餐厅: The Point - Pizza & Pasta (The ONE)
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2022-11-04 246 浏览
👩🏻‍💼大孖一朝早有事去到尖沙咀,👭🏻孖妹一家下晝就去到行街食野,去到The One 搵食,👷🏻‍♀️細孖之前平日去過九龍灣The Point 分店食過午餐,今日試下假日Lunch Set $168包餐湯/沙律+主菜+甜品🥢是日餐湯✨上O記多數係忌廉湯,餐廳今日提供既係瓜湯😋味道清甜,加入左忌廉湯令口感更順滑👭🏻孖妹評分:🌕🌕🌕🌕🌑🥢是日沙律✨好大碟多沙律菜,撈埋凱撒沙律醬食好正,夠哂fresh 🌺 沙律菜好新鮮清脆冇渣😍仲有炸煙肉碎、法包粒一齊食唔會寡💃🏻👭🏻孖妹評分:🌕🌕🌕🌕🌑🥢Forest Pizza (9’’)✨佢喺一個素Pizza, 有野菌、薯仔片🥔蒜頭等配料,薄餅底鋪上黑松露忌廉醬,夾埋火箭菜食都幾惹味喎,比較適合keep fit 既👭🏻孖妹✨薄餅底整得脆口,見到廚房有個🔥燒pizza,薄餅每個位置都均勻受熱♨️好容易食哂🌈👭🏻孖妹評分:🌕🌕🌕🌕🌑🥢意大利風乾火腿夏威夷披薩 (9’’) (+38)✨餅底同 Forest Pizza 一樣喺薄餅底✨配料有風乾火腿,夏威夷係指菠蘿🍍重點係新鮮菠蘿仔切出黎一片片🔪唔係罐頭個隻❤️呢樣幾surprise,值得一讚😍而且乾火腿係每塊pizz

🥢是日餐湯

🥢是日沙律

👭🏻孖妹評分:🌕🌕🌕🌕🌑

🥢Forest Pizza (9’’)

👭🏻孖妹評分:🌕🌕🌕🌕🌑

🥢意大利風乾火腿夏威夷披薩 (9’’) (+38)

✨餅底同 Forest Pizza 一樣喺薄餅底
✨配料有風乾火腿,夏威夷係指菠蘿🍍重點係新鮮菠蘿仔切出黎一片片🔪唔係罐頭個隻❤️呢樣幾surprise,值得一讚😍而且乾火腿係每塊pizza都有夠足料

👭🏻孖妹評分:🌕🌕🌕🌕🌗

🥢南瓜鮮露荀蔬菜意大利飯

✨孖妹👭🏻不自覺咁叫左另一樣素食🆗, 南瓜有豐富維他命同纖維,成個意大利飯充斥住南瓜🎃清甜,加入忌廉/牛奶🥛好creamy😋鮮露荀係幼身種,切碎加入意大利飯中,同樣夠嫩冇渣,增加左口感🔹

👭🏻孖妹評分:🌕🌕🌕🌕🌘

🥢迷迭香香烤春雞(半隻)配薯蓉

✨大孖👩🏻‍💼一開隻春雞就知生熟度啱啱好,起碼一定唔韌,食落一樣嫩滑唔腥🤘🏻點埋醬汁食(👷🏻‍♀️細孖估計落左紅酒🍷煮)突出雞鮮味
✨有薯蓉伴碟,同埋薯菜例如紅蘿蔔🥕西蘭花🥦,成餐營養好均衡,有齊5大營養素🧘🏻‍♀️

🥢是日甜品

✨本來諗住套餐包既甜品會係啫喱個類,原來係忌廉泡芙,有成3️⃣粒,用上朱古力醬淋上泡芙面,一D都唔失禮
✨泡芙似餐廳自家製,好鬆軟,忌廉爆棚😋微甜,深得👭🏻孖妹喜愛🫶🏻

🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹

🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹

💰人均消費:$100 - $200
是日沙律
意大利風乾火腿夏威夷披薩
Forest Pizza (9’’)
南瓜鮮露荀蔬菜意大利飯
南瓜鮮露荀蔬菜意大利飯
迷迭香香烤春雞(半隻)配薯蓉
是日甜品
  • 迷迭香烤法國春雞
  • Forest Pizza (9’’)
2022-11-01 231 浏览
星期一請左假出尖沙咀行下去到The One想搵間西餐食睇左幾間就決定入座The Point12:00左右餐廳冇咩人 得2-3枱menu方面佢有分express lunch orexecutive lunch set除左食物選擇唔同executive set會跟一個salad/soup + set drink + dessert今日係南瓜湯蘋果冰茶main courses分別叫左煙三文魚意粉同parma ham hawaii pizza最後甜品係cream puff每樣野都好高質😍除左蘋果茶我個人麻麻地下次一定再幫襯
星期一請左假出尖沙咀行下

每樣野都好高質😍
除左蘋果茶我個人麻麻地
下次一定再幫襯
2022-10-29 490 浏览
👭🏼行The One揀左食The point~😍尖沙咀分店主餐牌做緊限時優惠逢星期一至四85折!餐廳環境幾大坐得舒服~食物味道同質素都唔錯👏🏻依家仲有折幾抵食。1️⃣棒棒雞翼配蜜糖燒烤醬 $88推薦!必點棒棒雞翼食落啖啖肉好酥脆唔油膩😋好好味~雞肉咬落仲有肉汁點埋蜜糖燒烤醬幾惹味💯2️⃣龍蝦芝士焗通粉 $158邪惡之選🧀焗通粉用熱Pan上~拉絲通粉軟硬度剛好唔會淋,龍蝦汁入味🧀食落好鹹香唔滯~有龍蝦肉但份量唔算多🦞食落爽口彈牙~整體唔錯。3️⃣明太子軟殼蟹披薩 $18411‘’Pizza~薄批每塊都有蝦肉、櫻花蝦紫菜碎同明太子醬,炸軟殼蟹幾多有肉唔厚粉,蝦肉爽口但唔算好大粒,櫻花蝦份量足夠,明太子醬啱啱好唔會太Over👍🏻4️⃣朱古力布朗尼 $68仲叫左Brownie in a Pan😎👯‍♀️係有兩個胃🤭Brownie食落口感濕潤,朱古力味濃加雲呢嗱雪糕半熔食落又凍又熱幾正,烤香蕉好香食落軟淋表面加朱古力醬perfect match😈5️⃣Strawberry Ice Cream Float $48Mocktail飲落好清新,幾香士多啤梨味溝梳打唔會好甜,入面仲有🍓同雲呢嗱味雪糕,味道幾夾,推薦!6️⃣Haz

1️⃣棒棒雞翼配蜜糖燒烤醬 $88

2️⃣龍蝦芝士焗通粉 $158

3️⃣明太子軟殼蟹披薩 $184

4️⃣朱古力布朗尼 $68

6️⃣Hazelnut Chocolate $42
Hazelnut🍫賣相唔錯,幾大杯飲落朱古力味好濃好Sweet😆但榛子味唔太出~如果多番少少就更好啦🌰

2022-10-26
  • 棒棒雞翼配蜜糖燒烤醬
  • 龍蝦芝士通粉
2022-10-20 232 浏览
估唔到商場入面都有一間出色既意大利🇮🇹薄餅店🥹🥹-主打龍蝦🦞pizza🍕 龍蝦肉已經鋪哂上薄餅上面 啖啖肉+芝士🧀😀-龍蝦芝士焗通粉 呢個對比薄餅就無性價比咁高 不過就好濃芝士味 可能會有少少流-軟殼蟹明太子pizza🍕 呢個係日式風味 好融合 幾夾😝-香煎鰽魚🐟配蕃茄醬🍅珍珠飯 呢個係幾特別 珍珠飯係大粒有咬口 好有口感🤣 魚肉又唔會好散夠結實👍-清酒🍶煮蜆 都幾重酒味同鮮味😛地點|尖沙咀The One The Point - Pizza & Pasta
估唔到商場入面都有一間出色既意大利🇮🇹薄餅店🥹🥹

