2021-06-17 132 浏览
🍽 Boston Lobster Linguini💰 HK$ 198 (lunch, 10% service charge) At first I did not have much expectation from this restaurant, given the price and location I thought it was overpriced. However I am delighted this lobster linguini proved me wrong and that I would be happy to visit it again soon. Hidden in Kwun Tong, the Hunt Coffee offers excellent food and environment for an enjoyable lunch. The pasta was cooked al dente and the prawns were so enjoyable. Only criticism is that the portion is a bi
🍽 Boston Lobster Linguini

At first I did not have much expectation from this restaurant, given the price and location I thought it was overpriced. However I am delighted this lobster linguini proved me wrong and that I would be happy to visit it again soon. Hidden in Kwun Tong, the Hunt Coffee offers excellent food and environment for an enjoyable lunch. The pasta was cooked al dente and the prawns were so enjoyable. Only criticism is that the portion is a bit small but then we all know I eat a lot😂
2021-06-14 153 浏览
之前去試過,覺得唔錯,於是星期六中午打算跟兩位朋友慶祝,沒有訂位,自己walkin 先取位,首先跟該店員說,店員已經用黑面態度給我坐位,我沒計較,算了!可能我心多,之後點食物,另一位員工服務.沒問題,點左3份牛扒,後到朋友點了個Benedict , 之後说那位員工態度很差,這已經肯定了我的感覺☹️!雖然美食依然,但某員工態度成為這間餐廳嘅敗筆,傲慢的態度,我不知是否該餐廳嘅老闆,但我個覺得食物雖好,服務態度也是重要的!
2021-06-12
午餐
庆祝纪念
生日
2021-06-13 6799 浏览
位處於觀塘工廈林立中🏭哩間💛黃店café就好似一個小陸洲⛰為追趕忙碌既你歇一歇打打氣💪以藍色🔵為主調 圓拱形門窗扉停下腳步駐足入內抖擻一下·🍮Hunt Signature Tiramisu $68嚟到一定要點既招牌甜點🤩 賣相好吸引!! 忌簾打得幼順軟滑😚 手指餅用店家自製☕Espresso & 🍸酒浸過,唔會過濕但又能保持住濕潤度💦食落酒味同咖啡味都好濃郁,成個味道好match唔會過左籠👍·🥃Sparkle Coffee Ball  HKD$58幾靚幾吸引眼球😍 一共三杯一齊上,將espresso倒入薄荷葉大冰球💎及果汁中,再隨喜好加入tonic water💧味道清香帶點微酸,果汁加上咖啡既組合,富有層次感😚 值得一試。·🌸Sakura Roses  HKD$58嚟到梗係要叫杯Specialty Drinks,粉色💖配合哂櫻花主題🌸 充滿少女感覺💕將Sake及橙酒mix埋一齊,酒入面仲有一朵小櫻花😻 看到賞心悅目,杯邊仲有桃紅色岩鹽,為每一啖更添一種層次☺
位處於觀塘工廈林立中🏭
哩間💛黃店café就好似一個小陸洲⛰
為追趕忙碌既你歇一歇打打氣💪

以藍色🔵為主調 圓拱形門窗扉
停下腳步駐足入內抖擻一下

🍮Hunt Signature Tiramisu $68

食落酒味同咖啡味都好濃郁,成個味道好match唔會過左籠👍

🥃Sparkle Coffee Ball  HKD$58

🌸Sakura Roses  HKD$58

2021-03-13
下午茶
  • Hunt Signature Tiramisu
2021-06-09 159 浏览
特登黎到呢個幾有特色風格嘅cafe坐下唔係好肚餓,只叫了甜品同一杯honey coffee個BGM係流行外國音樂,唔會好大聲加上下午茶時段冇乜人,成間店夠哂靜可以做自己野甜品叫左個Forbidden Lover都預咗有莓會酸啲,但我仍然覺得個sauce太酸了擺盤同食物設計都好用心,可惜個酸莓味蓋過咗其他味道,cheesecake 口感是ok 的偏軟身食唔到baileys嘅味
特登黎到呢個幾有特色風格嘅cafe坐下
唔係好肚餓,只叫了甜品同一杯honey coffee
個BGM係流行外國音樂,唔會好大聲
加上下午茶時段冇乜人,成間店夠哂靜可以做自己野

