1K
2022-08-21 501 浏览
今晚去了這裡食放題,平時食放題應該有好多不同食物選擇,但今次主打就係食放題雞翼!餐廳座位舒適闊落,燈光也比較暗,但配上不同裝飾,很有特色!一個價錢90分鐘任點不同口味雞翼,平時出去食飯餐牌有雞翼通常都會點,今晚就一次過食勻不同口味嘅雞翼!一次落單最多可點六款不同口味,每款四隻,一齊上枱!最緊要落單後即做,所以夠晒十分新鮮香口!這裡用雞翼專門店稱號絕對沒錯,以慢煮再炸雞翼,保留到雞肉多汁之餘雞皮香脆。餐廳已經在枱上準備定手套同濕紙巾,方便食客食得更滋味!等緊雞翼時點了小食松露芝士通心粉,芝士完全鋪滿了通心粉之餘味道香濃通粉軟林入味,而且分量十足!這裡雞翼口味絕對有驚喜,第一輪,就點了平時都有在其他地方食過嘅口味泰式甜辣醬十分雞翼香脆嫩滑、還有黑芝麻海鮮蜂蜜,入口香濃芝麻加上蜂蜜更加香脆、黑椒味道濃郁加上檸檬汁入口清新、咖啡香味估不到又幾特別,陣陣咖啡香味在口中十分醒神、巴馬臣芝士蒜蓉味哩個嘅巴馬臣芝士混埋蒜蓉味,味道夠晒濃郁,哩一輪已經感覺今晚選擇正確,雞翼控更加推介這裡!再點了特製水牛城,哩款真係超好味,夠晒汁之餘帶點辣,十分刺激,真心多點幾份,真係唔使出去食其他地方🥰,吉列咖哩,一入

餐廳座位舒適闊落,燈光也比較暗,但配上不同裝飾,很有特色!
餐廳已經在枱上準備定手套同濕紙巾,方便食客食得更滋味!

吉列咖哩,一入口個個脆同其他雞翼嘅脆口完全不同,應該是用炸粉炸過,所以係特別脆口, 完全同平時食到嘅吉列feel,加上香濃咖喱又係一款推介之作!

唯一兩款中式口味醉雞,用酒浸煮再浸在碗汁入面一齊上,雞翼吸收了酒味,入口有淡淡既酒香,
雞煲哩款口味就係麻辣雞煲味道又係連汁上,雞翼一啜即時骨肉分開,十分入味!

款式口味之多,一晚真係未必可以完整試完,因有啲口味已經要即時追加,
加上飲品可以任飲,限時未到已經食到十分滿足!

下次可以再來食埋其他口味!😘
Wingman 真係一個好地方,尤其是身邊有個雞翼控,佢去到邊都鍾意食雞翼,所以我哋決定儲齊quota,一次個食盡佢! Wingman 》 一齊叫雞 XD 的雞翼超好吃又有特色, 一定要試下 special edition!第一次來到 Wingman 旺角店,窗口位置可以望到天空同埋街景,心情都舒暢啲,地點就在旺角信和中心旁邊,非常方便!小店裝修充玩味,輕快強勁的音樂好 American style,霓虹燈打卡很受歡迎。雞冀放題ALL (19) FLAVOURS 19 隻口味TOP SELLERMon - Thurs = $260Fri - Sun = $278HOW TO WING?90分鐘用餐時間—round可 以嗌6款雞翼口味.一隻味4隻雞翼Free Floweroni Beer / soft drinks / Icedlemon Tea (+$10)任食多款雞翼 idea 💡 很好,又可以任飲指定汽水、泰國啤酒同埋梳打水,飲品味道清新,消暑解渴。 我哋另加 $10 飲了一杯凍檸檬茶。食雞翼口味有很多選擇,特別係外邊好少食到,專業度滿分,乾身、濕身、特製口味,食得特別滿足!Fre

雞冀放題
ALL (19) FLAVOURS
19 隻口味
TOP SELLER
Mon - Thurs = $260
Fri - Sun = $278

HOW TO WING?
90分鐘用餐時間
—round可 以嗌6款雞翼口味.一隻味4隻雞翼

Free Flow:
Peroni Beer / soft drinks / Iced
lemon Tea (+$10)

