2006-05-18 11 浏览
本來話過不再幫襯但經朋友介紹它們的朱古力南瓜包又忍不住再給一次機會包內依然充滿朱古力但原來朱古力加上南瓜係漏到極點南瓜依然保持我最不喜歡的一整舊一整舊上....不會再去了
本來話過不再幫襯
但經朋友介紹它們的朱古力南瓜包
又忍不住再給一次機會
包內依然充滿朱古力
但原來朱古力加上南瓜係漏到極點
南瓜依然保持我最不喜歡的一整舊一整舊上
....不會再去了
尋日本身諗住買個母親節蛋糕,點不知買左呢兩個蛋糕!好立克凍餅好有好立克味,不錯,八蚊亦好扺!藍莓芝士蛋糕上次都食過,今次食一樣好味道,真係好味過其他地方個d架!個餅底都好味架!
2006-05-01 13 浏览
朱古力芝士包:四方型扁身大size包.啡色包身上有芝士條紋.叮熱左之後包質好鬆軟,包身微wet再加上熱辣辣,好有糯米feel ar~(我覺得d麵粉既用料應該唔錯!)可惜啡色既包肉係冇朱古力味既=.=”而食食下先發覺原本包中心係充滿住chocolate jam & cheese 架!d chocolate jam溶溶地,真係好正^^ 而d cheese應該係cream cheeseß質地creamy,但食落好淡,冇乜芝士味,唔鐘意=.=”最衰d 芝士仲多過朱古力醬,搞到個包難食左……如果只有chocolate jam會好好多!下次都係買日式朱古力包算~p.s.呢個包又朱古力又芝士,所以都幾heavy架=.=”加上size又大,唔太recommended.
2006-05-01 6 浏览
去飲咖啡,竟然看到有這裏的曲奇餅食,飲咖啡再加食曲奇餅,又幾配合喎;餅質唔會好硬,幾鬆脆,而且一包有幾隻味,價錢又唔貴,值得試試。
去[咖啡香房]飲咖啡,竟然看到有這裏的曲奇餅食,飲咖啡再加食曲奇餅,又幾配合喎;餅質唔會好硬,幾鬆脆,而且一包有幾隻味,價錢又唔貴,值得試試。
2006-05-01 10 浏览
係一pack5塊細size既方包望落包肉有點點香草,聞落亦有好香既香草味*v* good ar~食落包質好鬆軟,食得出係fresh made既,微甜,又有香草味ß-----讚!size細細,忍唔住一陣間就成pack食晒la!(好少方包就咁唔加jam都咁好食,完全唔覺得plain,good!)而方包邊都係軟既!食完個口仲留有香草味添~
2006-04-20 6 浏览
舊年發現呢間面包店既時候真係有點驚為天人的感覺因為無論用料味道心思賣相同老闆娘既服務都係非常之好亦因此介紹左不小親戚朋友幫襯特別係佢地既南瓜麥包, 吞拿魚麥包, 綠茶紅豆包同朱古力包第一次食真係好感動因為未試過有面包店會係材料上咁落重本所有面包都不加防腐劑因此南瓜麥包不能放過夜不過可能因為雜誌同口啤令到呢間完全唔起眼既日式面包店發展到今日係每次去都人山人海質素亦再無以前好最近再幫襯買左南瓜麥包,蔬菜健康包同北海道朱古力包南瓜麥包由以前既南瓜蓉變左一舊舊南瓜蔬菜健康包油淋淋唔再健康北海道朱古力包只係一個朱古力味既紙包蛋糕應該再無回頭既餘地
舊年發現呢間面包店既時候
真係有點驚為天人的感覺
因為無論用料味道心思賣相同老闆娘既服務都係非常之好
亦因此介紹左不小親戚朋友幫襯
特別係佢地既南瓜麥包, 吞拿魚麥包, 綠茶紅豆包同朱古力包
第一次食真係好感動
因為未試過有面包店會係材料上咁落重本
所有面包都不加防腐劑
因此南瓜麥包不能放過夜
不過可能因為雜誌同口啤
令到呢間完全唔起眼既日式面包店
發展到今日係每次去都人山人海
質素亦再無以前好
最近再幫襯買左南瓜麥包,蔬菜健康包同北海道朱古力包
南瓜麥包由以前既南瓜蓉變左一舊舊南瓜
蔬菜健康包油淋淋唔再健康
北海道朱古力包只係一個朱古力味既紙包蛋糕
應該再無回頭既餘地
2006-04-16 8 浏览
前日又買左呢度d包...blueberry cheese cake--好好味...d芝士中有藍莓,好好味!紅豆南瓜包--好多紅豆同南瓜綠茶南瓜包--細細個都唔錯奶皇芝士包--奶皇唔夠香唔知點解我總覺得呢度d包冇我第一次買個時咁軟熟..味道其實唔係真係超好食..不過我都覺得值得買既!!
前日又買左呢度d包...
紅豆南瓜包--好多紅豆同南瓜
綠茶南瓜包--細細個都唔錯
奶皇芝士包--奶皇唔夠香
2006-04-01 2 浏览
見呢間bakery咁多人讚, 今日一於去一去,雖然成日去cwb, 不過呢度真係好唔就腳,我行過都唔覺眼, 呢間野係港式咁樣, 好簡潔,買左個個都讚既朱古力包, 不過究竟同墨西哥朱古力有咩分別呢?個包係朱古力色, 冇咩味, 有少少可可粉味,食到入面有好多朱古力醬, 又真係幾好食wor!!不過overall個包都唔係有咩咁特別jer, 下次有機會一定要試試其他!
見呢間bakery咁多人讚, 今日一於去一去,
雖然成日去cwb, 不過呢度真係好唔就腳,
我行過都唔覺眼, 呢間野係港式咁樣, 好簡潔,
個包係朱古力色, 冇咩味, 有少少可可粉味,
食到入面有好多朱古力醬, 又真係幾好食wor!!
2006-03-17 3 浏览
好耐無食過咁好食既面包,雖然價錢貴D但每次經過都忍唔住買以下是我的心水:紅豆綠茶包:好啱我口味,包軟熟,紅豆又多全麥包:有D合桃,雖然唔鍾意食合桃,但都照買最近有德國布甸?都OK,但係始終面包最出色
好耐無食過咁好食既面包,雖然價錢貴D
但每次經過都忍唔住買

