2019-06-24 2875 浏览
上星期日,我地一家四口出發去屯門西鐵站附近一間新開的酒店(悦品度假酒店 ∙ 屯門)食Lunch Buffet,真心覺得食物質素欠佳(例如個麵包居然係濕嘅),不但食品款式少,而且地方細,Book位時一早request定要兩張baby high chair,去到居然話無。最離譜嘅係,本身有Häagen-Dazs雪糕嘅,食到中場,竟然話啲Häagen-Dazs雪糕唔可以再食,要留俾dinner buffet。大佬你酒店宣傳是有架嘛!!!  佢地居然用塊布cover住個雪糕櫃,又叫d客話唔可以食,真係勁cheap!!!! 勁核突!!!! 有d客同經理理論,最後酒店都係堅持唔比D客食。因此激嬲了好多客,有D話只此一次,不會有下次。食咁耐Buffet,都係第一次見。好心一係一開始就唔好比客食,點可以食到中途唔比人食,做衰自己個名。一個字:「伏!」

。大佬你酒店宣傳是有架嘛!!!

一個字:「伏!」
2019-06-23
2019-06-23 2367 浏览
早幾個月前呢間酒店開幕,但係竟然冇餐廳,終於以火車為設計主題的The Platter,提供各款環球及亞洲美食,蒞臨屯門市嘅酒店趁佢開幕做緊八折優惠,約埋屋企人去試吓中午自助餐,眼見呢間餐廳其他分店嘅食評都係麻麻,不過呢間分店做左火車為主題概念,所以膽粗粗姑且一試呢間野都幾難訂位,因為長期冇人聽電話,停車場又冇位,要親身去酒店訂位,都幾唔方便。Anyway, 上到去都坐滿晒人,樓底都矮,啲枱又密,好似快餐店咁,又嘈又迫,食物選擇好少,海鮮得兩種不過有即滾湯粉麵,燒牛肉,甜品最少選擇,雪糕係made in Hong Kong八折後大概每人$200一位,如果想近近地,搵個地方坐低涼下冷氣,都可以一試,不過唔好期望會有好嘢食

壽司吧

沙律吧

海鮮得兩種

即切燒牛肉
沙律吧
  • 火車廁所
2019-06-18 15208 浏览
睇某blogger介紹依度,都好像好吸引,但講半自助餐資料係零,幻想blogger寫到好吸引,應該好正掛?準備好進入餐廳,由於本身係12點至二點半,但放學後黎到都差不多一點十五分,一入到去爆晒場!準備入閘準備好入車廂坐底食野啦!好在上星期已約左朋友預早左book,如果唔預早未必可坐車廂啊?兒童午餐餐牌,好奇怪係如果叫兒童餐既話就唔可以出去出面取甜品同野食啦!大人既餐就可出去任取野食,所以小朋友都唔食兒童餐食返大人既meal!意大利辣肉腸pizza,薄餅底但好普普通通咁,可惜芝士唔太夠濃。不過如小朋友食感覺上唔算話好熱氣既!今次7乘熟牛扒,冇咩根!薯角小得可憐得四件咋...日本珍珠帶子野菌闊條麵配黑松露忌廉汁,依個粉量夠小朋友食多過大人食。當一見任取野食既位置,現實同幻想係來回事⋯⋯自助既沙律bar,好可惜我遲左一小時黎以為忌廉湯冇晒會再出多煲新,點知原來係冇既甜品完全都係手快有手慢冇既感覺,出一round一款後就冇添加呢!彩色泡芙算係最last一盆甜品,黑色黑芝麻味,綠色綠茶味,紅色士多啤梨味,棕色係朱古力味!雪糕同blogger介紹既哈根大師雪糕完全兩回事,依隻雪糕香港造做既意大利雪
不過如小朋友食感覺上唔算話好熱氣既!

今次7乘熟牛扒,冇咩根!
薯角小得可憐得四件咋...

當一見任取野食既位置,現實同幻想係來回事⋯⋯
雪糕同blogger介紹既哈根大師雪糕完全兩回事,依隻雪糕香港造做既意大利雪糕,白色雲尼拿味,但食落唔覺有味,仲有隻黃色係芒果味!
食場景既餐廳,小朋友去到好開心!依家新開至8月有8折.都抵食既!