2020-10-14 5675 浏览
呢間酒店既餐廳近排開番週末自助餐。 Dinner buffet就做緊海鮮主題, 成人一位$458, 長者&小童就HK$338。見官網寫住仲有8折優惠, 於是就即該打去訂枱係星期日食番個dinner buffet喇~入座時間下就6點,  我同朋友好好彩被安排坐係火車車廂既卡位 (原來呢間餐廳係以火車做主題嫁)。唔中意食菜既我就立即去左海鮮區, 夾左D蟹腳、青口、海蝦同三文魚。味道唔錯﹐蟹腳鮮甜, 海蝦既肉質都好飽滿。之後就到熟食區喇, 佢地既避風塘炒蟹幾好食, 南乳雞槌夠哂味, D炸粉亦唔會太厚。行過見到大大份既燒牛扒, 即刻嗌番幾件黎食, 味道十足肉質肥美好juicy! 之後食左西班牙海鮮飯, 口感好fresh, 除左有大大粒既青口, 裹面有蟹籽、蝦同D八爪魚, 咬個時仲會feel到蟹籽爆左既汁, 配合埋生菜同蔥既點綴, 值得一試!  後尾行左去點心粉麵區, 可惜太飽食唔落, 因為仲要留肚食甜口。 甜品先係重點呀! 又估唔到有幾多選擇幾豐富喎。有芝士tart, macaron, 芝士蛋糕, 朱古力蛋糕, 藍莓芝士蛋糕等等。我就最愛芝士tart, 朱古力蛋糕仔 & 一口泡芙。泡芙方面我就

我就最愛芝士tart, 朱古力蛋糕仔 & 一口泡芙。泡芙方面我就推介抹茶&芝麻味啦, 唔會太甜食多幾件都可以
~

總括而言, 呢間餐廳性價比高, 值得一試既~ 食物唔錯之餘, 甜口都有驚喜!
而家食自助晚餐每位仲會送番半隻芝士焗波士頓龍蝦tim。

另外見到餐廳平日就做半自助餐, 仲有75折優惠, 希望夾到時間下次可以試埋啦!
2020-10-11
午餐
2020-09-23 3232 浏览
星期六Buffet食物ok,但個大廚真係一般( 戴眼鏡高高),因為我同過切刺身姐姐講D壽司我好硬,佢就去講比呢個所為大廚呢個人聽,但呢個人冇理會過任何野走左,個姐姐好吾開心走出來,我之後問佢,佢就講比佢罵完。我好質疑呢位大廚所做的事,係咪係吾會聽人地意件,做佢的下屬應該好慘。係咪吾會改進食物
。係咪吾會改進食物
2020-09-19
2020-07-09 3795 浏览
朋友介紹去屯門悦品酒店吃半自助午餐,環境舒服,價錢合理,就去試吓,環境整潔,食物都OK,如果沙律吧可以再多D選擇就更加好,一份主菜,沙律吧,飲料,雪糕可以任食,一定吃得飽。如果太有要求者,可能就不能滿足食肉。整體上合理價錢合理食物,會再光顧。
烤美國榖飼肉眼扒配紅酒汁
雞肉甜椒香草薄餅
2020-07-09
烤美國榖飼肉眼扒配紅酒汁
雞肉甜椒香草薄餅
2020-07-06 3168 浏览
之前試過悅品酒店嘅半自助晚餐主菜幾好食 加埋7折嘅低價自助區食物質素都叫可以接受所以見佢呢排週末做自助晚餐就帶埋阿爸阿媽過嚟補祝父親節同食生日飯點知失望而回😖自助區食物選擇基本上只係比半自助晚餐多咗:麵檔燒牛肉凍蝦同蟹腳6款熱食(其中條魚長期得返副骨😂盤炒飯就常滿)1煲白飯4款刺身加幾款壽司1款中湯但價錢比起半自助晚餐每位俾多200蚊🤫一個double選擇增加得唔多都唔係問題最慘係唔好食🤢全部中菜都彷彿有孜然粉嘅存在係連蟹肉西蘭花都有😂中湯我無飲但聽到有個叔叔同麵檔姐姐講你哋厨師煲湯唔記得落鹽😂一啲味都無都食到無心機影相😔蟹腳瘦都唔相干慘在無味其他海鮮無乜特別半自助都有🤫按人頭送嘅焗龍蝦Ummmmm芝士汁夠多囉..俾唔到其他comment 最後灰到要淥條菜食😂甜品都係同半自助餐嘅選擇一樣水準亦一樣🙁總結返我會平日去食半自助晚餐但週末就不了😂
之前試過悅品酒店嘅半自助晚餐
自助區食物選擇基本上只係比半自助晚餐多咗:
麵檔
燒牛肉
凍蝦同蟹腳
6款熱食(其中條魚長期得返副骨😂盤炒飯就常滿)
1煲白飯