Free flow:
- Fries 薯條
- Cauliflower salad 椰菜花沙律
- Coleslaw 捲心菜
- Edamame 香炒毛豆
- Truffle Mac & cheese 松露芝士通心粉

我地前後落左兩 round 雞翼,即叫即製,大概等15分鐘,咁食雞翼之前我哋首先食啲 Free flow 小食同埋 配菜。女孩子最愛清新,椰菜花沙律和捲心菜就啱晒,沙律好 fresh,好開胃。

我勁鍾意食薯條,呢度嘅薯條好 crispy , 勁好食!薯條係岩岩炸好,特別熱同埋特別酥脆,仲有黑松露醬,薯條配上黑松露沙律醬,香味濃郁,值得推介 !

另一款驚喜係超好食香炒毛豆,平時食係烚,比較淡,呢度呀係炒得勁香,我食到舔舔脷。

松露芝士通心粉都幾好味,芝士有拉絲效果, 濃郁松露味,飽肚!我哋叫咁多都青晒碟就知有幾好食。

Lemon pepper 黑椒檸檬🍋
Thai sweet 泰式甜辣醬
Hoisin 黑芝麻海鮮蜂蜜
Salted Egg Yolk 自家製鹹蛋黃
Espresso BBQ 咖啡香味
cali style 巴馬臣芝士蒜蓉味

乾身、濕身、特製口味,我哋全部都試晒。餐廳有即棄手套同濕紙巾,可以放心用手食,食得更加盡興!

泰式甜辣醬、黑椒檸檬🍋、黑芝麻海鮮蜂蜜,
炸到金黃色,香脆可口,有少少辣, 但好惹味,多汁味道香濃。

雞翼專門店果然有驚喜,香港唯一慢煮再炸雞翼,所以雞翼特別多汁又脆皮。特別口味如黑芝麻海鮮蜂蜜 、咖啡香味,味道特別突出!

巴馬臣芝士蒜蓉味 、自家製鹹蛋黃 ,雞翼鋪滿左自家製鹹蛋黃,鹹蛋黃味好突出好有口感,吃後很喜歡這個。巴馬臣芝士蒜蓉味,滿滿嘅芝士同蒜蓉在面頭,乾身配料配埋雞翼嫩滑肉質,蒜蓉重味跟芝士香味俱全。

最後當然要食埋經典的Buffalo 水牛城醬,醬汁味好正宗。另外食埋加入了中國特色元素的 Szechuan Sweet & Spicy 四川甜辣醬,微微焦香,食完一啖又一啖!

Reaper 死神醬,本來我好想試,但我驚好辣食唔到就浪費食物,下次一定要試吓!

總括選擇 90mins 雞翼放題,可以一次試好多唔同嘅口味,沙律同小食質素都好有誠意,隔一輪可以再嚟encore!

• 黑松露薯條
  • 咖啡香味
  • 死神醬
  • 松露芝士通心粉
2022-08-19 51 浏览
Wingman雞翼有幾出名相信都唔洗小編講啦,今次上堂前同大家同朋友一齊快食佢的拼盤同小食,一齊入來睇下有咩味最正啦~餐廳唔算大但勝在裝修勁有feel,少少暗配上霓虹燈,放工一大班人來一定好正😊咯咯拼盤Sharing Platters~Netflix and Chill ($268)👉🏻乾身~黑椒檸檬 Lemon Pepper一啖就食到鹹鹹酸酸的感覺,肉質入味但偏乾身,有d似鹹檸甘桔味好港式~👉🏻濕身~新加坡辣蟹味 Singapore Zing最推薦,味道夠濃夠辣最適合我ed重口味人士,整體帶蕃茄醬的酸甜及新鮮辣椒及薑味balance得剛剛好,加上濕身會更易保留返裡面的肉汁,超級好味👉🏻特製~自家製鹹蛋黃 Salted Egg york (+$25)另一個必食味道,鹹香濃郁的蛋黃碎灑在雞翼的表面,配上外面脆卜卜的黃金外皮,一啖爆曬汁,私心推薦之選👉🏻黑松露芝士忌廉汁通粉 Truffle Mac N Cheese (In combos +$25)黑松露味唔算出,但cheese creamy sauce好好味,配上通粉真係最強的美式comfort food👉🏻Passion Mango S

