放工約左朋友食下野傾下計,今晚揀左柯士甸路呢間酒吧餐廳,餐廳位置旺中帶靜,係尖沙咀行過黎都幾舒服。餐廳主打精釀啤酒,有成20種選擇😆每種都有吾同特色同酒精濃度,仲有兩種size 選擇,280ml同420ml 。餐廳仲有food menu, 有佐酒小食同主食選擇。🍻28th anniversary saison $108呢款係香港啤酒,酒精濃度6.2% , 飲落有淡淡的小麥味,幾清新,吾會太苦,好易入口。🍔芝士煙肉安格斯牛肉堡$138安格斯牛肉扒好厚身,一切開見到好juicy 好多汁!加埋芝士同煙肉,味道配搭得剛剛好👍🏻🐷脆煎濃香西班牙像果飼厚切黑豚扒$238第一次食像果豬,外表真係煎得好脆,好香口。仲有獨特的大理石紋油花同淡淡的堅果芳香,真係好好食。配菜有蘑菇,幾特別,好多汁。🌟🌟總括嚟講,環境幾舒服的一間酒吧餐廳。手工啤酒種類多,食物質素都不錯👍🏻

🍻28th anniversary saison $108

🍔芝士煙肉安格斯牛肉堡$138

🐷脆煎濃香西班牙像果飼厚切黑豚扒$238

2023-11-01
同朋友Happy Friday點少得啤酒同美食!呢度出名有好多唔同口味同酒精濃度嘅手工啤,啱使各人唔同嘅口味!呢杯係19號嘅Pineapple Apricot Coconut,味道幾甜,充滿水果嘅香味!叫咗兩款煮食同一個小食,安格斯肉眼扒整得好好食,推介!而炸魚薯條都必須要推介,佢嘅粉漿又薄又脆,重點係慢慢食放涼咗都仲係好脆好好味!見到呢個腐乳芝士雞翼好有趣,所以叫嚟試吓!意外地都幾夾有少少似水牛城雞翼咁~餐廳環境:餐廳:⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯味道: 8/10服務: 8/10環境: 8/10打卡: 5/10CP值: 8/10推介值:8/10⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⊃✎⁾⁾喜歡呢個Post可給予”心心”以作鼓勵( ´͈ ᗨ `͈ )◞‎♡⃛⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯

叫咗兩款煮食同一個小食,安格斯肉眼扒整得好好食,推介!

餐廳環境:

• 酒漿炸魚薯條
  • Tipsy雞翼配藍芝士腐乳醬
  • 安格斯肉眼扒
2023-10-19 94 浏览
尖沙咀酒吧林立,間中都會同朋友落酒吧飲下野chill下,但我唔太鍾意一D好嘈的酒吧。今晚嚟到柯士甸路呢間酒吧餐廳,環境靜靜地方便傾計。餐廳近門口有幅好大的紅磚牆好eye catching,入面燈光暗暗地都幾有情調。先試試主打的精釀手工啤酒,有近20款都幾多選擇。經侍應細心介紹下,我地選擇咗兩款酒精濃度冇咁高而且較易入口的啤酒❇️Mango & Pomelo (ABV 4.5%) 280ml $72 / 420ml $98▶️呢款好易入口,有啖啖芒果香,味道偏向似果汁,酒精濃度偏低,好適合女士❇️28th Anniversary Salson (ABV 6.2%) 280ml $79 / 420ml $108▶️呢款聞落去酒香麥味較濃,入口清清地亦帶點層次❇️焗田螺配薯泥荷蘭醬 $88▶️田螺焗得香口,薯泥口感好棉而且好入味❇️芝士煙肉安格斯牛肉堡 $138,另加$20升級配黑松露薯條▶️漢堡包外面脆脆地,安格斯牛肉肉厚味濃而且juicy,芝士味亦濃,加埋煙肉片、番茄片及青瓜片口感豐富。(升級美式香辣薯條+$10, 番薯條+$15,秘製黑松露薯條+$20,追加黑松露醬+$15)薯條為幼身薯條,炸得脆口,

▶️呢款聞落去酒香麥味較濃,入口清清地亦帶點層次
❇️焗田螺配薯泥荷蘭醬 $88
▶️田螺焗得香口,薯泥口感好棉而且好入味
薯條為幼身薯條,炸得脆口,配有黑松露醬及茄醬,尤其鍾意黑松露醬,好香黑松露味,忍唔住一條一條咁好快食哂D薯條