其他海鮮無乜特別
半自助都有🤫

按人頭送嘅焗龍蝦
Ummmmm
芝士汁夠多囉..
俾唔到其他comment

總結返
我會平日去食半自助晚餐
但週末就不了😂

2020-07-06 2098 浏览
之前promote成個package買好抵,Semi-buffet lunch,叫一個主食,自助沙律吧,雪糕,湯之類任食。性價比其實高既,不過食物質素一般,進食就叫左個牛,賣相其實相當唔錯,但係牛就真係比較難食,明明已經叫左五成熟啦,但係仍然勁柴,又多筋,真係咬到我地牙都累埋。任食既餐包同埋湯,味道都正常。橙汁係果汁先生既。沙律吧選擇唔算多,正常發揮。左下角個芝士蛋糕仔幾好食,食左好多粒雪糕係本地品牌,食左4個口味,朱古力,雲尼拿,玄米茶,奶茶。覺得玄米茶係最好味,其他一般。仲有即製pancake, 自己禁個制,等一陣就有,自己淋醬,不過味道都馬馬地咁。覺得呢間野馬馬地,但對得住佢個價錢。
之前promote成個package買好抵,
Semi-buffet lunch,叫一個主食,
自助沙律吧,雪糕,湯之類任食。
性價比其實高既,不過食物質素一般,
進食就叫左個牛,賣相其實相當唔錯,
但係牛就真係比較難食,
明明已經叫左五成熟啦,
但係仍然勁柴,又多筋,
真係咬到我地牙都累埋。

任食既餐包同埋湯,味道都正常。

橙汁係果汁先生既。
沙律吧選擇唔算多,正常發揮。
左下角個芝士蛋糕仔幾好食,食左好多粒

雪糕係本地品牌,食左4個口味,
朱古力,雲尼拿,玄米茶,奶茶。
覺得玄米茶係最好味,其他一般。

仲有即製pancake, 自己禁個制,
等一陣就有,自己淋醬,
不過味道都馬馬地咁。

覺得呢間野馬馬地,但對得住佢個價錢。
2020-06-29 2010 浏览
話說最近風和日麗,個天好藍,心情都唔錯。有一日就諗住不如食自助午餐啦!咁就上OpenRice搵吓附近會唔會有。搵到呢間The Platter.係屋企附近行過去都係15分鐘。打電話過去而家只有半自助午餐,都去試吓啦!諗住一個人,靜靜坐下,食下野,渡過一個下午。12:00去到,啱啱好入得,經理俾咗一個火車卡位我🤣 啱啱好適合我一個人坐。我帶咗本書去睇,佢可以俾人食到2:30嘅,當時我就坐到2:30🤣睇一睇當日餐牌其實唔係咁吸引,因為牛嘅話其實想食西冷同肉眼,眾所周知牛版剪係口感比較硬,同埋好容易有條筋,要咬嘅話都要用啲力。但係魚嘅話又想食煎魚。。所以最後都係揀咗牛😣佢哋出熱盤都出得幾快,落咗單大約10分鐘左右就到,可能半自助形式佢必須要出得快啦!咁先可以快啲做到下一台客。其實個牛味係幾濃,一切開都係我要嘅五成!肉汁同埋血水慢慢流出嚟!不過,依然都係逃唔過牛板腱嘅命運。一定要趁熱食,口感都係偏硬,同埋果然中間係好大條筋,起碼佔咗三份一。最後我只係食咗可食用嘅部份就算數。至於自助嘅部份,就算啦!本來都唔太大期望,因為佢個價錢係好平呀百幾蚊一個人,都唔期望佢會有啲咩燒牛肉或者燒雞比大家,都唔期望

