2021-05-17
除了新興深水埗成為文青cafe打卡熱門之地外,其實觀塘工廈樓上隱世餐廳係始祖。今日假期出咗去觀塘鴻圖道嘅cafe,飲杯咖啡嘆個午餐餐廳係鴻圖道,漆上藍色加上落地大玻璃非常搶眼醒目十二點前,因為時間尚早,所以餐廳並不多人,不用等位便可入座。HunterBreakfast$138每間餐廳多數都有all day breakfast ,呢間都唔例外,擺碟非常吸引兼有睇頭喎!除咗大路嘅黑松露炒蛋,新鮮沙律菜,煎香嘅腸和煙肉外,我最欣賞有加左紅桑子同埋莓,微酸好醒神開胃,仲有寶物沉歸底,响炒蛋和大蘑菇下面有片煎過嘅菠蘿,又可以減膩,坊間少見另一款美食,Hail to the King Burger$168望落呢個大大個漢堡包都好足料,有酸瓜,芝士,煙肉,蕃茄,紫洋蔥,打得鬆軟入味嘅漢堡,真係冇辦法一啖咬落去,實在太豐厚旁邊嘅薯條灑左BBQ粉,又香又脆Hunt Signature Tiramisu $68女友人為左另一個胃而來,就係想試食呢度很出名嘅Tiramisu ,乾橙放上面令賣相值得加分,而且還帶出少少嘅橙香味,蛋糕滲出咖啡味濃,而忌廉夠柔滑,果然不錯Green tea Latte$42 Fl
餐廳係鴻圖道,漆上藍色加上落地大玻璃非常搶眼醒目
HunterBreakfast$138
Green tea Latte$42 Flat White(L)$48
咖啡味香濃,奶泡嘅密度高兼綿滑,靚靚拉花再配襯柔和嘅杯碟,呷一口咖啡,係一個好舒適嘅假期開始。