-軟殼蟹明太子pizza🍕 呢個係日式風味 好融合 幾夾
😝

-清酒🍶煮蜆 都幾重酒味同鮮味😛

朋友問TST有咩PIZZA好食...真係唔係識得好多間不過THE POINT係我記憶中唔錯既其中一間原本想話單叫 點知揀完D野都同個餐好似結果都係叫左個二人餐$398有main pasta/pizza 又有湯又有野飲都幾抵食鴨胸藍芝士PIZZA用鴨胸做pizza配菜比較少見朋友好想試就叫左我覺得幾有驚喜好中意果種北京填鴨味加埋焦糖 又咸又甜好正但又唔會同PIZZA既芝士味唔夾紅酒和牛肋蜆殼粉一向幾中意紅酒燉牛既味道佢個汁幾好 牛肋肉亦都好稔身好少食蜆殼粉呢~係一個唔會好漏既PASTA牛油炒雜菇為左懶健康揀的餐頭盤小食無乜特別叫左杯cocktail試下唔記得佢叫咩名了士多啤梨味的 有少少梳打係入面入口幾清爽 甜酸度都好岩口味不過唔小心用飲管篤左幾下杯底搞到倒瀉左少少由於我地揀果幾道菜都係要加錢所以大約係五百幾埋單但每樣都幾高質 值得呀
朋友問TST有咩PIZZA好食...
真係唔係識得好多間

2022-09-12
  • 紅酒燴和牛勒肉配蜆殼粉
  • 藍芝士鴨胸pizza
2022-09-28 309 浏览
除左睇戲好少去行The One🏢所以都冇機會食過呢間餐廳📍The Point - Pizza & Pasta啲食物係幾高質嘅不過之前都提過我唔太鍾意坐啲咁開揚嘅餐廳不過野食搭救,算你啦🤫🦀明太子軟殼蟹櫻花蝦扁意粉💰$158個軟殼蟹炸得好好,唔會有成口炸粉嘅感覺,係真係厚肉嘅👍🏼明太子意粉就點整都一定好食🤪🍝煙三文魚忌廉芝士醬比薩配溫泉蛋💰$172好鍾意吉穿溫泉蛋啲蛋汁流出黎嗰下🥚好治癒個蛋同煙三文魚好夾,pizza又好脆🍕成個口感好出色🍟黑松露薯條💰$68勁多芝士同黑松露,仲有啲羅勒同蒜蓉,好香口
除左睇戲好少去行The One🏢
所以都冇機會食過呢間餐廳
📍The Point - Pizza & Pasta

啲食物係幾高質嘅
不過之前都提過我唔太鍾意坐啲咁開揚嘅餐廳
不過野食搭救,算你啦🤫

🦀明太子軟殼蟹櫻花蝦扁意粉💰$158
個軟殼蟹炸得好好,唔會有成口炸粉嘅感覺,係真係厚肉嘅👍🏼
明太子意粉就點整都一定好食🤪

🍝煙三文魚忌廉芝士醬比薩配溫泉蛋💰$172
好鍾意吉穿溫泉蛋啲蛋汁流出黎嗰下🥚好治癒
個蛋同煙三文魚好夾,pizza又好脆🍕
成個口感好出色

🍟黑松露薯條💰$68
勁多芝士同黑松露,仲有啲羅勒同蒜蓉,好香口

2022-09-26 184 浏览
今次嚟試佢哋嘅二人餐😁 $398/2ppl 有兩個頭盤、主菜、Pizza! 啱晒鍾意食意大利菜嘅朋友😍.Starter🦞龍蝦湯: 湯底好杰 龍蝦味濃郁而突出👍🏼 仲有幾粒龍蝦粒 新鮮爽口😙.Pizza🍕BBQ Chicken Pizza (9”): Pizza質感鬆脆 厚薄適中 唔會好膩😋 燒烤醬配雞肉好夾☺️ 配焦糖洋蔥及蘑菇好足料😙.Pasta紅酒燴和牛肋肉貝殼粉 +$38: 貝殼粉好掛汁,紅酒汁夠濃郁🥰 和牛肋肉香濃軟淋👍🏼.所有飲品半價優惠(不適用於啤酒/支裝洋酒/瓶裝飲品)🍫Iced Hazelnut Chocolate🍋Lemon Ginger Tea

