2004-12-24 6 浏览
朋友想食triple o o既漢堡包, 硬係要扯我黎食. 我睇見o個個大大o既burger已經飽, 就只係要左一客炸雞條.炸雞條一客有五大條, 每條都有1/3隻手板咁大, 一個女仔要食晒都唔易. 雖然係雞胸肉, 但係肉質幾細, 加上外皮沾上香料, 炸得香脆, 單食會略嫌唔夠味, 但係點埋附上o既honey mustard, 就唔錯!另外, 而家中環交易廣場o既super sandwich執左, 原址會變成triple o o既分店.
2004-12-22 13 浏览
之前聽朋友說這裏d chips好正,今日去吃,開頭比jor ug熱gei chips我,之後d 蕃茄汁又倒ug 到出來,but then有個女孩子主動來幫我倒,可是都是得dd,這個時候有個男的外籍服務員突然走來話我d chip ug熱,換jor d熱辣辣arm arm炸好的比我,我再加$5買了秘制牛肉汁,熱辣辣的chips加牛肉汁,真是好好吃!!最滿意的是他們的service! 個女服務員還很耐心解說每款burger的特色tim~對於我這個只是用了$20左右的顧客都那麼的細心~ps我原本想改吃套餐,但是我細吃,chips+凍chocolate(mc cafe)已經飽飽~
2004-12-06 28 浏览
星期日,跟男友一家到香港公園睇雀仔。男友的外甥女只有三歲,在乘車途中睡著了,所以我們打算在food court吃點東西才到公園,好讓她多睡一會。來到food court,滿坐,見這裡有位子,便著男友先坐下,因為那小女孩很重。我知道這裡是要此店的食物才可坐的,不過我曾跟那店經理說了一聲,那位經理亦說只要我們三人中買二人份的食物就可以繼坐兼進食從外面food court買進來的食物,我連說多謝。我先到外面food court買了一碗米線給男友的媽媽,然後再到counter order 一個original 和mushroom burger套餐。付款後我返回坐位,見男友正跟一位服務員爭執,我便立即跟那服務員解釋,並說已獲店經理批准,但那服務員堅持要我們離開,因為這兒是不准吃別店的食物,我多番解釋她也不肯聽,最後我說你叫經理出來吧!她卻說經理不在,還說︰俾你坐都得,除非你買多一份。這番話令我火都o黎,便說︰我有的是時間,可以等你的經理回來,待他回來再說。那服務員隨即走開,真係"o卑"一聲。講番食物,好欣賞佢o地o既burger做法,burger本身沒有芝士,加芝士會貴10元,但對於我這些對芝士
講番食物,好欣賞佢o地o既burger做法,burger本身沒有芝士,加芝士會貴10元,但對於我這些對芝士極度抗拒的人就非常方便,而且還便宜10元,真係抵讚,另外佢o地還會將塊酸青瓜另外擺,因為好多人唔食(包括男友),認真夠細心,塊漢堡好juicy,好有牛味,而且還有大量生菜,感覺上比老麥健康,至於薯條是老麥的超粗壯版,但炸得極之香口,蘸店裡秘製的牛肉汁或茄汁,加點白醋都非常美味的啊!
2004-11-26 17 浏览
well.. it is really amazing burger I have ever eat. You can't saying you have ever eatten burger without trying it. I love the chicken mushroom burger very much, very juicy and tasty. The thick cut potato chip with mustard honey sauce is great as well. One more... blueberry milk shake, you can't miss it. Though the price is a bit expensive comparative with other, but worth to try.
2004-10-15 13 浏览
唔係麥記, 而係Triple O.我order 1 號餐, 本只須$48, 但我選擇個包加芝士, 要再加$10, 即$58. 個包幾好食, 而且好有彈性. 薯條就係比較粗大那種, 味道亦可以.食完都很飽, 但一場黎到, 想再試多D野, 我就再order個chicken strips, 其實係炸雞肉, 亦都有一定水準, 收費$28.合共$86, 值唔值就見仁見智, 尤其係香港人係食慣麥記......我就覺得一試無妨.

唔係麥記, 而係Triple O.

我就覺得一試無妨.

