2019-06-07 1022 浏览
食完飯想吹下水飲下野?今日同朋友喺旺角食完飯行左陣街行到上朗豪坊頂樓見到有$128 2 hours All you can drink就決定一戰有時去酒吧飲杯野都百零蚊,$128其實飲兩杯都番本入座後會有張牌仔,話比你知幾時夠鐘同幾時last order個景都幾好,我地個位仲岩岩見到唱歌個stage雖然就話係飲下野,我地都叫左個蝦黎送酒肉質幾好,新鮮第一杯就叫左sparkling wine不錯,同外面西餐廳差不多冇咩特別評價第二杯就叫左coke with whiskey吹下水,兩個鐘頭好快就過哈哈,一定會再黎,睇波應該都幾有feel
食完飯想吹下水飲下野?
今日同朋友喺旺角食完飯行左陣街行到上朗豪坊頂樓
見到有$128
2 hours All you can drink
就決定一戰
有時去酒吧飲杯野都百零蚊,$128其實飲兩杯都番本

個景都幾好,我地個位仲岩岩見到唱歌個stage

雖然就話係飲下野,我地都叫左個蝦黎送酒
肉質幾好,新鮮

第一杯就叫左sparkling wine

不錯,同外面西餐廳差不多
冇咩特別評價
第二杯就叫左coke with whiskey
吹下水,兩個鐘頭好快就過

哈哈,一定會再黎,睇波應該都幾有feel

2019-06-07 916 浏览
朋友為我慶生專登揀左間係公司附近既餐廳 有預先訂座既關係 夠鐘就可以入座喇- Oyster Platter HKD 298 首先上檯既係生蠔 我地揀左 daily special 職員有細心介紹返由淡至濃咁食 好新鮮呢個質素絕對合格- Rib eye steak 10oz HKD 288 揀左medium 無overcook 塊牛有預先調味 所以已經帶少少咸味 再煎香成塊牛 肥膏部份佔左7成 我地都知道肉眼係偏肥 但切開 吾係筋位就係肥膏 底部伴碟既薯蓉同茄子瓜類都被油浸到淋晒只能說句 今日廚師可能心情吾係咁好 ........ 食左半塊我地已經滯左 - Chicken  caesar salad HKD 148味道正常 想有D 纖維落肚 不失為一個好選擇- Fish & chips HKD 138雖然係snacks menu 入面 但份量絕對吾少薯片剛剛炸起 好難吾好食 一邊傾計 好快就清左半碟薯片不過炸魚就略微太厚炸粉- Cheese cake HKD 78生日點少得甜品 第二個胃緊係留比呢個3.6牛乳cheese cake芝士味吾係太濃 偏向日式芝士蛋糕口感餅底做得有點鬆散 吉到
朋友為我慶生

塊牛有預先調味 所以已經帶少少咸味 再煎香
成塊牛 肥膏部份佔左7成
我地都知道肉眼係偏肥 但切開 吾係筋位就係肥膏
底部伴碟既薯蓉同茄子瓜類都被油浸到淋晒
只能說句 今日廚師可能心情吾係咁好 ........

rib eye steak

第二個胃緊係留比呢個3.6牛乳cheese cake
芝士味吾係太濃 偏向日式芝士蛋糕口感
餅底做得有點鬆散 吉到落底會散開 整體都合格既
cheese cake
- Pink mountain HKD55 (Happyhour)
Happy hour 關係 飲杯有特價
點左呢杯pink mountain 原來係杯Strawberry milk shake 吾係太甜 岩晒女仔飲

