2016-05-02 3445 浏览
對櫻花有着難以言喻的喜愛,每年初春,自會不期然想到日本賞櫻。此花生命短暫,由花開至花頃,才不過七天的光景。愛櫻之人何其多,日本人想到把櫻花、櫻葉制成鹽漬,每當吃着櫻花美食,腦裏便會浮現出櫻花美景來。友人向我推介這兒的櫻花套餐,趁着半天假期便前來試試。櫻花的最盛期已過,而套餐供應期遠至六月底,想不到由早春至初夏,仍可嚐到櫻花之味呢!正值下午茶時間,店內客人不多,感覺舒適寧靜。選坐窗邊的高桌位置,這邊有一落地玻璃窗,和煦的日光徐徐灑進,獨坐在這寧靜的一角,讓思緒好好沉澱一下,也是這天來到這兒的原因。 進店時,已看過櫻花套餐的介紹,目標明確,但好奇之下還是翻翻主餐牌了解一下。White Button的主打是甜品和飲品,也有主食供應。而下午茶除了櫻花套餐外,也有夢幻的魔天輪套餐。一直有留意White Button的出品,很想試試這兒造型獨特的甜品,但考量到是一人前的關係,還是獨享一份櫻花套餐好了。櫻花套餐($168)是櫻花茶、麵豉湯、稻庭烏冬、櫻花大福的組合。這份量若是一人前來說是挺豐足的,若多點一客甜品,就是二人前的份量了,不過前題是同行者也是個櫻花控吧! 好奇一問之下,這櫻花套餐是有一定捧

進店時,已看過櫻花套餐的介紹,目標明確,但好奇之下還是翻翻主餐牌了解一下。White Button的主打是甜品和飲品,也有主食供應。而下午茶除了櫻花套餐外,也有夢幻的魔天輪套餐。一直有留意White Button的出品,很想試試這兒造型獨特甜品,但考量到是一人前的關係,還是獨享一份櫻花套餐好了。
櫻花套餐($168)是櫻花茶、麵豉湯、稻庭烏冬、櫻花大福的組合。這份量若是一人前來說是挺豐足的,若多點一客甜品,就是二人前的份量了,不過前題是同行者也是個櫻花控吧! 好奇一問之下,這櫻花套餐是有一定捧場客的,當中有被櫻花主題吸引,也有純為粉紅色而點選的。
櫻花套餐

花茶以淡粉色玻璃茶壺盛上,透着日光,朵朵淡色粉櫻載浮載沉美得如畫。粉櫻如獲再生,讓人重溫櫻之美態,視覺上是滿足了。既是Salted Sakura Tea,料想到會是帶淡淡的鹽味。呷一口,花香轉瞬即逝,那鹽味來得輕淡,鹽漬的味道其實更像梅子之香,加上甜味的調和,味道清新淡雅,感覺無比舒心
鹽漬櫻茶

花茶先上,主食隨後才上,店員解釋是因為稻庭烏冬是現點現做的。這稻庭烏冬的擺盤也是極具美感,冰藍的和風餐碟上,是薄染成淡粉色的稻庭烏冬,再綴以手工做的櫻花蝦片,可見廚師對美感的執着。進食時可先撒上小小的櫻花蝦乾,再挾一箸稻庭烏冬伴鰹魚汁同吃,淡淡醬香和着醋香,味道酸香清爽,櫻花蝦提昇口感之餘也平添一份鮮香。再說那稻庭烏冬滑溜溜的煙靱得很,冰涼的麵條十分清爽,正是我喜歡的冷麵口感。隨烏冬附上的是一客麵豉湯,沒有很特別就是了。
稻庭烏冬
麵豉湯
櫻花大福有着粉紅色的糯米外皮,內餡是紅豆蓉的,該是來貨來着。外皮不能與軟糯的新鮮大福比擬,猶幸豆蓉蜜甜得很,跟鹽漬櫻茶一甜一咸的,很和風的配搭。
櫻花大福

