2018-10-14 73 浏览
Play Hard Work Hard幾時都係 #小秘書 嘅座右銘🧚🏻‍♂️ 辛苦咗一輪,會議順利進行✌🏻 為咗要獎勵吓自己,今晚約齊班朋友去 The Stadium - CWB 聚一聚、吹吹水😉#TheStadium 以運動/場為主題🤾🏻‍♂️⛹🏻‍♀️🎾 服務員帶領我哋沿著跑道行到座位,餐枱上仲放咗兩隻⚽️足球造型嘅水杯,勁貼題👍🏻 由於今晚我哋早咗少少到餐廳,喺等人齊嘅期間,服務員介紹我哋可以出去玩吓餐廳嘅康樂設施 #飛鏢、#桌球、#足球遊戲機 ... 又或者去bar枱飲吓嘢(20:00前Happy Hour)🥂 見場內嘅擺設咁仔細,就知道老闆份人真係非常有心思啦👍🏻👍🏻今晚每人要負責叫一款食物返嚟同大家開心share❤️ 小秘書就非常欣賞自己叫嗰碟 #極黑毛豬 🐷 雖則我哋要求餐廳將極黑毛豬煮到十成熟,不過🐷上枱嘅時候,肉汁依然保留仲好鬆化👍🏻 至於我朋友叫果份 #墨西哥雞肉餡餅 🌮 雖然啲餡料鹹咗啲,不過都幾搶口😋 最估唔到嘅就係大家都咁喜歡食炸嘢,圍埋傾計果時將面前啲🍠一條又一條咁放哂入口😁 好crazy呀🍻

2018-10-10
2018-10-13 182 浏览
運動主題餐廳,放置着各式與運動有關的裝飾,甚至連足球機及桌球都有提供,讓小朋友及大人寓飲食於玩樂。全店的空間感很大,看見門口放置了甚佔空間的足球機及桌球桌,不會顯得突兀,可見餐廳花不了不少心思於佈置上,而且佈置得很有格調。朋友叫我看看不同樣式的餐紙,細心一看,原來設計也是依「運動」這個主題特製的。巧秒地採用藍球場和捧球場作設計。薯蓉餐湯香滑,還吃到少量的迷你薯粒。海膽忌廉汁帶子扁麵($198),是一個晩市套餐。連餐湯、普通冷熱飲品。這個麵份量足,不怕有些西餐吃兩口就沒有了。這個汁做得很濃味,以忌廉汁作主要調味,混入海膽,令麵條既有濃郁的海膽味,在忌廉汁的襯托下,加添滑溜的口感。沙律配菜新鮮,大量粟米粒和蕃茄為整碟忌廉麵加上清新。帶子具嚼勁的鮮、軟、香,成為這道菜的主角,如果大一點或多一點會更好。黑松露野菌薄餅($178)是一個素食薄餅。黑松露味香濃,餅邊烤成薄脆,要熱吃,冷卻了就會變得有點硬。吃畢便會看到放薄餅的板原來刻了藍球圖案。脆焗薯皮($78),看錯了是脆焗薯仔。一片片的小食,夾雜了芝士味、煙肉、細香蔥、綠色墨世哥梨醬(Guacamole)及温和的酸奶油,成為一份非常飽肚的小食。

薯蓉湯

薯蓉餐湯香滑,還吃到少量的迷你薯粒。
海膽忌廉汁帶子扁麵

黑松露野菌薄餅

脆焗薯皮

脆焗薯皮($78),看錯了是脆焗薯仔。一片片的小食,夾雜了芝士味、煙肉、細香蔥、綠色墨世哥梨醬(Guacamole)及温和的酸奶油,成為一份非常飽肚的小食。這份也是要熱吃的。
凍檸茶

