2025-04-22
唔想媽媽每日煮飯咁辛苦,決定帶佢出去食餐好嘅!近近地來屯門悅品酒店 The Platter 嘅半自助餐就啱晒——$259起 有龍蝦/松露做主菜,仲有海鮮、沙律、甜品任食,阿媽唔使煮飯,我又唔使洗碗,win-win!🚂 親子火車主題,阿媽都話得意餐廳裝修以火車同企鵝做主題,座位寬敞,我同阿媽坐喺「火車卡位」,佢仲笑:「好似去咗旅行咁!」仲有隻 6米高巨型企鵝 喺酒店平台,食完飯同阿媽打卡,佢開心到即刻share上Facebook~✨ 主菜認真高質!▪️ 烤美國安格斯肉眼扒配黑松露燒汁牛扒煎得啱啱好,切開粉嫩冇血水,松露汁香濃但唔會搶咗牛味。阿媽平時好少讚餐廳食物,今次竟然話:「咦,真係幾好食喎!」(難得!)▪️ 焗原隻波士頓龍蝦米多龍蝦肉爽口彈牙,芝士焗得香濃,阿媽一邊食一邊話:「咁抵食?出面單點都唔止呢個價啦!」🦐 自助區夠豐富,阿媽食得開心▪️ 海鮮吧有凍蝦、翡翠螺、蜆,全部新鮮,阿媽最鍾意食螺肉,話:「爽口冇沙,好過自己煮!」▪️ 沙律吧款式多,阿媽專登揀咗啲健康蔬菜平衡返,佢話呢啲菜平時街市買唔到喔😂(雖然最後都食咗兩球雪糕🍨)▪️ 仲有即燒串燒、熱湯同甜品,阿媽試咗幾款甜品,話:「同我整
🚂 親子火車主題,阿媽都話得意
✨ 主菜認真高質!
▪️ 烤美國安格斯肉眼扒配黑松露燒汁
▪️ 焗原隻波士頓龍蝦米多
🦐 自助區夠豐富,阿媽食得開心
▪️ 仲有即燒串燒、熱湯同甜品,阿媽試咗幾款甜品,話:「同我整嘅差唔多!(明明餐廳嘅好食啲喔😂)」
🌟 食飽仲可以去空中花園打卡
餐廳出面有個 COZi Starry 星光花園,夜晚着燈後好靚,同阿媽影咗幾張相,佢仲話:「下次叫埋姨媽姑姐一齊嚟!」