對店方的鹽漬櫻茶甚有興趣,細問之下果然是來自日本的鹽漬櫻花,經過特別的處理,成了親和易入口的鹽味櫻茶。曾在日本新年時嚐過鹽漬昆布櫻茶,那味道不是人人受得了,家中正好有從日本購入的鹽漬櫻花,正好可以偷師學做這櫻茶了。

雖名為櫻花套餐,卻不是全以櫻花入饌,是考量到櫻花的味道不是人人接受吧!作為迷戀櫻花的,愛它的美色、香氣、味道......自然會輕易被迷倒,味道雖不至驚天動地,但食味是平衡得宜,平淡中帶驚喜。愛櫻之人若然錯過了一期一會的櫻花,這兒的櫻花套餐也許能給你一點慰藉的。
2016-05-04
櫻花套餐
稻庭烏冬
櫻花大福
鹽漬櫻茶
2016-05-02 784 浏览
一行8人之聚,想到尖沙咀去,立刻想起位於阿士厘道的White Button。位置方便,食物質素、飲品及甜品也不錯,雖已去過一次,但也願意回來再吃!櫻花蝦明太子天使麵我來了!櫻花蝦明太子天使麵 (Kim子推介指數9/10)這個意粉一向都是我的最愛!濃濃的忌廉味令人一試難忘,配櫻花蝦、明太子及紫菜,有脆脆口感。而天使麵軟滑,與醬汁成了絕佩。西班牙火腿蒜香意粉(Kim子推介指數9/10)十分喜歡這個蒜味,絕不偷工減料!西班牙火腿切成小片,味道普通火腿更濃郁、帶有豬肉之甜亦有密集的鹹味,肉質也較實淨。鹹香加上蒜香,是個極佳的配搭。香草雞肉意大利飯(Kim子推介指數8/10)上牒時,顏色令人覺得驚訝,對是淺綠色的。原因是用了香草製的source入饌煮意大利飯。加了芝士,令飯味更香。玫瑰蜜桃花茶(Kim子推介指數8/10)吃完濃味晚餐,喝一口桃味清甜的花茶,十分fresh! 玫瑰花更可以美白皮膚。
櫻花蝦明太子天使麵 (Kim子推介指數9/10)
西班牙火腿蒜香意粉(Kim子推介指數9/10)
香草雞肉意大利飯(Kim子推介指數8/10)
玫瑰蜜桃花茶(Kim子推介指數8/10)
2016-04-29 581 浏览
本身都係上網睇好多人食黎試下 黎到係好大 冇咩人 不過侍應都唔係好招呼我地 hea到爆 我都係8點黎姐 個感覺似佢收檔咁 我叫左呢個卡邦尼意粉 佢係忌廉汁低 配試磨菇 煙似 洋蔥 不過佢唔算抄得好香 似係咁放埋一齊煮 個汁都好稀 但好重奶味 d汁又唔夠熱 d芝士係溶唔到 食落去好鞋口 d意粉好林 又膩 又偏甜個汁 成個感覺都一般最嬲既係我食緊野 d侍應係隔離到噴消毒藥水定藍威寶 仲要噴到周圍都係 一路食都聞到呢陣味 仿佛食左d野食有清潔劑 同佢講又話噴唔到冇野 仲之態度好差
為了找個地方歇腳,走找到了這間White Button Cafe & Dessert 餐廳在樓上鋪,地方寬大,空間感十足,很好的一大夥兒聊天的地方 我們點了幾款飲品,花果茶系列的黑糖肉桂蘋果茶最喜歡 黑糖味濃,加上很香的肉桂味,甜甜的很易入口 另外的是生薑檸檬蜜糖茶,開初味淡,但越沖越有薑味 夠辣及滋潤,喜歡生薑的朋友的不錯選擇 點了小食芝士 薯角,, 薯角夠香口,外脆內軟,加上淋上芝士面,最愛這種芝士配薯角的口感,很惹味! 另外蜜糖雞肉腸,細片的雞肉腸,醮上很濃郁的蜜糖,甜甜的味道,很不錯 最後還叫了卡邦尼意粉,這個就普普通通啦,但夠熱,只是不夠Creamy 在White Button悠閒風的餐館,可以悠悠閒地和朋友過一個下午 White Button Café & Dessert All Our Dreams Can Come TrueIf We Have The Courage To Purse Them ❤ a Chai 阿柴

