2020-01-25 685 浏览
Wine a littleLaugh a lot位於LKF既Viva 係一間西班牙菜餐廳及酒吧佢入面既LED燈設計 令到成個環境好有時尚感今次去只係飲左佢特色既coctail點左:-Reading the tea leaves -Tapas Eater個人比較喜歡Reading the tea leavs 因為係有Gin base 同埋個味道好清新Remark: Happy Hour Buy-1-get-1 free@viva_restaurantandbarLocation: LKF, California Tower, CentralPrice (5 is max): 2.5/5Yummy (5 is max): 3/5
Wine a little

@viva_restaurantandbar
Price (5 is max): 2.5/5
Yummy (5 is max): 3/5
2020-01-14 309 浏览
跟朋友去這家餐廳吃午飯,裝修很美!服務員態度親切!點了沙律做頭盤, 蔬菜很新鮮! 主菜點了牛,很美味! 最後以一杯latte 作結! 十分完美! 有set lunch,價錢合理! 一定會再來幫襯!

2020-01-14
太耐無試過每樣點嘅野食都滿意呢間Bar & Restaurant 夠哂大同闊絡 傾計食飯都一流呀焦糖蘋果辣肉腸串燒 $98辣肉腸好Juicy 夾埋蘋果食冇咁膩西班牙炸雞蛋伴香脆薯絲辣肉腸$128簡單嘅食材 都做到出色效果 薯絲非常香口 食唔停口 黑松露風乾火腿 曼徹格芝士三明治 $148呢個大推介一定要叫 三文治脆卜卜 充滿火腿油香 黑松露突出加埋芝士冇得彈燒西班牙墨魚蒜香薯仔 $178好難得墨魚唔韌 伴埋薯仔食好惹味海蝦沙律牛油果卷伴檸檬胡椒珍珠三文魚魚子海鮮果凍 $198個賣相好精緻 牛油果加海鮮配搭好fresh 伊比利黑毛豬梅頭扒伴炭燒大蔥 $288個豬好林 熟度剛好 牛腹扒 黑松露薯蓉伴燒肉汁 $298牛味濃郁 揀咗五成熟剛剛好 薯蓉做得好滑溜Red Sangria $108呢杯經典容易入口啱女仔
太耐無試過每樣點嘅野食都滿意

牛味濃郁 揀咗五成熟剛剛好 薯蓉做得好滑溜

Red Sangria $108
呢杯經典容易入口啱女仔

2019-12-26 369 浏览
話說前排同朋友去左中環諗住飲番兩杯食少少嘢,於是揀左間西班牙餐廳,估唔到好高質好有驚喜,揀到我地三個人愈嗌愈多“黑松露 風乾火腿 曼徹格芝士三文治”三文治烘得非常香脆,加上面頭滿滿咸香嘅風乾火腿同埋芝士,已非常好吃,還有好香嘅黑松露,令人食唔停口“西班牙炸雞蛋伴香脆薯絲 辣肉腸”賣相好有驚喜,估唔到味道都同樣有驚喜,面頭全是香脆嘅薯絲,然後就是炸到脆邊嘅雞蛋,底下仲有好惹味嘅薯仔同辣肉腸,整個配搭好岩送酒“燒西班牙墨魚 蒜香薯仔”墨魚燒得剛好,彈牙得黎完全唔會韌,仲有蒜香十足嘅粒粒薯仔,配上旁邊不同嘅醬汁有不同嘅風味“海蝦沙律牛油果卷伴檸檬胡椒珍珠 三文魚籽 海鮮果凍”切成薄片嘅牛油果卷住新鮮彈牙嘅海蝦沙律,加上三文魚籽海鮮果凍,不單止賣相精緻,味道仲好清新添“伊比利黑毛豬梅頭扒伴炭燒大蔥”粉嫩嘅黑毛豬脂肪比例均勻,肥瘦適中,所以肉質非常嫩滑juicy,還帶點炭燒嘅香味“牛腹扒 黑松露薯蓉伴燒肉汁”點了五成熟嘅牛腹扒,牛味都算幾香濃,而旁邊嘅薯蓉好香黑松露味好正除左食物高質之外,呢到嘅cocktail也很不錯,特別係sangria,又大杯又足料,果味香濃又飲到酒味
“黑松露 風乾火腿 曼徹格芝士三文治”
“西班牙炸雞蛋伴香脆薯絲 辣肉腸”
“燒西班牙墨魚 蒜香薯仔”
“海蝦沙律牛油果卷伴檸檬胡椒珍珠 三文魚籽 海鮮果凍”
“伊比利黑毛豬梅頭扒伴炭燒大蔥”
“牛腹扒 黑松露薯蓉伴燒肉汁”
2019-12-18 281 浏览
地理位置極佳,環境優美極度適合朋友聚會食飯飲酒好地方前菜:燒西班牙墨魚 🦑 蒜香薯仔特製醬汁撈埋燒西班牙墨魚和蒜香薯仔口感好豐富又好配搭...墨魚肉質食落好有彈性同有口感海蝦沙律牛油果卷伴檸檬胡椒珍珠.三文魚籽.海鮮果凍這道前菜賣相十分有心思把牛油果切成薄片包住海蝦沙律整個配搭好清新👍🏻👍🏻 主菜:牛腹扒.黑松露薯蓉伴燒肉汁嚟自牛後半部嘅腹部部位叫了5成熟...岩岩好見到每一塊都有肉紋和帶粉色黑松露薯蓉好香好好食😋伊比利黑毛豬梅頭扒伴炭燒大蒽來自西班牙傳統風味伊比利黑毛豬脂肪量較豬扒更少...完美的油脂與肉分佈肉質相對亦比較鬆軟😃食完都唔覺得油膩
地理位置極佳,環境優美
極度適合朋友聚會食飯飲酒好地方

