2017-04-06 96 浏览
地方不大,但食物不錯,吃了焗豬扒飯,很大份,美味,還有厚厚芝士面,值得一試。點了巨峰堤子紅茶,不是像坊間飲品那樣甜,可以。侍應態度良好,友善,快捷。可能我吃的時間尚早,直至晚上八時都還有很多空位,所以下次可以不book枱

點了巨峰堤子紅茶,不是像坊間飲品那樣甜,可以。

侍應態度良好,友善,快捷。
  • 焗豬扒飯
年輕時好喜歡跟友人流連樓上咖啡室,貪其可坐上一整天又多多選擇時至今日,買小見少,想找間環境好,食物質素好的已不多,最近一條友放大假,無聊下就去到處逛逛,發現這家樓上咖啡室,看似不錯,就入內歇一歇餐廳旁放滿好多遊戲牌等環境不錯,舒適乾淨,裝潢亦用上綠色為主一個人最好叫壺花茶慢慢嘆但這里有一款茶吸引住我~天然減肥茶(註冊營養師配方)HKD55功效可做到減肥去水腫,聽落好正咁女人始終愛美平常我都愛參考一下咖啡室的花茶回家泡一壺這款茶用上玫瑰,荷葉及其他草本入口甘香,滲出絲絲玫瑰的清幽及荷香撲鼻,濃淡得宜,唔會苦澀,很不錯,而且吃多了也不怕胃口大好的我,點了個輕食腐皮墨魚卷(3條)HKD22如果跟餐只需HKD12可惜我沒有點餐,腐皮墨魚卷炸得香脆可口,外脆內好煙韌彈牙,味道鮮甜,十分好吃另外亦點了個所謂的迷你田園沙律HKD30跟餐HKD18我指的所謂係真的不是所謂般迷你,而係好夠份量賣相已夠鮮明艷麗,不像平常外面吃到的沙律,這個來得新鮮更爽脆你會看到沙律的各款配料都不像外面吃到的只有少數配料,單單只有羅馬生菜或是加了點椰菜,而且色澤亦淡淡的,好像擺了一段時間但這個絕對不會,青瓜爽脆,鮮紫洋蔥及
餐廳旁放滿好多遊戲牌等
環境不錯,舒適乾淨,裝潢亦用上綠色為主
一個人最好叫壺花茶慢慢嘆
功效可做到減肥去水腫,聽落好正咁
女人始終愛美
平常我都愛參考一下咖啡室的花茶回家泡一壺
這款茶用上玫瑰,荷葉及其他草本
胃口大好的我,點了個輕食腐皮墨魚卷(3條)
HKD22
如果跟餐只需HKD12
另外亦點了個所謂的迷你田園沙律HKD30
跟餐HKD18
我指的所謂係真的不是所謂般迷你,而係好夠份量

但這個絕對不會,青瓜爽脆,鮮紫洋蔥及椰菜,鮮黃清甜的粒粒粟米,最驚喜當然是這個羽衣甘藍,係超級食物,新鮮好吃
當加入芝麻醬同吃更是滋味十足,還為清甜的沙律加上芝麻香氣及味道,想不到樓上咖啡室都可有如此質素,值得細味
而珍寶吉列蝦HKD22亦炸得好脆身,同時未有落得重粉,好適中,因此外薄脆,而蝦肉夠彈牙又鮮,味道不會鹹,味美
跟餐HKD12

這里的小食亦好多如蜜汁雞肉串亦好吸引,可惜我一個人食量不多,否則定必再來個小食,定價不高但食物份量足夠,絕對值得一班朋友相聚聊天的好地方!
1K
2017-03-31 384 浏览
今次又約左fd 來旺角吹水, 今次來到呢間to gather~環境好闊落, 可能平日來無咩人, 我地2條友都可以霸佔成個包箱 大大張sofa 椅巧舒服, 真係橫躺都夠哂~~出面都有唔少board gamesmenu 如果3人以上已經可以選抵食d ge party menu, 不過我地得兩條友, 照order seperate dinner set, 每個set 包湯同$32飲品選左set g & h先上左餐湯係粟米湯好夠濃稠, 味道都濃郁, 而且上面仲有烘脆過既麵包粒. 個包可能用左類似排包, 好重黃油味, 個人覺得ok, 但朋友麻麻地個包味, 可能用白方包烘好d冬蔭功忌廉汁海蝦意粉 $106, 補差價order 左$50 mix berry yogurt 紅粉菲菲冬蔭功汁都幾惹味既, 有幾隻蝦. yogurt 好大杯, 味道似瑞士糖個隻berry 味, 唔會太甜黑松露海鮮意大利飯 $116呢個都唔錯既, 第一啖有淡淡blk truffle 香, risotto 都幾creamy. 除左蝦仲有幾隻青口蜆肉同魷魚. 芝士薯條即刻整起, 熱辣辣, 不過好似waitress 講咁好快會變腍
大大張sofa 椅巧舒服, 真係橫躺都夠哂~~
出面都有唔少board games

