2022-12-11
呢間以插畫為主題嘅餐廳,之前食afternoon tea已經覺得好唔錯,今次同朋友聚餐,決定再訪再嘗晚餐同甜品🍮餐廳內所有牆上都有唔同嘅插畫,一致採用黑白顏色🖤🤍,插畫當中有家居、旅行景色等主題,我當然最鍾意旅行美景,係度打卡都滿足到少少旅行慾望🧳❥ 香脆多士配大蝦刺身🦐 ($138)巨型蝦刺身好清甜,蝦頭特別鮮香✨,下面多士口感好香脆,有蕃茄點綴好開胃❥ 香煎美國有骨豬鞍扒伴蘋果燒汁 ($258)推介❗️ 豬鞍扒超厚身,口感剛好,爽口與軟焾程好掌握得好好,帶點嚼勁,咬落有肉汁👍🏻旁邊配有蘋果醬🍎,有沙沙口感,味道好清新,另外亦有燒汁,味道較濃郁❥ 澳洲肉眼扒配紅洒燒汁 ($268)🥩肉眼扒都好厚身,我地叫左5成熟切開睇到鮮嫩嘅紅色,扒身口感帶嚼勁,牛味香濃❥ Moomin world 🍄($128)推介❗️蘑菇外型超級可愛,裡面有草莓🍓、乳酪同果茸,味道酸酸甜甜,清新唔膩。Crumble有濃郁嘅朱古力味又增添口感👏🏻❥ 粉蝶花之丘🗻 ($118)推介❗️富士山主題嘅甜品超級吸引,以Mascerpone芝士同小山園抺茶🍵製成,頂層仲有鳥居裝飾⛩️,一定要叫黎打卡!味道係柔和嘅芝士味配上濃郁嘅抹
❥ 香脆多士配大蝦刺身🦐 ($138)
❥ 香煎美國有骨豬鞍扒伴蘋果燒汁 ($258)
❥ 澳洲肉眼扒配紅洒燒汁 ($268)
🥩肉眼扒都好厚身,我地叫左5成熟
切開睇到鮮嫩嘅紅色,扒身口感帶嚼勁,牛味香濃
❥ Moomin world 🍄($128)
❥ 粉蝶花之丘🗻 ($118)
味道係柔和嘅芝士味配上濃郁嘅抹茶味,抹茶味帶點回甘,係外貌同內涵同樣兼備嘅高質甜品🗻
❥ Uluru Rose Tea🌹 ($52)
主要係玫瑰味嘅茶,微糖,份量超大杯,好抵飲。賣相勁靚,專登叫黎打卡😂
❥ Pineapple Juice 🍹($28)
個杯係斜嘅,好似巴黎鐵塔咁🥰裡面菠蘿味好香濃
整體食物都好高質,確認呢次二訪係正確嘅選擇💕