❇️芝士蟹肉釀蘑菇 $78
▶️蘑菇中間釀入蟹肉,芝士味濃郁,蘑菇入口有蟹肉香
2023-10-15
2023-10-17 17 浏览
朋友近日無聊,睇完Viutv 戀愛staycation 取景地方,當然要朝聖一下。朋友的我當然去陪啦,地點方便,咩朋友都方便相聚。環境舒服,可以忙裡偷閒,正正落落靜中帶旺的地方,旁邊仲有車位,方便大家泊車慢慢享受。仲要有廿種啤酒任你選擇,相信男女也會鍾愛。如有唔識,當然要問吓服務員他們會給你最好的建議。朋友遲了,我選了28th anniverrsary saison 易入口麥味香,感覺清新係我鍾意的fresh,唔會太dry,可以望仲窗外感受一下慢活的好。點選了芝士蟹肉釀菇配酒,芝士咸香味濃與蟹肉味十分配合,作為一位芝士控,忍唔住大口大口全吃掉,最好係熱到不得了,我最鍾意。朋友選了多甜一點的Nero cider 4.5%酒唔高朋友最愛,佢話有Mango and pomelo 有淡淡花香,入口有一點點酸味令人可以一試再試。厚切黑豚扒烤得剛好,易咬開,女生可以分享,男生剛好一塊就滿足。薯條可以加配黑松露,香辣等不同口味,任君選擇。蒜片香菇,每人口感清新,不落俗。真是一處好的優雅寧靜放鬆心情的好地方,讓人暫時忘記煩躁生活。

厚切黑豚扒

2023-10-17 76 浏览
以下價錢須+1******************************🥢Sweet France Tea $45去Bar嗌茶係我嘅特色😂好鐘意用WG茶包沖泡嘅茶茶味甘香添N次熱水 依然濃香撲鼻✨***🥢COTX Lemon Tea 5.8% $64酒Menu同上次黎相比多左好多新口味👍🏻今次叫左COTX Lemon Tea雖然叫Tea 但其實係酒黎😗啤酒味強得黎帶檸檬酸香🍺***🥢Craft Beer Fish & Chips $128上次食完念念不忘今次一於再encore🤤魚肉厚身炸漿少少酒味少少甜 係名副其實嘅酒漿炸魚味道好出色👍🏻而且層炸衣少少脆中帶煙韌暫時仍然係我心目中嘅fish & chips no. 1🥇***🥢Angus BLT Cheese Burger $138🥢upgrade to sweet potato fries +$15因為fish & chips同burger都有配薯條所以落單時店員建議+錢升級其中一份薯條聽完覺得呢個建議唔錯於是揀左蕃薯條🤭蕃薯條外脆內軟梅子粉突出左蕃薯嘅甜講返主體漢堡第一眼見到芝士好厚好開心😍中間嘅安格斯牛肉有肉汁🤤美中不足係麵包少
以下價錢須+1
中間嘅安格斯牛肉有肉汁🤤
美中不足係麵包少少乾
但係整體黎講係好食嘅👍🏻
***
🥢Crab Meat Stuffed Mushroom With Cheese $78
有6粒蘑菇釀芝士蟹肉
一口一粒好方便
食到一小塊蟹殼😂
係真材實料有蟹肉架!
芝士汁香而不膩
忍唔住用薯條點黎食 正🤭
Craft Beer Fish & Chips
Angus BLT Cheese Burger
Craft Beer Fish & Chips
Angus BLT Cheese Burger
  • 酒漿炸魚薯條
最鍾意試唔同嘅手工啤,呢度有超過20款啤酒揀🍻,估唔到呢間啤酒出色之外,嘢食都有驚喜! 餐廳採用紅磚牆🧱同工業風設計,充滿特色📷🔸Mango & Pomelo $72口味清新,充滿果香🍋,係熱帶風味十足嘅啤酒🏖️!🔸Tipsy GPT 2.0 $93好重啤酒花味,酒精濃度較高,個人覺得啱男仔飲多啲👬🔸芝士蟹肉釀磨菇 $78磨菇每啖食落去都有濃香芝士味🧀,再加啖啖蟹肉味🦀,少少邪惡但超滿足💯🔸焗田螺配薯泥荷蘭醬 $88田螺肉彈牙,唔會太油,薯泥好creamy調味剛好😋🔸芝士煙肉安格堡牛肉堡(配薯條) $138漢堡有濃厚肉味🥩,豐富肉汁,加左$20 升級做黑松露薯條,薯條炸得香脆,同手工啤一齊食超級夾!

