;所以今次又在海之戀找餐廳跟朋友撐枱腳,見Open Rice有人讚過WM Cafe抵食,又有戶外座位,所以訂枱來試試。因為平日,而且時間尚平,沒有幾個人客,餐廳室內用深色木質佈置;訂了戶外座位,地方是大,枱之間距離很足夠,可惜被對面樓層遮蓋了大部分風景,而且一個好像天橋的建築物在上,大煞風景的感覺。因為這兩天很大風,職員已經體貼,特意安排有樹陰的地方,但太冷入了室內座位。四人卡位跟餐枱距離非常窄,若豐滿一點已經無法進去,只能坐普通餐枱。晚上set dinner包頭盤、湯、主菜和菜,,而且有不少選擇,意大利粉、飯、牛、豬、魚、羊….見餐桌上有個「生蠔和牛二人套餐」,$688,於是試試。晚餐:忌廉龍蝦湯偏鹹,不覺有龍蝦味。生蠔兩隻生蠔自己加了番茄汁,大打折扣,不是每個客人也喜歡加茄汁,根本吃不出生蠔鮮味,不推介。溫泉蛋凱撤沙律最近吃了不少沙律,賣相這一次麻麻地,那片肉慘白,沙律菜還算新鮮。西班牙大蝦意大利飯整晚最好吃就是這個意大利飯,雖然不是正式意大利飯口感,但大

8.10.2021 星期一

WM Café & Bar (海之戀商場)

晚餐:
忌廉龍蝦湯
偏鹹,不覺有龍蝦味。
忌廉龍蝦湯

生蠔兩隻
生蠔

西班牙大蝦意大利飯
整晚最好吃就是這個意大利飯,雖然不是正式意大利飯口感,但大蝦兩隻配上大大粒意大利飯,醬汁調較得剛好,份量不少吃起來不錯。

澳洲M6和牛肉眼扒
落單時完全無問幾多成熟,上菜時才記起無問,幸好切開見肉質還好,起碼不會全熟。
澳洲M6和牛肉眼扒

芒果百香果青檸特飲(少甜少冰)
正常百香果味,ok
芒果百香果青檸特飲

整體來說,戶外座位觀景有點失望,室內卡位太窄,食物套餐水準普通,職員服務不錯。
2021-11-08
芒果百香果青檸特飲