選左set g & h

先上左餐湯係粟米湯
好夠濃稠, 味道都濃郁, 而且上面仲有烘脆過既麵包粒.

冬蔭功汁都幾惹味既, 有幾隻蝦.
黑松露海鮮意大利飯 $116
芝士薯條即刻整起, 熱辣辣, 不過好似waitress 講咁好快會變腍, 所以要快d 食

後面杯咕力樂 $50 係樂家杏仁mix chocolate, 普普. 偏甜, 而且choc 唔夠香, 可能order oreo 會好d
成晚既highlight 就係呢個麻辣雞翼 $57
一開始覺得唔算好辣, 但原來後勁好勁
好入味而且夠麻, 夠哂惹味~ 呢個來到又食得辣既話, 必試

overall 野食都ok, 環境真係唔錯, gathering 都ok
  • 麻辣雞翼
2017-03-29 105 浏览
To-gather cafe一間喺旺角金雞樓上時cafe , 環境舒服 有疏化櫈同白色長枱 仲有好多broadgame玩 幾啱一班朋友傾計玩game食飯Tea set A泰式青咖哩豬頸肉出前一丁 54 蚊 可贈送 32 蚊飲品一杯 有好多蘿白葱花 做配菜整成時青咖哩汁湯底醬汁味濃 好夠香茅味 出前一叮索哂咖哩汁 而豬頸肉都十分爽滑 唔錯花茶玉環 (玫瑰 決明子 山渣) 55蚊 功效 養肝潤腸 行氣活血 以一個透明茶壼 下面用明火慶住 入面時材料落足料 飲落好有玫瑰花香味同山渣時酸甜 好味 好適合食tea時間 慢慢飲To-gather拼盤 有春卷 蜜汁雞肉串 日式餃子 美式薯條 蜜糖雞翼 咖哩角 鹽酥雞粒 吉列鳳美蝦 145 蚊 每一樣野有三舊 十分豐富 雞串醬汁夠入味雞肉夠滑 蝦炸得外脆肉軟 咖哩角 同薯條 夠香脆 鹽酥雞粒 雞肉夠香濃 整體唔錯麻辣雞翼57 蚊 6隻雞翼 雞翼夠肥味 聞落去已有辣椒味 食落去都一樣 有好香類似四川時麻辣香料 而且雞肉嫰滑 好食紅粉菲菲 雜莓乳酪冰 50 蚊 大大杯沙冰 沙冰勁香雜莓味 應該用左好多新鮮莓整成 味道香濃 而且有好香奶香 好夠香滑 推

Tea set A泰式青咖哩豬頸肉出前一丁 54 蚊
花茶玉環 (玫瑰 決明子 山渣) 55蚊
麻辣雞翼57 蚊
紅粉菲菲 雜莓乳酪冰 50 蚊
大大杯沙冰 沙冰勁香雜莓味 應該用左好多新鮮莓整成 味道香濃 而且有好香奶香 好夠香滑 推介!
2017-03-29
2017-03-28 205 浏览
今天偕妹妹到旺角樓上CAFÉ用膳簡單的餐廳有特色的餐點粟米忌廉湯作開場禮 濃郁的粟米湯配上蒜蓉包十分可口令人回味海鮮龍蝦汁意大利飯賣相吸引份量適足意大利飯軟硬適中也很creamy果然色香味俱全泰式青咖哩飯有淡淡的椰香味道辛辣咖哩味卻略嫌不夠濃郁秘製日式餃子是豬肉餡料餃子配上紫菜和沙津醬汁十分惹味蜜汁雞肉串有濃濃的燒汁鋪在雞串上雞肉十分嫩滑美味可口朱古力慕斯蛋糕的朱古力味十分濃厚中間的兩層分別是朱古力慕斯及雪糕整體十分搭配是喜歡朱古力的朋友之不二之選最後的芝士蛋糕雖口感不錯但芝士味不夠濃味道一般
今天偕妹妹到旺角樓上CAFÉ用膳