🔸Mango & Pomelo $72
口味清新,充滿果香🍋,係熱帶風味十足嘅啤酒🏖️!

🔸Tipsy GPT 2.0 $93
好重啤酒花味,酒精濃度較高,個人覺得啱男仔飲多啲👬

🔸芝士蟹肉釀磨菇 $78

🔸焗田螺配薯泥荷蘭醬 $88
田螺肉彈牙,唔會太油,薯泥好creamy調味剛好😋

🔸芝士煙肉安格堡牛肉堡(配薯條) $138
2023-10-15
  • 芝士蟹肉釀蘑菇
  • 芝士煙肉安格斯牛肉堡
2023-10-17 17 浏览
【𝐓𝐢𝐩𝐬𝐲 𝐓𝐚𝐩】Fish & Chips 💰$128炸魚同薯條火候拿捏得恰到好處,香脆可口;炸魚炸漿唔厚之餘佢仲唔係魚柳 真係食到貨真假實既魚肉 食落亦唔腥👍🏻👍🏻Escargot with Mashed Potato 💰$88賣相充滿田園氣息既一道菜😂 田螺咬落彈牙,配埋薯泥 食落唔會覺得油膩 啱啱好~Crunchy Tortilla 💰$88外觀上同墨西哥脆片差唔多,但更加鬆化同酥脆🤓芝士醬同佢既味道好夾 作為下酒小食相當唔錯🥰佢地有勁多款唔同口味既手工啤酒🍻 啱曬鍾意試唔同口味既朋友仔🤓Fruli Strawberry 💰$88濃濃既士多啤梨果香蓋過左酒精苦澀味 甜甜地好容易入口 應該好啱女仔飲😜Mango Pomelo Cider 💰$88呢味飲落酸酸甜甜咁 比起士多啤梨嗰杯重多啲酒味 但個人就比較鍾意呢啲酸酸甜甜既酒 飲落都好開胃😋
【𝐓𝐢𝐩𝐬𝐲 𝐓𝐚𝐩】
Fish & Chips 💰$128

炸魚同薯條火候拿捏得恰到好處,香脆可口;

賣相充滿田園氣息既一道菜😂
田螺咬落彈牙,配埋薯泥
食落唔會覺得油膩 啱啱好~

Crunchy Tortilla 💰$88

外觀上同墨西哥脆片差唔多,但更加鬆化同酥脆🤓
芝士醬同佢既味道好夾 作為下酒小食相當唔錯🥰

Fruli Strawberry 💰$88

Mango Pomelo Cider 💰$88

$280.5 (晚餐)
收工同朋友飲返杯啤,感覺就係爽👍!呢間唔喺大街嘅小店~入面有各地嘅手工啤🍺,當然亦有香港出品啦~因為朋友唔太飲得酒~本來想試士多啤梨或者荔枝呢兩款🍓,但咁啱賣晒🤷‍...所以就試呢款Mango & Pomelo🥭~因為係cider,所以比較清爽~我就試另一款佢哋獨家嘅手工啤Tipsy GPT 2.0😋~因為係IPA,所以味道清新啲~有啲花香草香咁🌼🌱~佢哋嘅食物種類唔多,以送酒嘅小食為主~呢個芝士蟹肉釀磨菇入面釀咗蟹肉🦀,然後配埋芝士一齊焗🧀~芝士香加埋蟹肉嘅鮮甜好好味🍄~呢個Tipsy雞翼本身係辣辣地🐔,類似水牛城醬汁~但雞翼肥大肉厚,所以好juicy~我一拮落去仲會咇汁添💦!我個人唔鍾意藍芝士醬,但我朋友就食得好滋味😂~飲得啤酒,唔係唔食炸魚薯條呱🐟🍟?個炸魚嘅外皮又薄又脆,啲魚肉好滑~薯條即炸都好脆🔥,佢仲可以加錢轉配蕃薯條或者黑松露薯條添🥔~香港地專飲手工啤嘅地方唔算多,仲要係即斟嘅就更少🤏~今次試咗兩款都唔錯,下次再嚟要飲到荔枝味呀🥺~
收工同朋友飲返杯啤,感覺就係爽👍!
呢間唔喺大街嘅小店~

入面有各地嘅手工啤🍺,當然亦有香港出品啦~

因為朋友唔太飲得酒~
本來想試士多啤梨或者荔枝呢兩款🍓,但咁啱賣晒🤷‍...
所以就試呢款Mango & Pomelo🥭~
因為係cider,所以比較清爽~
Mango & Pomelo