牛板腱

至於自助嘅部份,就算啦!本來都唔太大期望,因為佢個價錢係好平呀百幾蚊一個人,都唔期望佢會有啲咩燒牛肉或者燒雞比大家,都唔期望佢會有海鮮。但最失望嘅一樣嘢就係佢嘅自助沙律。。全部都係生菜🤣佢用幾個唔同嘅器皿裝住同一款菜🤣其他就係好普通例如薯仔沙律。。好彩!有西蘭花,但係白恰既😞如果係蒜蓉炒或者芝士焗會好好多。。我覺得雖然價錢係平,但應該都要用心少少。

湯就無飲!因為一睇就知係用麵粉開出嚟,有顏色!無乜口感果隻。我好中意南瓜,當日係南瓜忌廉湯,我都無飲,因為我中意飲有渣有好多南瓜肉果隻。

麵包都冇乜選擇,得普通茶餐廳嗰隻餐包同埋提子甜包。又乾又唔鬆軟😞 我期望佢會有啲自製餐包。。😞 或者丹麥包😣

反而甜品我就食咗好多,可能因為女仔都鍾意食甜品,佢有幾款一口小泡芙呢,我每隻味道都食咗,其實唔好食🤣但係為咗打呢個食評我係特登試晒。最好味係黑芝麻味,因為最濃味,同埋佢有黑芝麻粒粒。第二就係綠茶味因為至少都食得出佢係綠茶🤣 其他都係得個甜字,同埋佢個泡芙皮係淋哂😞另外芝士蛋糕個口感都係有啲粉粉的,奶味唔太夠,個餅底可以再有口感d。

成餐飯最值得讚嘅,其實就係嗰兩個經理,
見到佢哋都好用心為客人安排。同埋佢哋嗰個效率都好快,見到佢點樣分配人手,見到佢點樣嘗試令客人滿意。👍🏻
最後同一個經理溝通完之後,決定第二日都係度食😸因為第二日都得閒,想睇埋本書。
同埋想試埋佢個炸魚薯條🍟
同埋買單嗰陣先發現原來有七五折🙌🏻

2020-06-23
用餐优惠
試食活動
2020-05-20 4255 浏览
我哋屋企一向都唔會喺各個節日嘅正日出去食飯所以今個星期先補祝返母親節🥰兩老唔喜歡去太遠於是就book咗呢間新開酒店嘅半自助晚餐依家仲要做緊7折近近哋試吓佢先!我哋6點半入座仲未有太多人環境都幾闊落坐低就已經叫咗個main course好快亦已經上菜我哋叫咗3份肉眼扒牛嘅肉味都ok我同老公嗰份師傅真係煎到5成熟爸爸嗰份嘅7成熟又唔會太老值得一讚個薯蓉好滑好重牛油味有驚喜😍媽咪嗌咗份煎爐魚佢話唔夠滑😂但個味道佢話都幾好我試咗一啖 中規中矩起碼一啲腥味都無可以一試出去自助區拎嘢食凍海鮮有兩款青口同翡翠螺Size唔算大隻但都幾新鮮尤其個螺好爽口不錯!個粟米忌廉湯有勁多粟米蓉😂小朋友應該會鐘意2款麵包無乜特別🙈不過我鐘意食包所以每樣都食咗一個呢個中湯幾好飲!雖然媽咪話應該有落味精不過我都飲到粟米嘅甜!同埋啲雪耳煲到爛晒我鐘意🤤好飲得滯 飲咗兩碗😂芝士蛋糕細細件連平時唔食cheese cake嘅媽咪都encore咗白色嗰款🤣我都覺得白色好食過藍色呢粒係水晶豆沙包?其實無乜特別 不過嗜甜所以都食咗2粒😂自動Pancake機整嘅pancake平時食真正buffet無乜人會留意呢部機不過今晚就要排隊㩒制
我哋屋企一向都唔會喺各個節日嘅正日出去食飯
所以今個星期先補祝返母親節🥰
兩老唔喜歡去太遠
於是就book咗呢間新開酒店嘅半自助晚餐
依家仲要做緊7折
近近哋試吓佢先!
我哋6點半入座