👉🏻乾身~黑椒檸檬 Lemon Pepper

👉🏻濕身~新加坡辣蟹味 Singapore Zing

👉🏻Passion Mango Soda ($60)

P.S:
▪️Openrice 訂90分鐘狂食雞翼放題 任飲汽水做緊promotion $190@
2022-08-17 30 浏览
由細到大都好鍾意食雞翼,又點會錯過雞翼放題呢。Wingman既選擇夠多舊惹味,食得辣可以揀地獄辣挑戰一下🤣真係好過癮🤪新加坡避風塘辣蟹味都唔錯😋,黑松露薯條好香,係價錢貴左少少😵‍💫
2022-08-17 35 浏览
我朋友好鐘意食雞翼,今日專登帶佢來旺角wingman等佢可以瘋狂食雞翼,除左散叫,wingman仲有雞翼放題!Wingman既雞翼分左乾身、濕身同特製,一共有31種口味比你揀,真係從來無諗過雞翼會有咁多不同口味,太多選擇我選擇困難呀!!我地最後叫左Netflix & Chill Sharing Platters,有18隻雞翼,3種口味,加一個配菜,我地叫左buffalo,日本蜂蜜芥末同埋巴馬臣芝士蒜蓉味!仲有叫左個黑松露薯條樣樣都好出色,buffalo香辣惹味、日本蜂蜜芥末甜甜辣辣,蜜糖同芥末比例完美,巴馬臣芝士蒜蓉味灑滿芝士碎!黑松露薯條鬆脆,加埋黑松露醬味道昇華我地最後仲叫左件朱古力蛋糕!完美既晚餐!

仲有叫左個黑松露薯條

黑松露薯條鬆脆,加埋黑松露醬味道昇華

我地最後仲叫左件朱古力蛋糕!完美既晚餐!
2022-08-16 45 浏览
之前聽個朋友講,佢係wingman係雞翼放題食得好開心,成日叫我去試下,今日放工冇野做,去啦!好,坐低睇吓有咩好食先。其實我食唔多,所以冇揀放題,今次散叫。新加坡辣蟹味,有乾蒜、香葱、辣椒、薑,加埋辣汁同茄汁,果種好似爆炒辣蟹嘅味岀左黎,雞翼又大大隻厚肉,食得好開心。自家製鹹蛋黃,個鹹蛋黃好正,鹹得黎果種油香,食落口油脂係口腔遊走,好回味!雞翼炸得好香脆,醃得好入味。黑椒麻油香炒毛豆,個豆炒得唔錯,好香麻油醬汁味,食落唔會dryPassion mango soda,食完啲熱辣辣嘅嘢,飲杯清涼soda,熱情果酸酸甜甜,爽呀!

雞翼可是大眾喜愛的美食,也是朋友聚會,看球賽,小酌時,戶外燒烤不可缺少的開胃菜,派對食物,Wingman的開設簡直是雞翼控的福音,這裡雞翼口味五花八門,有著不同的驚喜。Wingman的咯咯拼盤完全為我們而設,既有雞翼品嚐,又有配菜可選吃,我們點了Netflix & Chill,一次過嚐足三款口味十八隻雞翼與配菜,雞翼方面我們挑了四川麻辣醬,黑芝麻海鮮蜂蜜及新加坡辣蟹味,配菜則吃烤蒜龍蒿大啡菇。看似單純的烤蒜龍蒿大啡菇蘊含味美,烤蒜味香味在上桌後瀰漫在空氣中,還未吃進嘴裡,便溢滿口水。烤蒜龍蒿大啡菇簡潔有力,沒有多餘的角色,烤蒜完美脆度,大啡菇水嫩噴汁,柔滑的大啡菇跟烤蒜簡直天生一對,教人回味無窮。如果你和我一樣愛酸辣的味道,那麼四川酸辣醬雞翼不會讓你失望,四川酸辣醬超夠味,酸汁一方面中和辣醬,另一方面惹味開胃。四川酸辣醬雞翼熟度拿捏剛好,咬下去雞汁緩緩流出,雖然雞翼熱量破表,但心中的愉悅度同樣破表,四川酸辣醬雞翼太好吃了。海鮮蜂蜜醬均勻裹在雞翼上,一口咬下可以感受濃郁的海鮮香氣,甜甜鹹鹹的,黑芝麻海鮮蜂蜜雞翼一件接一件很難停下手。雞皮保有酥脆口感,雞肉細嫩,還有芝麻的添香,我愛這樣的雞