Starter
🦞龍蝦湯

Pizza
🍕BBQ Chicken Pizza (9”)

Pasta
紅酒燴和牛肋肉貝殼粉 +$38
: 貝殼粉好掛汁,紅酒汁夠濃郁🥰 和牛肋肉香濃軟淋👍🏼

所有飲品半價優惠(不適用於啤酒/支裝洋酒/瓶裝飲品)

🍫Iced Hazelnut Chocolate
🍋Lemon Ginger Tea
風聞已久呢間餐廳嘅火燒龍蝦pizza係呢一間餐廳嘅最出名菜式, signature dish一直都想試,但係真係要book位先可以嚟到試。因為真係太受歡迎,太多人嚟食啦。上次收工經過見到,已經眼甘甘好想試🤤🤤適逢紀念日,終於可以同BB你試吓呢一間一直想食嘅餐廳一坐低,侍應就超級Nice,超級好服務咁樣介紹唔同嘅dinner set 有咩分別,有咩特色。當然係試一試最想食嘅Pizza啦!侍應好好服務態度,會先問一問你想幾時上嘢飲。我哋就想飲住傾偈抖一抖先。當我哋叫完之後,唔夠1分鐘,Mock Champagne, so good.之後就係🍲龍蝦餐湯🦞,飲得出個餐湯係用龍蝦殼整嘅,而唔係一般市面買到嘅龍蝦湯粉,so smoothie so pure之後就到凱撒沙律,上面嘅煙三文魚唔會太鹹,味道適中之後就到🦞 Lobster Mac and cheese🧀, 即使唔係 Signature, 但見到台台都有,真係冇嗌錯!輪到主角🦞 lobster pizza🔥, 見着侍應喺我哋面前,將龍蝦殼整個燒着,無論係氣氛,香氣味道,賣相全部都係100分!🦞 🦞龍蝦肉非常彈牙,食得出唔係普通冰鮮龍蝦。 除
風聞已久

上次收工經過見到,已經眼甘甘好想試🤤🤤

適逢紀念日,終於可以同BB你試吓呢一間一直想食嘅餐廳

之後就到凱撒沙律,上面嘅煙三文魚唔會太鹹,味道適中

🦞龍蝦肉非常彈牙,食得出唔係普通冰鮮龍蝦。 除咗龍蝦之外,整個Pizza上面都放了龍蝦肉碎,非常香口🤤

總而言之,今次係一個Perfect Experience!
下次會同三五知己再嚟呢度聚一聚!
Mock     Champagne
  • 龍蝦湯
  • Lobster pizza
  • Mock Champagne
2022-09-08 217 浏览
之前都有食過呢間西餐廳但一直都冇寫食評😂真心呢間嘅Pizza好好食❣️但環境舒適度個人就比較鐘意荃灣店多啲😉🔹二人餐 $398🔺頭盤有四個選擇可以揀二個,今次2個都揀咗湯🙌🏻首先係龍蝦湯,湯入面有龍蝦肉🦞龍蝦味夠同都幾足料😆而另一個係是日餐湯就係蘑菇湯🍄係食到一粒粒蘑菇,感覺都好實在🥰🔺鮮蘆筍野菌黑松露卡邦拿拉意粉🍝黑松露味好夠,每條意粉都掛上黑松露同忌廉汁🤩而配料都有大量菇同蘆筍💦蘆筍好爽口,整體都不錯✨🔺Carnivore pizza🍕呢個係全部都係肉嘅pizza,食肉獸岩晒🥩尺寸係9寸,餅底係薄身同口感煙靱個款😙而pizza都好足料包括辣肉腸,香腸粒同西班牙辣腸😆醬汁係燒烤醬同成個pizza好夾 🙆🏻‍♀️雖然menu寫係辣但唔算好辣,大概係少辣🤏🏻只要唔好食到墨西哥辣椒就ok🤣🔺Mango and lemongrass🥭 $24(套餐飲品半價)有多種果茶可以選擇,呢款就芒果味都有嘅而檸檬味就冇咁出🍋勝在好fresh~🔺Lady Rose🌹 $34 (套餐飲品半價)呢杯係cocktails,底係荔枝💫因為我唔飲酒所以以下評價係朋友的😂玫瑰味偏重,佢話荔枝同玫瑰不太夾🤨味道也不太好🫣

