2020-09-24 190 浏览
出左旺角行街,行到攰想搵個地方坐下,但又唔係好肚餓。記得朋友話附近有間cafe 有貓貓,所以就上去望下。上到去見到人山人海就知間Cafe幾咁出名,好彩唔係等咗好耐就有位。Cafe嘅衛生唔錯,門口有消毒噴手機&自動套鞋袋,方便易用。其實見佢個二/四人餐好抵食㗎,不過真係唔算好餓。所以我哋決定散嗌同埋食甜品。飲品menu 勁多選擇,花茶,咖啡,朱古力,沙冰...試左幾款都好好飲。小食揀左冬陰功忌廉青口&拼盆,雖然份量唔係好多,但樣樣都好味。主菜share 個菲力牛扒,cafe 黎講整得好出色,肉質juciy 而且入口軟熟,下次要再黎試下個豬鞍先得。人人都話食甜品係第二個胃,熱辣辣嘅朱古力多士配上冰凍嘅雪糕,簡直係人生一大樂事。

2020-09-24 158 浏览
話説香港其中最多就係餐廳同美食,就算日日食一間都可能永遠食唔曬。如果短時間内再去食一次,一定係好有特別之處。今次時隔差不多3個月,再去左一次特色黃店【UrbanCafé】。最近返工返到懷疑人生,唯有食下美食、擼下貓、慰藉一下疲憊既心靈。雖然話【Urban Café】主打係貓貓,但其實對比其他café或者貓貓café,食物非常之高質!有美食之餘仲要有貓貓陪伴,應該錦上添花!有選擇困難症既我地就叫左晚餐2人餐$278。每個套餐都包括沙律、餐湯、自選主食兩款,兩杯飲品,另外再加個心太軟。沙律:沙律菜新鮮而且好特別有菠蘿!餐湯:忌廉南瓜湯,用新鮮南瓜茸加忌廉整,非常creamy,而且南瓜味濃!非常真材實料!不過個人覺得當晚鹹左少少!滋味2人小食拼盤(+$28):拼盤裏面包括炸薯、炸雞同司華力腸。炸薯比較特別,係厚實多肉薯塊,好熱辣辣而且好香薯味!炸雞超厚肉、好juicy,司華力腸熱辣辣。溫泉蛋煙肉野菌黃金卡邦尼扁意粉:非常creamy但唔heavy,溫泉蛋拌匀D意粉超級香濃!而且好多餡(煙肉、蘑菇)。鍾意食白汁creamy意粉的話,非常推!安格斯牛肉手工竹炭漢堡配薯角:手工竹炭漢堡好特別,而且

沙律:沙律菜新鮮而且好特別有菠蘿!

安格斯牛肉手工竹炭漢堡配薯角:手工竹炭漢堡好特別,而且好鬆軟!安格斯牛肉味道香濃、質地岩岩好!手工漢堡特別多料同juicy!

蘋果醋薄荷梳打:蘋果醋梳打飲得多,再加薄荷好特別,冰冰涼涼,好refresh

蘋果醋荔枝伯爵茶:飲前記得要攪匀,蘋果醋同伯爵茶原來好match,加埋清甜荔枝好適合夏天!

雪山心太軟:雖然唔係好流心,但朱古力味好rich!雪糕都好特別!

雖然旺角分店地方比較細、但都有好多貓!如果想同貓貓玩又想食好野,黎呢到就唔會錯!
1K
2020-09-24 167 浏览
疫情緩和,終於可同朋友相聚,細心的他早早訂左位❤️話要食呢間位於旺角潮流特區對面行一分鐘就到既僑建大廈二樓CAFE。一到門口, 見到好多貓貓🐱係店內行走,好驚喜😍餐廳🍴防菌措施做得好足,所有客人入餐廳🍴前都要用鞋套機張鞋🥿👟🥾套好,再消毒雙手,可以放心。望望餐牌,有不同款小食、意粉🍝、薄餅🍕、甜品🍮、特色飲品等,樣樣都想食呀。最後決定嗌二人套餐好抵食:包沙律🥗、餐湯、兩份主食同埋甜品🍮。沙律🥗: 大量沙律菜配上沙律醋,酸微微,好開胃,仲加埋車厘茄同菠蘿🍍粒,好fresh清新開胃。 是日餐湯:南瓜🎃湯,南瓜打得好綿,又配上南瓜絲, 增加口感,熱辣辣😍溫泉蛋煙肉野菌黃金卡邦尼扁意粉🍝:經典濃郁簡單好味,大量煎香脆身煙肉片,帶點黑椒香味野菌,流心效果勁的溫泉蛋,加埋佔滿CREAM同芝士的扁意粉🍝,煙煙韌韌,蛋黃汁意粉🍝拌勻,一絕😉安格斯牛肉手工竹炭漢堡: 安格斯牛肉好厚切,肉汁飽滿,係沙律醬加持下,肉味香濃,竹炭包做到外脆內軟,不錯👍🏽額外加左28 蚊有一個2 人小食拼盤:大量香脆厚切薯角,外脆內軟,法蘭克福腸仔、仲有麥樂雞,炸到新鮮熱辣。雪山心太軟🗻:跟餐加25蚊加配,帶朱古力味/抹茶🍵味,