個粟米忌廉湯有勁多粟米蓉😂
小朋友應該會鐘意
2款麵包無乜特別🙈
不過我鐘意食包所以每樣都食咗一個

呢個中湯幾好飲!
雖然媽咪話應該有落味精
不過我都飲到粟米嘅甜!
同埋啲雪耳煲到爛晒
我鐘意🤤
好飲得滯 飲咗兩碗😂

芝士蛋糕細細件
我都覺得白色好食過藍色

呢粒係水晶豆沙包?
其實無乜特別 不過嗜甜所以都食咗2粒😂

又可以吃到飽
價錢又唔貴
佢哋就最高興了☺️
2020-01-12 4494 浏览
早前book左屯門悅品酒店既spa加buffet套餐,做完spa之後,就去食佢個semi buffet!去到時已經好多人係度大快朵頤啦,比較嘈吵,好在侍應俾左個較為靜既位俾我地,話晒都想靜靜咁享受是日晚餐嘛!講返食既野先!我地叫左個烤美國穀飼肉眼牛扒配紅酒汁,成熟度剛剛好,唔會太老,肉汁鮮美,再配埋個薯蓉色香味俱全!然後仲叫左個燒小麥啤酒醃德國豬膝伴蘋果蓉,呢個都正!D肉唔「鞋」,甜甜酸酸幾開胃!最特別係蘋果蓉,好少咁既配搭!呢個係semi buffet,所以除左個餐外,仲可以去沙律吧任夾,D沙律菜都算新鮮同款式多樣,而且有少量海鮮例如青口,花蛤等,又有D糕點,水果,雪糕等,飲品就檸茶咖啡果汁之類既都好齊備,總算係一餐幾愜意既buffet!

2019-12-15 3066 浏览
讚1.環境有趣,主題性強,單係架火車已經有排閉2.服務幾好,明明就收工都唔介意做埋個客既生意彈1.三文治實在麻麻,烘得過乾,芝士未融透,火腿薄到好似無咁2.咖啡都好麻麻,沖既時失準,太太太太苦

