2006-10-20 15 浏览
食物很豐富,沒法試勻所有食物但覺得他們的食物不會有太大新意, 可能只是中,西湯/甜品不同了(當天西湯是羊湯,是有明顯''so'' 味,但我本人接受到)例牌供應:長腳蟹, 各類壽司, 魚生但沒墨魚芝士龍蝦(而是ok)甜品每種都切得小小的, 很方便(但疏乎里太甜)其實他們的價錢一直企得很硬, 冇任何discount/信用卡優惠, 只是在2-3年前,話幾週年紀念, 飲品買一送一咁大把服務很好,負責生蠔那位員工, 一定提醒客人要用專用夾來取生蠔(我覺得這做法很對)餐廳是food court 格局
食物很豐富,沒法試勻所有食物

例牌供應:長腳蟹, 各類壽司, 魚生但沒墨魚
芝士龍蝦(而是ok)

甜品每種都切得小小的, 很方便(但疏乎里太甜)

服務很好,

餐廳是food court 格局
2006-10-20 15 浏览
I heard this restuarant for long time. I would like to try on before but always fully booked. Luckily this time can book at same day. The price is HK$248 + 10%. a little bit expensive. So many different kind of food & dessert. Overall is ok.... especially the hot dishes, eg lobster, Thai food..etc... but I hv tried long leg crab & salmon... these are not good!! Also, the soy sauce for sushi is too salty. I like they hv chocalate fountain & different taste of ice-cream. I saw the singer (Mand

I saw the singer (Mandy Cheung Nga Man) to hv buffet there... ha ha!!
2006-10-02 9 浏览
食過好多地方既自助餐,一般都係d好野好快無晒,但呢度就不斷有refill, 食到走既時候, 都仲有長腳蟹拎, 三文魚同其他魚生OK,生蠔細隻左d, 甜品有好多款揀, 每款細細件,可以試好多種味, 有梳乎厘,雪糕又有專人幫你整, 唔使比人搞到污糟晒,晚市18:30-22:00, 到九點度會有人叫你埋單,可能因為果度好open啦, 驚d人走數,因為隔離就有扶手電梯,侍應態度一般, 經理會好d,加埋一杯任refill飲品, 每人$300, 算抵食, 值得再去
食過好多地方既自助餐,一般都係d好野好快無晒,
但呢度就不斷有refill, 食到走既時候,
都仲有長腳蟹拎, 三文魚同其他魚生OK,
生蠔細隻左d, 甜品有好多款揀, 每款細細件,
可以試好多種味, 有梳乎厘,
雪糕又有專人幫你整, 唔使比人搞到污糟晒,
晚市18:30-22:00, 到九點度會有人叫你埋單,
可能因為果度好open啦, 驚d人走數,
因為隔離就有扶手電梯,
侍應態度一般, 經理會好d,
2006-09-20 15 浏览
我9月15日(Sat)生日嚟食,雖然冇特別優惠,但食物十分吸引。成晚我一個人食左十幾隻長蟹,供應充足。生蠔雖然細隻,但入口鮮甜唔腥。仲有芝士焗開邊龍蝦,全部即整,要排隊攞, 一輪輪供應,平均每人都可以排到2次隊,食到一隻完整既龍蝦架!(食到9點幾仲有得排隊攞喎!) 我個人好鍾意食甜品,有很多不同款式既cake, 最鍾意佢切到勁細件,可以一次過試晒都唔覺滯。即焗梳乎里,又係一輪輪供應,好味。特別一提有個藍莓奶凍真係好好味架!我食左好多甜品,喺甜品區行出行入,駐場甜品師傅都忍唔住問我係咪好鍾意食甜品,又話我有好多quota,食多多都冇問題喎!! (餐飲唔包,但免費添飲)
2006-09-18 1 浏览
lunch buffet都幾多野食,有壽司,小籠包,餃子,羊架,炸物,飯,意粉,即製拉面,pancake,同好多好多甜品,啲野食都ok,又唔算太貴,下次都會再黎.
終于等到星期日同老公黎食buffet。早左5分鐘到,好多人排緊隊,仲有好多人o係waiting list, 好彩老公一早book定位^^講番食物,冷盤好多款。主要有日式,也有幾款韓式。我覺得好味的有以下幾款:健康麥蕎麵(好味)o者哩雞凍(好特別,個樣都好靚,食落去好清新的味道)吞拿魚汁牛肉(牛肉不是太好味,不過個汁好好)魚翅夀司(未食到,但是老公話好味)三文魚夀司(三文魚新鮮)玉子(好好味,唔係夀司,切成方形細細塊的玉子)付味螺肉(都算好味)熱盤不多,但是有兩款中式點心不錯:小籠包;炸春卷其他熱盤中,煎餃子最好味。香草炒意粉都幾好。天婦羅中的炸蝦好熱門,一炸完就會俾人sai。老公話羊架好食,但係我唔食羊肉,所以無試到。即時整的野有班戟,不過我同老公都覺得佢整得一般,唔算太好味。另外值得一提的係個麵’si’湯,好好味,絕對唔同出邊有d落足味精的麵’si’湯。最後當然係講番甜品啦,呢度的甜品細細件,可以試多幾款,very good^^好味的有:焦糖布甸(面o個層焦糖好脆,甜度o岩o岩好)黑朱古力蛋糕(朱古力o個層好好味)麵包布甸合桃蛋糕(裝o係一個好靚的彩色透明碟裏面)環境一般,比較吵,位