雪山心太軟🗻:跟餐加25蚊加配,帶朱古力味/抹茶🍵味,附送雪糕一球,製作認真。

大推OREO脆脆朱古力沙冰:好濃的的OREO味同朱古力味,沙冰打至細滑,配上滑溜忌廉、有層次👍🏽薰衣草拿鐵都不錯,奶味香濃,配上薰衣草干花作裝飾,打卡一流📷。

總結:
性價比高之二人餐
有貓貓🐱店員陪食任摸 好治癒開心
貓奴朋友聚會必去地方

2020-09-24 2752 浏览
好耐無見既朋友一見面就話要去啲有得玩又有得食既地方,咁就選擇咗位於旺角既Cafe入門前要穿上鞋套,乾淨又衛生點咗抵食2人套餐 $278有齊哂(沙律,餐湯,頭盤,主食及飲品)2份是日餐湯🥣忌廉蘑菇粟米湯,又香滑又好飲2份是日沙律🥗雜菜沙律配上柑橘醬,酸酸甜甜日式青蟹籽大蜆大蔥忌廉扁意粉🍝色香味區全😍綠色既爽脆青蟹籽,配襯扁意粉,扁意粉質感適中(唔怕太淋),仲有好多鮮甜惹味既大蜆西班牙黑毛豬助骨配薯菜🐷個西班牙豬助骨肉質嫩滑又juicy,淋上烤醬汁 ; 食前,遠遠都聞到又香既味道傳過黎,食落仲好好味好滑 ; 配上薯菜,香脆薯角,特別好既配搭柑橘蘭香子梳打🍋 +$20粒粒蘭香子,仲有2片香橙及檸檬,酸甜味道洛神紅莓莓乾花茶🌷 +$31嘆番一壺花茶,浸住好多乾花,茶既顏色由淺糽,慢慢變成深紅,浸得越耐越香甜冬陰功忌廉煮紐西蘭青口🦪 $68用冬陰功與忌廉煮埋一齊,令味道變得更濃,令個醬汁更香更鮮甜,再倒上去鮮甜大大隻紐西蘭青口,咬一口青口,沾上醬汁再食,你就會愛上東瀛蟹籽溫泉蛋鮮雜果柑橘醬沙律🍓 $58好大隻溫泉蛋係頂層,加埋啲新鮮蔬菜+水果,配上柑橘醬@Urban Café(旺角)旺角彌敦道5
入門前要穿上鞋套,乾淨又衛生

