2018-11-12 67 浏览
星期日撞正乖囡不用返學,最鐘意食西餐的她,今日就帶佢去同事介紹下有得玩有得食的stadium 。這裏位於銅鑼灣熱點,好方便好快就搵到。入到餐廳巳經有張桌球枱,足球遊戲枱等..幾特別,好小餐廳會有。環境氣氛好舒服😌餐牌上有套餐,單點都有,食物種類多選擇👍是日餐湯-磨茹忌廉湯,飲落好香好濃,食到好多磨茹肉,正!白汁煙肉寬條麵-寛條麵煙煙un un加埋煙肉口感豐富,最鐘意個忌廉汁好多好creamy.👍👍👍海膽忌廉汁扁麵-帶子新鮮爽口,呢個扁麵比起其他味道會濃味d,因為加入了海膽及小量黑松露,咸咸地香噴噴,食吾停😋😋😋夏威夷特色薄餅-主要菠蘿火腿餡料,皮薄脆卜卜,食落酸酸甜甜,好開胃😋😋😋
這裏位於銅鑼灣熱點,好方便好快就搵到。
環境氣氛好舒服😌
餐牌上有套餐,單點都有,食物種類多選擇👍
是日餐湯-磨茹忌廉湯,飲落好香好濃,食到好多磨茹肉,正!
2018-11-07 4739 浏览
今次同朋友黎食呢間銅鑼灣嘅the stadium 🏟 !大約7:10分到,都幾多人排隊等入坐架,其中仲聽到有人開生日Party! 呢到都適合開party 架!一入去係桌球枱好想去玩幾下😂😂佢地嘅table setting!坐窗邊,覺得幾正!幾好feel !如果多人都可以坐呢d枱,睇落幾舒服有梳化又有電視!有自己嘅private Area咁!是日餐湯係蘑菇忌廉湯,蘑菇雜菌味道都好濃!唔錯,如果有片小法包/蒜蓉包仲正,點住黎食!上菜啦!睇落就係正嘅!呢個係鵝肝安格斯牛肉漢堡!淨係聽到鵝肝同安格斯牛已經覺得正啦,係咪先?我叫咗個牛係5成熟!burger 入面有2種芝士仲有d甜甜地嘅洋蔥,食落令鵝肝同牛都冇咁肥膩 個鵝肝外皮煎得好脆,食落成個Burger 超香另外薯條🍟做得好好,夠哂脆正!呢個係美國特級肉眼扒!我朋友叫咗7成熟,我覺得下次叫5成會再好食d!7成太熟啦!老咗d,但味道都唔錯,而且都算「林」!而薯格都唔錯,但都係上面嘅薯條最正ps 呢個係叫凍檸水嘅糖!覺得好得意好似魔法整藥水嘅樽所以影咗😂😂😂
佢地嘅table setting!
坐窗邊,覺得幾正!幾好feel !
餐湯

鵝肝安格斯牛漢堡
個鵝肝外皮煎得好脆,食落成個Burger 超香
薯條
另外薯條🍟做得好好,夠哂脆正!
美國特級肉眼扒
餐湯
薯條
美國特級肉眼扒
  • 安格斯牛肉漢堡
  • 烤美國特級肉眼扒
  • 鵝肝安格斯牛肉漢堡
2018-11-05 100 浏览
今日想好想鋸扒,朋友就話銅鑼灣開咗間西餐廳啲扒都整得好出色。講到咁就梗係去試吓啦~入到去環境都唔錯窗邊位,可以望到軒尼詩道。裝修以美式運動為主,有棒球,足球機,snooker同埋扔標機,啲小朋友坐坐吓覺得悶嘅都可以出嚟玩吓。散叫嘅選擇都好多。當然亦有set dinner選擇啦~今次我就試吓散叫,白酒煮蜆,份量都好大, 一貫美式作風。味道方面,白汁比較重身,同蜆味都幾夾~嚟到食西餐又點可以唔叫碟芝士薯條厚厚嘅芝士溶喺薯條上面加少少煙肉碎,薯條都係肥肥脆脆最後嘅重頭戲就係~美國黑毛豬扒,肉質好嫩勁似食牛肉,我就order7成熟放心。。。切開係唔會血淋淋嘅,仲有嗰陣炭燒味,真係不得了。呢個我勁鍾意食正呀!!!
入到去環境都唔錯窗邊位,可以望到軒尼詩道。

