2020-01-02
除夕前,同老婆慶祝下行下街,係荃灣行街順便睇下燈式,行到去如心廣場附近開咗個新商場,發現裡面都開左好多新餐廳,所以過來搵下有咩食。之後見到這間餐廳都有Holiday set,但又可以叫其他野食,這段時間都原來好多人等位,應該不錯,之後去試下這間先。【Hazelnut chocolate】榛子朱古力味道方面有很濃很濃的朱古力味+榛子味,又不會過甜,真是不錯。【GREEN NEPTUNE】 9"這個pizzas原來都幾多料,內裡有蜆肉、蝦肉、鰽魚、魷魚、水牛芝士等,薄皮的pizzas是我近期最喜歡的一種,批底香脆香口唔會太厚,又充滿芝士的香味,這個pizzas最欣賞,極力推介!!【BROWNIE IN A PAN】(朱古力布朗尼餅、烤香蕉、合桃、雲尼拿雪糕)Brownie是我喜愛的甜品之一,Brownie放在平底鑊上,上面放了一球雲呢拿雪糕,旁邊則是焦糖香蕉和合桃配料。Brownie朱古力味道超濃郁,因為Brownie同香蕉都有烤過,所以口感真是不錯,加上雪糕很香雲呢拿味,香蕉夠軟腍,整體配合得很好。極力推介!!