芝士蛋糕
2017-03-21
朱古力慕斯蛋糕
粟米忌廉湯
說個小密給大家知,年輕時,BeautySearch 也曾與朋友一同到訪過桌球室玩樂,消磨時間。不過,個子矮小的我,真的不大適合參與這小玩兒,因此,已多年沒踏足這種娛樂場所了!最近,一班舊朋友突然相約前往旺角金雞廣場桌球室,心血來潮,BeautySearch 也來湊湊熱鬧,可惜,不到一小時,已感悶透了...... 友人見我納悶,於是便帶我前往廣場的 19樓找點東西吃, 於是便來到《To-Gather Cafe》吃午餐。 其實到來時已二時許,幸好午餐時間至 2:30,因為當時有點餓,怕下午茶份量不夠,於是,我們便急急揀選午餐。 點選食物後,才有時間看看店內的環境。這裡以黑白色為主調,搭配特式燈光,感覺舒適;店內還放了不少小擺設,還有一幅張貼相片的特色牆,予人幾分家的感覺。店子設有不少大沙化及卡位設計,最適合大伙兒在這裡相聚。 最有趣的是,靠近入口處有一小角落,放置了不少 Board Game,真的是年輕人相聚的好設備。 還有插頭及 wifi提供,說算唔玩 Board Game,在這裡用餐期間也有不少娛樂喔! 開始用餐,先來餐湯,是日餐湯 ~ 粟米湯,單看面層已非常豐富,滿佈香脆的麵包

開始用餐,先來餐湯,是日餐湯 ~ 粟米湯,單看面層已非常豐富,滿佈香脆的麵包粒,湯身也帶稠,混入了不少粟米粒粒,口感豐富,而且甜美恰當。

蘋蘋無奇
飲品方面,BeautySearch 點選了這杯看似平平無奇,看上去又晶瑩剔透的飲品,大家可知是什麼!?

其實,這杯是「蘋蘋無奇」,內裡混入蘋果醋、蒟蒻及梳打,雖然外表平平無奇,飲落清新怡人,蘋果醋有益健康,但不是每個人也能接受他的酸度,不過,搭配蒟蒻及梳打後,不但易入口,而且更添口感,蠻不錯!

灰太狼
友人好甜,點選了一杯「灰太狼」,很有趣的名字,原來是一杯濃濃的 Oreo 奶昔,驟眼看似是沙冰,不過入口即溶,相當細滑,上桌時已聞到 Oreo 的獨有氣息,相當吸引。

蜜糖雞中翼
主菜未上桌前,先來一客小吃 -- 「蜜糖雞中翼」原價是 HK$24,3隻的,不過,跟餐就有優惠價,只需加 HK$15便可享用,而且店子相當均真,雞翼上桌時,店員說因為當日的雞翼份量較細,所以安排了 4隻給我們,正好喔 ~~ 我倆不用爭,每人兩隻。

雞翼是先醃製,香煎後再塗上蜜糖,食落蜜糖味很出,而且肉質鮮嫩,這小吃真不可少!

友人點選了「燴汁什扒」HK$48,賣相...... 的確不算吸引,感覺有點像茶記快餐,不過餡料卻十分豐富,包括:雞扒、豬扒、腸仔,而我最欣賞是這雞蛋,下層是帶微焦的,吃時香口帶脆;蛋黃是半生熟的,正是我最愛的熟度....... 為何我會知?當然,我沒有搶奪友人的雞蛋,只是,我的主菜也有同樣吸引的煎雞蛋麻!

鰻魚炒飯配煎蛋
BeautySearch 點選的是「鰻魚炒飯配煎蛋」HK$45,除了有味美的煎雞蛋,主角當然是鰻魚。

雖然未有原條鰻魚,不過每粒鰻魚都相當大粒,而且肉厚,絕對不似坊間某些鰻魚炒飯... 『一魚難尋』!