前菜:
燒西班牙墨魚 🦑 蒜香薯仔
特製醬汁撈埋燒西班牙墨魚和蒜香薯仔
口感好豐富又好配搭...
墨魚肉質食落好有彈性同有口感

見到每一塊都有肉紋和帶粉色
黑松露薯蓉好香好好食😋

伊比利黑毛豬梅頭扒伴炭燒大蒽
來自西班牙傳統風味伊比利黑毛豬
脂肪量較豬扒更少...
完美的油脂與肉分佈
肉質相對亦比較鬆軟😃
食完都唔覺得油膩
2019-12-16 179 浏览
餐廳的裝修非常之華麗, 樓底好高, 坐得好舒服, 佢嘅空間感非常之大, 仲有一個舞台, 可惜今日就未有 live music, 如果有埋就更加有情調, 燒西班牙墨魚, 配蒜香薯仔, 賣相都非常之特別, 墨魚用GRILL嘅方式, 佢嘅香味真係令人難忘, 外面燒到有少少焦香, 內裏口感非常之彈牙伊比利亞黑毛豬梅頭扒.伴炭燒大蔥, 黑毛豬嘅熟度啱啱好, 令到肉汁得以保存, 肉質非常之嫩滑, 基本上唔需要任何調味, 已經覺得好好食羊鞍扒伴汁煮大根.芥末子.咖哩黃梅醬 . 我比較少食羊, 因為我就覺得幾羶, 但係這個羊鞍架, 羶味唔算濃, 肉質非常的鮮嫩, 再加多肉汁,芥末子.咖哩黃梅醬, 非常之香, 真係相得益彰

2019-12-13 169 浏览
去蘭桂坊飲酒就多啦🤣又知唔知道新開咗西班牙餐廳呢!前菜和小食我哋分別叫咗燒墨魚配薯仔同埋風乾火腿配曼撤格芝士三文治🥪兩款的味道都不錯👍🏻三文治尤其有驚喜,外皮鬆脆配上黑松露絲,加上鹹香的風乾火腿和芝士的點綴🤣🤣好正!而主菜方面,我哋今次分別叫咗羊鞍扒煮大根和同牛腹扒配黑松露薯蓉。😍呢度的羊鞍扒好有質素,我哋揀咗7成熟。羊鞍扒上碟有厚厚的兩塊,肥瘦分明而且切開肉質嫩滑。而且真的是啱啱好煎到七成熟,不會過熟所以保持內裏肉汁濃口,食落肉質彈性有咬口之餘不會硬。.🏠VIVA (中環)中環蘭桂坊加州大廈UG樓