我就試另一款佢哋獨家嘅手工啤Tipsy GPT 2.0😋~
因為係IPA,所以味道清新啲~
有啲花香草香咁🌼🌱~
Tipsy GPT 2.0

佢哋嘅食物種類唔多,以送酒嘅小食為主~
呢個芝士蟹肉釀磨菇入面釀咗蟹肉🦀,然後配埋芝士一齊焗🧀~
芝士香加埋蟹肉嘅鮮甜好好味🍄~
芝士蟹肉釀磨菇

呢個Tipsy雞翼本身係辣辣地🐔,類似水牛城醬汁~
但雞翼肥大肉厚,所以好juicy~
我一拮落去仲會咇汁添💦!
我個人唔鍾意藍芝士醬,但我朋友就食得好滋味😂~
Tipsy雞翼配藍芝士醬

飲得啤酒,唔係唔食炸魚薯條呱🐟🍟?
個炸魚嘅外皮又薄又脆,啲魚肉好滑~
酒漿炸魚薯條

香港地專飲手工啤嘅地方唔算多,仲要係即斟嘅就更少🤏~
今次試咗兩款都唔錯,下次再嚟要飲到荔枝味呀🥺~
2023-10-12
Mango & Pomelo
Tipsy GPT 2.0
芝士蟹肉釀磨菇
Tipsy雞翼配藍芝士醬
酒漿炸魚薯條
  • Tipsy雞翼
2023-10-13 177 浏览
今晚約咗朋友嚟尖沙咀聚會,再次回訪呢間酒吧餐廳~我哋都好鍾意呢度嘅手工啤酒門外水泥風配有大大嘅發光招牌入內有面搶眼的紅磚牆配店舖logo吧枱上就可以睇到今日提供的手供啤款式睇睇餐牌先,食物款式比之前更多👍🏻店員會過嚟傾下想試咩口味又會推薦唔同味道的手工啤(16) Morning Latte • Imperial Coffee Milk Stout 醇厚而幼滑口感,帶淡淡的咖啡及牛奶味道,及後有小麥的香氣(10) Tipsy GPT2.0 • Hazy IPA店員介紹呢款配方由AI所編製🤭香氣清新而細緻溫和,味道層次豐富且複雜的啤酒(14) Full Hop Alchemist • Double IPA 芳香甘淳而順滑細緻,果味層次豐富,較清爽的味道平時酒吧提供花生,呢間係比蠶豆😍烤蠶豆酥脆香口,食落爽脆咸香而豆味厚重,送酒一絕Signature Tipsy Wings with Blue Cheese Dip每次嚟都必點,濃厚的藍芝士醬質感幼滑而清爽,配上鮮美多汁又軟嫩滑爽的雞翼,夠哂滋味8oz Angus Bacon Cheese Burger with Pickles 包面鬆軟,肉