點咗抵食2人套餐 $278
有齊哂(沙律,餐湯,頭盤,主食及飲品)
2份是日餐湯🥣
忌廉蘑菇粟米湯,又香滑又好飲

2份是日沙律🥗
雜菜沙律配上柑橘醬,酸酸甜甜

日式青蟹籽大蜆大蔥忌廉扁意粉🍝

西班牙黑毛豬助骨配薯菜🐷

柑橘蘭香子梳打🍋 +$20
粒粒蘭香子,仲有2片香橙及檸檬,酸甜味道

洛神紅莓莓乾花茶🌷 +$31

冬陰功忌廉煮紐西蘭青口🦪 $68

東瀛蟹籽溫泉蛋鮮雜果柑橘醬沙律🍓 $58
好大隻溫泉蛋係頂層,加埋啲新鮮蔬菜+水果,配上柑橘醬

@Urban Café(旺角)
旺角彌敦道566-568A號僑建大廈2樓
東瀛蟹籽溫泉蛋鮮雜果柑橘醬沙律
日式青蟹籽大蜆大蔥忌廉扁意粉
西班牙黑毛豬助骨配薯菜
冬陰功忌廉煮紐西蘭青口
柑橘蘭香子梳打
洛神紅莓莓乾花茶
2020-09-23
$227.5 (晚餐)
東瀛蟹籽溫泉蛋鮮雜果柑橘醬沙律
日式青蟹籽大蜆大蔥忌廉扁意粉
西班牙黑毛豬助骨配薯菜
冬陰功忌廉煮紐西蘭青口
柑橘蘭香子梳打
洛神紅莓莓乾花茶
同朋友出嚟gathering, 介紹嚟旺角呢間cafe, 我地6點上到嚟已經好多人,坐低睇menu...嘩,好多款式,樣樣都想試。女仕們嚟cafe必飲花茶「藍花皇家伯爵荔枝紅茶」加入蜜糖入口清甜感覺好滋潤。「菲力牛柳配香草荷蘭汁」牛柳超厚肉質好淋,一d都唔靭,切開時肉汁一齊流出,好味。「小食拼盤」一次過滿足哂,可以試齊幾款,雞翼大大隻,脆卜卜,即炸熱辣辣。「冬陰功忌廉煮紐西蘭青口」青口大大隻,配埋個汁味道好夾。重點係價錢唔貴,又多選擇,食物質數唔錯,唔怪得咁爆場,下次再嚟旺角一定再嚟。

「冬陰功忌廉煮紐西蘭青口」青口大大隻,配埋個汁味道好夾。

2020-09-22
  • 小食拼盤
  • 藍花皇家伯爵荔枝紅茶
  • 冬陰功忌廉煮紐西蘭青口
  • 菲力牛柳配香草荷蘭汁
2020-09-23 53 浏览
雖然今日黃色暴雨!但係都去咗旺角同朋友聚會。聚會地點朋友話事,所以事先真係唔知urban cafe除咗食物款式多同勝價比高之外,原來仲有佢嘅特別工作人員[貓貓]。未踏入餐廳之前每個人都要穿鞋套,真係非常講求衞生,呢樣值得十個讚👍🏻x10餐前沙律份量適中,藜麥再溝埋胡麻沙律醬,酸甜味又有芝麻香,食左真係好開胃🤪煙三文魚菠蘿沙律配意大利黑醋。煙三文同菠蘿已經係絕配再加上黑醋獨有既甜味好食到忘記有主菜!挪威煙三文魚班尼迪拼盤(又係三文魚)我最愛既omega3!荷蘭汁夠曬濃,牛油同檸檬配合得超好味😋薯角外脆內棉又香口,真才實料雖然只係凍OT!但我好欣賞呢個杯蓋🥰煎檸檬香草龍脷柳,魚柳大家都知係雪藏,餐廳處理到食唔到雪藏味,而且魚柳嫩滑多汁!香草汁又帶有少少黑椒配得剛剛好😋 燒紐西蘭牛肉眼扒配薯菜。份量好足,肉汁豐富,外面煎到夠晒焦香而唔會過火比利時窩夫配雪糕,幾飽都食得落,即叫即焗香口又夠鬆軟加埋D雪糕,一啖熱辣辣窩夫一啖雪糕真係好滿足又美味。今日呢餐好開心又好味值得介紹比朋友
好食到忘記有主菜!
雖然只係凍OT!但我好欣賞呢個杯蓋🥰
2020-09-21 89 浏览
最近疫情開始下降,終於可以四個人一齊食野啦!咁今次同班好朋友揀咗呢一間位置好方便喺旺角嘅西餐廳食午餐!🤩講吓的我的嗌咗啲咩食先👇🏻每一個餐呢咁佢會跟一個藜麥胡麻野菜沙律嘅😻前菜我哋就叫左一款沙律嘅,第一個係日式青蟹子溫泉蛋胡麻醬田園野菜沙律😻好特別啊因為我未食過青蟹子,質感同平時嘅蟹子分別唔大不過就會係比較先甜啲呢!另外我哋就叫咗燒紐西蘭牛肉眼扒咁就揀咗黑椒汁配薯菜嘅👍牛扒好有肉味👍醬汁方面都係非常之好滋味😽仲揀咗一個煎檸檬香草龍脷柳,咁醬汁方面我哋就揀咗黑松露燒汁配薯菜😚個人覺得呢佢係汁呢方面係經過特別調配,令到你食嗰塊牛扒或者龍脷柳嘅時候你係好想食多啲佢的汁🤩佢隔離嘅薯角呢都係即叫即炸嘅所以上碟既時候都係好熱辣辣另外餐牌上呢咁如果有四個人嚟食呢都會送返個麥樂雞拼盤,我好鍾意食麥樂雞所以我食咗好多舊😂唔夠飽呢咁我哋就帶咗個挪威煙三文魚班尼迪拼盤🤪好夠份量呀!咁我朋友呢就好想食窩夫喎咁我哋就揀咗個比利時窩夫配埋個雪糕🤩熱辣辣真係非常之好食呀🤩係即叫即整㗎😋😋😋飲品方面好多佢都好出色,我諗係咖啡店嘅原因啦😍咁我就揀咗香橙檸檬菠蘿紅茶同埋凍檸檬茶題外話呢間舖頭有好多貓貓係裏面架🤩全部都係好