如果轉返玻璃杯裝的話 少女心會返晒黎
pink mountain
oyster platter
2019-06-04
fish & chips
pink mountain
oyster platter
2019-06-05 814 浏览
老公第一日返新工,放工時等埋一齊,到朗豪坊搵食,第2次光顧The Sky Bar,因為環境舒適,坐得舒服,工作一日後可以輕輕鬆鬆舒舒服服食一餐豐富嘅晚餐。。。店內有酒Bar,好多人放工後都會來呢到Happy Hour,飲返兩杯,叉叉電。而我地來到都已經7點幾,直接食晚餐喇~~~  西班牙黑豚風腿、蜜瓜柚子沙律 $158蜜瓜好鮮甜,一d都唔澀,夾住火腿食,味道好夾,伴菜撈左柚子汁,酸酸甜甜,好開胃香煎大蝦蟹肉魷魚黑松露忌廉長通粉 $188呢一個真係激贊,一向唔好黑松露,但呢個長通粉黑松露味特出之餘,卻無平時嘅怪味,食完一啖就想食多幾啖,魷魚唔會煮過龍而變硬,蝦肉燒得剛剛好,當中有幾款蔬菜切粒一齊炒,好新鮮,配埋黑松露汁一齊食,非常美味,只係蟹肉少左d爐烤糊椒美國極黑豚扒拌菠蘿 $278黑豚扒好厚肉,份量足,可能因為有返咁上下厚度,又要確保熟,所以有少少煮過龍,不過仍在接受範圍。黑椒味好重,但只係表面果層,中間嘅肉就淡d,菠蘿亦較淡,無想像中咁甜。整體黎講呢個黑豚扒較長通粉遜色。飲品-Ocean $78有時晚餐後不一定要配上甜品才算完美。一杯特色飲品亦可以為晚餐畫上美句號。呢杯Ocean,

西班牙黑豚風腿、蜜瓜柚子沙律 $158

爐烤糊椒美國極黑豚扒拌菠蘿

爐烤糊椒美國極黑豚扒拌菠蘿

飲品-Ocean $78
Ocean

有時晚餐後不一定要配上甜品才算完美。一杯特色飲品亦可以為晚餐畫上美句號。呢杯Ocean,顏色好靚,又藍又黃,好夢幻。味道以荔枝味為主,配上梳打及少少西柚汁,飲完好醒神,好滿足。
2019-06-04
西班牙黑豚風腿、蜜瓜柚子沙律
香煎大蝦蟹肉魷魚黑松露忌廉長通粉
  • ocean
2019-05-24 914 浏览
這間在旺角朗豪坊高層的西餐廳,環境很美麗,喜歡拍照的朋友很適合在這裏拍照。晚上環境比較舒服,場內播放悠閒舒適的音樂,那天我們點了幾道菜,洋蔥圈味道外脆內軟裏面很鮮甜,而牛扒我們點了六成熟(入口有即溶的感覺),另外意大利飯口感比較軟身,如果喜歡吃硬身的朋友就不要選擇好了。最後要提及的是大蝦長闊粉芝士濃度剛剛好,不會很膩的感受,大蝦🍤也很多肉又甜還有點彈牙,整體來說,高水準食物,所以價錢也是比較昂貴一點
2019-05-19 727 浏览
第一次黎The Sky Bar 真係好驚喜!首先叫左個生蠔拼盤 有兩隻係因為生日月份送嘅😆主菜叫左個羊架拼焗蠔,個羊架真係好好食呀!!肉質好林 配埋上面啲脆脆嘅麵包糠(?) 同埋下面好creamy嘅薯泥👍🏼👍🏼👍🏼係book枱時講左係生日月份 仲有個甜品送添!好大份 一啲都唔求奇!味道偏甜,唔算好好食 但配搭特別👍🏼

2019-05-17
  • 生蠔
  • 羊架
2019-05-05 1034 浏览
The sky bar 係朗豪坊頂樓望住藍色天幕環境舒服難得營業時間直至凌晨 最適合同朋友倒數過生日食物非常驚喜 一定會再幫襯💕生蠔(配1杯自家品牌白酒)雖然係送既 但都好重蠔味 好新鮮飽滿我唔鍾意食太肥太大既蠔 依個size 岩岩好😬炸魷魚圈係送酒小菜既Meun到但我地照叫黎食山葵醬好特別 好好味而且因為係第1道上既野食 之後有其他野食黎我地就放埋一邊 竟然去到最後再食既時候頌係脆嫁!!!The sky bar 屬於中高價錢西餐廳本身預左2個人1千左右埋單點知發現有Set dinner under 300含 前菜 主食 甜品 紅酒不過無得選擇 完全set好晒但見禁抵 就嗌左1人1份前菜青蘋果蟹肉牛油果他他意想不到既配搭好清新 好開胃 好食😬主菜安格斯牛扒juice 有牛味我要3成熟 果然俾3成熟我 無over cook! Nice 💕甜品 特濃朱古力高級法國甜品既味道 同 質感估唔到竟然係跟餐甜品太驚喜! remind! 生日記得提早1日預約 可享生日優惠 生蠔2隻 白酒1杯 happy birthday 甜品1份我唔知要提早一日 當日預約就無左份甜品好彩有套餐甜品 而且都食飽飽 所
The sky bar 係朗豪坊頂樓
望住藍色天幕環境舒服
難得營業時間直至凌晨 最適合同朋友倒數過生日
食物非常驚喜 一定會再幫襯💕