散叫嘅選擇都好多。

當然亦有set dinner選擇啦~

嚟到食西餐又點可以唔叫碟芝士薯條
厚厚嘅芝士溶喺薯條上面加少少煙肉碎,薯條都係肥肥脆脆

2018-11-05 3676 浏览
好姊妹生日,選了這家以運動主題的西餐廳。之前去過觀塘那家吃過午餐,今天來吃晚餐!環鏡跟觀塘的差不多大,非常有空間感!他們的水杯也印有The Stadium 餐廳的名字很特別!Floris Passion fruit $68一人一杯手工啤酒,但這杯比較像Cider,有點甜!因我們晚飯還是在Happy Hour 時段,所以是比較平宜的。Pacific Ale $68這才算是啤酒的口味,是澳洲的,不過比較淡,因為只有4.4%酒,但都幾特別!黑松露炸薯條 $68想不到這一個份量很多,薯條炸得很脆,他們用了黑松露製成的油去炸,在表面上還灑了Parmesan cheese,而醬汁是黑松露蛋黃醬,所以整個菜式都非常黑松露!The Stadium Wings $88簡單說這算是招牌菜,即是Buffalo Wings,酸酸辣辣,醬汁是他們獨家自製的,一共有6隻,十分滋味!The Stadium Salad $98這個沙律十分豐富,有混合蔬菜,還有無花果、蕃茄仔、溫泉蛋、黑橄欖、粟米粒、黑豆,而醬汁是他們獨有的醬汁!整個感覺很滿足!Roast Whole Chicken $148原隻燒春雞,製作需時15分
好姊妹生日,選了這家以運動主題的西餐廳。
之前去過觀塘那家吃過午餐,今天來吃晚餐!
環鏡跟觀塘的差不多大,非常有空間感!

他們的水杯也印有The Stadium 餐廳的名字很特別!

Floris Passion fruit $68
一人一杯手工啤酒,但這杯比較像Cider,有點甜!

Pacific Ale $68

黑松露炸薯條 $68

The Stadium Wings $88

The Stadium Salad $98
整個感覺很滿足!

Roast Whole Chicken $148
原隻燒春雞,製作需時15分鐘,配了大大件的薯角。
雞比較滑身,但有一點油,不過4個人分剛剛好。

The Stadium 4 Cheese $178
店員一拿上檯,味道真的不感想像!
哈哈哈,不吃芝士的人一定撐不住,要離檯三尺遠!
連我們會叮芝士的人也覺得有一點點臭!
但真心好吃,芝士當你未吃的時侯可以用臭來形容,但當你放進了口,你會覺得十分十分滋味!
他們的Pizza 做得很好,不會太厚又不會太薄,未吃過的真的要試一試!

Mac & Cheese $98
美式芝士通心粉,一聽名字就會覺得很漏很飽肚!

因為這個是充滿芝士的通心粉,每一啖都是很豐富,他們還加了少少南瓜,蕃茄令整碟通心粉增加了不少色彩。
2018-11-02 126 浏览
朋友聚會要我選地點,腦海馬上飄過Stadium!是日餐湯火辣水牛雞翼  $88原以為水牛雞翼會好辣,原來酸甜偏多! 濃稠甜辣醬料很惹味,雞翼本身仍帶脆,很香口,自己KO一碟都冇問題!海膽忌廉汁帶子扁麵 $198吃得到海膽鮮甜味, 醬汁份量很夠,香煎帶子帶焦香,要趁熱食,Creamy的醬汁攤凍後會變得過稠。美國特級肉眼扒(9安士)$288肉眼扒很大塊,三個女仔也吃不完,肉質軟熟,肉味濃郁。薯角份量很多,大胃王朋友也沒法吃得完,CP值很高!!
朋友聚會要我選地點,腦海馬上飄過Stadium!
是日餐湯
火辣水牛雞翼
火辣水牛雞翼  $88
原以為水牛雞翼會好辣,原來酸甜偏多!
海膽忌廉汁帶子扁麵