1.環境有趣,主題性強,單係架火車已經有排閉
2.服務幾好,明明就收工都唔介意做埋個客既生意

1.三文治實在麻麻,烘得過乾,芝士未融透,火腿薄到好似無咁
2.咖啡都好麻麻,沖既時失準,太太太太苦
2019-10-17 5459 浏览
今日帶咗阿女同婆婆去呢間酒店餐廳食半自助餐 亦知道呢間餐廳做緊八折成間酒店以火車做主題勁多打卡位最特別係餐廳入面有一架火車車廂嘅座位佢地下午半自助套餐有牛扒牛肋骨爐魚同意粉最後我地揀左爐魚同牛肋骨配飯另外仲有自助沙律同甜品飲品供應而且仲有high chair坐 方便好多點都估唔到幾分鐘之後就送到睇落去個爐魚賣相唔錯 只係份量比較少味道如果再濃啲會更加好牛肋骨質地都算淋身同好入味我覺得配白飯都唔錯最後出去拎左啲沙律啲生菜都幾fresh比我發現有三款味既Haagen Dazs有朱古力雲呢拿同咖啡味三款我都食曬超級飽呢間餐廳算係親子好去處👍👍👍
今日帶咗阿女同婆婆去
有朱古力雲呢拿同咖啡味
三款我都食曬超級飽
呢間餐廳算係親子好去處👍👍👍
2019-10-08 10284 浏览
平時日忙夜忙,好不容易放假休息,是時候放鬆下自己, Bodhi Herbal Spa於今個秋季9月至11月,推出升級版「BUFFET & SPA」,只需$599可於屯門悅品度假酒店Hotel COZi Resort享用自助餐兼嘆泰式Spa,喚醒感官的喜悅,獲得煩囂都市裡的片刻恬靜。酒店以火車作設計主題,就連升降機大堂入口也是火車站設計,充滿玩味童心。水療中心Bodhi Herbal Spa Centre位於酒店內4樓,帶來專業的香薰精油服務及高級而地道的泰式Spa護理體驗。房間充滿空間感,裝潢雅致,散發泰式的異國韻味。環境衛生潔淨,氣氛寧靜,燈光柔和,令人在舒暢放鬆的心情下享受SPA。SPA全都用上Bodhi自家品牌出品,絕對有質素保証,不怕會用到不明來歷的產品。60分鐘泰式舒壓香薰按摩由泰國技師主理,以泰國傳統正宗按摩手法,柔中帶剛,替繃緊的肌肉逐吋放鬆。配合Bodhi 獨特的 Siamese Therapy 泰國療法舒壓水療秘方,以檸檬草搭配溫和的薰衣草,一聞香氣疲倦全消。泰國按摩師手勢到位又夠力,非常舒服,按完之後就覺得一身鬆。護理完成後,可以到更衣室享用蒸氣浴及淋浴,或使用健身

房間充滿空間感,裝潢雅致,散發泰式的異國韻味。

60分鐘泰式舒壓香薰按摩由泰國技師主理,以泰國傳統正宗按摩手法,柔中帶剛,替繃緊的肌肉逐吋放鬆。配合Bodhi 獨特的 Siamese Therapy 泰國療法舒壓水療秘方,以檸檬草搭配溫和的薰衣草,一聞香氣疲倦全消。泰國按摩師手勢到位又夠力,非常舒服,按完之後就覺得一身鬆。護理完成後,可以到更衣室享用蒸氣浴及淋浴,或使用健身室,借汗水帶走疲倦的身心。

歎完泰式SPA就來到2樓酒店大堂,裝修儼如一個火車站。

入閘後就可於The Platter 餐廳享用國際半自助晚餐,為泰式水療之旅畫上圓滿句號。

餐廳設計概念同樣以火車為主題,部份座位設於火車車廂內,別具特色。

餐廳環境寬敞,坐得舒服自在,店員勤快收碟執拾。

Semi-buffet dinner價錢由$188至$268,不過現在升級版BUFFET & SPA只需$599,所以價錢確實更抵!
1942 浏览

Semi-buffet的好處就是可以吃到即叫即整的main dish菜式,但又同時想滿足all you can eat的慾望。
半自助晚餐

焗芝士波士頓龍蝦(半份), 伴意式羅勒松子忌廉汁扁意大利麵 $228
表面鋪滿拉絲芝士,配上啖啖肉的開邊龍蝦,芝味與鮮味同時滿瀉。
焗芝士波士頓龍蝦(半份), 伴意式羅勒松子忌廉汁扁意大利麵

龍蝦肉質Q彈紮實,新鮮爽口,啖啖肉吃得甚為滿足。
焗芝士波士頓龍蝦(半份), 伴意式羅勒松子忌廉汁扁意大利麵

扁意粉煮出Al dente輕微韌度的口感,濃郁的忌廉醬汁份量剛好掛在每條意粉上,入口份外香滑。

意大利迷迭香香蒜燒春雞伴香辣薯角及時蔬 $188
燒雞頗大隻,份量十足,雞皮薄如蟬翼,加上燒得夠乾爽,沒有油膩感,真真正正做到皮脆肉嫩。
意大利迷迭香香蒜燒春雞伴香辣薯角及時蔬