生蠔
(配1杯自家品牌白酒)
雖然係送既 但都好重蠔味 好新鮮飽滿

remind! 生日記得提早1日預約
我唔知要提早一日 當日預約就無左份甜品

好彩有套餐甜品 而且都食飽飽 所以都好滿足😬
2019-05-04 766 浏览
今日想慶祝家人生日,又想食生蠔,知道朗豪坊頂樓有不少食肆,所以一試這間THE SKY BAR生蠔新鮮,海水味濃,肉質都唔錯,加上兩款醬汁好醒胃,做頭盤脆炸美式洋蔥圈 $88洋蔥圈炸得香脆,不會過火,夠乾身,外層脆內層洋蔥爽甜澳洲穀飼200日肉眼扒配巴黎牛油 $268肉眼扒份量足,牛肉味濃,肉質鮮美多汁,配上牛油多份油香,薯蓉香滑有牛油香,配菜新鮮炸比目魚配薯條及他他醬 $138比目魚炸得香脆,外脆內軟,魚肉滑,加幾滴檸檬汁無咁油膩,加上他他醬食,啖啖肉真係好滿足,粗薯條炸得好香脆烤龍蝦·海鮮龍蝦汁手捲意大利麵 $228龍蝦肉彈牙,有鮮味,手捲意大利麵香滑,配上濃味龍蝦汁,唔錯Pink Mountain $78飲得出新鮮士多啤梨味,配上士多啤梨糖漿同奶,甜味重,士多啤梨味好出

生蠔新鮮,海水味濃,肉質都唔錯,加上兩款醬汁好醒胃,做頭盤

脆炸美式洋蔥圈 $88
洋蔥圈炸得香脆,不會過火,夠乾身,外層脆內層洋蔥爽甜

澳洲穀飼200日肉眼扒配巴黎牛油 $268

炸比目魚配薯條及他他醬 $138

烤龍蝦·海鮮龍蝦汁手捲意大利麵 $228
龍蝦肉彈牙,有鮮味,手捲意大利麵香滑,配上濃味龍蝦汁,唔錯

Pink Mountain $78

2019-05-02
  • 生蠔
2019-04-22 523 浏览
琴日係英超愛華頓大戰曼聯,所以想揾間舒服d食西餐既地方睇波,就即刻諗起呢間。見朗豪坊無乜野行,索性早d入去飲野happy hour等睇波。我地嗌左個德國雜腸併盤同青口伴法包德國雜腸併盤總共有五款腸,食落都幾juicy, 配沙律同薯條,不過食完已經飽飽地,太油膩有d濟。青口伴法包遲遲都未上,原來係等我地食完個腸先上😆d青口好細隻,無乜肉食咁,而且又唔多鮮甜,但個湯係幾開胃,點法包食都幾唔錯,不知不覺飲哂d湯!
我地嗌左個德國雜腸併盤同青口伴法包
2019-04-20 459 浏览
要食得好,最緊要係識食得!今次黎到朗豪坊呢間the sky bar 可以享受住一級環境,一級美食!仲要加埋1班朋友1齊chill out 真係人生一大寫意!講返正題!今晚既主題係龍蝦同海鮮!先黎一個Cobb Salad $168勁大份!好抵食,各種口感擺埋1齊!的確係好freah!然後再上個Baked Oyster $168 ,味道好新鮮好特別 同一般食開果d有d唔同!跟住就到surf & turf - $308 超級海鮮大雜燴!呢個係我成晚最鍾意既一個dish!味道好鮮咁!肉質同口感各方面都好夾!食得出廚師煮既時間係岩岩好Lobster Casarecce $ 228 呢個main course 都幾特別.下面pasta形狀好新鮮!我從未見過!口感都幾好食!整體我都會比高分!有機會一定會黎再試!
講返正題!今晚既主題係龍蝦同海鮮!

