2004-03-31 24 浏览
Triple O's burger is not the kind of burger you normally get at Mc's. This is what I call a REAL burger. Their harsh brown is even better. Maybe next time, instead of the burger, you can try their chicken strips, it taste good and juicy. Blueberry milkshake is something you should not miss as well. Just a small complaint...the burger is too big for my mouth!
2004-03-31 11 浏览
今晚出開金鐘,又走o黎食burger。閒日o既夜晚,人流明顯比上次多。又係冇叫combo,散叫一個$38 mushroom burger(特別要求係sauteed mushroom on the side)。因為D漢堡飽係即叫即整,俾o左錢之後都要座低等一陣,不過唔使好耐店員就拿o左個飽o黎喇。Sauteed mushroom依然好味;可能今日肚餓,triple O sauce加生菜蕃茄漢堡好似特別好味咁。個shop manager都幾social,成日週圍問D客食物如何,有乜意見咁;當問到小妹好唔好食o既時候,我呢個食極漢堡飽都唔厭o既人梗話正o嫁!假若閣下字典裡面o既「漢堡飽」=「老麥」,不妨俾多十幾廿蚊o黎呢度試下!或者從此大家對漢堡飽會改觀都唔定。
今晚出開金鐘,又走o黎食burger。
2004-02-29 26 浏览
除了包以外,其實佢個hand-dip奶昔都好正,有四款味道選擇,個人至愛幾時都係呍呢嗱,其次因朱古力,不過32蚊一杯,唔平。以價錢計無疑BC省同呢度係差不多,但不要忘記兩邊的生活水準及物價有別,在果邊在任何一間快餐店求其食個包餐都起碼要八、九蚊加紙,但五、六十蚊港紙在香港已經係食得唔錯。加上材料多數係本地貨,如包就係一間本地麵包代理,牛肉也不知是不是quarter pound,實在想不出要收番咁貴的理由。加上在果邊話晒都係餐廳,仲係坐得幾舒服果隻,而家雖然有人serve,但講到尾都係food court,如果要收番成六十蚊一個BC Burger Combo,所以我覺得佢唔太抵食。不過值得一讚就係佢地都從善如流,起碼見到佢廚房入面的煮食員工都帶番對膠手套,而又多了一個侍應在幫客人奉餐,起碼都叫有進步。
2004-02-26 51 浏览
嚮加拿大返o黎都未夠兩個月,竟然搵番加拿大o野食,實在估唔到~正如KC兄所講,呢間係加拿大連鎖式餐廳,嚮加拿大叫White Spot;登陸香港之後,以呢間店出名o既醬汁Triple O為名,仲淪落到變成foodcourt快餐店。不過呢度賣o既漢堡包一D都唔失禮,即叫即整,所以夠晒新鮮熱辣;而且用料都好認真,用晒新鮮菜蔬,連酸瓜都大塊D;至於塊burger,整得好香,絕對比得上香港一般美式餐廳o既水準。不過呢度o既價錢就絕對唔係快餐店水平。小妹散叫o左個BC Burger,有burger一塊、兩條bacon、芝士、蔬菜同Triple O sauce,咁就承為$38喇。另外加o左個sauteed mushrooms toppings,$10。個漢堡包好鬼死大個,食完真係好飽;而且以呢D用料其實唔可能同麥記比較,所以都唔覺得好貴。想食套餐o既呢度都有combo,除漢堡包之外仲有薯條同汽水(或咖啡),由$48-$58不等;例如BC Burger Combo就要$58。記得嚮Vancouver White Spot to go一個BC Burger Combo都要CAD$8.49(大約HKD$5
不過呢度o既價錢就絕對唔係快餐店水平。小妹散叫o左個BC Burger,有burger一塊、兩條bacon、芝士、蔬菜同Triple O sauce,咁就承為$38喇。另外加o左個sauteed mushrooms toppings,$10。個漢堡包好鬼死大個,食完真係好飽;而且以呢D用料其實唔可能同麥記比較,所以都唔覺得好貴。想食套餐o既呢度都有combo,除漢堡包之外仲有薯條同汽水(或咖啡),由$48-$58不等;例如BC Burger Combo就要$58。記得嚮Vancouver White Spot to go一個BC Burger Combo都要CAD$8.49(大約HKD$51),連稅之後都係同香港差不多價錢o者!