尤其是雞脾位夠啖啖肉,燒烤期間把油份迫出,變得肉汁豐富,肉質嫩滑。
意大利迷迭香香蒜燒春雞伴香辣薯角及時蔬

金黃薯角連着薯皮炸得外層鬆脆,肉心軟綿細密得似薯蓉。
意大利迷迭香香蒜燒春雞伴香辣薯角及時蔬

半自助晚餐款式雖然不算多,但也有兩款冰鎮海鮮:藍青口和翡翠螺。
冰鎮海鮮

青口肉身肥美,而且肉質爽滑結實。
藍青口

餐湯有中湯和西湯,這晚試了南瓜湯,入口香滑又滿有甘甜的南瓜味。
南瓜湯

沙律吧款式不少,還可配搭各式沾醬。
沙律
沙律菜葉夠新鮮 ,嫩口之餘水分亦充足。
沙律

甜品方面則有芝士蛋糕,口感綿密。
芝士蛋糕

還有多款小泡芙,一口一件,甜度剛好。
甜品

Häagen-Dazs雪糕都是無限任食,總共有4款。
Häagen-Dazs雪糕

還有比較少見的CoCoberry 雪糕,當中玄米茶雪糕尤其獨特,滲出炒焙的米香。
CoCoberry 雪糕

飲品亦有果汁、咖啡和茶水等自斟自飲。
飲品
题外话/补充资料: Bodhi BUFFET & SPA包括泰式舒壓香薰按摩60分鐘 、Hotel COZi 國際半自助午餐/國際半自助晚餐及免費享用健身室及蒸浴室,售價: $599(午餐); $599(晚餐) (需另加一服務費),推廣日期:即日至11月29日(只限星期一至星期五),國際半自助午餐或晚餐需於護理當日享用
2019-09-30
Häagen-Dazs雪糕
Semi buffet lunch🍽屯門市中心附近沒有什麼餐廳可食自助餐🤔而呢間餐廳雖然鄰近vcity,但始終位於工廠區在工廠區沒什麼好餐廳來說餐廳裝潢、價錢又親民想與寶寶兩個人靜靜地👫遠離塵囂,這裡算是不錯的選擇☺️💏我們各自叫了一份lunch✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨👇🏻美式香辣烤醬燒春雞配香辣薯條 $138👇🏻烤澳洲大磨菇,配野菌黑松露忌水廉飯 $108另外當然仲有沙律吧🥗、水果吧、同甜品吧啦‼️飲品方面有任斟果汁🍹😍😍服務態度仲有進步嘅空間,但不論食物款式、食物味道及質素等各方面評分,都可以再來😙😙😙
Semi buffet lunch🍽
屯門市中心附近沒有什麼餐廳可食自助餐🤔
而呢間餐廳雖然鄰近vcity,
但始終位於工廠區
在工廠區沒什麼好餐廳來說
餐廳裝潢、價錢又親民
想與寶寶兩個人靜靜地👫
遠離塵囂,這裡算是不錯的選擇☺️💏
我們各自叫了一份lunch
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
👇🏻美式香辣烤醬燒春雞配香辣薯條 $138
美式香辣烤醬燒春雞配香辣薯條

👇🏻烤澳洲大磨菇,配野菌黑松露忌水廉飯 $108
烤澳洲大磨菇,配野菌黑松露忌水廉飯

另外當然仲有沙律吧🥗、水果吧、同甜品吧啦‼️

飲品方面有任斟果汁🍹😍😍

服務態度仲有進步嘅空間,

2019-08-05
午餐
美式香辣烤醬燒春雞配香辣薯條
烤澳洲大磨菇,配野菌黑松露忌水廉飯
2019-09-20 3444 浏览
環境可以,但食物完全唔得,個半自助餐有等於冇。餐湯完全冇味,選擇又少。個南瓜意大利飯,難食!!失望。唯一可取嘅係牛扒,要做食得落口。 總括而言,這裏只是食環境,同小朋友影相留念算。