講吓的我的嗌咗啲咩食先👇🏻

每一個餐呢咁佢會跟一個藜麥胡麻野菜沙律嘅😻

佢隔離嘅薯角呢都係即叫即炸嘅所以上碟既時候都係好熱辣辣

唔夠飽呢咁我哋就帶咗個挪威煙三文魚班尼迪拼盤🤪好夠份量呀!

飲品方面好多佢都好出色,我諗係咖啡店嘅原因啦😍
咁我就揀咗香橙檸檬菠蘿紅茶同埋凍檸檬茶

題外話呢間舖頭有好多貓貓係裏面架🤩全部都係好可愛好得意😎

2020-09-20 65 浏览
同朋友bookmark咗好耐嘅cafe,終於呢日去試,餐廳好近油麻地mtr,地點方便易搵👍🏻我地叫咗個二人套餐💁🏻‍♀️餐湯夠熱,入口creamy,好香滑。沙律菜非常新鮮,味道清甜,食落爽脆!滋味小食二人拼盤跟餐+$28就可以加到嘅滋味小食拼盤,份量都幾多,抵食!入面有法蘭克福腸,唐揚雞塊,薯角😋即磨芝士黑松露野菌大啡菇忌廉意大利飯面層大量芝士碎,配埋黑松露,香氣十足而且好惹味!意大利飯口感煙煙韌韌,入口香濃軟糯,菇粒份量多,更豐富整體口感,絕對係水準之作!西班牙黑毛豬肋骨配薯菜主菜大大份,豬肋骨肉質軟腍鬆化,醬汁酸甜香胃。拌碟嘅薯角熱辣辣又香脆,食到停唔到口。雪山心太軟心太軟香濃軟滑,夠哂流心😋飲品方面同樣出色,花茶仲有蠟燭底座保持溫度,沙冰打得幼滑細緻👍🏻
我地叫咗個二人套餐💁🏻‍♀️

餐湯夠熱,入口creamy,好香滑。
沙律菜非常新鮮,味道清甜,食落爽脆!
滋味小食二人拼盤
跟餐+$28就可以加到嘅滋味小食拼盤,份量都幾多,抵食!
入面有法蘭克福腸,唐揚雞塊,薯角😋
即磨芝士黑松露野菌大啡菇忌廉意大利飯
西班牙黑毛豬肋骨配薯菜
雪山心太軟
心太軟香濃軟滑,夠哂流心😋
💛Urban 🐱🐱🐱 Cafe💛💛💛 Cozy & Friendly 💫..旺角Cafe☕️,真係好多選擇,一間以白色為主既貓貓🐱Cafe,陪住你成晚食飯,都係一個唔錯既體驗。而且以Cafe 水準來說,食物質素都算不錯,亦係一個完整既西餐🍽,仲有甜品🍰,感覺很完滿。..✨Urban Cafe✨ $278 起2份 ll Today's Special Soup2份 ll Today's Special Salads+$28 ll Appetizer Platter(法蘭克福腸、唐揚雞塊、薯角).今晚餐湯係南瓜湯🎃,好香好濃好好飲,喜歡濃濃南瓜味,亦有忌廉既香滑。而加配小食拼盤🍗🥟🌭,雞塊🐥 洋腸都不錯,薯角份量都不少。.llLinguine w/ Clam & Wasabi Crab Roe in Leek & Cream Sauce以大蔥大蜆🐚,煮成既忌廉意粉🍝,煮汁夠 青蟹籽💚 帶點點日式的味道。.llSpanish Batalle Duroc Pork Back Rib in BBQ Sauce豬肋骨🐽 煮得炆,肉質太鬆軟易撕開,但醬汁焗至有點過火,但整體入味腍滑。.ll +$25