先黎一個Cobb Salad $168
勁大份!好抵食,各種口感擺埋1齊!的確係好freah!

呢個係我成晚最鍾意既一個dish!

下面pasta形狀好新鮮!我從未見過!口感都幾好食!
整體我都會比高分!有機會一定會黎再試!
2019-04-14
  • lobster Casarecce
  • Cobb Salad
  • Surf & Turf
2019-04-14 395 浏览
整體環境好,能看到朗豪坊天幕,整體食客不錯,牛扒也夠味,份量也多。😊😊配菜份量很少,但算充足,算好吃。愛吃牛扒的我,當然不會放過每一個機會。主菜尚可,味道合理。價錢公道但不算平民化,可以一試。鹽有點多,感覺油膩。來過一次便足夠了,下次經過或會再來。人客不多,在繁忙時間也不用排隊,如趕時間也可以來吃。只適合情侶一起吃,氣氛浪漫,而酒亦設128元無限添飲。愛飲酒的人就合適。😗😗😗😗😗😗😗😗
2019-04-14
  • 牛扒
2019-04-14 459 浏览
窮遊香港-旺角飲野傾計好地方?旺角想同朋友傾計飲野 去邊好?最近朗豪坊商場最高既sky bar有做生日優惠 仲延長左帶住4月生日既朋友 食滿$200‼️送精選甜品 2隻法國生蠔 1杯白酒(👍🏻$200就送咁多野 可以話幾高cp值)適合朋友黎訂位 淨叫野飲 傾下計 睇波都ok.叫左個好好食既pasta⭐️烤龍蝦海鮮龍蝦汁手捲意大利麵$228👍🏻個汁好重龍蝦味👍🏻意粉係大條既手捲意粉 可以包住勁多汁😋個汁加埋意粉無敵 仲有其他海鮮配菜👍🏻龍蝦肉都大舊 幾彈‼️龍蝦記住趁熱食.⭐️酥皮焗黑松露忌廉海鮮批$208(即叫即做要等20分鐘)👍🏻個酥皮唔錯 👍🏻切開果時幾香黑松露忌廉味👍🏻入面都有大量海鮮 魷魚 蠔(可睇圖)👍🏻熱辣辣 個汁都比較杰身 唔會太水.飲品方面 叫得bar 呢到飲品 選擇好多叫左杯 靚靚既⭐️angel 色彩繽紛最上有blue curacao cocktail果味重 酒味唔重唔太飲酒既我表示唔錯.甜品方面 應該日日唔同.環境方面下面有時會有live band show 可以坐邊邊位怕嘈或想睇波既都 建議可以坐入面.#The Sky Bar (旺角)地址:旺角亞皆老街8號朗豪坊13樓1
窮遊香港-旺角飲野傾計好地方?