🏠VIVA (中環)
中環蘭桂坊加州大廈UG樓
2019-12-11 1140 浏览
蘭桂芳一帶, 以往的印象是飲野或玩樂的地方多, 但近年進駐了不少優質餐廳, 每每給人驚喜。西班牙菜在香港不是很熱門的菜式, 在蘭桂芳找到吃西班牙菜的餐廳, 令我有點意外, 朋友都想來吃吃看。踏入餐廳, 感覺十分有華麗的氣派, 單單來吃飯, 也覺得氣氛很好。燒西班牙墨魚 蒜香薯仔$178用上原條墨魚爪, 肉質甚有彈性, 一點也不靭, 這道菜醬汁才是重點, 撈勻後雖然賣相不討好, 但卻十分惹味, 蒜香的味道和薯仔十分之夾。西班牙炸雞蛋伴香脆薯絲 辣肉腸$128又一驚喜之作,  在其他西班牙餐廳比較少見, 和西班牙墨魚一樣, 有很惹味的醬汁, 濃郁的茄香,  炸薯絲很香口, 配上小炸蛋,, 薯仔, 和薄片的辣肉腸很夾, 小小的小食, 大大的滿足。黑松露 風乾火腿 曼徹格芝士三文治$148烘得很酥脆的三文治, 黑松露、風乾火腿片、芝士是不敗的組合, 咸香滋味。伊比利黑毛豬梅頭扒伴炭燒大蔥$288西班牙伊比利黑毛豬顏色粉嫩誘人, 肉質十分嫩滑, 肥瘦適中, 也煮得剛剛好, 不會老, 一吃下去就確認對得起這價錢, 將最嫩最好的部位呈上, 擺盤也甚精緻, 很能吸睛。Sangria大大味的西班牙美酒S

燒西班牙墨魚 蒜香薯仔$178

西班牙炸雞蛋伴香脆薯絲 辣肉腸$128

黑松露 風乾火腿 曼徹格芝士三文治$148

伊比利黑毛豬梅頭扒伴炭燒大蔥$288

Sangria
大大味的西班牙美酒Sangria, 喝整晚都足夠了, 易入口又有點微醺, 令這晚的美食更為醉人。

人大了, 比起玩樂, 似乎更愛享受美食, 美食佔了我的人生很大的一部分, 每一次吃到好東西, 就像今晚, 都覺得很滿足, 幸福的感覺。
用餐时段
  • 伊比利黑毛豬梅頭扒伴炭燒大蔥
  • 西班牙炸雞蛋伴香脆薯絲 辣肉腸
  • 燒西班牙墨魚蒜香薯仔
2019-12-10 188 浏览
每個月尾出糧都會同同事去食餐好嘅慰勞一下自己,今次同事帶我地去蘭桂坊食西班牙菜,原來蘭桂坊除咗飲酒,仲有唔少隱藏美食,「VIVA」絕對係一間令你有驚喜西班牙菜Bar & Restaurant~店內裝潢高貴優雅,空間非常闊落舒適,仲有live Band可以一邊品嚐美食、一邊飲酒談天、一邊聽音樂~前菜點了:「海蝦沙律牛油果卷」創新的開胃菜,用牛油果包住新鮮彈牙的蝦肉,配上果凍、墨魚汁脆脆,再用三文魚籽、花瓣做點綴,好似一副畫,味道好fresh ~另一款「燒西班八爪魚蒜香薯仔」亦非常出色用左新鮮八爪魚、薯仔切粒做成,配上野咪蒜香汁,非常開胃,仲有隻八爪魚腳,燒到啱啱好,爽口彈牙~主菜方面點咗羊&牛「羊鞍扒伴汁煮大根芥米籽咖哩黃梅醬」客人可以選擇羊幾成熟,我哋叫五成熟,大廚控制火候啱啱好,入口肉汁juicy,伴菜的大根非常入味~「牛腹扒黑松露薯蓉伴燒汁」牛味香濃,肉質幼嫩,份量十足,旁邊的黑松露薯蓉非常正,口感幼滑~有美食當然五少得美酒,推介「sangria」可以選擇紅酒/白酒,酒味不會太重,入口有清新水果味《如果想要酒味濃d就可以選擇呢杯「old fashion 」