甜品叫左個Forbidden Lover
都預咗有莓會酸啲,但我仍然覺得個sauce太酸了
食唔到baileys嘅味
2021-05-24
下午茶
2021-05-31 334 浏览
上星期襯放假去到觀塘工業區搵食,天時暑熱,行兩步就唔想再搵,求其見到間cafe就衝入去。當時一見到呢間粉藍色嘅餐廳覺得同工業區嘅大廈形成好大對比,見咁有特色就即刻入左去試下。內裹環境非常舒適,而且時間早,一丁友都坐到梳化卡位。Affogato ($62)呢杯阿法奇朵咖啡是意大利式咖啡,用左意大利雪糕Gelato​同埋濃縮Esspreso混合而成。我分別兩樣都試左原味先再溝埋,咖啡超苦,而雪糕又好甜,單單分開食兩樣野都有啲重口味,但夾埋嘅效果又超好,我應該從此愛上affogato﹗Tuna Risotto ($174)至於呢個吞拿魚意大利飯就用左半熟吞拿魚,然後配上三文魚子同埋菠菜汁意大利飯。吞拿魚邊煎到有少少甘香,而每次切開吞拿魚嘅時候啲魚油滲番落個飯到,非常香﹗

內裹環境非常舒適,而且時間早,一丁友都坐到梳化卡位。

Affogato

Affogato ($62)

Tuna Risotto

Tuna Risotto ($174)
2021-05-29
Tuna Risotto
觀塘多野食係人都知,但要係咁多間餐廳揀中好味既真係絕對唔簡單.今次黎到觀塘揾左係到返工既朋友食lunch當然要佢帶路!Hunter breakfast一共有9款配料,認真充實及豐富,食完超滿足.除此之外,the Hunt Coffee係咁食過咁多all day breakfast中擺盤係最靚.先映入眼簾既係位於中間既黑松露炒蛋,炒蛋呈奶黃色,入口滑溜帶點奶香,配上黑松露令蛋味更香.炒蛋旁邊有2塊烘脆既多士,加上炒蛋食又多左一種風味.炒蛋底下係juicy既大啡菇及酸酸甜甜既茄汁豆,大啡菇烤香後菌味更濃郁而且多汁.烤菠蘿香甜無渣,味道清香令人更香胃.煙肉帶煙熏既鹹香感,配上香甜既菠蘿一齊食比想像中更match.香腸烤得香脆,外脆內多肉汁而且帶陣陣肉香之餘又唔會過鹹膩.Parma ham配上清新爽脆既沙律菜令鹹味降低,沙律配以野莓芒果醬呢個配搭真係第一次試,而且味道好fruity好fresh.Forbidden Lover同樣係好有心機既甜品,Bailey’s cheese cake帶淡淡酒香入口相當creamy,幼滑唔全會好黏牙.蛋糕上添加左一層滿滿既野莓醬,完全由新鮮紅莓及桑莓而成既野莓

烤菠蘿香甜無渣,味道清香令人更香胃.

香腸烤得香脆,外脆內多肉汁而且帶陣陣肉香之餘又唔會過鹹膩.

Forbidden Lover同樣係好有心機既甜品,Bailey’s cheese cake帶淡淡酒香入口相當creamy,幼滑唔全會好黏牙.蛋糕上添加左一層滿滿既野莓醬,完全由新鮮紅莓及桑莓而成既野莓醬味道酸酸甜甜又重莓香,減輕cheesecake既甜膩感.旁邊既香橙雪糕帶淡淡橘香之餘同時奶味亦夠香.
Forbidden Lover
Forbidden Lover
  • Hunter  Breakfast
2021-05-28 163 浏览
難得放假可以瞓到自然醒然後食返餐好味既brunch為自己充一充電真心享受!今次黎到朋友推介左好耐既餐廳獨自enjoy一人既假日。US Prime Rib Eye雖然已經係下午三點,但作為是日既第一餐食得豐富d都唔過份!一於黎一份Rib Eye Steak作開始,Rib Eye充滿油花而且口感軟腍。肉味濃郁,牛油脂緩緩滲出,甘香可口。medium仍然保持內裏粉嫩既肉質,又唔會柴。配上Homemade Gravy帶出更香濃既肉香,濃香得黎又唔會過膩而且夠濃密唔會過稀。薯條香脆香口,灑上少少香辣粉令味道更香。原個烤蒜頭香甜,蒜辣味唔會過嗆。Honey Coffee,食完較肥膩既肉眼後飯返杯咖啡剛好減輕肉既膩滯感之餘亦清新口腔。咖啡味甘香濃又重nutty香,酸味唔會過重。配上蜜香口味醇厚,口感甘潤。