最後來個凍檸茶,即使是普通的凍檸茶,在設計上還是用了不少心思。飲管都是紙製的,膠管環保,紅白相間的飲管,令我想起跳高的欄杆。旁邊有一大瓶糖漿,乾淨而不帶黏,讓你調整喜歡的甜度。
2018-10-07
薯蓉湯
海膽忌廉汁帶子扁麵
黑松露野菌薄餅
脆焗薯皮
凍檸茶
2018-10-10 154 浏览
平日收工既晚上 ,雖然已經盡量食得清淡,有時就係想食返餐美式啖啖肉既junk food。 記得年幾前食過觀塘分店唔錯,今晚就同朋友黎回味下。黑松露薯條 ($68)新鮮炸起熱辣辣,好滿意面頭仲灑左芝士粉,點黑松露醬味道香醇,絕對會為左個醬唔覺唔覺食左好多。 略嫌個醬份量太少,食到一半就點哂,不過可以叫店員即時refill架,快手抵讚。火辣水牛雞翼 ($88)一上台就聞到濃烈刺激既tabasco味,食落反而冇想像中咁辣。 濃稠甜辣醬料好惹味,點埋芝士酸忌廉醬好夾,一人食幾隻都唔會膩,雞翼仲好大隻添。烤鱸魚 ($168)好少地方可以叫烤鱸魚,切開去魚皮好煙韌就感覺到個新鮮程度。 鱸魚烤得岩岩好,嫩滑有魚味,柔軟既一梳梳魚肉之間亦感覺到魚油既甘香。 老實講係冇想像中咁厚肉,但屬水準以上。 意料之外係底下鋪滿左半碟香濃幼滑既薯蓉,十分飽肚,物超所值。美式烤豬肋骨 ($178) Half Rack賣相一流,厚實既豬肋骨好入味,最正係有少少類似叉燒既窿邊,十分香口。 調味同炭燒香味的確唔錯,但肉質未到入口即融個種軟腍,食落同厚切豬扒差不多。全店多部電視播放各項運動賽事,老實講女仔去就唔會留心睇架喇。

黑松露薯條 ($68)

火辣水牛雞翼 ($88)

烤鱸魚 ($168)

美式烤豬肋骨 ($178) Half Rack

全店多部電視播放各項運動賽事,老實講女仔去就唔會留心睇架喇。 不過裝修夠哂型格,又有足球機等設施玩下,同場仲有相信係IT公司包場happy hour,另一邊亦有姐妹聚會,同朋友一致認為氣氛唔錯。

不得不提食物份量大得驚人,自問同朋友都好大食,估唔到食到一半已經飽,兩個人真心叫兩款已經夠哂。 大件夾抵食,值得再訪。
  • 黑松露薯條
  • 烤鱸魚
今日相約幾位老朋友們放工聚舊,去了朋友提議的 The Stadium。地址雖是在波斯富街48號軒尼詩大廈,但這大廈正處於兩條大街十字路口,而且軒尼詩道對面就是風格類似的 Outback Steakhouse,兩家扒房的銅鑼灣分店,由於地點太近,很容易混淆。這次約在 The Stadium,果然我又去錯了 Outback 才到 Stadium。雖然兩店只是一街之隔,環境風格也類似,但真要細分,兩店還是有輕微分別。Outback 賣的是澳洲菜,名氣更大,兩度獲最優秀開飯西式餐廳,招牌是牛扒,但也很有多特式海鮮,烹調手法也有水準,如是為了口福之慾,自己可能會選 Outback。Stadium 則主推美國菜,重點也是牛扒豬扒羊扒,其他意粉薄餅少不了,但重點是肉扒(雖然款式不算多,烹煮方式不甚花巧),但這裡的最大特色,不在食物而在氣圍,特別是讓顧客 "坐得舒服,食得開心,傾得盡興,玩得過癮" 的美式的運動氣氛和玩樂氣息!以銅鑼灣分店為例,入口處便遇見手動足球機,然後是桌球枱、飛標機、舖滿簽名棒球牆、棒球場燈光特效牆、運動場跑道地板、籃球球衣掛飾 ... 還有多部巨型平面電視,全方位現場放送體壇比