White Button Café & Dessert

All Our Dreams Can Come True

2016-03-26
2016-04-24 2333 浏览
White Button Cafe is an upstair bistro and dessert bar located at a busy alley of Tsim Sha Tsui. They have recently come up with a sakura set for the Spring season, which as well to celebrate White Valentines Day. I have never had a true taste of sakura so I am curious to find it out today.The cafe is really spacious and comfy like a homey living room. The food menu includes Italian pasta dishes, Japanese inspired desserts and fancy drinks such as mocktails and smoothies.The sakura set first sta
Salted Sakura Tea
Salted Sakura Tea
The sakura set first starts with a very salty sakura hot tea. While the sakura udon tastes ordinary like soba noodle, the miso soup is generously sprinkled with a nice handful of sakura shrimp. The set also finishes with a daifuku that we like for its chewy mochi skin, with an adzuki bean filling.
Sakura Set
Sakura Inaniwa Udon
Desserts to follow. The bruleed lemon tart is less impressive because of its too eggy and firm lemon curd filling, whereas the tiramisu is pleasantly rich and creamy.
Lemon Tart with Sakura Peach Sorbet
Devil Fruit (Tiramisu)
Of course, I had to try one of their signature drinks, Seoul Tower. It is quite disappointing as I hope for far more soda and citrusy.
N Tower (Honey Citron)
Rose Latte
2016-04-23
2016-04-05 909 浏览
有個男侍應態度勁差😡👎🏻👎🏻👎🏻一路落order一路問仲有冇仲有冇好似好唔耐煩咁😒個明太子意粉味道麻麻仲要食完勁口渴要喪飲水 ! 個小食拼盤$108份量了少個炸芝士條d芝士係唔可以拉到出黎個炸蝦就味道唔錯個巴黎鐵塔就淨係飲到荔枝果原全飲唔到玫瑰味一定唔會再有機會黎 !!!👋🏻
有個男侍應態度勁差😡👎🏻👎🏻👎🏻

一定唔會再有機會黎 !!!👋🏻
2016-03-30
生日
2016-03-29 750 浏览
晏就黎食冇咩人 地都好大 好色彩繽紛既環境 都幾舒服 不過黎到d侍應唔係點理我地 拎menu拎水都要大叫幾次最尾我食左個雜菇意大利飯都等左差唔多十五分鍾先到 好耐 味道係好香 好多菇 材料算多 忌廉汁都岩岩好 唔會太濃太膩 飯方面都有九成熟 偏林 不都接受到 可惜冇咩招呼 失望

最尾我食左個雜菇意大利飯

可惜冇咩招呼 失望
2016-03-20 1105 浏览
今次係睇左open rice, 見到White Button 都好似唔錯,就決定同班朋友試下。星期六lunch 有minimum charge, $100位, 堂食限時個半鐘。未入坐已經要confirm 人頭, 因為confim左就唔可以改。都可以既,就好似唱k咁。 人頭有加冇減。可能我見識少, 除左buffet 之外,好少有min charge既餐廳會入座既時候已經咁做。當日食客唔算多, 對於星期六的午市來說, 入座率都係得個三、四成...先講野食,叫左個意粉, 極速的6分鐘後就上到枱,~味道okay, 不過意粉好似未熟咁.... 我鐘意食煙韌,但又略過硬。All Day Breakfast 賣相好, 味道OKAY, 可惜, 我朋友等左好耐, 其他人都差唔多食晒先上。甜品OKAY 可惜當日只得士多啤梨味,冇晒蕉...。服務質素真係令我地"傻眼" 。我地ORDER既時候侍應唔會望我地,唔係一個侍應, 係幾個都係咁。另外,我地想要水, 佢地用高身冇蓋既玻璃樽裝滾水,因為太熱既關係,我地徒手係拎唔到個樽,要用厚紙巾包住先可以斟水,同埋, 無蓋既玻璃樽盛滾水,如果倒瀉係好危險既。除此之外,我