海鮮蜂蜜醬均勻裹在雞翼上,一口咬下可以感受濃郁的海鮮香氣,甜甜鹹鹹的,黑芝麻海鮮蜂蜜雞翼一件接一件很難停下手。雞皮保有酥脆口感,雞肉細嫩,還有芝麻的添香,我愛這樣的雞翼風味,吃起來超滿足,有吮指回味的樂趣。

看見朋友滿意新加坡辣蟹風味雞翼的表情,點此口味挺值得呢。肥美的雞翼採取先炸後炒,雞翼炸至金黃酥脆,然後再加入薑,炸蒜,新鮮辣椒,洋蔥炒香,層層堆疊鹹香鮮辣的滋味讓人印象深刻,整碟雞翼輕鬆被朋友秒殺,朋友讚不絕口。

Rosy Lemonade喝起來清爽怡人,十分適合夏天來一杯。Rosy Lemonade以青檸梳打為基底,混入玫瑰,味道甜甜酸酸蠻順口,玫瑰花香在口鼻之間漫延,Rosy Lemonade值得細細品味。

朋友認為雞翼當然要配啤酒,Wingman不乏酒精飲品,朋友受不了抹茶誘惑,來了罐Heroes Jasmine Green Tea Wheat Bear。碧綠的Heroes Jasmine Green Tea Wheat Bear沁涼暢快,抹茶麥啤配上柑橘,香橙,清新解膩,消暑極了。

原本打算叫Chocolate Ice cream waffle,不過店員說waffle完售,最後我們轉吃Chocolate Mousse Cake。Chocolate Mousse Cake質感綿密得像雪糕,朱古力
味濃郁扎實,細膩甘醇,我們愛不釋口。

雞翼就食得多,雞翼放題都真係第一次食!見佢278可以食到19種口味嘅雞翼再加freeflow小食同啤酒,決定食盡佢(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)估唔到全場mvp竟然係sweet potato fries! 唔係講笑,係版主近年食過最外皮酥脆又內裏軟糯嘅蕃薯條!之前食過幾間,油膩到似抽曬中東大油田嘅油去炸,仲要係唔新鮮唔熱辣咁上俾我… 好心你唔識整就唔好serve, 嘥曬啲蕃薯呀ಥ_ಥ好Suprise地,佢地嘅小食全部都唔馬虎,味道同份量都好有誠意!個人認為小食出色啲,edamame同coleslaw都好正,encore 咗幾round 雞翼啲調味冇我想像中咁distinctive,雖然叫咗好多隻味,但有幾款啲調味料好似有啲相似印象深刻嘅係雞煲雞翼!個人認為幾得意,有少少似炆雞翼,但係已經煮到化曬咁(*☻-☻*) 最令我失望嘅係咖啡味,本身以為好特別,點知咖啡粉太strong,得陣苦味,失望了Overall黎講,saucy系列嘅雞翼會冇咁乾身,食落口會juicy啲,自我感覺冇咁熱氣