US Prime Rib Eye
原個烤蒜頭香甜,蒜辣味唔會過嗆。

• US prime rib eye
  • Honey  coffee
2021-05-27 122 浏览
週末幫忙代班!我「多彩」的一日就由豐富早餐開始!趁上班前到附近一家非常有格調的咖啡店吃個早午餐。這裡的獵人早餐(Hunter Breakfast)非常豐富,擺盤亦很用心。英式早餐中的雞蛋很重要。這裡的黑松露炒蛋是很細碎的那種,很適合配著香脆的多士一起品嚐。我很喜歡這個炒蛋,我覺得軟滑的炒蛋以及香氣四溢的黑松露交織出來了幸福的味道!炒蛋下面是一隻大啡菇。啡菇未算非常多汁,但已經算是挺水潤了。啡菇下面是我很喜歡的茄汁豆,對我來說這是寶物沉歸底喔!炒蛋旁邊有煙肉、腸仔、菠蘿及番茄。煙肉、腸仔各有一塊,都很好吃,但不能多吃。煎香過的菠蘿特別的甜美,而吃熱騰騰的番茄時需要注意裡頭的茄汁。圓碟的最外圍是火腿沙律。這個火腿煙燻的味道不是我非常喜歡的,但混著沙律一起吃,卻能增添沙律的風味。離開咖啡廳前,我還外賣的一杯美式咖啡。我雖不是很會品味咖啡的人,但接下來的大半天能夠被咖啡的香氣包圍著,總算是為這天沈悶的工作添上了色彩!
週末幫忙代班!我「多彩」的一日就由豐富早餐開始!
趁上班前到附近一家非常有格調的咖啡店吃個早午餐。
2021-05-25 116 浏览
觀塘一直都係weekend好去處,因為係Cafe嘅集中地之一,經過一輪搜索之後決定試吓呢間門面已經吸引到我嘅Cafe!門面係藍色嘅設計,加上圓拱形門口,都幾適合打卡,而且窗口位有大玻璃,成個感覺好chill,而裏面嘅環境都好舒服。《Hunter Breakfast 》$138呢個All day breakfast 好吸睛,因為超大份,而且乜都有,未食都覺得好滿足。令我Surprise 嘅係有Parma Ham, 同底底嘅菜係perfect match,而且蔬菜嘅種類都好多,唔會好單一,仲有酸酸甜甜嘅醬汁,好開胃。《Tiramisu》$68見到好多評論話,Tiramisu喺呢度嘅名物,果然做得幾出色,Cream非常幼滑,手指餅濕潤度都好足夠,配埋一齊食真係好正,個人覺得如果咖啡味再重啲會更好。《Cafe Latte》$43《Americano》$46黎Cafe當然唔少得飲番杯咖啡。Latte用左oak Milk, 個人覺得比用鮮奶更加好飲。而Americano嘅咖啡味好清香,易入口,唔酸唔澀。