Parma Ham Spaghetti
All Day Breakfast
甜品OKAY 可惜當日只得士多啤梨味,冇晒蕉...。

除此之外,我地向侍應還番一支向佢地借既原子筆,個侍應接過原子筆後刻意丟落地下,然後同其他侍應講笑.....

去一間餐廳,除左期望食物質素之外,環境服務都很重要。

侍應可能係店既老闆掛,一副唔憂做既樣。

其實以尖咀嚟講呢, 如果食物一般,零服務,同一個價錢,有好多好多更好既選擇。
2016-02-20
2016-03-17 1645 浏览
訂位時已說明用餐限時1.5小時, 及每人至低消費$100, 是ok的其實現今很多餐廳已改為限時制, 我們也明白做生意要緊不過以cafe來說, 好像已改變哂了以往的cafe是任坐, 有game玩, 又可以讓一大班人的聚腳點是晚七時來到, 我不是第一次到來上一次是因為event的關係, 主辦單位在此搞活動, 不過就沒有供應食物, 所以不知是否好吃今晚就讓我同幾位姊妹一試, 環境都幾寬敞, 唔會坐到好迫, 仲可以坐卡位, 個卡位可以坐到6人添, 舒服看過menu後, 原來是沒有set dinner, 只好每人點一款share來吃朋友點了紫薯鮮奶, 顏色好靚, 紫白在旋轉中不過佢話味道有點淡大家點了沙律, 小食及3個主食煙三文魚沙律, 都有3大舊煙三文魚, 每舊由兩大片煙三文魚扭出的玫瑰花沙律都幾fresh, 醬汁是酸醋汁來的, 很健康!小食是我想吃的芝士, 炸芝士條, $48/5條熱辣辣的, 呢個係要趁熱食, 否則就不能拉絲來表皮是有點硬, 入面是成條芝士, 不過是沒有味道的芝士朋友說像吃香口膠其實如果佢有番d芝士味, 我覺得是不錯的 呢度的主食全部都是飯或意粉類只好點了: 明太子天使麵,
其實現今很多餐廳已改為限時制, 我們也明白做生意要緊
不過以cafe來說, 好像已改變哂了

是晚七時來到, 我不是第一次到來
朋友點了紫薯鮮奶, 顏色好靚, 紫白在旋轉中
不過佢話味道有點淡
紫薯鮮奶
大家點了沙律, 小食及3個主食
沙律都幾fresh, 醬汁是酸醋汁來的, 很健康!
煙三文魚沙律
小食是我想吃的芝士, 炸芝士條, $48/5條
芝士條
熱辣辣的, 呢個係要趁熱食, 否則就不能拉絲來
表皮是有點硬, 入面是成條芝士, 不過是沒有味道的芝士
朋友說像吃香口膠
其實如果佢有番d芝士味, 我覺得是不錯的
炸芝士條
呢度的主食全部都是飯或意粉類
只好點了: 明太子天使麵, 面頭有很多紫菜絲
明太子天使麵
撈均後, 原來明太子的份量也很多, 每條都黏上很多明太子
同麵一起吃時有卜卜脆的口感, 好味!
海鮮天使麵
賣相好一般, 沒太特別
黑松露意大利飯
失望, 因為一點都不risotto, 無咬口
唯一是黑松露味道很足
黑松露意大利飯
原來呢度都有我早前去日本飲過的櫻花酒賣架
不過價錢當然.....
埋單時, 係要自行到門口位置比錢的
店員還跟我地講, 食滿$300, 起FB/IG #一句就可以送佢地既杯一隻
咁啱我地可以免費換到2隻
题外话/补充资料: 食物質數唔值咁貴
2016-03-15
紫薯鮮奶
煙三文魚沙律
2016-03-17 845 浏览
上星期六因為有朋友生日,佢地提意黎呢度食,因為有野比壽星女影相喎,咁咪黎試一次羅。叫左幾杯飲品,包括花茶,朱古力,花茶落得好小花,味道啖啖的,前菜,三文魚沙律,三文魚不是很新鮮,因為已有些小變黑,南瓜飯: 味道好奇怪,好似有浸叔味咁,腸仔:好大碟,最抵食,併盤:冇得別,其他食物唔可以話好食食蛋糕前唔會主動執枱,侍應生亦唔會主動比餐具,水,碟,我地自己去隔離枱拎比個女仔話,但係佢地成班圍住傾計都冇理過我地,咁可以點做?