海膽忌廉汁帶子扁麵 $198
吃得到海膽鮮甜味, 醬汁份量很夠,香煎帶子帶焦香,
要趁熱食,Creamy的醬汁攤凍後會變得過稠。
美國特級肉眼扒(9安士)
美國特級肉眼扒(9安士)$288
肉眼扒很大塊,三個女仔也吃不完,肉質軟熟,肉味濃郁。
薯角份量很多,大胃王朋友也沒法吃得完,CP值很高!!
火辣水牛雞翼
海膽忌廉汁帶子扁麵
美國特級肉眼扒(9安士)
2018-11-02 92 浏览
近排同一班人去晚飯宵夜都會選擇the stadium,因為食物大眾化又可以share,同埋坐得舒服,齊先點一些小吃,邊吃邊等火辣水牛雞翼,一客六件,醬料均勻地塗在雞翼上,再配上旁邊有藍芝士醬,真係好惹味又唔會太辣黑松露薯條認真是佐酒小食,沙律醬內加入黑松露醬,兩者溶為一體,難以抗拒特色球迷沙律,點呢份沙律是因為它有一隻溫泉蛋,而且配料都好多,香橙/ 小蕃茄/ 松子仁等等,減油膩感美式芝士通心粉,之前已經有食過,絕對是邪惡的呢到既水杯係球類形狀,完全配合餐廳主題,除了普通汽水啤酒外,還有手工啤酒,呢款西班牙檸檬啤酒,酒精濃度3.2%,飲多枝都唔會醉門口位置仲有得玩桌球,手動足球台餐牌背面以藍球場設計

美式芝士通心粉,之前已經有食過,絕對是邪惡的[表表姐],但好味程度是十級爆燈,每一下都有超強拉絲效果,當中夾著一條條南瓜絲,呢道菜我一定會再點

門口位置仲有得玩桌球,手動足球台

餐牌背面以藍球場設計
2018-10-27 82 浏览
今日約左朋友聚會,便選了座落銅鑼灣的The Stadium。我們安排坐落近窗口位置的枱上,餐廳很大,有很多娛樂設備,環境舒適。我們點了Set lunch 1 - the Stadium Caesar salad 及 Set lunch 7 - Stadium Burger。而飲品叫了Lemon water and lemon tea。Caesar salad, 新鮮及好味。餐湯,唔錯。Burger, 幾好味,薯條🍟好味Lemon water and lemon tea,正常。

Caesar salad, 新鮮及好味。

餐湯,唔錯。

Burger, 幾好味,薯條🍟好味

Lemon water and lemon tea,正常。
2018-10-26 118 浏览
好耐冇去食下午茶行開銅鑼灣經過見到一間好特別嘅餐廳行上天橋就去到餐廳好大好靚裝修得好別字而且位置好舒服 陽光十足 啱晒同姊妹嚟傾計一入座店員會比水之後俾埋餐牌服務好好有禮貌唔想食咁飽叫咗一個炸魚薯條同埋球迷沙律炸魚薯條冇得輸新鮮即炸有香有脆配埋個沙律醬簡直一流唔好以為下午茶份量都好少其實都好夠飽 係晚餐嘅份量而且仲包飲品之後個球迷沙津好特別入面用咗好多健康嘅食材有豆提子乾沙律菜等等但最特別係有埋個生蛋撈埋食好特別 好新鮮別有一番風味大家可以食下 如果唔係就食凱撒沙律就普通啲