《Hunter Breakfast 》$138

《Tiramisu》$68

《Cafe Latte》$43
《Americano》$46
而Americano嘅咖啡味好清香,易入口,唔酸唔澀。

2021-05-25 99 浏览
自從食完Page Common既tiramisu☺️成日都好crave Tiramisu🤤今次特登為坐呢間舖頭嘅tiramisu而黎😍Tiramisu最頂層有乾橙片同朱古力脆片 打卡真係一流🍫同埋Ladyfinger既乾濕程度啱啱好🤤Mascarpone cheese咖啡同酒味都十分之夾🤩總括而言這個Tiramisu 十分高質呢🥳而且佢哋嘅意粉都十分高質尤其是係今次order左Prawn Linguine wif Lobster Sauce🍝每條麵條都沾滿有着lobster sauce🤤有着十分濃郁嘅龍蝦鮮甜味🦞意粉頂端的虎蝦都大隻又新鮮🦐十分推薦大家去食🤤
自從食完Page Common既tiramisu☺️

有着十分濃郁嘅龍蝦鮮甜味🦞
意粉頂端的虎蝦都大隻又新鮮🦐
十分推薦大家去食🤤
2021-05-24 114 浏览
前幾日約咗朋友去觀塘cafe食嘢,間cafe超正!🍔Hail to King the burgerBurger望落好細,本身驚食唔飽,但其實佢啲料勁多,就算兩個人share食完都好飽!呢個Burger嘅漢堡扒同平時食開嘅唔太一樣,平時嗰啲係得牛味,但今次呢個burger嘅漢堡扒除咗有牛味之餘仲有濃烈嘅香草味,味道幾特別~漢堡扒味道淡淡地,但連埋cheese一齊食就啱啱好!🍮Cream Brûlée 呢個焦糖燉蛋$58,份量出奇地多!我以為會係細細個一人食兩啖就完嗰啲,點知佢係一碗!燉蛋上面嘅焦糖甜而脆,雖然中間嗰到有啲燶,但都係好好味。下面嘅燉蛋非常creamy、非常軟滑,仲有好香嘅雲尼拿味~就算有焦糖都好,呢個甜品都唔會話勁甜,好抵食!
前幾日約咗朋友去觀塘cafe食嘢,間cafe超正!

🍔Hail to King the burger

🍮Cream Brûlée
2021-05-23 100 浏览
今日就同朋友出左黎觀塘行開倉,近排天氣好熱,太陽又曬,所以我地行左一陣,就諗住搵間咖啡廳,食下野,飲下野,再傾一陣計,先返屋企我朋友就住係觀塘附近,當然由佢帶路喇,佢就帶左我去The Hunt Coffee & Roastery到食,餐廳門外或裏面裝修,都帶點歐美風格Forbidder Lover$68食落去好順滑,帶點奶香味,同雜莓醬配搭得非常好,更加提高左層次感Tiramisu$68第一口酒香味較濃,所以要配上cream一齊食,味道就更適中Creme Brulee$58蛋香味濃,食落特別幼滑Mango Crab Meat Salad$88用芒果做醬汁,食落甜中帶小小酸,十分開胃Sakura Roses$58飲落佢有淡淡荔枝香,酒味唔算太濃,感覺清新Honey coffee$52蜜糖味道令到咖啡飲落更香淳Pineapple Oolong$58菠蘿味道令飲品變得更清爽

Forbidder Lover$68

Tiramisu$68
第一口酒香味較濃,所以要配上cream一齊食,味道就更適中

Creme Brulee$58
蛋香味濃,食落特別幼滑

Mango Crab Meat Salad$88
用芒果做醬汁,食落甜中帶小小酸,十分開胃

Sakura Roses$58
飲落佢有淡淡荔枝香,酒味唔算太濃,感覺清新

Honey coffee$52
蜜糖味道令到咖啡飲落更香淳

Pineapple Oolong$58
菠蘿味道令飲品變得更清爽

2021-05-19 137 浏览
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️💛黃店每次經過都會比呢間咁eye catching嘅餐廳吸引到🤫聽講呢度嘅Tiramisu仲好出色🎂不過都真係完全冇令我失望💕❶US Prime Rib Eye🐮 $198今次揀咗🖐🏻成熟不過切開嘅時候見到煎得比較熟🔥可能因為較薄 所以火候都相對比較難控制😢食落去都有啖啖的牛香味而且唔會好韌👍🏻再配上炸蒜頭同埋薯條🍟平時唔食蒜頭嘅我都忍唔住試咗一啖🤭炸到脆卜卜又幾好味☠️❷Grilled Sea Bass🐟 $178鱈魚煎得皮脆肉嫰🎣進食嘅時候都要小心 食到少量嘅魚骨⚠️另外仲配上南瓜蓉同埋紫薯粒🎃呢個配搭健康得嚟又幾夾👻同時仲加大左飽腹感😽❸Hunt Signature Tiramisu $68呢個招牌tiramisu我真係無令我失望🌟好似係我暫時食過最好味嘅tiramisu🏆手指餅嘅造型但識落係mousse既口感📸軟滑得嚟又唔會太甜同太漏👍🏻再配上淡淡的咖啡味☕️層次感真係做得相當好👏🏻
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️