前菜點了:
「海蝦沙律牛油果卷」
海蝦沙律牛油果卷伴海鮮果凍

另一款「燒西班八爪魚蒜香薯仔」亦非常出色
燒西班牙墨魚蒜香薯仔

主菜方面點咗羊&牛
「羊鞍扒伴汁煮大根芥米籽咖哩黃梅醬」
羊鞍扒伴汁煮大根芥末籽咖喱黃妹醬

「牛腹扒黑松露薯蓉伴燒汁」
牛腹扒黑松露薯蓉伴燒肉汁

牛味香濃,肉質幼嫩,份量十足,
旁邊的黑松露薯蓉非常正,口感幼滑~

如果想要酒味濃d就可以選擇呢杯「old fashion 」
2019-11-27
海蝦沙律牛油果卷伴海鮮果凍
燒西班牙墨魚蒜香薯仔
羊鞍扒伴汁煮大根芥末籽咖喱黃妹醬
牛腹扒黑松露薯蓉伴燒肉汁
2019-12-07 214 浏览
又黎到食好西既時間~~🥰今次嚟到位於蘭桂坊的VivA有酒飲之餘更有主菜食方便一班打工仔聚會😋🥘西班牙炸雞蛋🥚伴香脆薯絲,辣肉腸這個餸比較特別,表面上是炸過的薯絲,味道就像薯片再配上炸過的雞蛋🥚,入面仲有薯仔雞蛋炸到流心薯🍠絲加雞蛋加薯仔加辣肉腸口感有點令人出乎意料地好味😋燒西班牙墨魚🦑蒜香薯仔🥔輕輕燒過的墨魚,再加上魚子和魚子醬墨魚🦑不會太硬,有一種新鮮由海撈上黎的口感💦🌊伊比利黑毛豬🐷梅頭扒伴炭燒大蒽黑毛豬🐽用上了肩膊的位置廚師的做法,保留了豬肉的嫩滑感外皮輕輕用炭燒過,只用了少少的鹽🧂去調味保持肉汁之餘也保持肉質的新鮮味松露鴨肉茄子🍆卷勁重黑松露味,勁多鴨肉包在茄子入面鴨肉爆多,焗的温度,剛剛好令黑松露也滲入了鴨肉內🐧最後配上咖啡☕️酒加薄荷酒🍹咖啡酒很重咖啡味,再混入酒內,原來是配絕感覺有點像飲咖啡又飲酒一樣🥂薄荷酒清新,岩哂仼何女仔飲🍹酒味不重,有點甜甜的味道就算飲了,都不怕醉🤭
又黎到食好西既時間~~🥰
今次嚟到位於蘭桂坊的VivA
有酒飲之餘更有主菜食
方便一班打工仔聚會😋🥘

西班牙炸雞蛋🥚伴香脆薯絲,辣肉腸
這個餸比較特別,表面上是炸過的薯絲,
味道就像薯片
再配上炸過的雞蛋🥚,入面仲有薯仔
雞蛋炸到流心
薯🍠絲加雞蛋加薯仔加辣肉腸
口感有點令人出乎意料地好味😋

燒西班牙墨魚🦑蒜香薯仔🥔
輕輕燒過的墨魚,再加上魚子和魚子醬
墨魚🦑不會太硬,有一種新鮮由海撈上黎的口感💦🌊

伊比利黑毛豬🐷梅頭扒伴炭燒大蒽
黑毛豬🐽用上了肩膊的位置
廚師的做法,保留了豬肉的嫩滑感
外皮輕輕用炭燒過,只用了少少的鹽🧂去調味
保持肉汁之餘也保持肉質的新鮮味

松露鴨肉茄子🍆卷
勁重黑松露味,勁多鴨肉包在茄子入面
鴨肉爆多,焗的温度,剛剛好
令黑松露也滲入了鴨肉內🐧

最後配上咖啡☕️酒加薄荷酒🍹
咖啡酒很重咖啡味,再混入酒內,原來是配絕
感覺有點像飲咖啡又飲酒一樣🥂

薄荷酒清新,岩哂仼何女仔飲🍹
酒味不重,有點甜甜的味道
就算飲了,都不怕醉🤭
🥩 牛腹扒 -五成熟恰到好處,肉質鮮甜,黑松露薯蓉好香滑,鍾意食牛 嘅我 真係要讚!👍🏻 整得好過好多四五星級酒店,去到一定要試 !👏🏻 🐑羊鞍扒- 一向少 食羊的我也 回味,外皮煎得香脆,羊騷 味少!👏🏻 🍖焦糖蘋果辣肉腸 - 蘋果酸酸甜甜好開胃,辣肉腸好惹味!攞嚟送酒一流!🍨甜品 西班牙炸雪糕 - 好少食西餐班牙 甜品,炸雪糕外脆 內香滑,好似 糯米糍 包左一層脆脆一樣,大人細路都啱食!❤️餐廳裝修超特別,服務態度都好好,bartender 幫我調左一杯適合我飲嘅雞尾酒🍸,裝修有少少 80年代夜總會嘅感覺,因為餐廳夜晚會有live Band,點番杯酒 🍹,聽下音樂,真係好 chill ~🥂#vivalkf