2004-09-14 13 浏览
58元一個Burger餐(有Burger、薯條和飲品),對我這種慣常吃麥當當的人,當然覺得貴,但只要想在外國吃個麥當當餐也平不多少的時候,便覺得可以一試的。今晚吃了個Mushroom Burger餐,個飽非常厚,我的口根本咬不晒,所以吃起來有點狼狽。牛肉很多汁,帶點新鮮的感覺,不像麥當當的那樣帶點雪味。我是一個蘑菇怪,略嫌這個Mushroom Burger的蘑菇不太足夠,或許是切得太薄,變得沒有口感。朋友吃那個BC Burger Combo好像好味一點,因為內有芝士和煙肉。吃了一個餐後,簡直飽足一整晚,雖然如此,如果餐的12oz汽水升級為16oz汽水,應該會足夠一點來解渴的。還有,如果便宜一點,應該會多點人幫襯。
2004-09-14 0 浏览
今日lunch 黎呢度開飯. 一向都想左好耐囉. 因為想的同時.其實會考慮Caloies 問題..哈哈. 今日把心一橫就去左開餐..叫了個Original Combo . 係Original Burger . 內有Juicy 漢堡一件.大量生菜( YUM!)+ 蕃茄+Triple O 醬. 飽上搭住一塊長長的Pickle..二話不說放入口先. 即刻開胃晒. 一大口咬落個飽度. juicy.肉汁四溢..雖然食得狼狽. 不過食得開懷! 薯條冇點茄汁食. 就用typical 的食法--落醋食( 感覺上冇咁熱氣) 薯條係粗身連皮的. 不俗. 個set total $46 連Drinks . 值得的!Next week 已約好同事.試下佢個Chicken strips 連Blueberry shakes. 到時再同你地分享感受~!

2004-08-28 15 浏览
唔知今日係咪因為多人,食過幾次既mushroom burger差咗啲
2004-08-15 3 浏览
14 August 2004, 1pm朋友失驚無神來電約食lunch, 響PP, 呢期有o的赤貧, 好彩諗起仲有好juicy o既triple O's burger, 唔洗食老麥.照例我相當愛o既mushroom burger combo, coke light , 薯條一樣熱辣辣, 塊肉一樣地juicy, 下次先飲milk shake 啦, 鬼咁飽.
14 August 2004, 1pm

2004-06-21 8 浏览
本來唔會咁快又食過,但今日同細佬去西武買衫,又去食,今次再番炒mushroom burger再加個mushroom chicken,兩個都幾好,不過$38一個飽,個人覺得略貴上次果篇打漏字,應該係「唔」太喜歡佢薯條
上次果篇打漏字,應該係「唔」太喜歡佢薯條
2004-06-20 11 浏览
上次食過MUSHROOM BURGER, 今次食BREAKFAST COMBO 加橙汁$48。係BACON & EGG 另外有HASH BROWN。個BURGER 好豐富, 煙肉脆, 隻蛋又剛剛好, 醬汁又豐富。件HASH BROWN 就真係無得定!!! 須然$48 幾貴, 不過成個GREAT FOOD COURT 我覺得佢的出品算最好食! 作為SUNDAY BREAKFAST, 真是有幸福的感覺。
2004-06-13 24 浏览
今日同細佬行開,因為太喜歡佢啲薯條,唔叫餐,食咗食過既mushroom burger($38)同chicken supreme burger($28).chicken supremer係雞胸嚟,未至鞋到咬唔到,啲汁有蜜糖味,調得幾好.mushroom果個都係好juicy
mushroom果個都係好juicy
2004-04-17 33 浏览
今日食個mushroom burger($38)係幾好食,幾鮮幾juicy,唔錯不過如果平少少,比如$30,對我講,吸引力會大
今日食個mushroom burger($38)
係幾好食,幾鮮幾juicy,唔錯
不過如果平少少,比如$30,對我講,吸引力會大
2004-04-02 9 浏览
我自己就食咗飯啦,但友人則係度開餐,叫咗個burger combo我就剩係食過佢啲薯條啫,無疑係即炸,同埋係好粗條嗰隻,但個人就覺得一般咁啫至於個包無食過,唔知點仲有,講得無錯,佢用本地麵包供應商:多多美一間喺石蔭附近既麵包工場,產品頗為廉價
至於個包無食過,唔知點
仲有,講得無錯,佢用本地麵包供應商:多多美
一間喺石蔭附近既麵包工場,產品頗為廉價
2004-03-31 24 浏览
Triple O's burger is not the kind of burger you normally get at Mc's. This is what I call a REAL burger. Their harsh brown is even better. Maybe next time, instead of the burger, you can try their chicken strips, it taste good and juicy. Blueberry milkshake is something you should not miss as well. Just a small complaint...the burger is too big for my mouth!