Stadium 則主推美國菜,重點也是牛扒豬扒羊扒,其他意粉薄餅少不了,但重點是肉扒(雖然款式不算多,烹煮方式不甚花巧),但這裡的最大特色,不在食物而在氣圍,特別是讓顧客 "坐得舒服,食得開心,傾得盡興,玩得過癮" 的美式的運動氣氛和玩樂氣息!以銅鑼灣分店為例,入口處便遇見手動足球機,然後是桌球枱、飛標機、舖滿簽名棒球牆、棒球場燈光特效牆、運動場跑道地板、籃球球衣掛飾 ... 還有多部巨型平面電視,全方位現場放送體壇比賽。有更多,適合男女老幼吃飯前後比拼。

這次我們普通聚舊,只是隨意點了炸物 / 零食 / 肉扒 / 薄餅 / 啤酒 ... 前菜零食是甜薯條和燒烤雞翼。甜薯條,口感好像是蕃薯,外脆內甜。燒烤雞翼,典型的皮脆肉厚,雖然不及水牛城辣味雞翼那般惹味,但烤醬依然濃郁。主菜是薄餅和黑毛豬。黑松露野菌薄餅,薄脆餅底不會太頂胃,而且份量也大,野菌和黑松露味濃,值得一讚。美國極黑毛豬,也是招牌菜,份量有 10 多安士,肉質還算幼嫩。聊天少不了啤酒,我們也點了本地自家出品的 Deadman Draught beer,酒精不重,入口清新。

餐廳的環境適合知己共聚,由於有不少玩樂設施,我們吃飯後,參觀一翻後,四人也玩了把足球機過癮,也算輕鬆愉快。
2018-10-07 63 浏览
The stadium 嘅第一間店就係觀塘工業區我好鍾意同同事放工去呢度食飯食物又唔錯又有得飲下酒relax下近期出銅鑼灣見到佢喺銅鑼灣廣場對面開咗分店咁岩又約咗朋友食飯所以就同佢黎呢到喇銅鑼灣分店裝潢同觀塘差唔多都是以運動為主同埋有一些設施比客戶玩樂但銅鑼灣分店感覺就光猛d晚上除左可以散叫之外仲有set dinner 選擇我同朋友都叫左setOrder 完之後好快送上餐湯蘑菇湯蘑菇湯味道香濃每一啖都有蘑菇蓉,飲落口好有口感美國黑毛豬我覺得煮得非常之好黑毛豬肉質其實好厚廚師烹調時間控制得好好肉厚但係肉質好腍而且有好香嘅黑毛豬味👍🏻配菜方面味道亦一流我自己就好鍾意呢一個薯餅而朋友就叫咗個漢堡賣相相當吸引😍The stadium 真係一個好好嘅聚會地方😊
The stadium 嘅第一間店就係觀塘工業區

我同朋友都叫左set
Order 完之後好快送上餐湯

蘑菇湯
蘑菇湯味道香濃
每一啖都有蘑菇蓉,飲落口好有口感

美國黑毛豬

而朋友就叫咗個漢堡
賣相相當吸引😍

The stadium 真係一個好好嘅聚會地方😊
2018-10-07 647 浏览
四個人想擦餐勁,多得好友介紹,搵到呢間 The Stadium,最近優惠推出 $1288 四至六人都夠食的斧頭扒餐,真抵食!超級無敵巨大斧頭扒,呎幾長,唔係牛魔王都會被吸引過嚟同佢拍張照留念!五個人食得晒,我哋真大食!套餐包括四杯冇酒精的 Stadium 特色飲品,全部都係英文名,係果汁茶,每樣一杯係正路,Rosemary Lemonade,Midnight in Stadium ,The Stadium Fruit Tea,Rose Hip Rose,頭兩杯係紫色嘅,味道比較淡,後來嗰兩本係果汁為主,甜啲好飲啲,散點要 $68 一杯。今日餐湯係大蒜湯,都幾濃郁,好味呀?有 Caesar salad,新鮮,冇乜點。肉來了,有食幾長嘅斧頭扒,的有豬肋骨、buffalo 雞翼、燒粟米、茄子、蕃茄、以及唔少粗薯條,只有兩杯仔一款汁,類似燒汁。成塊斧頭扒非常完整,燒到金黃焦香,有樣有內涵,外脆內肉質嫩,很有牛肉味,唔需要點汁已夠。豬肋骨麻麻哋,雞肉就幾好食,燒蔬菜好、唔乾,粟米好好食,薯片都好有口感。美中不足個餐冇甜品,我哋出去再食。呢度好好坐,地方好大,可以打枱波,睇世界盃,又有窗口位,我哋