好耐冇去食下午茶

大家可以食下 如果唔係就食凱撒沙律就普通啲
炸魚薯條
炸魚薯條
2018-10-24 77 浏览
🍻 Sports Bar 去得多, 今期流行搵到呢間, 裝修好特別, 每個角落都係打咭位 🤩 走廊係跑道設計, 仲有得篤波掟標 👍🏻 無錯, 電視係多過豐澤, 仲播住唔同運動賽事, 唔知以為去左奧運會 lol出左個斧頭扒combo餐 🔪扒➕RIBS➕粟米➕薯角➕菜➕雞翼 都係 $1288另推介 4 cheese pizza 🤩🤩🤩酒鬼又點少得加多杯 Old fashion 🥃估唔到佢會有Old fashion唔飲酒嘅佢亦都有蝶豆花特色飲品又靚又好飲
出左個斧頭扒combo餐 🔪
唔飲酒嘅佢亦都有蝶豆花特色飲品又靚又好飲
  • 4重芝士Pizza
  • 燒羊架
2018-10-20 2788 浏览
銅鑼灣 是吃, 喝, 玩, 樂, 和購物天堂, 所以要約朋友, 先想起去銅鑼灣.  在波斯富街我們又找到新蒲點, 是間大型運動西餐廳,   The Stadium,  門外有餐牌, 看看, 食物選擇多, 價錢中位.步進餐廳, 發覺有動感, 心情會變得輕鬆.  大型幕電視, 跑道, 電視正播球賽. 適合大伙兒一齊玩樂,   練練眼界最好飛標機,  大家開餐前後也可以玩一下.桌球,  足球機, 親子樂也不錯.設有大型水吧.  方便點送飲品更快捷.用餐區, 有大型卡座, 也有二人方桌,  牆上掛有彩色球衣, 球迷至愛.侍應安排我們坐方桌, 大大的玻璃窗, 對正軒尼詩道, 看見附近熱鬧的街景,  好享受.餐枱上, 檯墊圖案是籃球場, 水杯是欖球形, 設計有心得.  Menu, 食品豐富, 價錢中等. Set lunch 包是日餐湯, 主菜, 飲品,  主菜也有多個選擇, 我們先點了一個餐湯 , 另一個轉為沙律.上菜夠快!!   沙律用上新鮮生菜, 羅馬及火箭什菜, 非常爽口 , 沙律醋汁調教不錯,  好開胃.侍應送來餐湯:  忌廉 湯. 夠熱又夠香濃, 入口不錯.接著送來套餐的 主菜:
步進餐廳, 發覺有動感, 心情會變得輕鬆.
 大型幕電視, 跑道, 電視正播球賽. 適合大伙兒一齊玩樂,
練練眼界最好飛標機,  大家開餐前後也可以玩一下.
桌球,  足球機, 親子樂也不錯.
設有大型水吧.  方便點送飲品更快捷.
餐枱上, 檯墊圖案是籃球場, 水杯是欖球形, 設計有心得.
Menu, 食品豐富, 價錢中等.
侍應送來餐湯:  忌廉 湯. 夠熱又夠香濃, 入口不錯.
接著送來套餐的 主菜:  烤美國肉眼扒 $138-
賣相吸引, 牛扒份量大,    伴碟沙律菜,  燒汁.
牛扒大大片, 煎得沒有過火, 六成熟, 牛味濃,  肉質鬆軟, 肉汁夠.
重有翠肉瓜, 蕃茄, 紅椒, 健康又美味.
夏威夷特式薄餅  $138
好大個, 又熱又香口, 用傳統的薄脆餅底, 有菠蘿, 火腿千島醬,
Mozzarella & Jack  芝士, 超好味, 口感和味道非常複雜特別.
飲品, 我點了熱檸檬茶, 好完美 !
食物有質素, 價錢也理想. 桌球比武, 鬥技術, 既可減壓又具挑戰性 , 食飯加玩, 好節目 !   餐廳氣氛及服務都不錯.
  • 夏威夷特式薄餅
  • 烤美國肉眼扒
原來於銅鑼灣鬧市中 有一間餐廳可一邊玩桌球飛標等遊戲🎱 一邊吃飯的地方 環境闊落 坐得舒服 適合一家大細來的餐廳🍴蕃茄魚湯.set dinner 的是日餐湯 大量的絲絲魚肉 🐟味道鮮甜 以餐湯來說 質素不錯!海膽忌廉汁帶子扁麵.海膽忌廉汁重海膽味而不腥 醬汁份量剛好包裹著每一條麵🍝 扁麵portion也不少 軟硬度適中 而帶子煎的juicy 不話只的一粒 略為不夠喉呢原隻燒春雞.燒春雞同樣是份量很多 絕對吃的飽~ 以不同的香料輕輕醃過 味道香口 肉質也不柴🐔 以這個價錢來說 性價比頗高

蕃茄魚湯.

海膽忌廉汁帶子扁麵.

原隻燒春雞.