炒飯不屬乾,每粒都沾滿甜美的鰻魚,鰻魚的鮮味滿溢,BeautySearch 更愛把煎蛋刺穿,拌勻,份外滋味。

本來還想品嚐一下甜品滋味,不過已很飽了,唯有留待下次再來嚐嚐。
蘋蘋無奇
灰太狼
蜜糖雞中翼
鰻魚炒飯配煎蛋
2017-03-23 430 浏览
今日自己一個人去左旺角。。行完街。。。決定搵下野食。。。自己一個人其實都唔知可以去食咩。。食快餐店又人多。。而且常常食。。。openrice下附近有什麼餐廳。。之後就見到呢間cafe...呢間cafe位於金雞廣場內。。。我決定上去睇睇是什麼環境一開lift門已經會看到cafe的招牌。。。仲放了一個大輪盤和食物menu...門口仲貼了很多照片。。。看到大家都曾經係呢間cafe留下了許多美好的回憶cafe內有數張大卡位。。可以坐到成堆朋友。。而且空間感很好。。不會被別檯人客騷擾到。。。令我都想weekend約埋三五知己黎玩返日。。。由於我今次得自己1人來食。。我當然唔會被安排坐這些大卡座了除了大卡座。。仲有數張小枱子的。。有個遊戲角。。放了多款board games...而且十分整齊及乾淨今日的我主要黎醫肚的。。午市menu都不錯我點了一個午市set lunch...跟餐有一個餐湯。這個南瓜忌廉湯很好飲 很creamy...我最喜歡的是湯上的麵包粒麵包粒很香脆。。。浸在湯上。。南瓜湯都滲入了麵包粒中。。所以食麵包粒時。。南瓜味很香。。。整個湯很香很creamy我點的午市特飲。。。由於我點了
由於我今次得自己1人來食。。我當然唔會被安排坐這些大卡座了
除了大卡座。。仲有數張小枱子的。。
今日的我主要黎醫肚的。。
午市menu都不錯
南瓜忌廉湯
我點了一個午市set lunch...
整個湯很香很creamy
香芋雪香
我點的午市特飲。。。由於我點了餐。。所以可以以優惠價選特飲
這杯特飲香芋味很重。。飲品頂部仲放了麥皮。。所以飲起身有粒粒麥皮。。口感十分不錯
飲品都較為大杯。。而且都creamy。。所以令人很快有飽的感覺了
燴汁什扒扭扭粉
我點的set lunch...什扒分別為豬扒,雞扒,腸仔,雞蛋。。。每件扒size都很驚人。。
沒想到這cafe的食物size是這樣大。。所以很抵食
扭扭粉份量超多。。。因為基本上全碟都有粉。。。肉類更放到扭扭粉上面。。所以第一眼我看到覺得粉不算很多。。但當我慢慢食完扒類後。。。會看到成個碟底都是扭扭粉了