五個人食得晒,我哋真大食!

今日餐湯係大蒜湯,都幾濃郁,好味呀?

有 Caesar salad,新鮮,冇乜點。

美中不足個餐冇甜品,我哋出去再食。

呢度好好坐,地方好大,可以打枱波,睇世界盃,又有窗口位,我哋坐係角落,大大聲傾計都唔怕嘈到人,聽講呢個斧頭扒餐好受歡迎,即日賣晒就冇,理論上唔使預訂,但我建議有興趣訂定先好。

2018-10-06
2018-10-06 62 浏览
終於可以去同囝囝家人去食下飯休息下,阿仔平時鍾意睇足球,之前世界盃晚晚都唔瞓咁。今次所以搵咗一間比較特別嘅西餐廳。 銅鑼灣stadium . 呢度之前朋友介紹話有好多野玩,又有足球機又有桌球。所以今次咁難得得閒梗係同仔去吓啦。嘢食方便以美國菜為主,分量都好大份,帶幾樣野share食。焗薯皮。呢個焗薯皮唔係好多地方有得食,最緊要係煮得好食,。脆脆嘅薯皮,配上醬汁,加啲煙肉係上面。好正啊😍,我哋幾個大人當然唔少得飲啤酒啦,阿仔飲檸檬水。呢度啲啤酒樣樣都好唔同,有好多唔同嘅款式,有果味,有手工啤,有入口嘅啤酒。 可以講係諗得酒嘅種類佢哋都有。叫咗個蔬菜食下,呢度比較特別warm salad ..全部都係熟嘅蔬菜。 👍🏻👍🏻呢度有唔同嘅set dinner 可以選擇,我哋叫咗個鵝干漢堡, 非常好食。 漢堡扒嘅肉汁流晒出嚟。 再加上鵝肝嘅鮮味,配埋香口薯條,阿仔已經食到樣子非常滿足晚餐有南瓜湯,非常之香濃仲叫多咗一個海鮮意粉,大大隻帶子,同埋有各式各樣嘅海鮮青口鮮蝦。 好味👍🏻👍🏻
所以今次咁難得得閒梗係同仔去吓啦。

嘢食方便以美國菜為主,分量都好大份,帶幾樣野share食。

😍

晚餐有南瓜湯,非常之香濃

2018-10-06 51 浏览
今日成班大學同學飯聚,因為大部分住香港島,所以揀左喺銅鑼灣的The Stadium食!原來有朋友食過觀塘的分店,口啤不錯。銅鑼灣的新店好大,餐廳嘅環境好闊落,充滿咗關於體育嘅佈置!黎之前以為係男仔聚會嘅地方,不過黎到發現其實女仔都啱玩,地方好闊落,所以唔會覺得好嘈,更加適合一班人嘅聚會!當晚見到有唔少放工一族過嚟happy hour,可能因為happy hour時段嘅酒精飲品係有優惠的。除咗佈置唔錯之外,呢間餐廳仲有足球機、美式桌球、飛標等俾大家食嘢之餘娛樂下個套餐包左四杯無酒精飲品,總括依然都幾好飲,全部都有果茶同果汁係入面,唔會好甜,屬於穩陣之選!我飲果杯叫做Midnight Stadium, 見到成杯野咁多藍色,初頭以為會好藥水味,但飲落又幾清新,入邊有菠蘿汁仲有熱情果嘅香味,又唔算甜,都幾啱飲!個斧頭扒真係大到唔知點形容,有問過可唔可以揀幾多成熟,waiter 話有得揀,不過廚師建議7 成熟,既然係咁,我地就跟住佢個建議落order . 個扒無令我地失望,最好食係黏住D 骨嘅部分,仲有塊扒D 燶燶地嘅角角 ,好嫩好滑!不過如果可以生多少少就更好!講返個主菜先,除左1.2 kg的