🔹二人餐 $398
🔺頭盤

🔺鮮蘆筍野菌黑松露卡邦拿拉意粉🍝

🔺Carnivore pizza🍕

🔺Lady Rose🌹 $34 (套餐飲品半價)

2022-08-28 200 浏览
星期五晚嗌pizza同朋友仔聚下 真係好開心有pizza有意粉有小食(app價🐼)二人套餐B $438(前菜 x 2 + 意粉 + pizza)前菜:-龍蝦湯 味道幾濃郁 唔錯唔錯-香蒜橄欖油炒野菌唔食菇菇 no comment🫣煙三文魚露筍刁草忌廉汁天使麵好好味忌廉汁好濃好creamy 配幼身嘅天使麵好夾BBQ烤雞薄餅 (9")餅底好薄好脆 味道正正常常啦肉類薄餅 (13") $180依個餅底厚身啲 有啲質感同埋多啲肉肉黑松露芝士蛋黃醬薯條 $88好多蛋黃醬但黑松露同芝士味都唔係好出🫣
星期五晚嗌pizza同朋友仔聚下 真係好開心

有pizza有意粉有小食

(app價🐼)
二人套餐B $438
(前菜 x 2 + 意粉 + pizza)

前菜:
-龍蝦湯 味道幾濃郁 唔錯唔錯

-香蒜橄欖油炒野菌
唔食菇菇 no comment🫣

煙三文魚露筍刁草忌廉汁天使麵
好好味
忌廉汁好濃好creamy 配幼身嘅天使麵好夾

BBQ烤雞薄餅 (9")
餅底好薄好脆 味道正正常常啦

但黑松露同芝士味都唔係好出🫣
2022-08-19
外卖送餐
2022-08-27 131 浏览
尖沙咀分店環境舒服,服務態度又好✨呢度嘅餐廳半開放式感覺比較開揚龍蝦湯😋濃郁龍蝦味,鮮甜可口絕對真材實料唔係沖出嚟價錢抵食,份量又多,真係食得超級飽🦞原隻龍蝦pizza充滿鮮味又有龍蝦肉好多芝士 仲有粒粒龍蝦肉💕好彈牙惹味~真係✨半殼嘅龍蝦龍蝦肉配上水牛芝士,仲可以拉絲 邪惡但美味!雞尾酒都真係夠味道清新,而且好開胃💕再加上呢度設計有心事絕對唔敷衍🔥原隻燒春雞唔會太乾又或者太鹹而且真係皮脆肉嫩,仲配上兩種唔同嘅醬汁有黑椒又或者燒烤醬都可以搭配雞肉啖啖肉嘅感覺好滿足
尖沙咀分店環境舒服,服務態度又好✨
呢度嘅餐廳半開放式感覺比較開揚
龍蝦湯😋濃郁龍蝦味,鮮甜可口
絕對真材實料唔係沖出嚟