#vivalkf
2019-12-02 257 浏览
黑松露, 風乾火腿, 曼徹格芝士三文治 $148高級餐廳既呢份三文治 簡單黎講係多士 嚴格黎講係好好食既多士!!!present上睇得出刻意排得靚靚地 有幾塊綠葉係三文治上 隔離白色唔似沙律醬 應該係蛋白醬之類一咬落去多士既口感已經無得輸 香脆到一個點 多士兩面烘得微焦 啖啖都shokshok聲餡料除左邪惡既芝士 仲有更加邪惡既黑松露 呢個組合唔知點解未廣泛地被餐廳應用 真係有得做! 雖然黑松露無網圖咁澎湃 不過都係真材實料多士中間仲有薄薄既風乾火腿 比起一般火腿好食得多 沾少少醬食經已好得下我都係傾向叫呢份三文治做高級多士 睇落三塊唔算多 食完係有份滿足感 試過返唔到轉頭燒西班牙墨魚, 蒜香薯仔 $178呢份starter既處理好有心思落單果陣餐廳提一提我地 其實係八爪魚先岩 一早research左我當然知 不過就唔知建議食法係撈勻食 上菜果陣收到既溫馨提示最當眼除左條肥美八爪魚脚 仲有正中心既荷葉擺設 撥開先知底下係切左既八爪魚肉同薯蓉碟邊有飽滿既金黃粒粒魚子 黑色不知名粉粒 白色蛋白醬 賣相都幾藝術味道都相當唔錯 燒過黎既八爪魚幾香口 同時肉質彈牙得黎竟然又好易入口 唔使怕韌

黑松露, 風乾火腿, 曼徹格芝士三文治 $148

燒西班牙墨魚, 蒜香薯仔 $178
呢份starter既處理好有心思
味道都相當唔錯 燒過黎既八爪魚幾香口 同時肉質彈牙得黎竟然又好易入口 唔使怕韌 我幾欣賞既另一樣係薯仔混合切碎既八爪魚肉既處理 未見過又出奇地match 兩個字 好食!
我無刻意單試蒜汁 可能係撈起左 只係覺得道菜味覺上mix得幾和諧

伊比利黑毛豬梅頭扒伴炭燒大蔥 $288
又一道擺設得幾藝術既菜式 今次係主菜 鮮色系 賣相幾開胃
黑毛豬梅頭原來指豬肩位 當然係人地科普下我 高級餐廳有介紹是常識吧
老實講 我比較少鋸扒 除左對肉無太大喜好 亦都好肉難求 搵間處理得好既餐廳都唔易 而呢道黑毛豬整得好淋身 雖然厚但又非常易入口 我自己不知不覺都食多左
醬汁唔特別多 肉本身好食少少汁已經夠 伴碟既綠色醬本來以為wasabi之類 試左食唔出係咩 問人原來雜菜茸 都幾特別
雖然只有三塊 份量對我黎講剛好 呢道菜都值得一試

牛腹扒, 黑松露薯蓉伴燒肉汁 $298
想自己落手鋸下扒既朋友就唔使叫佢 因為切好左 殘廢餐岩哂我
跟左人地建議叫medium 色水幾靚下 肉質都唔錯 事關我食牛扒都幾怕韌 咬左下先放心 唔難咬 同時幾有嚼口 幾juicy 幾有肉味 呢碟牛腹扒我自己就多多益善咁沾燒肉汁黎食
其實呢道菜我最食到停唔到口係黑松露薯蓉 又有燒肉汁濕濕地咁入口 好岩我食 又發揮到伴碟加分既效果
順便講下餐廳環境 個場燈光偏暗幾有格調 drink menu多款酒精飲品選擇 亦都有吧枱係一邊 另一邊就有大屏幕 屏幕底下有set設備似係玩音樂用 餐廳走中高檔路線 都適合慶祝黎食 我又留意到十二月executive lunch有六折 相當抵玩 詳情自己上網睇睇
  • 伊比利黑毛豬梅頭扒伴炭燒大蔥
  • 黑松露
  • 風乾火腿
  • 曼徹格芝士三文治
2019-12-02 151 浏览
我地今次去到中環蘭桂坊的VIVA相聚。店裡的裝潢帶高級感,尤其bar枱,十分華麗,又有特色的燈光效果。前菜我們點了海蝦沙律牛油卷,以切片牛油果包裹蝦肉,面頭鋪上大大粒三文魚子和花瓣,而底部則為海鮮果凍,鮮味之餘,賣相很漂亮亦十分精緻。主菜方面我們點了個黑松露鴨肉茄子卷,闊條麵的配料有鴨肉、茄子、黑松露等,配上白汁,十分creamy。肉類方面選擇了羊鞍扒伴汁煮大根,點了店員推薦的五成熟,廚師火候控制得宜,外皮燒得香脆,內裡仍保持鮮嫩有肉汁,配菜的大根亦十分入味。還有一個主菜是牛腹扒,配黑松露薯蓉伴燒肉汁。我們依然點了五成熟,肉的質地很軟稔又充滿牛肉味 ,外皮微脆。飲品方面有紅白酒的sangria,果味很濃。雖然食物都很精緻,餐廳上菜速度依然很快,店員都十分友善,還送了我們各人一杯鮮打士多啤梨的乳酪酒給我們試,超好味。