講返個主菜先,除左1.2 kg的斧頭扒,入邊包括有四隻Buffalo雞翼, 半條Pork ribs, 一大堆wedges, 四件牛油粟米,同埋一啲grilled veggie!

牛油粟米同grilled veggie味道係正常嘅,buffalo wings嘅味道酸酸甜甜,幾開胃,不過就冇咩辣味,如果有藍芝士醬就更perfect!Wedges相對地冇咁吸引,應該唔係即刻炸嘅,因為相對其他配菜佢食落去好似唔多夠熱!有少少遜色!

除左食物好,最緊要係同成班朋友輕鬆咁暢所欲言,傾下計。除左認真工作,有一班識得飲飲食食的朋友都好緊要!😏
2018-10-05 46 浏览
今晚約左班同學交晒功課興l慶祝! 揀左間又食得又玩得嘅餐廳 - The Stadium!位置夠哂方便,銅鑼灣地鐵站一出過天橋就到!一上到去勁大間,有好多部電視,原來間餐廳係有足球直播睇,如果weekend夜晚同班friend過黎啱晒! 氣氛一定好正!今晚一行5人我地揀左個4-6人斧頭扒餐 😍 仲有特價喎!斧頭扒平時就聽得多,原來好多人唔知係乜。朋友都想知。睇左維基,斧頭扒(Tomahawk steak)係種牛上肋嘅部位,將佢切成印第安戰斧形狀,骨頭通常長約30厘米,成塊約重1.2公斤。今次我地的斧頭扒都係咁上下,相當有份量!不過飲品佢只包湯同飲品(mocktail)各4份, 我飲左湯,今晚daily soup 係紅蘿蔔湯,飲落feel到都幾足料,又creamy! 好味。然後有個ceasar salad, 份量都夠5個人分,佢個沙律汁同啲煙肉同啲salad幾夾, good~~食完前菜等多陣,今日嘅主菜就到了~!~!~!~!~! 勁大盤囉!見到塊斧頭扒真係巨形到唔知點形容! 完全feel到塊扒係岩岩燒好啲熱氣係咁湧上黎。除左牛扒其實仲有豬仔骨,大量薯角 (可惜唔多夠熱),燒蔬菜同粟米,同埋

今晚一行5人我地揀左個4-6人斧頭扒餐 😍 仲有特價喎!

除左牛扒其實仲有豬仔骨,大量薯角 (可惜唔多夠熱),燒蔬菜同粟米,同埋雞翼,而且份量都唔細。豬仔骨夠juicy!
略嫌粟米唔夠牛油味同埋燒蔬菜份量少d. 斧頭扒燒得好靚,店員推介叫七成因爲五成驚厚肉過生!到左切開佢都燒得幾熟透,燶邊就最好食!雖然係七成熟,不過食落又唔會太柴皮,都真係估佢唔到。點埋佢個特製肉汁,的確唔錯!