2019-09-20
2019-09-20 2307 浏览
上次就去左呢間酒店既附屬餐廳度食左煎三文魚, 但因為太飽所以冇食甜品,於是今次再嚟過, 順便可以試埋其他餐.同樣都係半自助餐形式, 沙律吧同甜品吧嘅嘢食係任食嘅. 今次主餐我就要咗個“ 燒牛西冷配紅酒燒汁 配薯蓉及時蔬” 沙律吧d野食同上次一樣,就唔多講啦.隔咗陣啲嘢就嚟到, 一望就嚇咗跳, 心諗: 乜舊牛扒咁細嚿㗎 好在一切開就發覺原來真係幾厚 仲以為真係食幾啖就冇添, 塊牛扒真係幾正, 師傅煮得啱啱好, 表面係熟,內裏大約7成熟, 正 配埋啲薯蓉分量就啱啱好, 反而個時蔬就有啲搞笑, 就係兩舊西蘭花 不過算,陣間去甜品吧食返夠本先, 雖然睇落甜品好似好少嘢食咁, 但其實全部都幾好味, 我就每款是食一件, 有啲甚至食咗兩件添 細細粒,容易食呀嘛

好在一切開就發覺原來真係幾厚
細細粒,容易食呀嘛
2019-09-20 2127 浏览
星期三即興約個Fd ,本身諗住飲茶,佢話不如試新野,屯門有間酒店食半自助午餐,好抵食,好啦,打電話去,已經話訂滿,可以試下walk in 如果有人取消冇出現,就俾位我地,結果,真係有兩個位,可以食啦。(各位如果想食,記得book位。)大堂lobby餐廳入口入閘機設計有架紅色火車卡位座(如想坐聽聞book時要指明)自助飲品有咖啡茶及果汁有熱有凍,後面有兩款熱湯沙律bar 主要係生菜同生菜(不過沙律汁就好多款)仍然是沙律bar(旁邊水果只有兩款,原個蘋果同粒粒哈蜜瓜)幾款甜點自助班戟四款口味哈根大師酒店餐廳唔大,12:10已坐滿人,成間酒店係火車做主題,餐廳係半自助lunch,係叫一個餐,之後餐湯沙律甜品雪糕咖啡茶任食。自助餐區比較小,選擇也不多,但作為前菜甜品又可以任食,而每人只要大約$150,(視乎叫乜,同當日有八折)可以由12:00食到2:30,慢慢坐傾餐飽。我覺得好ok!(不過枱與枱好近,似酒樓比較嘈)我地各自叫份牛扒,都大塊,唔會un 一份五成,一份七成(唔記得影相已切開)總結,這間The Platter 係酒店內,食物算不錯,主菜都好食,甜品同沙律吧款式較少,但這個價錢算扺食啦

大堂lobby
餐廳入口入閘機設計

有架紅色火車卡位座(如想坐聽聞book時要指明)
自助飲品有咖啡茶及果汁有熱有凍,後面有兩款熱湯

沙律bar 主要係生菜同生菜(不過沙律汁就好多款)
仍然是沙律bar(旁邊水果只有兩款,原個蘋果同粒粒哈蜜瓜)

幾款甜點
自助班戟

四款口味哈根大師

我地各自叫份牛扒,都大塊,唔會un
一份五成,一份七成(唔記得影相已切開)

總結,這間The Platter 係酒店內,食物算不錯,主菜都好食,甜品同沙律吧款式較少,但這個價錢算扺食啦⋯⋯這屯門市中心主題酒店,不防一試,記住訂枱!
2019-09-18