價錢抵食,份量又多,真係食得超級飽
🦞原隻龍蝦pizza
充滿鮮味又有龍蝦肉
好多芝士 仲有粒粒龍蝦肉💕好彈牙惹味~
真係✨半殼嘅龍蝦
龍蝦肉配上水牛芝士,仲可以拉絲
邪惡但美味!
雞尾酒都真係夠味道清新,而且好開胃💕
再加上呢度設計有心事絕對唔敷衍

🔥原隻燒春雞
唔會太乾又或者太鹹
而且真係皮脆肉嫩,仲配上兩種唔同嘅醬汁
有黑椒又或者燒烤醬都可以搭配雞肉
啖啖肉嘅感覺好滿足
2022-08-25 2248 浏览
平時行商場周不時都會見到呢間西餐廳🍴原本以為佢係普通連鎖餐廳 無乜特別留意😹前排行The ONE就順便喺度食dinner Turn out有驚喜!! 食物有質素啊!🤩 -🍴SET FOR TWO $398我地嗌咗個二人餐 包2頭盤+1主菜+1 pizza頭盤香蒜橄欖油炒野菌蒜味十足 陣陣橄欖油香~而意大利風乾火腿拼盤(+$28)有四款風乾火腿亦有水牛芝士 伴酒一流🥂-🐚紅酒燴和牛肋肉配蜆殼粉 (+$28)和牛肋肉油脂分佈均勻 牛肋肉燴得軟腍入味成碟蜆殼粉有成8大舊牛肋肉 勁足料!! 蜆殼粉平時唔常食 佢煙韌有口感 好鍾意😝一路食都食到紅酒汁香味 值得大力推介👍🏻-🦞原隻焗釀龍蝦披薩 (+$108)即叫即做嘅pizza係呢度嘅招牌 呢款尤其吸睛👀餐廳將龍蝦肉先拆出嚟切粒 平均舖係pizza面而龍蝦殼就釀入芝士、蕃茄等 索返龍蝦殼嘅味道Pizza餅底鬆脆煙韌 加上香茅龍蝦汁同芝士 好味👅-套餐可以半價upgrade飲品 我地嗌咗cocktail~Strawberry Bellini以Prosecco做base佢味道natural唔會太甜 帶士多啤梨香🍓而Gin Mule就係比平時更重酒味嘅
平時行商場周不時都會見到呢間西餐廳🍴
原本以為佢係普通連鎖餐廳 無乜特別留意😹
前排行The ONE就順便喺度食dinner
Turn out有驚喜!! 食物有質素啊!🤩
🍴SET FOR TWO $398
我地嗌咗個二人餐 包2頭盤+1主菜+1 pizza
頭盤香蒜橄欖油炒野菌蒜味十足 陣陣橄欖油香~

而意大利風乾火腿拼盤(+$28)有四款風乾火腿
亦有水牛芝士 伴酒一流🥂

🐚紅酒燴和牛肋肉配蜆殼粉 (+$28)
和牛肋肉油脂分佈均勻 牛肋肉燴得軟腍入味
成碟蜆殼粉有成8大舊牛肋肉 勁足料!!
蜆殼粉平時唔常食 佢煙韌有口感 好鍾意😝
一路食都食到紅酒汁香味 值得大力推介👍🏻

🦞原隻焗釀龍蝦披薩 (+$108)
即叫即做嘅pizza係呢度嘅招牌 呢款尤其吸睛👀
餐廳將龍蝦肉先拆出嚟切粒 平均舖係pizza面
而龍蝦殼就釀入芝士、蕃茄等 索返龍蝦殼嘅味道
Pizza餅底鬆脆煙韌 加上香茅龍蝦汁同芝士 好味👅