旺角想同朋友傾計飲野 去邊好?
最近朗豪坊商場最高既sky bar
有做生日優惠 仲延長左
帶住4月生日既朋友 食滿$200
‼️送精選甜品 2隻法國生蠔 1杯白酒
(👍🏻$200就送咁多野 可以話幾高cp值)
適合朋友黎訂位 淨叫野飲 傾下計 睇波都ok
😋個汁加埋意粉無敵 仲有其他海鮮配菜
👍🏻龍蝦肉都大舊 幾彈
‼️龍蝦記住趁熱食
⭐️酥皮焗黑松露忌廉海鮮批$208
(即叫即做要等20分鐘)
👍🏻個酥皮唔錯 👍🏻切開果時幾香黑松露忌廉味
👍🏻入面都有大量海鮮 魷魚 蠔(可睇圖)
👍🏻熱辣辣 個汁都比較杰身 唔會太水
甜品方面 應該日日唔同
環境方面
下面有時會有live band show 可以坐邊邊位
怕嘈或想睇波既都 建議可以坐入面
#The Sky Bar (旺角)
地址:旺角亞皆老街8號朗豪坊13樓1號舖
抵食:4/5 記住叫4月朋友訂位一齊 超抵
‼️想睇更多資訊
‼️openrice: 歡歡增肥之旅
2019-04-11 463 浏览
[ #慶祝生日注意 | 高質西餐🥂]下星期同爸媽去旅行✈️男朋友留係香港努力工作,賺錢養我呢隻大食懶🐷我地一齊咁耐,今次係第二次一個星期唔見,所以今個星期見密啲😭食好啲👅⋆ ⋆ ⋆ ⋆ ⋆🔹黑青口配法包($238)⭐️8/10➢ 白酒忌廉 / 意式香蒜辣椒我地揀左白酒忌廉,一黎到有啲驚訝原來咁大煲🍲黑青口肉較細粒,但份量超多😱食極都仲有,應該可以3-4人Share食!個白酒忌廉汁好正,煮到啲洋葱都入哂味😋-🔹酥皮焗黑松露忌廉海鮮批($208)⭐️8.5/10見到焗到金黃色既酥皮已經😍😍真係焗得好靚!我好鍾意酥皮❤️𠝹開層酥皮,勁香黑松露味湧出黎,不過食落又無乜黑松露味喎🤣入面海鮮好多,有蝦、帶子、八爪魚、魷魚、魚塊🦐海鮮煮得岩岩好,尤其蝦同八爪魚好爽口👍🏻-🔹澳洲穀飼200日肉眼扒($288)⭐️7/10有成10oz.好大塊🥩叫左5成熟,出到黎好似有少少太生,但都可以接受的🤪肥膏偏多,食落都OK!配菜有我最喜歡既薯蓉😋-🔺依家有生日優惠🎂送法國生蠔、甜品拼盤、白酒一杯,早一日訂位就得啦🥂
[ #慶祝生日注意 | 高質西餐🥂]
⋆ ⋆ ⋆ ⋆ ⋆
🔹黑青口配法包($238)⭐️8/10
➢ 白酒忌廉 / 意式香蒜辣椒
個白酒忌廉汁好正,煮到啲洋葱都入哂味😋
🔹酥皮焗黑松露忌廉海鮮批($208)⭐️8.5/10
🔹澳洲穀飼200日肉眼扒($288)⭐️7/10
肥膏偏多,食落都OK!配菜有我最喜歡既薯蓉😋
2019-04-08 328 浏览
🦞Lobster night🦞 amazing Seafood night🥂🍾🍴💫..自從上次黎Sky Bar✨ happy hour🥂 覺得環境唔錯,地方坐得舒服好relax🍃 真係一個好地方。今趟就黎個🕯燭光晚餐🍴 以龍蝦🦞 為主題,來個龍蝦的盛宴吧❤️。相信無論係簡單食飯`節日慶祝,都一定滿足到你呢。Lobster, mango, beet Root & Crabmeat Tatinwith green apple coulisll平時既Appetizer 多數係簡單Salads多,今次決定點個特別點。一個龍蝦🦞蟹肉塔🦀 賣相美美的,配搭埋芒果肉🥭 &紅菜頭 食得健康又夠fresh。青蘋果醬🍏亦令前菜更開胃喔。Atlantic Lobster Tail, Tenderloin & Duck Foie Grasll(大西洋龍蝦🦞牛柳🐮法式鴨肝🦆)哈哈哈 貪心的人要點呢個,一次滿足3種味覺享受。龍蝦🦞 多肉鮮嫩`5成熟牛柳🐮 外脆內juicy`鴨肝🦆香濃滋香,真正滿足選擇困難症既朋友呢。Grilled Lobster & Seafood Casarecce Pasta in Lobst
Black  Lady

with green apple coulis

l[Surf & Turf 海陸拼盤]l
(大西洋龍蝦🦞牛柳🐮法式鴨肝🦆)

in Lobster Sauce
l[烤龍蝦🦞海鮮🐙龍蝦汁手捲意大利麵]l
原隻香烤龍蝦🦞 賣相已夠睇頭,鮮嫩肉彈牙。而手捲意粉🍝 因為新鮮製造,比一般既更煙韌沾汁力更強 吸收晒龍蝦汁既精華 令麵條更好吃。又粗身又煙韌 我真係好鐘意❤️ 好味。