除了份量驚人外,我覺得味道都不錯。。扒類啖啖肉。。而且真是很大件。。
另外我十分喜愛個醬汁。。似是茄汁的。。帶點酸。。但又有甜味。。十分好味。。每條扭扭粉中都吸入了醬汁。。令每一啖粉都十分滋味很濕潤
珍寶吉列蝦
手多多點多了一個小食。。。
吉列蝦大大隻。。。賣相好美
而且配了醬汁跟香脆外皮十分配合。。熱辣辣的。。香脆外皮,蝦肉彈牙
滿滿的食物。。。而且環境十分舒服。。。就算自己一人都坐得很自在。。空間感很好。。。最重要是食物和價錢都太抵食了吧
2017-03-23
南瓜忌廉湯
香芋雪香
燴汁什扒扭扭粉
珍寶吉列蝦
2017-03-22 140 浏览
平時聽倒金雞就係諗起篤波同網吧今次就去左間cafe食下野。一入到黎有個happy corner,有好多小遊戲適合大家gathering嘅時候挽。一個人黎,都有雜誌同電視俾你睇解下悶。因為真係好肚餓,所以叫左個拼盤。拼盤都真係幾多種食物嫁,每樣都有啲,大家可以樣樣都試下又唔會太飽。不過對每樣都食小小真係唔夠飽,所以我地都叫左個餐。餐湯係粟米湯,個湯都幾傑口,不過好在唔係好大碗,如果唔係飲完個湯都飽。前菜有沙律,個沙律都幾大個,面頭係芝麻醬,入面菜嘅種類都幾多嫁。主菜係呢個黑松露海鮮西班牙飯。啲飯偏霖,不過勝在夠多汁,煮得好入味。而且面頭啲蝦仲好爽口添。
平時聽倒金雞就係諗起篤波同網吧
今次就去左間cafe食下野。
一個人黎,都有雜誌同電視俾你睇解下悶。
因為真係好肚餓,所以叫左個拼盤。
不過對每樣都食小小真係唔夠飽,所以我地都叫左個餐。
主菜係呢個黑松露海鮮西班牙飯。
啲飯偏霖,不過勝在夠多汁,煮得好入味。
而且面頭啲蝦仲好爽口添。
2017-03-01 463 浏览
食物唔錯呀!份量足夠,三個人都食唔哂,價錢好合理呀!飲品任飲食物新鮮熱辣辣。唔錯。好采有訂位。全full.服務人員有禮貌。下次約多幾位朋友來吹水食野先。。。。。
食物唔錯呀!份量足夠,三個人都食唔哂,價錢好合理呀!
飲品任飲
食物新鮮熱辣辣。
2016-06-20 5732 浏览
父親節人多訂唔到枱。於是特登揾間靜靜地嘅上cafe同班fd傾下偈。見到呢間野好似唔錯。就用openrice嘅訂台功能試試佢。訂左6個人大枱。1930pm。燈光夠。坐椅幾闊。幾個大男人都坐得幾舒服。食嘢度揀左個152嘅party餐。有嘢飲有前菜。凱撒沙律新鮮唔錯。芝士薯條好難食。薯條淋晒好無誠意。食完之後,靜靜地同班fd玩下card game 傾下偈。總括而言。環境舒適,食物麻麻。全場得我地1台。每人170蚊由1930pm舒舒服服玩到2300pm就呢個價錢黎講,算係唔錯。
見到呢間野好似唔錯。就用openrice嘅訂台功能試試佢。
凱撒沙律新鮮唔錯。芝士薯條好難食。薯條淋晒好無誠意。
食完之後,靜靜地同班fd玩下card game 傾下偈。
蘋果綠茶
海鮮意大利飯
芝士意粉
炸物
2016-06-19
2016-06-04 4487 浏览
今日同兩個好姊妹聚聚,所以特登搵間可以坐耐d既地方。之前搵左兩間都只坐得兩個鐘,打到呢間 to gather,竟然可以坐四個鐘,即刻唔洗諗,即訂位!😊我地冇點到party餐,叫左單人餐,100蚊鬆d就有野飲,湯,同飯或麵,加10蚊仲有cake tim。至於味道呢,我地點左:冬蔭功海鮮汁海鮮意大利粉(呢個辣辣地,好好味!!👍👍👍海鮮龍蝦汁意大利飯(呢個比相片比我既想像差少少,不過都ok既)👍白汁香蒜蜆肉意大利粉(正常味)紐約芝士餅(一般味,兩個人食晒,一個食左一半話唔食)飲品方便就好一般,點左既木瓜奶昔同檸檬綠茶都好古怪,咖啡就屬於正常。總體黎講,同朋友坐下傾下計食個飯,呢度係不錯的選擇!
至於味道呢,我地點左:
冬蔭功海鮮汁海鮮意大利粉(呢個辣辣地,好好味!!👍👍👍
白汁香蒜蜆肉意大利粉(正常味)
紐約芝士餅(一般味,兩個人食晒,一個食左一半話唔食)
總體黎講,同朋友坐下傾下計食個飯,呢度係不錯的選擇!

紐約芝士餅
冬蔭功忌廉汁海鮮意大利粉
龍蝦汁海鮮意大利飯
2016-06-03
冬蔭功忌廉汁海鮮意大利粉
龍蝦汁海鮮意大利飯
2016-04-14 4287 浏览
簡左平日又早去,可能太早無乜人所以佢比左個卡位我地左,算舒適唔錯,當時我地4個人叫左個party餐個鹽酥雞超好食我地食晒啲野都忍唔住再叫多碟,去既朋友一定要試下個餃子算唔錯,又有啲木魚同醬咁,幾特別個薯格好脆春卷我覺得麻麻地,個醬好怪。。反而咖喱角就好食啲之前睇過食評其他人話推薦雞皇飯,今次我地都叫左,果然唔錯另外叫左個煙鴨胸飯,我就覺得個味太濃,而其他人話都ok整體黎講,佢啲野食算唔錯,全部上菜既時候都係熱辣辣,個餐包2 jar飲品係無限任飲的,但啲野飲感覺好淡,就好似溝左水咁,有待改善。而雖然得一個服務員,但態度良好,埋單都係5百幾蚊,所以我都會再去幫襯