門外水泥風配有大大嘅發光招牌
入內有面搶眼的紅磚牆配店舖logo

吧枱上就可以睇到今日提供的手供啤款式

睇睇餐牌先,食物款式比之前更多👍🏻

店員會過嚟傾下想試咩口味又會推薦唔同味道的手工啤

醇厚而幼滑口感,帶淡淡的咖啡及牛奶味道,及後有小麥的香氣

(10) Tipsy GPT2.0 • Hazy IPA
店員介紹呢款配方由AI所編製🤭
香氣清新而細緻溫和,味道層次豐富且複雜的啤酒

芳香甘淳而順滑細緻,果味層次豐富,較清爽的味道

平時酒吧提供花生,呢間係比蠶豆😍
烤蠶豆酥脆香口,食落爽脆咸香而豆味厚重,送酒一絕

包面鬆軟,肉味濃郁帶少許牛臊味,配幾層芝士及新鮮清爽的蕃茄生菜,仲有香脆可口薯條真係夠哂滿足~

整體手工啤款式選擇多而且味道比較特別,環境舒適,啱哂朋友知己聚會啤一啤🍻
  • Tipsy雞翼配藍芝士腐乳醬
2023-10-12 14 浏览
🍺近期好興飲手工啤酒🍻今晚就搵咗間有好多唔同味道👅唔同酒精濃度可以揀添✅真係一個happy hour好地方🥳🐮芝士煙肉安格斯牛肉堡 🌈估唔到呢個漢堡係咁好食😋入面個塊安格斯牛肉好多汁✅仲好香口❤️真材實料🈵️好鍾意漢堡裡嘅酸青瓜🥒配埋我大愛嘅芝士🧀️煙肉🥓好好食呀🥳🐷脆煎濃香西班牙橡果飼厚切黑豚扒 🌈好推介呢個黑豚扒🐷切落嚟去嘅時候🔪佢肉嘅質地係好軟嫰🔥入口仲好香好滑✅仲一啲都唔會鞋颯颯添💯側邊仲鋪滿好多啱啱炸起身嘅薯條🍟送酒無得彈👍🍷Fruli Strawberry 280ml $🌈呢度有好多款唔同口味嘅手工啤酒選擇🍻可以按自己喜歡嘅口味、酒精濃度去揀😚我地揀咗呢個Fruli Strawberry🍺酒精濃度唔高✅味道甜甜地好易入口🍟顏色仲好靚添🥳▫️ABV 4.1%▫️Huyghe Brewery (Belgium)▫️Fruit Beer with Premium Strawberry

🐮芝士煙肉安格斯牛肉堡

🐷脆煎濃香西班牙橡果飼厚切黑豚扒

🍷Fruli Strawberry 280ml $

▫️ABV 4.1%
▫️Huyghe Brewery (Belgium)
2023-10-10 21 浏览
今日想搵個有氣氛又唔嘈雜既地方飲下野,行過見到呢間手工啤酒店,就知係佢!店內有唔同幾十種手工啤,店員介紹左兩款俾我地試。Lillians Lychee 容易入口,味道好fresh,岩哂咁悶熱既天氣啊!而 Five Million Years就黎自本地既釀酒廠,麥味非常豐富!食物方面我地分別試左炸芝士、Fish & Chips同埋串燒五花腩。炸物充滿驚喜!炸芝士未食就已經聞到好香既芝士味,外脆內軟!另外,炸魚皮薄香脆,食得出係即場落酒漿炸起。五花腩燒到微焦,充分釋放到油脂香味,再配合柚子醋令到食物香口而唔油膩。呢間酒吧無論係環境、啤酒定係食物都一樣出色,以後係尖沙咀又有多個落腳點!

2023-10-08
2023-10-04 26 浏览
老公突然話想飲手工啤酒,搵到尖沙咀有專飲手工啤酒既西餐廳,可以食埋晚餐咁就good good!🍻 Surfing Oranges 1/7 oz $72主打手工啤酒嘅餐廳飲呢個Surfing Oranges 手工啤酒冇失望!🍻本身我平時比較少飲酒都覺得幾香醇好味,易入口,女仔飲到啱!🍔Angus Bacon Cheese Burger 8oz $138呢度嘅嘢食份量好大!個漢堡包切開之後都有超級厚嘅牛肉!!味道偏濃,配返手工啤酒🍻一齊食會幾夾!!薯條可以加錢要辣+$10, 番薯條+$15,黑松露口味薯條+$20🥩Pan-fried Spanish Acorn Fed Ibérico Pork Chop with Fries and Mushroom脆廒澱香西班牙橡果魺厚切黑豚扒 $238呢個西班牙黑豚扒,肉質都腍身易咬,份量又係超級的大,性價比高,仲有一大堆薯條,真係飽到反轉左!另外,配菜有三粒蘑菇係超級多汁😳🍱餐廳:Tipsy Tap (尖沙咀)🏫地址: 📌尖沙咀柯士甸路5號地舖

🍻 [S4] Surfing Oranges 1/7 oz $72

🍱餐廳:Tipsy Tap (尖沙咀)
🏫地址: 📌尖沙咀柯士甸路5號地舖
🍺手工•精釀啤酒大晒冷🍺辛苦工作又一天🥵 明明仲未到週末 仍然無阻我相約朋友吹水嘅雅興🙃 今晚我哋飲手工啤 吹吹水 輕鬆一下-🍻Fruti Strawberry 呢間酒吧有廿幾款本地/外地啤酒 朋友選擇困難😈 我幫佢揀咗一個近似cider嘅fruity beer 用士多啤梨釀製 顏色嬌艷 味道偏甜 酒精度唔會好高 啱晒女仔飲-🍻Insanity我鍾意lager 貪佢酒身清澈 口感清爽 味道輕盈得嚟又有麥穗香-🥠Crunchy tortilla chips大愛tacos 仲要係脆口呢隻😍 配兩款dips 一個係開胃salsa 另一個係cheesy dip 三扒兩撥就食完😋-🥩黑毛豬扒厚切黑包豬扒有肉汁夠口感 現炸幼切薯條外脆內軟 非常飽肚嘅咗酒主菜-📍Tipsy Tap尖沙咀柯士甸路5號地舖
🍺手工•精釀啤酒大晒冷🍺