2018-10-17 95 浏览
這天來到銅鑼灣,偶然看到一張傳單,便進去試一試看看。首先 😂😂😂連水杯也是一件非常謀殺相機容量的物品,如果想找一個特別的地方、而不是整天花花草草的cafe吃飯的話,the stadium 是一個不錯的選擇,因為這裡連食物也很好食。香濃的蕃茄魚湯,有別一般餐廳的味噌湯,這個一定要試、皆因十分足料。黑松露芝士薯條,熱辣辣香噴噴的、份量也多。這通粉味道很好👍🏻喜歡濃味食物的人會愛上,雖則賣相看上去怪怪的。Pizza是令我和朋友感到最驚訝的事,因為份量都相當的大!lunch set根本吃不了😭味道也不錯,但不算特別檸檬茶的糖水樽頗有特色整體感覺不錯,假日lunch都不算多人,價錢化算,會再光顧
這天來到銅鑼灣,偶然看到一張傳單,便進去試一試看看。

黑松露芝士薯條,熱辣辣香噴噴的、份量也多。

檸檬茶的糖水樽頗有特色

整體感覺不錯,假日lunch都不算多人,價錢化算,會再光顧

2018-10-14
我哥⛹️無意中發現銅鑼灣有間運動主題餐廳,幫襯過後大讚店內裝潢好型格,即刻介紹俾我。襯星期六番工放一點一早約定朋友黎食番個午餐!餐廳就喺希慎附近,搭lift上2樓就已經到。餐廳佔全層,空間感十足!沿住跑步徑行,感覺有趣!經過又有桌球、足球機,真係地方夠大先擺得落!😏牆上的球衣哥哥都有件⋯⋯哈哈!坐窗邊望住來來往往的叮叮,景觀不錯籃球杯、籃球餐墊🏀牆身整locker ! 一個字 型!我地分別叫左兩個套餐一齊share。是日餐湯係盧筍湯,入口有些沙沙的口感。烤美國肉眼扒:一咬落去肉汁超豐富,口感好鮮嫰,肉味濃郁,還有青菜沙律和一些配菜,減少膩感之餘又增加飽肚感!迷你肉丸扁意粉:肉丸加意粉一向係經典組合!迷你肉丸肉味好香濃!無記錯至少有5-6粒!茄醬夠多夠杰身,有不少茄肉,味道特別濃郁!扁意粉好有嚼口,沾滿茄醬唔會乾爭爭好好味另加$20 要杯凍朱古力,而凍檸茶就不用加錢。就這樣渡過左一個下午

😏牆上的球衣哥哥都有件⋯⋯哈哈!

坐窗邊望住來來往往的叮叮,景觀不錯

籃球杯、籃球餐墊🏀

牆身整locker !

一個字 型!

烤美國肉眼扒:

迷你肉丸扁意粉:

2018-10-06
午餐
2018-10-14 70 浏览
沒想過在這銅鑼灣的鬧市,竟然比我搵到一間可以坐耐少少傾計嘅食肆!假日有下午茶,仲要係食得飽,真係相當唔錯!而係呢間餐廳我想推介嘅食物係呢度嘅小食,例如黑松露芝士薯條、土匪雞翼等,的確相當唔錯!

2018-10-14 100 浏览
今日同朋友去銅鑼灣行街,行行下肚餓去左呢間餐廳。一入門口就已經覺得好特別,因為原來佢係一間以運動主題既餐廳,連水杯都係用足球、棒球既設計。我地之後叫左兩個lunch set,包餐湯、主菜同飲品。今日既餐湯係番茄魚湯,聽個名已經覺得好飲,黎到之後更係覺得有驚喜,因為裡面好足料,有好多魚肉,一點都唔腥。主食方而我地叫左一個芝士意粉,同pizza。個意粉既芝士好濃郁,好香。至於pizza,原本以為lunch set,pizza份量會好細,但黎左之後,先發現呢個pizza,真係好抵食,好大個。最近埋單200幾蚊,真係好抵食。
今日同朋友去銅鑼灣行街,行行下肚餓去左呢間餐廳。

我地之後叫左兩個lunch set,包餐湯、主菜同飲品。

主食方而我地叫左一個芝士意粉,同pizza。

個意粉既芝士好濃郁,好香。

夏威夷pizza

最近埋單200幾蚊,真係好抵食。
夏威夷pizza