甜蕃薯條
甜蕃薯條
  • 蕃薯條
2022-08-10 49 浏览
招牌主打雞翼既Wingman,連burger都好出色😋 好好食!!!🍔Thunder bird其實就係炸雞漢堡,睇相都見到炸雞扒好大件,突出哂個包,本身既醬汁好夾,所以食落好juicy,啖啖肉,而且仲有唔少生菜同洋蔥,口感脆卜卜! 漢堡包既包都好好味,有烘過,好香!..🍗Expresso BBQ咖啡味雞翼,真係第一次聽,質感係乾身,食到面頭有咖啡粉,帶有濃咖啡既澀味,都唔錯!..🍗Hoisin Glazed呢個質感就係濕身既,黑芝麻海鮮蜂蜜醬搽滿每件雞翼,味道鹹香得來帶點微甜,好特別!🥑Wingman Avo呢個比想像中驚喜! 真係俾成個牛油果你,用火烤過下,帶焦香,本身配有豉油,點埋一齊食就係三文魚既味道!! 好食!!..🍸Blue Cloud用左Blue Curacao、荔枝、青檸汁、薄荷同梳打炮製而成,成杯都係藍色漸層,好靚! 飲落去酸酸甜甜咁好開胃!

🍔Thunder bird
🍗Expresso BBQ
🍗Hoisin Glazed

🥑Wingman Avo
🍸Blue Cloud
2022-07-28
  • Thunderbird
2022-08-10 613 浏览
第一次聽雞翼放題~~仲要好難bk 位!!我地個日七點到左真係好full想試就早早早d bk 定位啦~~我地揀左最貴個種放題竟然有成19種味😯😯 餐廳已經比定手套同濕紙巾依家疫情甘樣比較安心我地落左第一rd 雞當然順便食d 配菜因為即叫即製既關係,真係等30分鐘可能先上到雞我地就邊食配菜邊等捲心菜沙律好fresh, 夠開胃薯條都係岩岩炸起~~好脆,仲有個黑松露醬點埋超超超超好食既毛豆~~平時食開都係烚依種係炒得勁香,我地食左四兜~~就知有幾好食芝士通心粉估唔到都幾好味等雞既過程中野飲都到埋我地加左$10 有埋檸茶,可以解滯限時90分鐘,我地大約食到15 隻雞翼到某d 味道特別突出既就講下特製水牛城: 比較辣,最好先食淡味d 再食辣口味吉列咖哩:用炸粉炸過,所以係特別脆d, 係似平時吉列feel鹹蛋黃:沾多d 蛋黃碎,鹹蛋黃味就好出巴馬臣芝士蒜蓉: 芝士同蒜蓉味都夠濃呀~新加坡辣蟹: 有少少辣, 但好惹味醉雞: 浸係隻汁入面一齊上,所以都有淡淡既酒味雞煲: 又係連汁上,隻味都出蜂蜜芥辣: 估唔到係面頭比個芥末自己沾,自己控制,幾貼心,雞翼甜甜地有BBQ 風味
第一次聽雞翼放題~~