飲飽食醉後,仲可以去佢餐廳入面免費任玩足球機同埋桌球,勁正呀~~~~ 另外仲有兩部Dartslive飛鏢機,鍾意玩飛鏢嘅朋友可以一齊飲住酒,吹住水玩,氣氛好好,星期五去相信仲正!呢間咁relax的餐廳,的確值得推介!
2018-10-05 72 浏览
食飯係令人最放鬆的時候,假如食完飯後有埋消閒娛樂活動更加正,而呢間位於銅鑼灣波斯富街[The stadium] 以運動為主題餐廳,室內有桌球,飛鏢機等,等你食完後可以運動一下特式球迷沙律$98 材料有香甜無花果,橙,番茄,栗子等等,再用暖暖的溫泉蛋搞拌黑醋汁裡的沙律菜,意想不到嘅好食!價錢值得呢個價美國特級肉眼扒(9安士)$288食落去好重牛肉味,又易切得,薯角仲係咸咸地,好好食,朋友食完讚不絕口,下次可以再為佢而來美式萍果撻$78擺設幾靚,上面個雪糕球係Haagen-dazs牌子,而切開個撻中間有香甜萍果肉

特式球迷沙律$98
價錢值得呢個價

美國特級肉眼扒(9安士)$288

美式萍果撻$78

• 烤美國肉眼扒
2018-10-05 45 浏览
餐廳好有報,用運動場做主題,杯都是籃球和足球形,好想買一個回家。和媽媽食午餐,點了兩個餐一起吃,頭盤弄選湯和沙律。喜歡甘荀湯味道偏甜,喝得到微微的甘荀粒,用料十足。媽媽要吃安格斯漢堡,超級大個,還有滿滿的薯條,媽媽說是地盤飯盒的份量。漢堡扒吃得到很香的牛肉味,保留牛肉口感,多汁,加上洋葱芝士煙肉等一起吃,味道豐富。麵包有烘過,很香脆。薯條是即炸的,有茄汁和沙律醬,店家很貼心。我點了美式早餐,炒蛋加了牛奶很滑,大啡菇好多汁,最欣賞蓄茄煮得剛好,不會太軟身,切開時不會爛掉。牛油多士也很好吃,鬆脆,如果再塗牛油就要快點吃,不然會軟掉。飲品有驚喜,碟頭花lemonade顏色很漂亮,跟餐都不用加錢,味道酸甜但不會太甜。

• 美式早餐
2018-10-04 1955 浏览
難得可以湊齊五個人一起去銅鑼灣shopping,行得攰了當然就去找間餐廳大快朵頤一番吧!上網搜尋附近的食肆,一致通過就去了這間試試,一進入這間餐廳便覺得佈置很獨特,有桌球枱、擲飛標、牆壁又掛了不同球衣,電視不停播影球賽,又播放著音樂,令人充滿活力起來。看到Tomahawk Steak Combo ($1288) - 足夠4 - 6人分量,既然大家都有選擇困難症,為免再傷腦筋,就毫不猶豫選擇這個餐。Menu上只有4種Mocktails,我們這個餐包括4杯Mocktails,就索性叫齊4款,個人認為4款Mocktails味道沒有一杯較為突出,只可以用樣子去選擇,較為喜歡Midnight in Stadium。今晚的湯是大蒜湯,整體蒜味不濃,反而有煙肉味道,味道不俗。Caesar Salad就比較一般。輪到重頭戲出場,侍應生捧著一個大碟放上枱時,我們不禁嘩聲四起,竟然那塊斧頭扒比自己的臉還要大,Menu寫著有1.2kg的重量,絕對沒有欺騙顧客,終於明白為何這個餐是4-6人分量,男仕可以4人分享,女仕就可以5-6人分享了!牛扒邊畧為有點咸,其餘部位就恰到好處,第一次看到這麼巨形的牛扒,所以一邊