2016-03-12
生日
  • 小食拼盤
2016-02-28 1092 浏览
環境唔錯,設計簡約空間感大而且唔會太嘈,靜靜地而言,適合三五知己吹水食飯,增進感情水果茶味道還不錯,略甜,但熱熱地喝好暖身而且可以消油膩感櫻花蝦明太子天使麵別看它這個樣子,看似簡單樸素卻是我當晚所點的食物中覺得最好味的一道了覺得向來有明太子在內既料理都多數無得輸多數都味道唔會差得去邊,應該係哈小食併盤,有4款:分別係炸雞翼兩隻+炸芝士三條+炸蝦三條+薯角仲有底部一些不太新鮮的生菜整個預食拼盤也很普通,未見特色,而且非常油膩炸粉很厚身呢這個飯的味道超級清淡,十分岩素食者食意大利米也算煮的不錯,挺有口感,菇也不少可是感覺太DRY了點,只有菇而己,而且太淡味了價錢略貴,感覺不太值回票價呢這裡似乎主打特色飲品,見每一枱都一定會有人叫每人一款飲品似的我喝的這個是「血漿」,其實也不過是口味普通的綜合水果汁不過不失啦,不是特別的好喝但也不難喝就是了純粹玩味性十足整體而言:食物普通,有改善空間若能提升食物、服務質素方面會更好而且覺得食物定價偏貴左少少
環境唔錯,設計簡約空間感大

而且唔會太嘈,靜靜地而言,適合三五知己吹水食飯,增進感情
水果茶味道還不錯,略甜,但熱熱地喝好暖身

而且可以消油膩感
櫻花蝦明太子天使麵
別看它這個樣子,看似簡單樸素

多數都味道唔會差得去邊,應該係哈

仲有底部一些不太新鮮的生菜

整個預食拼盤也很普通,未見特色,而且非常油膩
炸粉很厚身呢
這個飯的味道超級清淡,十分岩素食者食

意大利米也算煮的不錯,挺有口感,菇也不少

可是感覺太DRY了點,只有菇而己,而且太淡味了

價錢略貴,感覺不太值回票價呢

我喝的這個是「血漿」,其實也不過是口味普通的綜合水果汁

不過不失啦,不是特別的好喝但也不難喝就是了

純粹玩味性十足
整體而言:食物普通,有改善空間

若能提升食物、服務質素方面會更好

而且覺得食物定價偏貴左少少

2016-01-24 1777 浏览
其實你都唔好話尖沙咀唔難搵Cafe...想食個味道唔錯嘅Tea, 一係去酒店排餐死, 一係去樂仔活仔食個$20嘅快餐,也不是那話兒,中中等等茶餐廳又係比較悶。老實講其實都唔知去邊度好。 大家識我嘅都知我鍾意捐窿捐la搵嘢食,轉過彎又來到好多嘢食既亞士厘道。本來真係冇乜頭緒不過見到呢間Cafe,入到去見到個大玻璃,都幾光猛。裝修都幾新潮啱晒幾個老友去吹下水啦。 先講飲嘢老人家唔飲得凍野,即刻嗌咗個檸檬薑茶。凍凍地,都係飲番杯熱嘅最好!佢仲有個小蠟燭暖住煲茶,熱下個身,又幾唔錯。 咁下午茶又點可以少得一件靚靚嘅蛋糕呢? 今日朕突然想食芝士餅,所以就叫左呢個法式草莓馬卡龍芝士餅。中間大大粒嘅草莓甜而不太酸。再加上厚而滑嘅芝士餅,底部再塗上酸甜嘅草莓果醬,好味到不得之了! 雖然呢度消費唔算係最平,但可以咁樣過一個星期日下午,我都算好滿足了!
其實你都唔好話尖沙咀唔難搵Cafe...