個鹽酥雞超好食
我地食晒啲野都忍唔住再叫多碟,去既朋友一定要試下
個餃子算唔錯,又有啲木魚同醬咁,幾特別
個薯格好脆
春卷我覺得麻麻地,個醬好怪。。
反而咖喱角就好食啲
之前睇過食評其他人話推薦雞皇飯,今次我地都叫左,果然唔錯
另外叫左個煙鴨胸飯,我就覺得個味太濃,而其他人話都ok
2016-04-12
2015-12-07 3425 浏览
篤完波落樓下見到佢塊易拉架,set lunch都係五十蚊到,又十分肚餓費事行就上去睇睇啦上到去tea又係四十幾五十,話包杯30蚊野飲,其實都係蜂蜜綠茶果啲,真係好肚餓所以都係入左去試試成間舖一個客都無,我一個人坐張u型檯,叫左個雞扒蛋麵,佢係寫雞扒雞蛋出前一丁,咁我話要炒蛋,佢話無,得煎蛋…… 真係咁難炒? 算,煎就煎啦……杯野5分鐘內有得飲,咁飲住野先啦,等左十分鐘都未黎…… 十五分鐘都未黎…… 我個胃叫我去問問究竟係咪仲等緊隻雞生蛋再殺左隻雞整雞扒……差唔多廿分鐘有麵食,中肯講,佢一定係即整,雞扒同蛋都好熱,但個麵應該係畀我吹左次,係硬硬地的…… 其實味道唔錯,但加埋一成56蚊……希望改改個流程,成廿分鐘pizza都焗好啦……

希望改改個流程,成廿分鐘pizza都焗好啦……
2015-12-07
2015-11-18 3189 浏览
和一大班朋友相約一起,商量男主角的求婚大計,安靜而又不限時間的樓上Cafe成為首選。晚上9點的時間上到去,已經是空無一人,包場的感覺令我們更安心商量這秘密大計。場內的角落位置擺滿了遊戲的道具及雜誌,非常適合一大班人的聚餐。多人當然首選Party餐,款式多,又可自由配搭,而且價錢還十分便宜。極力推介小食類,做的十分出色。蒜香雞翼雞翼外層炸得香脆可口,內裡肉質細嫩,一口咬下,還有雞油漏出,蒜香味十分出眾。招牌鹽酥雞 & 惹味咖喱角 & 健康素春卷鹽酥雞相比台灣的絕不會遜色,氣味濃郁而且口感酥脆,招牌食物之稱名不虛傳。蜜糖雞翼塗上蜜糖的雞翼,色澤誘人,相對於蒜香味,更適合怕熱氣的人,香香甜甜,一隻絕對滿足不了口腹的慾望。上網看才知道是兩位80後大男孩開設的,環境舒適,食物質素高企,支持一下年輕人創業...
美式脆薯角

芒果蜂蜜 & 青蘋果菠蘿
田園沙律
  • 招牌鹽酥雞
2015-08-29 2317 浏览
5個人想搵個地方傾計...揀o左下午茶時間...因為夜晚大家都有活動...Book o左呢度3-6pm...每人至少要叫一個tea set~飲品包$30以內...其他要補差價...基本上個個都要補錢ga la...最平我o個杯青蘋果沙冰都要補$7~雖然沙冰比較水...唔夠滑...但味道都ok...花茶要補$20...但可以無限refill熱水~ 又有個火坐住...keep住都係熱~ 唔錯~食物方面, 雞翼味道都唔錯~薯角好味~ 薯條都ok~ 魚柳都夠大舊同埋入面好滑~我地叫幾份share食可以試齊晒d o野~不過烏冬同公仔麵我就無試到味~但係friend都話好味~ 我地坐到過o左6點佢都無趕我地走...不過由於朋友有約...我地都一齊走lu~
假日Tea Set
5個人想搵個地方傾計...
揀o左下午茶時間...因為夜晚大家都有活動...
Book o左呢度3-6pm...
每人至少要叫一個tea set~

飲品包$30以內...其他要補差價...
基本上個個都要補錢ga la...
最平我o個杯青蘋果沙冰都要補$7~
雖然沙冰比較水...唔夠滑...但味道都ok...

花茶要補$20...但可以無限refill熱水~
又有個火坐住...keep住都係熱~ 唔錯~

食物方面, 雞翼味道都唔錯~
薯角好味~ 薯條都ok~
魚柳都夠大舊同埋入面好滑~
我地叫幾份share食可以試齊晒d o野~

不過烏冬同公仔麵我就無試到味~
但係friend都話好味~

我地坐到過o左6點佢都無趕我地走...
不過由於朋友有約...我地都一齊走lu~
题外话/补充资料: 冷氣夠 (我d fd話凍)~ d梳化都幾舒服~ 但係下午茶時間店員唔多...一個人走全場... 係落order同加熱水要等耐少少... 不過服務都好ok~
2015-08-29
假日Tea Set