✨Urban Cafe✨ $278 起

2份 l[是日餐湯]l Today's Special Soup
2份 l[是日沙律]l Today's Special Salads

+$28 l[滋味2人小食拼盤]l Appetizer Platter
(法蘭克福腸、唐揚雞塊、薯角)

l[日式青蟹籽大蜆大蔥忌廉扁意粉]l

l[西班牙黑毛豬肋骨 (配薯菜)]l

l[雪山心太軟 (朱古力)]l +$25
Baked Lava Cake in Choclate
最後甜品心太軟🍰,流心朱古力🍫,配雪糕。

l[Oreo脆脆特濃朱古力]l $58
Oreo Chocolate
一杯好濃濃朱古力🍫 既特飲,招牌之選,好飲。跟還+$20 就可以飲到,記得要試啊。
l[芒果荔枝梳打]l $42
Mango Litchi Soda
一杯清爽既芒果🥭 荔枝Soda,夠fresh。
×××[URBAN Cafe]×××
©旺角彌敦道566-568A號僑建大廈2樓
餐廳位於油麻地樓上舖,地鐵站步行約五分鐘,勁多blogger介紹過,知道會人多,一早book 定枱。入門口前要先穿上一次性鞋套,消毒雙手和測體溫當然唔少得嘅指定動作。🥗有粟米千島醬野菜沙律 (套餐贈送)沙律菜新鮮、開胃。🥣 是日餐湯Soup +$8兩個人加左一個湯試下,呢日係幾濃郁creamy嘅忌廉湯。🍳 挪威煙三文魚班尼迪拼盤Norway Smoked Salmon Egg Benedict Platter $68當個Egg Benedict 一上枱就好似啫喱咁「朗朗下」好攪笑,忍唔住就吉左佢一下😆。呢度菜好健康,一定好受女士們歡迎👏🏻有蛋、三文魚、菜、芝士和薯角,蔬菜🥬包埋頭盤沙律嘅份量,夠一餐嘅纖維份量。本身度菜係清清哋,但係有三文魚嘅咸味🧂令味度提升,再加上芝士嘅香口感,即時增加滋味度。🥩 燒紐西蘭牛肉眼扒(今次選了配 黑松露汁 和薯菜)Grilled New Zealand Beef Rib Eye $89肉眼扒煎得唔錯,肥瘦都適中,一啲都唔會過靱,配上黑松露汁很夾。碟上嘅薯角暖暖地,唔會辣親口,温度適中。☕️ 兩柸熱Mocha (跟餐補差價+$17)好老實講,如果原價($55

🥗有粟米千島醬野菜沙律 (套餐贈送)
沙律菜新鮮、開胃。

🥣 是日餐湯Soup +$8
兩個人加左一個湯試下,呢日係幾濃郁creamy嘅忌廉湯。

🍳 挪威煙三文魚班尼迪拼盤
挪威煙三文魚班尼迪拼盤

燒紐西蘭牛肉眼扒(今次選了配 黑松露汁 和薯菜)

☕️ 兩柸熱Mocha (跟餐補差價+$17)