牛扒邊畧為有點咸,其餘部位就恰到好處,第一次看到這麼巨形的牛扒,所以一邊食一邊感覺很満足。

Buffalo Wings 較為棘,因其中有朋友不太嚐棘就要頻頻飲水降温,Baby Ribs也是覺得味道一般,反之我較為喜歡那些薯條。

就這樣熱熱鬧鬧地度過了一個愉快的晚上。
2018-10-02
2018-10-04 1041 浏览
今日相約幾位老朋友們放工聚舊,有人提議銅鑼灣的 The Stadium。我對這名字很有印象,想起以前在其觀塘店吃過午餐,記憶中食物及環境都相當不錯,立即舉手讚成。我們點了頭盤、沙律、主菜、意粉及比薩等一同分享。相然也點了一些酒精飲品,暢談共聚加上美食,歡度一個輕鬆愉快的晚上。甜薯條 - 吃的不是薯仔,而是甜蕃薯,外脆內甜,很好開胃,吃個不停口。燒烤雞翼 - 有朋友不吃辣,所以我們不點水牛城雞翼,而是點了這個燒烤雞翼,外層脆皮不太厚身,雞翼大大件,燒烤醬味道濃郁,非常適合重口味人士。美國極黑毛豬 - 份量十足有 10 oz 左右,肉味需不太重,肉質還算嫩,而伴碟的蔬菜也相當清新好吃,正好消消膩。黑松露野菌薄餅 - 餅底薄而十分脆身,野菌比例不少,黑松露味道如果多一點會更好,薄餅很大件頭,多人分享也不是問題呢。朋友共聚暢談,當然少不了一點酒精,這裡Draught beer 除了有外國品牌 A 字頭及 H 字頭之外,竟然還有本地的 Deadman Draught beer,我們當然支持一下。這個Pale Ale 口感略淡,麥味不重,非常清新易入口。整體環境非常適合朋友們一聚,吃個飯不錯,飲杯

整體環境非常適合朋友們一聚,吃個飯不錯,飲杯酒亦可,也可以玩一下美式桌球,或在足球機比試一番,實在不亦樂乎。

• 美國極黑毛豬
2018-10-03 31 浏览
一班朋友黎就最岩傾計 仼坐無時限Bbq wings 個汁太濃 最鍾意黑松露 呢個薯條似炸完再焗 再加芝士粉都幾好食既幾香唔錯 好大份諗住健康d嗌個焗菜點知黎到係甘既樣好奇怪 除左中間個菇 其他都好似麻麻地
一班朋友黎就最岩

諗住健康d嗌個焗菜
點知黎到係甘既樣

好奇怪 除左中間個菇 其他都好似麻麻地
2018-10-01 58 浏览
近排成日都要開會,都好想約埋啲自己去玩下,但係因為時間比較夜嘅關係。所以成日都冇得去happy hour .今日終於有時間可以輕鬆一下,呢個咁難得嘅機會梗係唔會放過啦。去左stadium 銅鑼灣分店。 呢度好特別有桌球玩,又有足球機。真係好似係一間酒吧。但係絕對唔會好似一般嘅酒吧咁吵鬧,而係一個非常之relax,適合一家人去親子活動,又可以放工happy hour 下。真係非常之滿足快樂。講到食嘅,我要求咁高梗係要啲高難度有有特色嘅嘢啦,叫咗個corn nuggets ,cold cuts. 送下啤酒先,。啤酒方面夠晒特色,可以講係咩國家嘅啤酒都有,而且仲係好特別有果味嘅,有正常,自家製cocktail mocktail ... 乜嘢款式都有。啱晒我呢啲喜歡新鮮新野嘅人Floris passion fruit有passion fruit 果香配合小小嘅酒精😍😍 , Damon lemon ...,帶點檸檬嘅香味,飲落去清爽解渴。呢個粟米啦嘅nuggets 都幾特別,好香口。cold cuts 方面,種類都有非常多,Parma ham salami..etc 正😘😘😘我哋叫咗一個dinn

我哋叫咗一個dinner set , 鵝肝漢堡,😍😍聽到個名就知好食啦。鵝肝配上嘅牛肉漢堡扒。 咬落去嘅醬汁心晒入去麵包度。 點樣停口啊🤗🤗

意粉個方面我哋叫咗一個海鮮意粉,意想不到嘅重份量海鮮,鮮蝦大大隻帶子青口應有盡有。已將這方面亦都係好好味。

呢度真係食得又玩得,食完飯仲玩左一陣桌球先走,完全滿足晒我happy hour. 加dinner 慾望。😂😂😍