仲要好難bk 位!!
我地個日七點到左真係好full
想試就早早早d bk 定位啦~~

我地揀左最貴個種放題
竟然有成19種味😯😯

餐廳已經比定手套同濕紙巾
依家疫情甘樣比較安心

捲心菜

我地落左第一rd 雞當然順便食d 配菜
因為即叫即製既關係,真係等30分鐘可能先上到雞
我地就邊食配菜邊等

捲心菜沙律好fresh, 夠開胃

薯條都係岩岩炸起~~好脆
,仲有個黑松露醬點埋

超超超超好食既毛豆~~平時食開都係烚
依種係炒得勁香,我地食左四兜~~

就知有幾好食

我地加左$10 有埋檸茶,可以解滯

雞煲

限時90分鐘,我地大約食到15 隻雞翼到

某d 味道特別突出既就講下

特製水牛城: 比較辣,最好先食淡味d 再食辣口味

鹹蛋黃:沾多d 蛋黃碎,鹹蛋黃味就好出

巴馬臣芝士蒜蓉: 芝士同蒜蓉味都夠濃呀~

新加坡辣蟹: 有少少辣, 但好惹味

醉雞: 浸係隻汁入面一齊上,所以都有淡淡既酒味

雞煲: 又係連汁上,隻味都出

2022-08-04
2022-08-10 31 浏览
打3風波都要照食飯,出到旺角搵到呢間樓上鋪~專食雞既專門店,西餐美式CAFE估唔到打風都坐滿曬人,先黎一個小食加通粉,再加個炸雞漢堡呢度D野食都係即制,要等15分鐘左右原來呢度仲好出名食雞翼放題幾十款炸雞口味任選 下次再試通粉細碗,但個黑松露忌廉香氣十足,醬汁太少,但味道係OK即炸薯條配忌廉松露醬,脆香咸,小吃一流,吹下水食住等~最後係20分鐘先有既炸雞包,炸雞扒原件不切直接上超大超厚身既雞扒,咬開好有肉汁之餘味道好夾麵包$消費$333,飲品一罐$30,要加一服務快,味道OK
打3風波都要照食飯,出到旺角搵到呢間樓上鋪~
專食雞既專門店,西餐美式CAFE
估唔到打風都坐滿曬人,先黎一個小食加通粉,再加個炸雞漢堡
呢度D野食都係即制,要等15分鐘左右
原來呢度仲好出名食雞翼放題
幾十款炸雞口味任選 下次再試
通粉細碗,但個黑松露忌廉香氣十足,醬汁太少,但味道係OK
即炸薯條配忌廉松露醬,脆香咸,小吃一流,吹下水食住等~
最後係20分鐘先有既炸雞包,炸雞扒原件不切直接上
超大超厚身既雞扒,咬開好有肉汁之餘味道好夾麵包
$消費$333,飲品一罐$30,要加一
服務快,味道OK
2022-08-09 41 浏览
🥢雞翼放題 (10款味) $188/人-🍗黑椒檸檬 (Lemon pepper) 比較醒胃檸檬味好出, 微酸微酸咁-🍗蒙古燒烤味 (Mongolian BBQ) 呢知就有啲似土匪雞翼味, 烤得幾香口, 食 完估計要飲返個涼茶😂-🍗泰式甜辣醬 (Thai sweet) 就正正係泰式辣醬沾雞翼, 沾滿哂好惹味👍🏻-🍗紐奧良香粉 (Caiun) 紐奧良香粉本身就包涵左好多唔同既調味 料, 食起上黎會有鹹鹹地辣辣的, 比較多種 既味蕾, 所以令雞翼都變得好香濃👍🏻-🍗黑芝麻海鮮蜂蜜 (Hoisin) 用左海鮮醬再加滿滿既蜂蜜, 表面灑滿左黑 芝麻容易分辨, 鍾意食濕身既口味呢個都出 眾🙊-🍗水牛城醬 (Buffalo) 呢個味大家應該唔陌生, 比較辣身少少既醬, 幾過癮🫶🏻-🍗死神醬 (Reaper) 食完完全體會到咩叫遇見死神, 死神辣椒係 全世界排名第四辣但真係食到嘴唇都腫😂 😂 但辣得來又會想繼續食🙈-🍗咖啡香味

🥢雞翼放題 (10款味) $188/人
-🍗黑椒檸檬 (Lemon pepper)
比較醒胃檸檬味好出, 微酸微酸咁

-🍗蒙古燒烤味 (Mongolian BBQ)
呢知就有啲似土匪雞翼味, 烤得幾香口, 食
完估計要飲返個涼茶😂

-🍗泰式甜辣醬 (Thai sweet)
就正正係泰式辣醬沾雞翼, 沾滿哂好惹味👍🏻

-🍗紐奧良香粉 (Caiun)
紐奧良香粉本身就包涵左好多唔同既調味
料, 食起上黎會有鹹鹹地辣辣的, 比較多種
既味蕾, 所以令雞翼都變得好香濃👍🏻

-🍗黑芝麻海鮮蜂蜜 (Hoisin)
用左海鮮醬再加滿滿既蜂蜜, 表面灑滿左黑
芝麻容易分辨, 鍾意食濕身既口味呢個都出
眾🙊

-🍗水牛城醬 (Buffalo)
呢個味大家應該唔陌生, 比較辣身少少既醬,
幾過癮🫶🏻

-🍗死神醬 (Reaper)
食完完全體會到咩叫遇見死神, 死神辣椒係
全世界排名第四辣但真係食到嘴唇都腫😂
😂 但辣得來又會想繼續食🙈

-🍗咖啡香味 (Espresso BBQ)
好香濃咖啡味, 有少少咖啡粉係面, 但又唔
會有苦澀味, 幾特別😚

🍗巴馬芝士蒜蓉味 (cali style)
好多芝士碎係面好似羽毛, 夾埋蒜蓉有啲似
蒜蓉包既味, 正✨

-🍗田園風味 (Ranch)
最Normal既味, 最顯出雞翼既肉質滑嫩👍🏻

免費飲品Free flow:
- 🥤Soft Drinks
- 🥤Iced lemon tea (+$10)

