Wingman 真係一個好地方,尤其是身邊有個雞翼控,佢去到邊都鍾意食雞翼,所以我哋決定儲齊quota,一次個食盡佢! Wingman 》 一齊叫雞 XD 的雞翼超好吃又有特色, 一定要試下 special edition!第一次來到 Wingman 旺角店,窗口位置可以望到天空同埋街景,心情都舒暢啲,地點就在旺角信和中心旁邊,非常方便!小店裝修充玩味,輕快強勁的音樂好 American style,霓虹燈打卡很受歡迎。雞冀放題ALL (19) FLAVOURS 19 隻口味TOP SELLERMon - Thurs = $260Fri - Sun = $278HOW TO WING?90分鐘用餐時間—round可 以嗌6款雞翼口味.一隻味4隻雞翼Free Floweroni Beer / soft drinks / Icedlemon Tea (+$10)任食多款雞翼 idea 💡 很好,又可以任飲指定汽水、泰國啤酒同埋梳打水,飲品味道清新,消暑解渴。 我哋另加 $10 飲了一杯凍檸檬茶。食雞翼口味有很多選擇,特別係外邊好少食到,專業度滿分,乾身、濕身、特製口味,食得特別滿足!Fre

雞冀放題
ALL (19) FLAVOURS
19 隻口味
TOP SELLER
Mon - Thurs = $260
Fri - Sun = $278

HOW TO WING?
90分鐘用餐時間
—round可 以嗌6款雞翼口味.一隻味4隻雞翼

Free Flow:
Peroni Beer / soft drinks / Iced
lemon Tea (+$10)

Free flow:
- Fries 薯條
- Cauliflower salad 椰菜花沙律
- Coleslaw 捲心菜
- Edamame 香炒毛豆
- Truffle Mac & cheese 松露芝士通心粉

我地前後落左兩 round 雞翼,即叫即製,大概等15分鐘,咁食雞翼之前我哋首先食啲 Free flow 小食同埋 配菜。女孩子最愛清新,椰菜花沙律和捲心菜就啱晒,沙律好 fresh,好開胃。

我勁鍾意食薯條,呢度嘅薯條好 crispy , 勁好食!薯條係岩岩炸好,特別熱同埋特別酥脆,仲有黑松露醬,薯條配上黑松露沙律醬,香味濃郁,值得推介 !

另一款驚喜係超好食香炒毛豆,平時食係烚,比較淡,呢度呀係炒得勁香,我食到舔舔脷。

松露芝士通心粉都幾好味,芝士有拉絲效果, 濃郁松露味,飽肚!我哋叫咁多都青晒碟就知有幾好食。

Lemon pepper 黑椒檸檬🍋
Thai sweet 泰式甜辣醬
Hoisin 黑芝麻海鮮蜂蜜
Salted Egg Yolk 自家製鹹蛋黃
Espresso BBQ 咖啡香味
cali style 巴馬臣芝士蒜蓉味

乾身、濕身、特製口味,我哋全部都試晒。餐廳有即棄手套同濕紙巾,可以放心用手食,食得更加盡興!

泰式甜辣醬、黑椒檸檬🍋、黑芝麻海鮮蜂蜜,
炸到金黃色,香脆可口,有少少辣, 但好惹味,多汁味道香濃。

雞翼專門店果然有驚喜,香港唯一慢煮再炸雞翼,所以雞翼特別多汁又脆皮。特別口味如黑芝麻海鮮蜂蜜 、咖啡香味,味道特別突出!

巴馬臣芝士蒜蓉味 、自家製鹹蛋黃 ,雞翼鋪滿左自家製鹹蛋黃,鹹蛋黃味好突出好有口感,吃後很喜歡這個。巴馬臣芝士蒜蓉味,滿滿嘅芝士同蒜蓉在面頭,乾身配料配埋雞翼嫩滑肉質,蒜蓉重味跟芝士香味俱全。

最後當然要食埋經典的Buffalo 水牛城醬,醬汁味好正宗。另外食埋加入了中國特色元素的 Szechuan Sweet & Spicy 四川甜辣醬,微微焦香,食完一啖又一啖!

Reaper 死神醬,本來我好想試,但我驚好辣食唔到就浪費食物,下次一定要試吓!

總括選擇 90mins 雞翼放題,可以一次試好多唔同嘅口味,沙律同小食質素都好有誠意,隔一輪可以再嚟encore!