以下是我的心水:
紅豆綠茶包:好啱我口味,包軟熟,紅豆又多
全麥包:有D合桃,雖然唔鍾意食合桃,但都照買

最近有德國布甸?都OK,但係始終面包最出色
(非会员)
2006-03-06 0 浏览
食左個cut-half既朱古力芝士包,真係好好味,d芝士好似牛奶布甸咁會流出黎,朱古力醬入面仲有少少chips,簡直係極品之作d店員又好笑容,幫襯得好開心!
d店員又好笑容,幫襯得好開心!
2006-03-04 3 浏览
今日行過呢度買左個紅豆南瓜包食下,好食呀,裡面d紅豆同南瓜都多,但係南瓜味唔重...仲有少少好似cheese cake o甘o既物體呀,好正呀,呢度D包隻隻都好似好好食o甘,好想全部買晒啊..........仲有呀,呢度D包食落都覺得佢係好健康o甘,一定唔係用豬油做個呀,仲有個幫手收錢個姐姐好好人呀.......下次會再黎買過
2006-02-21 5 浏览
喺呢間麵包店試過好多隻包, 但係始終淨係鐘情吞拿魚麥飽, 其他覺得麻麻地啦味道5分同笑臉係俾吞拿魚麥飽

味道5分同笑臉係俾吞拿魚麥飽
2006-02-11 2 浏览
Before CNY, 去完花市, 於是反丁呢間bread shop, 買左墨汁pizza 飽& 芝士奶皇飽(唔太記得個名).墨汁pizza 飽-- a little bit salty. 咸過其他麵飽舖d 咸豬仔飽. 而且好少餡, 基本上只有一層好thin 的cheese , 咩野都無. 都唔知點解叫pizza.芝士奶皇飽-- 芝士奶皇是混合而成, 而且不是軟軟的, 偏硬. 食唔出奶皇的香滑味. 都係茶樓or 麵飽舖出品的奶皇飽好食好多. 可能係製法唔同啦. It's not my cup of tea lu.其實食過2 次呢間d bread , 可能係製法唔同的關係, d 麵飽的口感同質感好怪. 唔係好識形容, 唔多啱口味. 我諗下次都係試下係d cake .

2006-02-07 0 浏览
呢到d包....正!!!我成日都去中央溫書...行過都會買番一兩個包特別推介個度ge藍莓cheese ......8蚊雞.....爆正!!!!同埋佢ge奶皇飽~~~good^^v
呢到d包....正!!!
我成日都去中央溫書...行過都會買番一兩個包

特別推介個度ge藍莓cheese ......
8蚊雞.....爆正!!!!

同埋佢ge奶皇飽~~~good^^v
2006-01-21 14 浏览
入到呢間麵包店,幾有好感,好多麵包款式,感覺良好,又係花多眼亂,最後揀左紅豆綠茶包,但亦係感覺一般,因為麵包不熱,始終麵包是熱的好食!