好老實講,如果原價($55)就未必會order😝,但補差價就好抵飲😋味道唔錯,朱古力🍫和咖啡☕️比例好好,各佔一半,啱晒我呢啲怕過甜嘅食客。

(抹茶🍵)雪山心太軟 $58
(抹茶🍵)雪山心太軟

賣相好colourful ,組合係白色cream、 啡色雪糕🍦、綠色嘅心太軟。雪糕似係榛子味再混合麵包碎,心太軟有綠色漏心,再加埋雪糕、忌廉一齊食有多層口感。

雖然過左兩點,亦有限每枱享用時間90分鐘,但人流依然超多,間中會有可愛貓走過,本身不是愛貓之人,但都覺得佢地嘅貓貓乖乖可愛。服務員💁態度親切有禮。

2020-09-17
挪威煙三文魚班尼迪拼盤
燒紐西蘭牛肉眼扒(今次選了配 黑松露汁 和薯菜)
(抹茶🍵)雪山心太軟
2020-09-19 62 浏览
好多猫猫呀😸😺😹😾😻😿🙀😼😽門口有鞋套機。。有消毒機。。要做齊消毒程序先入得去。。保護客人又保護猫猫!猫猫都好熱氣。。唔惡。。唔怕人!好搞笑呀。。一有吉椅子。吉枱面。。猫猫就會跳上去!第一次出去食野係咁想D野食慢D🤣!猫猫有自己既休息室。。唔可以影相既。。每隻猫猫都有自己既名牌!睇得出老闆好有愛心。。睇得出係為猫而開餐廳,而唔係為開餐廳而養猫!真係好有心!三重芝士肉醬意大利麵🍝好夠芝士。。好夠醬😋😋意式辣肉腸拉絲水牛芝士手工薄餅🍕都係有好多好多芝士🧀🧀🧀🧀。。!記得料個邊向下,條利feel先,真係會好味D!🤭oreo脆脆特濃朱古力🍫好濃朱古力味🍫。。。有D oreo咬下😋😋。。仲好creamy!特濃朱古力奶茶☕見幾特別。。不過唔濃朱古力又唔濃奶茶。。所以清淡D☕
好多猫猫呀😸😺😹😾😻😿🙀😼😽
猫猫都好熱氣。。唔惡。。唔怕人!
好搞笑呀。。一有吉椅子。吉枱面。。猫猫就會跳上去!
第一次出去食野係咁想D野食慢D🤣!
真係好有心!

三重芝士肉醬意大利麵🍝
好夠芝士。。好夠醬😋😋

意式辣肉腸拉絲水牛芝士手工薄餅🍕

oreo脆脆特濃朱古力🍫

特濃朱古力奶茶☕
見幾特別。。不過唔濃朱古力又唔濃奶茶。。所以清淡D☕
2020-09-17
2020-09-19 97 浏览
旺角樓上cafe好選擇,又多貓貓玩,食物種類又多。2人套餐 ($278) 已經包左2份餐湯、沙律、其中一款飯或意粉、一份主菜同埋2杯飲品!坐喺餐廳一路食一路玩,真係幾抵啊,又食得開心! ➡️ 滋味2人小食拼盤 (+$28) ⭐️⭐️⭐️⭐️ 加個2人小食,唔驚食唔飽,雖然份量唔多,但都包括左法蘭克福腸、唐揚雞塊同薯角,一次滿足三個願望! ➡️ 安格斯牛肉手工竹炭漢堡配薯角 ⭐️⭐️⭐️⭐️ 竹炭漢堡好特別,好過食普通嗰d包。牛肉都算幾入味,整到幾淋而且唔會好碎,再食埋薯角,飽到上心口。 ➡️ 温泉蛋煙肉野菌黃金卡邦尼扁意粉 ⭐️⭐️⭐️⭐️ 温泉蛋都幾成功,有流心效果,意粉軟硬程度適中,啲汁都幾creamy。 ➡️ Oreo脆脆特濃朱古力 (+$20) + 意大利榛子咖啡 (+$13) ⭐️⭐️⭐️⭐️ 真係超多oreo碎,勁大杯又唔太甜,幾好味。咖啡就甜左少少,我覺得oreo味吸引好多😂 .............................. URBAN Cafe 地址📍: 旺角彌敦道566-568A號僑建大廈2樓 總評分: 8/10 .............................. 味道😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️