飲品方面有紅白酒的sangria,果味很濃。

2019-12-01 142 浏览
有日經過,見到午餐做緊50% off,就走左入去~兩個人點左蝦多士,二個蜆肉意粉,一個蘋果批蝦多士正常,唔會難食蜆肉意粉,蜆肉大隻鮮甜蘋果批香脆多果肉兩人埋單原價444,折後266非常抵食👍🏻
有日經過,見到午餐做緊50% off,就走左入去~
兩個人點左蝦多士,二個蜆肉意粉,一個蘋果批
蝦多士正常,唔會難食
蜆肉意粉,蜆肉大隻鮮甜
蘋果批香脆多果肉
兩人埋單原價444,折後266
非常抵食👍🏻
阿叔👨🏻都有好一段日子無嚟蘭桂,夠唔夠嚟呢度都為咗做占🏋🏻‍♂️,食飯飲酒......少之又少!😌見咁耐無嚟食飯,阿叔呢期又鍾意食西班牙菜,所以今次經朋友介紹下就嚟咗呢間位於加州大廈、新開無耐嘅西班牙餐廳酒吧飲酒食飯吹水🗣。.呢間酒吧走高格調路線,場內有一個大水吧同大舞台💃🏻🕺🏻,如果校啱時間,更有live band🎤伴住你食飯飲野添!除咗場靚之外,更值得一讚係所有食物嘅擺盤都經過精心❤️擺放,絕對喺睇得👀又食得👅!.燒西班牙墨魚 · 蒜香薯仔 ($178),一大條墨魚鬚🐙,側邊伴有薯仔🥔墨魚粒,職員建議撈埋蒜香汁一齊嚟食,口感層次相當豐富😙。墨魚夠彈牙,薯仔則口感軟綿,跟蒜香汁味道好夾。👍🏼.黑松露 · 風乾火腿 · 曼徹格芝士三文治 ($148),剛剛烘出嚟嘅多士🥪熱辣辣,外脆內軟,加埋好香嘅黑松露同埋半溶嘅芝士、火腿,阿叔強烈推介呢款菜式。🤤🤤🤤.伊比利黑毛豬梅頭扒伴炭燒大蔥 ($288),帶點粉紅色嘅伊比利黑毛豬🐽,估唔到肉質係咁幼嫩、肉汁豐富,有驚喜!🤗.羊鞍扒伴汁煮大根 · 芥末籽 · 咖哩黃梅醬 ($328),呢款菜式客人可以自己選擇羊鞍扒🐏嘅生熟程度,不過阿叔就建議燒到5成
羊鞍扒伴汁煮大根 · 芥末籽 · 咖哩黃梅醬 ($328),呢款菜式客人可以自己選擇羊鞍扒🐏嘅生熟程度,不過阿叔就建議燒到5成就最好喇,因為燒到咁樣嘅程度,羊鞍扒肉質會較軟腍,又鎖住晒啲肉汁,一啲都唔騷!😊
食得西班牙菜,又點少得飲番杯 Sangria($108),非常適合女士👩🏻嘅西班牙水果酒🍷,酒味唔算好濃,又多水果🍎🍊。跟朋友一紅一白,吹吹水,咁就渡過咗愉快嘅一晚!☺️