健康麥蕎麵(好味)
o者哩雞凍(好特別,個樣都好靚,食落去好清新的味道)
吞拿魚汁牛肉(牛肉不是太好味,不過個汁好好)
魚翅夀司(未食到,但是老公話好味)
三文魚夀司(三文魚新鮮)
玉子(好好味,唔係夀司,切成方形細細塊的玉子)
付味螺肉(都算好味)

熱盤不多,但是有兩款中式點心不錯:小籠包;炸春卷

好味的有:
焦糖布甸(面o個層焦糖好脆,甜度o岩o岩好)
黑朱古力蛋糕(朱古力o個層好好味)
麵包布甸
合桃蛋糕(裝o係一個好靚的彩色透明碟裏面)

環境一般,比較吵,位比較逼,坐o係度o.k.,當要起身去野食的時候就要留意d行黎行去的小朋友。
2006-08-31 8 浏览
部分既食物!超級好味~~~最開心係佢有好多甜品..d service又好好...~重知..一定要去!!!假日去食抵食好多,雖然要$268@ person.但係多好多野食!
部分既食物!

超級好味~~~
最開心係佢有好多甜品..
d service又好好...~
重知..一定要去!!!

假日去食抵食好多,
雖然要$268@ person.
但係多好多野食!
2006-08-30 6 浏览
呢間雖然唔係酒店,環境一般,但勝在食物夠多款,見到咁多野食,都零舍歡喜,只不過呢,龍蝦要預早排隊至有得食,浪費d時間,顧得呢度又要顧果度.整體來說,食buffet都係一個好選擇!