套餐可以半價upgrade飲品 我地嗌咗cocktail~
佢味道natural唔會太甜 帶士多啤梨香🍓
而Gin Mule就係比平時更重酒味嘅G&T 飲到好放鬆🤣
成日經過𝐭𝐡𝐞 𝐨𝐧𝐞都會見到呢間餐廳排曬長龍,今次一於試試佢❣️不得不讚呢間店員非常有禮 👍🏻叫咗個𝐒𝐞𝐭 𝐅𝐨𝐫 𝐓𝐰𝐨包 𝟐 𝐱 𝐒𝐭𝐚𝐫𝐭𝐞𝐫𝐬 + 𝟏 𝐱 𝐏𝐚𝐬𝐭𝐚 + 𝟏 𝐱 𝐏𝐢𝐳𝐳𝐚❣️ - 𝐒𝐞𝐭 𝐅𝐨𝐫 𝐓𝐰𝐨 $𝟑𝟗𝟖 ✤ 龍蝦湯 龍蝦湯質地濃稠,加入忌廉口感更綿滑,龍蝦味都好濃郁,鍾意飲龍蝦湯啊你記得一定要叫🦞 ✤ 意大利風乾火腿拼盤 + $𝟐𝟖 呢款𝐩𝐥𝐚𝐭𝐭𝐞𝐫包括各種𝐡𝐚𝐦同𝐜𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞❣️ ✤ 𝐂𝐀𝐑𝐍𝐈𝐕𝐎𝐑𝐄 呢個𝐩𝐢𝐳𝐳𝐚有驚喜😋配合不少超級惹味嘅𝐏𝐞𝐩𝐩𝐞𝐫𝐨𝐧𝐢、𝐂𝐡𝐨𝐫𝐢𝐳𝐨仲有意大利香腸片❣️加上超級惹味嘅墨西哥辣椒以及甜甜地嘅燒烤醬,簡直係完美嘅組合!半融芝士令整體口感層次提升🧀 ✤ 龍蝦芝士焗通粉焗通粉 呢個龍蝦汁配超級厚實大粒通粉真係非常唔錯❣️𝐦𝐞𝐠𝐚 𝐬𝐢𝐳𝐞嘅通粉吸收曬所有龍蝦汁精華,芝士拉絲效果都好明顯🧀味道濃郁,好味🦞 ✤ 𝐌𝐨𝐜𝐤𝐭𝐚𝐢𝐥 飲品仲有半價優惠❣️呢兩杯都好清新非常開胃解膩 ☺️
𝐒𝐞𝐭 𝐅𝐨𝐫 𝐓𝐰𝐨 $𝟑𝟗𝟖
✤ 龍蝦湯

✤ 意大利風乾火腿拼盤 + $𝟐𝟖
呢款𝐩𝐥𝐚𝐭𝐭𝐞𝐫包括各種𝐡𝐚𝐦同𝐜𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞❣️

✤ 𝐂𝐀𝐑𝐍𝐈𝐕𝐎𝐑𝐄

• 𝐂𝐀𝐑𝐍𝐈𝐕𝐎𝐑𝐄
好多係OpenRice有好多笑臉嘅餐廳都比較伏,呢間都不例外。星期四晚去食,8點未夠都可以直入,滿有希望食好西,點知一睇餐牌其實無咩好選擇。2個人叫左一個紅酒燴和牛肋肉配蜆殼粉同埋意大利香草醬海鮮披薩,2樣都係餐廳打星嘅推介菜式。好彩醒目唔好叫咁多,一上枱個蜆殼粉細到一人食都嫌唔夠,細碟到有啲小家囉,咁坦白講味道係不錯嘅,而且夠熱,只係蜆殼粉有啲硬不過就以味道都有80分,係個份量真係好少。個pizza係大伏!!!!!甚麼海鮮pizza,我見到個pizza有蝦仁、蜆肉同芝士,料唔少,可以話好多,但係蝦仁係茶記揚州炒飯嗰啲透明無味索索聲急凍雪藏左好多年嘅劣質蝦仁,完全一啲味都無,透明嗰啲大家知唔知邊啲?!跟住個pizza極腥臭,啲蜆肉好腥,我唔敢擺入口,最後我只係食左啲芝士同餅底,但千祈唔好以為芝士同餅底好味,芝士係無味唔香,餅底係超林,完。