現炸幼切薯條外脆內軟 非常飽肚嘅咗酒主菜
📍Tipsy Tap
尖沙咀柯士甸路5號地舖
2023-09-28 27 浏览
今次喺尖沙咀搵到呢一間酒吧餐廳Tipsy Tap,唔單止集合左世界各地不同craft beer,就連食物item都有驚喜!一入門口就可以見到bar位置,當日有既手工啤酒無論產地、酒廠、酒精濃度等一覽無遺,亦都可以問問店員介紹口味💁🏻‍♀️🔸Surfing Oranges,Lemon Tea Sour Saison第一次試杭州啤酒🇨🇳 Surfing Oranges係比利時witbeer,味道清甜帶橙香,淡淡麥香好易入口。Lemon Tea Sour Saison 就係本地出品 🇭🇰 酸味較搶但唔會蓋過檸檬香氣同茶味🔸芝士蟹肉釀蘑菇蘑菇釀入蟹肉,再將大量芝士醬淋上面,邪惡但滿足🔸Tipsy雞翼配藍芝士醬雞翼炸得剛好,皮脆肉嫩。最驚喜係藍芝士醬相當濃郁,配合鹹香炸雞翼真係食唔停口🤤🔸芝士煙肉安格斯牛肉堡厚厚漢堡扒好有份量,煎至medium裏面仍然保持淡粉紅色,肉汁滿滿😍加上酸瓜、蕃茄、煙肉緊經典配搭,同手工啤係絕配!

🔸芝士蟹肉釀蘑菇
蘑菇釀入蟹肉,再將大量芝士醬淋上面,邪惡但滿足

🔸Tipsy雞翼配藍芝士醬

🔸芝士煙肉安格斯牛肉堡
2023-09-22 26 浏览
收工又攰又想搵人傾心事,最啱去啤一啤!🍺呢間舖嘅位置唔係喺正最旺嘅個條街,又唔會過於冷清,位置好搵,店內裝飾別致舒適,一入到去成個人鬆啖氣,坐底叫杯招牌手工啤酒,叫幾碟小食送一送,同fd子呻一呻,一日嘅勞碌頓時舒緩!😮‍💨------------------------------🍺◖Apple◗ 280ml $72呢杯🍏蘋果味既手工啤酒🍻最岩吾中意飲酒精度數高既女仔,只有3.5%酒精濃度,而且有好香蘋果味,攞呢杯做入門級啤酒啱曬,店舖招牌手工啤,有細杯有大杯,到店必試!🐚◖焗田螺配薯泥荷蘭醬◗ $88呢道田螺必食!一開始望落以為會好漏,食落一啲都唔會!!!新鮮既田螺配上混合荷蘭醬既薯泥,既飽腹又唔油膩,減緊肥嘅女仔食都唔覺得Heavy 🤣味道調配剛好,推薦!✅🧀◖Tipsy雞翼配藍芝士醬◗ $88如果想邊飲啤酒邊食小食,雞翼真係超夾!啤酒嘅微微苦澀味中和番佢嘅香辣同藍芝士嘅鹹香味,口感真係絕配!🐟🍟◖酒漿炸魚薯條◗ $128呢個炸魚同坊間唔同嘅係食落有微微酒味,唔會好油膩同好漏,外層炸得香脆,魚肉都幾嫩滑多汁,正👍🏻🍔◖芝士煙肉安格斯牛肉堡◗ $138雖然店舖招牌係手工啤酒,但呢個
🍺◖Apple◗ 280ml $72

🐚◖焗田螺配薯泥荷蘭醬◗ $88

🧀◖Tipsy雞翼配藍芝士醬◗ $88

🐟🍟◖酒漿炸魚薯條◗ $128

🍔◖芝士煙肉安格斯牛肉堡◗ $138
雖然店舖招牌係手工啤酒,但呢個漢堡一定要叫!望落好似好細個,但裏面嘅餡料超足!不論係入面嘅黃瓜🥒、芝士🧀、牛肉漢堡扒🐂、蕃茄🍅、生菜🥬,絕對係又厚實又多,唔會偷工減料,牛肉味香濃加上啲醬料,口感味道都好豐富!

🌟 Encore指數:8.5/10