整體來說,食buffet都係一個好選擇!
2006-08-30 2 浏览
我今日去食lunch buffet, 評價係食品種類多, 樣樣食小小都夠飽, 個noodle counter d 野幾好食有羊肉食wor~ 味道都幾好~日本鍋果d 牛肉幾好食, 湯底幾好有好味gaepancake 食...配料多...都ok ga~不過...人手略有不足...d 侍仔做到嘔, 冇人斟茶..我坐近洗手間果面, 冷氣唔太夠...攪錯~!d sushi 全線死亡,係衰晒...,百佳果class...,,d 魚生冇一樣係impressive gae, 因為佢地一樣係冇味...真係唔知dinner 果d 會唔會好d. 得個魚生飯d 味道好d..好失望~!!! d ice cream 肯定唔係貴野...nestle 果d class, 唔好貪心反而個chocolate cookie 幾好食ga~ 冇乜人要..吹漲~總括來講.. 緊緊ok...都唔明d 人拿咁多魚生and 手卷做乜~ 我個人覺得一文不值~ 如果dinner 要俾三百蚊食番呢d 魚就死火la~!!!! 我dinner 唔會泥幫襯... 好彩呢度choice 夠多~ 實會搵番d 好食gae~~ lunch 以後都可
我今日去食lunch buffet, 評價係
食品種類多, 樣樣食小小都夠飽,
個noodle counter d 野幾好食
有羊肉食wor~ 味道都幾好~
日本鍋果d 牛肉幾好食, 湯底幾好
不過...人手略有不足...d 侍仔做到嘔, 冇人斟茶..
我坐近洗手間果面, 冷氣唔太夠...攪錯~!

總括來講.. 緊緊ok...都唔明d 人拿咁多魚生and 手卷做乜~ 我個人覺得一文不值~ 如果dinner 要俾三百蚊食番呢d 魚就死火la~!!!! 我dinner 唔會泥幫襯... 好彩呢度choice 夠多~ 實會搵番d 好食gae~~ lunch 以後都可以再泥...不過成日都full 到冇位就始終唔太合理
2006-08-17 2 浏览
屈個朋友請我食呢度既自助餐, 因為太貴唔會捨得!環境真係太似一個food court, d位真係迫得好緊要, 同埋地板既清潔程度好差, 不過呢度只係一個商場, 又好難要佢扮酒店, 之但係佢收既價錢絕對係酒店級, 加埋1成3百蚊一位!我鍾意食佢既三交魚芝士壽司, 太好味啦!我食左成6舊咁多, 雖然係一舊飯, 不過佢既三文魚配芝士真係好好食。長腳蟹......d咸味係海水嗎? 我覺得佢似囉左去浸鹽水黎扮海水多d, 得個咸字,不過真係幾大舊蟹腳肉啊,如果鍾意食就抵, 唔鍾意食蟹腳你黎呢度係會蝕到嘔的。我見佢d炸野好多款, 不過無人幫襯過囉,成盤炸蠔得幾隻唔見左, 我又囉黎試下啦, 嘩~難食到嘔呀, 柴皮一樣無蠔鮮味,唔怪之得仲有咁多無人食啦!甜品好食咩? 我就覺得賣相好靚但味道普通, 雪糕都仲好食d。反而我食左個士多啤梨乳酪pancake就真係開心之作, 味道好好, 感覺新鮮味道又清新。朱古力火鍋真係好麻麻, 唔覺有味又唔好食!另外我食左足足3個加州手卷, 都係因為佢用新鮮牛油果, 正到爆呀!!!!!!!!!佢用既蟹柳初時以為係新鮮野, 點知都係假蟹柳, 不過食到有少少咸味, 似係浸過鹽水,
屈個朋友請我食呢度既自助餐, 因為太貴唔會捨得!

朱古力火鍋真係好麻麻, 唔覺有味又唔好食!

另外我食左足足3個加州手卷, 都係因為佢用新鮮牛油果, 正到爆呀!!!!!!!!!佢用既蟹柳初時以為係新鮮野, 點知都係假蟹柳, 不過食到有少少咸味, 似係浸過鹽水, 食落都好似好新鮮咁, 之所以我覺得佢d長腳蟹都係浸左鹽水架啦, 一味既咸味黎之嘛, 邊有咁多海水留到而家丫。

壽司其實差就差在每款既數量都好少, 擺到好似乾哂都無人食, 感覺上好似揀完揀剩既感覺, 不過我都覺得值得試, 但呢d野其實就唔係好值錢, 佢造出黎果十幾廿個款既壽司, 出面d壽司店食10碟都係差不多100蚊左右之嘛, 果100蚊仲要係比人賺到笑如果黎為左食果一舊飯就真係蝕的, 因為質素唔夠出面既壽司店好。

不過一晚裡面可以食咁多款野, 又唔駛再計住計住食左幾多錢, 都幾開心架!
2006-08-12 5 浏览
Their lunch buffet is ok, price is cheap and food quality is good~But dinner? Go to other place la~!!!!!