➡️ 滋味2人小食拼盤 (+$28) ⭐️⭐️⭐️⭐️

• Oreo脆脆特濃朱古力
  • 小食拼盤
  • 溫泉蛋煙肉野菌配卡邦尼扁意粉
2020-09-18 66 浏览
通常Cafe食物飲品都整得比較hea,但係呢一間cafe嘅嘢食同埋嘢飲質素真係拍得住啲主打西餐嘅餐廳😍推薦😆.我叫咗秋葵野菌忌廉意大利飯🍽煮到意大利飯偏硬嘅口感,食落夠creamy,菇嘅份量亦都幾多,就算擺咗一陣凍咗啲都好食😋不過秋葵份量就真係比較少🙈.同行朋友叫咗燒紐西蘭牛肉眼扒,一份原來有兩大塊牛扒🥩🥩有得揀要黑松露燒汁或百里香燒汁,可以配意粉或薯菜。牛扒厚度適中,食落肉質軟稔,只係間中有啲筋位,整體算係唔錯啦!.另外我覺得佢哋嘅雞翼炸得唔錯,必叫☺️芝士醬雞翼都好好食😋.午餐仲包一份粟米千島醬野菜沙律同埋一杯$38以下飲品,叫多過$38嘅就補返差價。我加$20叫咗原價$58嘅oreo脆脆特濃朱古力🍫朱古力味夠濃,啖啖都飲到oreo,好飲喎!朋友叫咗lemonade,佢話都好飲。所以呢到連飲品都有質素㗎喎😆😆😆我仲加$8要是日餐湯,是日餐湯係我一向好鐘意嘅南瓜湯,飲落好香甜,飲到唔少南瓜絲,值得加錢一試呢。
推薦😆

我叫咗秋葵野菌忌廉意大利飯🍽

不過秋葵份量就真係比較少🙈

同行朋友叫咗燒紐西蘭牛肉眼扒,一份原來有兩大塊牛扒🥩🥩

有得揀要黑松露燒汁或百里香燒汁,可以配意粉或薯菜。

另外我覺得佢哋嘅雞翼炸得唔錯,必叫☺️
芝士醬雞翼都好好食😋

我加$20叫咗原價$58嘅oreo脆脆特濃朱古力🍫
朱古力味夠濃,啖啖都飲到oreo,好飲喎!

朋友叫咗lemonade,佢話都好飲。

所以呢到連飲品都有質素㗎喎😆😆😆
2020-09-16 191 浏览
今晚帶囡囡到旺角樓上cafe晚餐,入店先量體溫、搓手及穿鞋套,枱與枱之間有膠板相隔。我們被安排於窗旁的座位,可看到繁忙的彌敦道,店內有不少貓咪穿梭,我們點了二人套餐,有餐湯、沙律、主菜及飲品。二人餐內的選擇也算多,有意大利飯、意粉、肉類及Pizza。忌廉湯足料香濃,有粟米粒及煙肉,小朋友與我也十分喜歡。沙律有菜、蕃茄及菠蘿,酸酸甜甜十分開胃。西班牙黑毛豬肋骨以BBQ醬烹調,惹味好吃,肉嫩多汁,囡囡十分愛吃,而薯菜的薯角香脆可口、西蘭花好味。溫泉蛋煙肉黃金卡邦尼扁意粉賣相好味道也好,香濃口感豐富,意粉醬汁味道適中。我們點的飲品味道也不錯,我點了伯爵荔枝紅茶,以大茶壼及蠟燭座椅,配上蜜糖味道非常討好,喝下去感覺十分舒服,囡囡點的水蜜桃冰沙她很喜歡,酸酸甜甜很好味。最後還吃了比利時窩夫配雪糕,大滿足,焦糖味雪糕非常好。

忌廉湯足料香濃,有粟米粒及煙肉,小朋友與我也十分喜歡。

沙律有菜、蕃茄及菠蘿,酸酸甜甜十分開胃。

最後還吃了比利時窩夫配雪糕,大滿足,焦糖味雪糕非常好。

2020-09-14
  • 溫泉蛋煙肉野菌配卡邦尼扁意粉
  • 西班牙黑毛豬肋骨
  • 是日餐湯
2020-09-15 104 浏览
水牛城雞翼 $58⭐️⭐️⭐️⭐️雞翼份量很大 有濃濃芝士味但吃不出辣味同其他餐廳的水牛城雞翼味道不同 值得一試大啡菇安格斯牛肉手工竹炭漢堡配薯角 $98⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️竹炭漢堡的外皮很脆口 漢堡份量亦很大 咬落去啖啖肉配上很juicy的大啡菇 中和油膩的感覺除了薯角之外亦有沙律伴碟以這個價錢來說 性價比很高溫泉蛋煙肉野菌黃金卡邦尼扁意粉 $89⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️意粉帶有香濃的忌廉芝士味 非常之香口配料毫不吝嗇 有煙肉蘑菇和溫泉蛋味道認真不錯👍🏼👍🏼洛神紅莓乾花茶 (可免費加蜜糖) $69⭐️⭐️⭐️⭐️兩個人飲剛剛好 味道香甜清新吃了這麼多油膩的東西有助消濟
水牛城雞翼 $58
⭐️⭐️⭐️⭐️