咁下午茶又點可以少得一件靚靚嘅蛋糕呢?

除夕
2016-01-20 1744 浏览
平日都會去下唔同cafe坐,可以享受寧靜之外,仲可以同身邊人慢慢長談,即時變得好捨意,而且每間cafe都有唔同既獨特之處,而我就最中意去發掘唔同既cafe~ 搵下搵下,我就停留左係甜品果頁,有款甜品非常吸引我呢~ 玫瑰水蜜桃果茶,幽香又清甜,愛上依類型既花茶呢~淡淡既玫瑰花香味再配香甜既水蜜桃茶,簡直係美妙既配搭!相信好多女士都愛飲依種花茶呢~火燒薯條, 薯角香脆易入口,溫度偏熱,芝士岩岩好半凝固狀態,配上茄汁味道更上一層,真愛係薯角~~黑松露意大利飯,成個飯充滿住濃厚既黑松露香味,飯粒硬度適中,再配埋香濃既忌廉汁,野菌份量亦好足夠,口感creamy,整體既份量亦岩岩好~玫瑰龍捲風,大大舊既灰色棉花糖,體積大過個頭!而且造型賣相都十足十龍捲風,就好似即將落大雨咁款,難怪取名為龍捲風 而玫瑰,我就估係棉花糖上面既幾塊花瓣,味道就同細個食開既冇兩樣~嗚...已經好耐冇食棉花糖喇,好懷念果隻食到成隻手指都係糖絲既感覺xd(今次終於比我感受到) 不過原來棉花糖冇我想像中咁簡單,內裡係一個朱古力慕絲呢~味道有夠濃郁,而且木糠同脆脆可以增加口感呢~不過佢濃得黎會偏甜,飲多幾啖水就冇事,cafe黎講
平日都會去下唔同cafe坐,可以享受寧靜之外,
仲可以同身邊人慢慢長談,即時變得好捨意,
而且每間cafe都有唔同既獨特之處,
而我就最中意去發掘唔同既cafe~
搵下搵下,我就停留左係甜品果頁,有款甜品非常吸引我呢~
玫瑰水蜜桃果茶,幽香又清甜,愛上依類型既花茶呢~
淡淡既玫瑰花香味再配香甜既水蜜桃茶,簡直係美妙既配搭!
相信好多女士都愛飲依種花茶呢~
配上茄汁味道更上一層,真愛係薯角~~
黑松露意大利飯,成個飯充滿住濃厚既黑松露香味,
飯粒硬度適中,再配埋香濃既忌廉汁,野菌份量亦好足夠,
口感creamy,整體既份量亦岩岩好~
玫瑰龍捲風,大大舊既灰色棉花糖,體積大過個頭!
不過原來棉花糖冇我想像中咁簡單,內裡係一個朱古力慕絲呢~
味道有夠濃郁,而且木糠同脆脆可以增加口感呢~
不過佢濃得黎會偏甜,飲多幾啖水就冇事,
cafe黎講,玫瑰龍捲風係其中一個獨特處,因為通行依款甜品只會係甜品店出現,
但竟然係一個樓上小cafe見到,值得一試呢~
  • 玫瑰龍捲風
  • 黑松露意大利飯
  • 火燒薯條
  • 玫瑰水蜜桃果茶
2016-01-19 1478 浏览
平日的一個晚上,小編和兩位好友相聚, 由於前一天有訂位,7時來到即可入座;用餐時間1.5小時,但如沒有客人等位,可以繼續坐 餐廳面積想像中大,一個大長方形,空間實用,座位頗多,不訂位都應該有位;而裝修方面,別緻又舒適,是無論三五知己或情侶都很適合的環境這裡飲品造型真有創意👍🏻👍🏻 1 巴黎鐵塔 - 其實係荔枝玫瑰味 $62外型吸引,也是餐廳最受歡迎飲品 2 黑糖肉桂蘋果茶 $58如果想飲熱飲,這個是不錯的選擇,不會太甜又養身3 Bomb Bomb $68 三款中這款最吸引!傾斜的玻璃瓶不停地噴著煙,還真的像炸彈💣 裡面其實是bailey咖啡酒,但因為加了乾冰,有此迷幻效果食物方面,不知是否個別事件🙄 是晚的櫻花蝦明太子天使麵$108 和黑松露意大利飯$108 都很乾身,看不到也吃不到醬汁🤔 另外炸水牛芝士條$48 整條芝士半點也沒有溶😶 反而蜜糖腸$48 和炸薯$48還算不錯 整體來說,飲品勝過食品,而且食品份量也較小,性價比較低