2006-08-11 9 浏览
今次黎呢度食的目的,係同我男友--愛立信佢慶祝生日架,其實我地之前同同事都有黎過,我早幾日都book左table,所以去到都唔使排,不過都見有人walk-in架,門口都唔係太多人等...招呼都算唔錯,起碼見倒唔要的碟就收...不過我地最欣賞佢的海膽sushi,因為都算係貴價野麻,男友嫌佢d熟野係太多,我地主力都係食日本野,當然有長腳crab,甜品都唔錯,有個朱古力噴泉,可以用棉花糖去沾上黎食,最攪笑係有個女人用左芝士餅去沾上黎食,佢可能睇唔倒有棉花糖..
2006-07-31 5 浏览
見食評講得咁OK,所以喺7月30日晚黎試下;環境:噪到嘔!極似商場美食廣場。服務:收碟收得好密,連你未食完嘅野都幫你收埋,但侍應都好有禮貌。食物:款式少,樣樣嘢都細細件,味道一般,唔包嘢飲(但可免費任添),壽司拍得住百佳惠康質素,長腳蟹好重海水味,熟食得6,7款,見到都唔想食,湯麵檔極其離譜,將個六款配料撈埋放湯即成,本人覺得好食嘅有:生果(=.=)、梳乎里、泰式炸蝦。總括:比得呢個價,好食嘅出面大把,實在不必屈就光顧。
見食評講得咁OK,所以喺7月30日晚黎試下;

環境:噪到嘔!極似商場美食廣場。

總括:比得呢個價,好食嘅出面大把,實在不必屈就光顧。
2006-07-29 0 浏览
Dinner Buffet長腳蟹蟹肉好重海水味蛋糕細細件, 都OK炸軟殼蟹好咸芒果椰汁糕完全冇椰汁味, 有些似杏仁味, 最差是這個龍蝦多人排隊等,但味道好普通, 每轉約40 只所有食物不停refill5 歲或以下小朋友唔駛錢連加一近$300, 不包飲料, 每杯大約22 元, 但可以無限refill本人覺得生蠔, 長腳蟹, 龍蝦都不是很新鮮
Dinner Buffet
長腳蟹蟹肉好重海水味
蛋糕細細件, 都OK
炸軟殼蟹好咸
芒果椰汁糕完全冇椰汁味, 有些似杏仁味, 最差是這個
龍蝦多人排隊等,但味道好普通, 每轉約40 只
所有食物不停refill
5 歲或以下小朋友唔駛錢
本人覺得生蠔, 長腳蟹, 龍蝦都不是很新鮮
2006-07-28 1 浏览
滿心歡喜去食個dinner buffet...最後真係有啲後悔...真係唔覺得好味...同埋勁canteen feel...除左長腳蟹同燒龍蝦仔感覺上係回本之作...但又不見得特別熱o既熟食簡值唔擺得落口,超鞋超實超唔好味太多人話佢甜品好正...hmm... 本人認為唔覺得係多款,同埋都幾麻麻地如果有得揀... 我寧願食lunch 好過食dinner...
滿心歡喜去食個dinner buffet...
最後真係有啲後悔...
真係唔覺得好味...
同埋勁canteen feel...
除左長腳蟹同燒龍蝦仔感覺上係回本之作...
但又不見得特別
熱o既熟食簡值唔擺得落口,超鞋超實超唔好味
太多人話佢甜品好正...
hmm... 本人認為唔覺得係多款,同埋都幾麻麻地