整體😋: 🌟🌟🌟🌟/5

🍸 𝔹𝕝𝕦𝕖 ℂ𝕝𝕠𝕦𝕕 $𝟞𝟘
由碟豆花、荔枝、青檸而製成既梳打, 成杯呈海藍色, 而白白地色既荔枝肉好似一舊雲✨甜甜地幾清爽
😋: 🌟🌟🌟🌟🌟/5

🍸 ℙ𝕒𝕤𝕤𝕚𝕠𝕟 𝕄𝕒𝕟𝕘𝕠 𝕊𝕠𝕕𝕒 $𝟞𝟘
由於好多熱情果籽, 配上芒果酸酸甜甜既梳打, 偏向酸啲但都好飲
😋: 🌟🌟🌟🌟/5
2022-08-08
午餐
  • 雞翼放題
2022-08-09 28 浏览
朋友們都知我鍾意食雞,特別是雞翼,Wingman開左一段時間時不時都想去食,有試過放工去中環分店,但好多人所以放棄左,今次朋友約我去旺角,終於可以一嘗叫雞。坐底見到佈置有獅子山,好有香港地味道,但店員係講英文嘅🤣🤣🤣叫咗個咯咯雞拼盤同加多個雞翼,兩個人夠食啦。如果係大胃王可以挑戰雞翼放題Passion Mango Soda入面有一粒粒百香果籽,個有芒果汁,酸酸甜甜唔錯咸蛋黃雞翼咸蛋黃雞翼係額外叫,上面鋪滿咸蛋黃好香,咬落去就feel到雞翼啱啱炸好,好夠熱好香脆,夾住咸蛋黃食唔會過咸,調味啱啱好巴馬臣芝士蒜蓉味雞翼上面有滿滿的蒜蓉😍😍😍鍾意蒜蓉嘅必點呀,食完一隻又一隻,停唔到口水牛城雞翼上面配咗啲芝士碎,見到啲汁包滿隻雞翼,都幾夠辣,同平時喺酒吧食嗰啲差唔多Espresso BBQ呢個見佢係咖啡味好特別,就點嚟試下,個樣好似土匪雞翼,食落咸咸地,嗒真啲又真係有咖啡味喎,幾有趣死神醬最後就打大佬試呢個死神醬,全隻雞翼滿佈辣椒同辣椒籽,小心翼翼咬一口,ummm…都幾辣,之後後勁越來越凌厲,飲哂成杯嘢飲都唔夠,感覺勁刺激但又好好食喎,如果真係怕太辣嘅朋友記得撥開啲辣椒唔好硬食呀,食完個胃仲暖暖
朋友們都知我鍾意食雞,特別是雞翼,
Wingman開左一段時間時不時都想去食,

Passion Mango Soda
入面有一粒粒百香果籽,個有芒果汁,酸酸甜甜唔錯

咸蛋黃雞翼

巴馬臣芝士蒜蓉味

水牛城雞翼

Espresso BBQ

死神醬
最後就打大佬試呢個死神醬,全隻雞翼滿佈辣椒同辣椒籽,小心翼翼咬一口,ummm…都幾辣,之後後勁越來越凌厲,飲哂成杯嘢飲都唔夠,感覺勁刺激但又好好食喎,如果真係怕太辣嘅朋友記得撥開啲辣椒唔好硬食呀,食完個胃仲暖暖地,好過癮😂