這裡飲品造型真有創意👍🏻👍🏻

1 巴黎鐵塔 - 其實係荔枝玫瑰味 $62

外型吸引,也是餐廳最受歡迎飲品

2 黑糖肉桂蘋果茶 $58

如果想飲熱飲,這個是不錯的選擇,不會太甜又養身
3 Bomb Bomb $68

另外炸水牛芝士條$48 整條芝士半點也沒有溶😶
反而蜜糖腸$48 和炸薯$48還算不錯

整體來說,飲品勝過食品,而且食品份量也較小,性價比較低

2016-01-14
2016-01-18 1192 浏览
雖然過左聖誕節但聖誕飯局陸續有來, 今次幾個女仔就決定caffe' 坐下又可以交換禮物。 由於比預約時間早到, 所以去到個陣餐廳內只有2台客人, 其實都幾清靜,餐廳內仲有o的聖誕佈置,環境唔錯呀!食物方面就點了以下幾款, 不過卻令人大為失望. 先講飲品, 幾杯soda drinks (分別係荔枝, 青蘋果,熱情果,藍莓柑吉) 入面有蘆薈肉, 不過幾杯飲品得個甜字仲要係完全冇氣...其實都幾難飲下, 相比之下荔枝同藍莓味道會好一點. 小食及前菜方面: 點了 芝士焗薯, 雞肉沙律, 炸雞翼. 芝士焗薯: 味道一般,冇咩特別, 唔夠脆。雞肉沙律: 雞肉超鹹,可能廚師個人太重手了, 沙律菜算新鮮. 炸雞翼: 全晚最好食的一碟. 表皮香脆, 肉嫩滑. 到主菜部分, parma ham 意粉: 味道ok, 不過有點油. 黑松露意大利飯: 主要問題係飯太軟身, 冇口感. 題外話, 有時限,當餐廳滿座時, 成個場會變到好嘈.
食物方面就點了以下幾款, 不過卻令人大為失望.
, 相比之下荔枝同藍莓味道會好一點.
soda drinks
小食及前菜方面: 點了 芝士焗薯, 雞肉沙律, 炸雞翼.
芝士焗薯: 味道一般,冇咩特別, 唔夠脆。
雞肉沙律: 雞肉超鹹,
可能廚師個人太重手了, 沙律菜算新鮮.
炸雞翼: 全晚最好食的一碟. 表皮香脆, 肉嫩滑.

cheese Wedges芝士焗著
chicken salad
sesame chicken wings
到主菜部分,
parma ham 意粉: 味道ok, 不過有點油.
黑松露意大利飯: 主要問題係飯太軟身, 冇口感.
parama ham spaghetti
black truffle risotto
題外話, 有時限,當餐廳滿座時, 成個場會變到好嘈.
2015-12-28
sesame chicken wings