甜品。 [喜怒哀樂]💫
而正正前排做緊生日優惠🎂,壽星黎食over $200 有2隻法國生蠔🐚`白酒🥂`精選甜品🍰 真係好正正。甜品仲係 [喜怒哀樂]💫 又靚靚又好味,唔知你又食唔食到 呢4種心情口味呢。以後食飯慶祝 又多一個好地方嚕。
Black  Lady
2019-03-29 7670 浏览
平時都會去開 The Sky Bar 飲嘢,因為覺得環境幾好,唔會好嘈,感覺都幾relax!🥂估唔到今次去食晚餐慶祝朋友生日,發覺嘢食一啲都唔差!不嬲都好鍾意食龍蝦,一打開Menu發覺都有唔少以龍蝦做食材嘅菜式,而且配搭幾新穎,揀咗幾款嚟試吓😍最鍾意呢個「海陸拼盤」!三款我至鍾意食嘅嘢一次過上晒,有牛柳、龍蝦、鴨肝(如果係鵝肝就更正🤤),每款都做得唔錯,特別要提下係牛柳外面好似燶哂咁,但其實食落去五成熟外脆內嫩,😋整體啱晒我呢啲有選擇困難症嘅人!而講到最特別肯定係呢一個「龍蝦芒果紅菜頭蟹肉塔」,龍蝦配芒果肉&紅菜頭呢個配搭都幾清新,配埋個青蘋果醬,有啲酸甜作為前菜相當之醒胃!「烤龍蝦手捲意大利麵」,又係原隻龍蝦經過香烤,配上濃濃嘅海鮮龍蝦醬汁,令到意粉好惹味,而意粉本身比平常嘅粗身,所以可以沾到更多醬汁!另外呢度做緊個三月生日優惠都真係幾抵!😍 只要壽星在場,嘢食點夠$200就即刻可以免費有兩隻法國頂級生蠔,白酒,仲有個精選甜品,我地食呢個「喜怒哀樂」就幾精緻🤩,以後慶祝朋友生日又有一個好選擇😎

另外呢度做緊個三月生日優惠都真係幾抵!

2019-03-27
2019-03-26 476 浏览
free flow all you can drink🍸🍺🍷🍻🍸🥃 cheers✨✨🥂🍾..放工最開心係約埋朋友一齊chill chill💫。飲杯野🍹`傾下計🍃`睇下波⚽️,感覺都幾捨意架。最近發現左一個飲野食飯好地方,好似唔錯喔 最開心係做緊free flow。位於商場頂樓,環境舒適 仲好好氣氛添。睇波`飲野`食野`傾計,呢個地點真係一流。餐廳好寬敞 半室外環境 2個特大幕,仲好多梳化位 坐得好舒服,而且氣氛真係好好💛 成晚感覺好chilled 呢。✨free flow✨種類都唔少:Cocktails🍸`Whiskey / Gin / Rum / Vodka🥃`Beer🍺`Mocktails🍸`House White Wine🥂`House Red Wine🍷`House Sparkling Wine🍾`Juice🍹`Soft Drinks🥤。選擇夠晒多,緊有一款岩口味。 飲野又點少得Snack 點左:西班牙黑豚風腿🥓`蜜瓜🍈柚子Salads🥗炸比目魚🐟配薯條🍟他他醬 fish & chips香蒜汁烤日本一口牛🐮 Yakiniku Beef Cube真係英`西`日 共惹一爐,最鍾意係日

✨free flow✨種類都唔少:

飲野又點少得Snack 點左:
香蒜汁烤日本一口牛🐮 Yakiniku Beef Cube

真係英`西`日 共惹一爐,最鍾意係日本一口牛😋。真係好嫩又細細粒,蒜香汁好夾 真係好岩食呀。
呢晚真係好relax 好chill 好fun❤️。如果遇著商場有live band show🎤🎼 仲可以好似我咁一邊睇波⚽️ 一邊聽歌🎵🎶,真係放工一大享受。cheers🥂🍾💫