超小家紅酒燴和牛肋肉配蜆殼粉
超腥臭意大利香草醬海鮮披薩
2022-08-11
2022-08-12 228 浏览
The Point - Pizza & Pasta (The ONE)💖✨中意嘅大食鬼鬼快d save低啦✨💖🔸🔸🔸🔸🔸🔸以前都有食過The Point 嘅Pizza & Pasta,有一日行過見到好多人系到排緊隊,就見到佢哋啱啱出咗新menu Lobster Set🦞有咁多龍蝦餐點都系$388 for two 即刻就去試下🤤✨🔸🔸🔸🔸🔸🔸1️⃣ Starter| Lobster Bisque🔸標準龍蝦湯,香濃而且幾開胃🤣喜愛程度:👻👻👻2️⃣ Starter| Mini Caesar Salad🔸迷你凱撒沙律🔸沙律菜上面有d脆脆麵包粒粒🍞喜愛程度:👻👻👻3️⃣ Pizza| Flaming Lobster Pizza 9"🔸重頭戲終於到啦😻侍應會系上菜嘅時候點著個龍蝦殼🔥非常有噱頭✨🔸但係因為我地事先唔知道,佢地又冇同我講起,一放低就點著左,個火大概維持15s,所以錄唔切片😭😭🔸成個龍蝦頭放喺pizza正中間,真係幾搶眼🤣 畀個龍蝦頭遮住咗,佢後面仲有條龍蝦尾🔸Pizza餡料都算多,有真 • 龍蝦肉放系大量芝士上面🧀🔸不過龍蝦肉嘅味偏淡,可能係因為整得太耐,d味散曬😝🔸我哋本身以為個龍蝦殼入面都
💖✨中意嘅大食鬼鬼快d save低啦✨💖
1️⃣ Starter| Lobster Bisque
🔸標準龍蝦湯,香濃而且幾開胃🤣
喜愛程度:👻👻👻

🔸迷你凱撒沙律
🔸沙律菜上面有d脆脆麵包粒粒🍞
喜愛程度:👻👻👻

🔸Pizza餡料都算多,有真 • 龍蝦肉放系大量芝士上面🧀
🔸不過龍蝦肉嘅味偏淡,可能係因為整得太耐,d味散曬😝
🔸我哋本身以為個龍蝦殼入面都會有龍蝦肉,點知原來入面係焗釀蔬菜😹
🔸小小失望🥺不過都勝在焗釀蔬菜都系充滿芝士啦🤣
喜愛指數:👻👻👻

4️⃣ Main| Lobster Mac & Cheese
🔸今次就真係一隻大大隻嘅龍蝦鉗🦞🤤
🔸鮮甜多汁,明顯新鮮好多🤣
🔸通粉佈滿曬焗到溶溶地嘅芝士,再加埋醒胃龍蝦汁,唔會太膩有突顯到龍蝦嘅香味
🔸通粉算係比較彈牙個種(Ms. 👻好驚個d煮到淋曬嘅通粉同意大利粉🤢)
喜愛指數:👻👻👻

5️⃣ Drink(+$38)
🔸依個 Lobster Set 唔包野飲,所以我地另外叫左兩杯特色飲品,不過都系under 依個menu可以叫到嘅🤪
🔸我地分別叫左 Mock Champagne 同 Mango Tango🥂放心全部都冇酒精🤣
🔸Mango Tango 有做rimming,係雞尾酒杯邊均勻咁沾左d鹽,顯得好高級好有feel咁🤣
🔸幾適合做完成日野,同另一半或者好朋友想chill下嘅時候慢慢一邊飲一邊吹水😽
喜愛指數:👻👻👻👻
地址:尖沙咀彌敦道100號The ONE 4樓409號舖
電話:25980030
🔸仲有其他分店架✨🐾
🔸🔸🔸🔸🔸🔸
中意大食鬼嘅分享👻就記得follow @bigfoodghost
仲要多d like👍🏻同comment💌我地😻💖💖
話比我地知你地最中意食咩🥰✨✨