之後仲叫咗兩個配菜,有燒啡菇同燒牛油果,啡菇好juicy牛油果熟透,兩樣都好好食,估唔到除咗雞翼出色,連配菜都做得好,讚👍🏻

總括嚟講啲雞翼各個味都有水準之上,感受得出用心製作,下次一定要約多啲朋友試多幾款雞,大家一齊叫雞
2022-08-09 25 浏览
好味 #下午茶 分享 Wingman是雞翼專門店裝修很有特色和有心思佢哋嘅雞翼味道有成19種咁多,真係勁啊😁有雞翼放題,套餐和單點我哋單點了兩種口味和配菜😊雞翼味道~乾身~巴馬臣芝士蒜蓉味 69/6件芝士不是溶化拉絲嗰種是雞翼上面鋪滿曬刨碎嘅乾身芝士絲下便加埋蒜蓉和香草好香口惹味別有一番風味😋~濕身~ 黑芝麻海鮮蜂蜜味 69/6件海鮮醬好入味,加埋蜂蜜鹹鹹甜甜,味道香濃😋配菜~杏仁麵包糠炒澳洲西蘭花苗 75係100%有機西蘭花苗很新鮮,炒得很爽脆,加埋碎杏仁和麵包糠一齊食口感層次很特別😋~黑椒麻油香炒毛豆 55平常食毛豆都係白烚冇諗過用黑芝麻油炒會係咁香口嘢味,好正😋飲品~MOCKTAILS熱情果芒果薄荷蘇打 60酸酸甜甜清新醒胃~SOFT DRINKS Coke Zero 30
好味 #下午茶 分享
Wingman是雞翼專門店
裝修很有特色和有心思

佢哋嘅雞翼味道有成19種咁多,真係勁啊😁
有雞翼放題,套餐和單點
我哋單點了兩種口味和配菜😊

下便加埋蒜蓉和香草
好香口惹味別有一番風味😋

~濕身
~ 黑芝麻海鮮蜂蜜味 69/6件
海鮮醬好入味,加埋蜂蜜
鹹鹹甜甜,味道香濃😋

配菜
~杏仁麵包糠炒澳洲西蘭花苗 75
係100%有機西蘭花苗
很新鮮,炒得很爽脆,加埋碎杏仁和麵包糠一齊食
口感層次很特別😋

~黑椒麻油香炒毛豆 55
平常食毛豆都係白烚
冇諗過用黑芝麻油炒會係咁香口嘢味,好正😋

飲品
~MOCKTAILS
熱情果芒果薄荷蘇打 60
酸酸甜甜清新醒胃

~SOFT DRINKS
Coke Zero 30

2022-08-08 57 浏览
整日都想試雞翼放題,今日一於黎try下。炸雞翼需要時間,所以叫左幾款小食填下肚先。香炒毛豆炒得好香,好惹味,會食唔停。薯條配黑松露醬,薯條份量都足夠,而且炸得剛剛好,夠脆。之後就黎到正題,雞翼,今次簡左All favor,每隻味都可以試一試,都幾多特別味道,推介呢幾款。🍻醉雞有酒香,雞亦浸得夠入味。雞煲味香料落足,麻味都突出,幾惹味。田園風味係原味雞翼上加左sour cream粉,口感幾特別。特製水牛城醬🌶🌶鐘意食辣既朋友可以試呢隻味,衝擊味蕾。包幾款汽水🥤任飲,亦都可以加$10任飲凍檸茶。鐘意食雞翼既朋友不妨一試,有d味平時都唔會點食到。😆😆

香炒毛豆
炒得好香,好惹味,會食唔停。

薯條
配黑松露醬,薯條份量都足夠,而且炸得剛剛好,夠脆。

🍻醉雞
有酒香,雞亦浸得夠入味。

雞煲味

雞煲
香料落足,麻味都突出,幾惹味。

田園風味
係原味雞翼上加左sour cream粉,口感幾特別。

特製水牛城醬🌶🌶
鐘意食辣既朋友可以試呢隻味,衝擊味蕾。

包幾款汽水🥤任飲,亦都可以加$10任飲凍檸茶。

鐘意食雞翼既朋友不妨一試,有d味平時都唔會點食到。😆😆

2022-08-04
雞煲味