手指餅嘅造型但識落係mousse既口感📸
軟滑得嚟又唔會太甜同太漏👍🏻
再配上淡淡的咖啡味☕️
層次感真係做得相當好👏🏻
觀塘出名多好嘢食,之前小編已經好想嚟呢間西餐廳食嘢🤤餐廳走歐美工業風路線,環境闊落,小編今次就坐咗近落地玻璃嘅位置,感覺好舒服😌不失為朋友相聚好地方🥰_🥭Mango Crab Meat Salad $88同朋友諗住食小小試多啲甜品🍮所以就叫咗個沙律嚟試吓,沙律菜夠新鮮,配上鮮甜芒果同蟹肉碎一齊食都幾開胃💜_❤️Forbidder Lover $68小編今次叫咗三款甜品,值得一讚擺盤幾特別,Bailey’s cheese Cake 配上雜莓醬酸酸甜甜層次感夠豐富🥧Creme Brulee $58特別推介呢個法式燉蛋! 重蛋香入口濕潤嫩滑,面層經燒過嘅焦糖食落去幾香脆,滿滿幸福感🍫Tiramisu $68講到餐廳嘅招牌就梗係佢哋嘅提拉米蘇!基本上枱枱都有叫,賣相吸引食落亦有驚喜😎整體來講不會太甜,手指餅比酒浸過入口濕潤,同朋友都好滿意😙🍯 Honey Coffee $52今次朋友叫咗大杯,Espresso 配上蜂蜜估唔到都幾夾,飲落去嘅時候咖啡味夠香濃,蜂蜜的甜味不會蓋過咖啡味,值得一試🍍Pineapple Oolong $58小編就叫咗呢杯菠蘿烏龍茶嚟試吓,杯面有放上菠蘿乾,打卡一流,味道

_
🥭Mango Crab Meat Salad $88

_
❤️Forbidder Lover $68

🥧Creme Brulee $58

🍫Tiramisu $68

🍯 Honey Coffee $52

🍍Pineapple Oolong $58
小編就叫咗呢杯菠蘿烏龍茶嚟試吓,杯面有放上菠蘿乾,打卡一流,味道幾清新,不會太甜,有助解膩

🌸Sakura Roses $58
見到個名幾吸引,其實係以Sake、Cointreau、雜莓同荔枝製成,飲嘅時候鹹鹹地有少少櫻花嘅效果,呢杯都幾特別
2021-05-18 92 浏览
今日約咗朋友過嚟觀塘chill下,順便去埋我bookmark咗好耐嘅cafe。Cafe們門面裝修都幾靚,可以打下卡😻。Hunt Signature Tiramisu $68依到最signature 嘅就係依款tiramisu,差唔多枱枱客都有嗌。Tiramisu賣相非常吸引,味道當然一樣。味道方面,咖啡味偏重,好香。Cream好滑、好輕盈。而lady fingers浸嘅時間啱啱好,食落好似鬆軟嘅海綿蛋糕。可可粉為Tiramisu帶來少少苦味,中和咗膩嘅感覺。面頭仲有片dry orange,打卡一流!Tuna Risotto $158主食方面,我叫咗個Risotto。Risotto用咗spinach sauce去煮,所以呈綠色。Risotto好creamy,飯粒熟而不爛,咬起嚟有嚼勁。Risotto配有3片吞拿魚,唔單止厚切,仲煎得好香,好好味。最特別嘅係個飯上面有芒果粒,芒果酸酸甜甜,成個配搭又特別又好味。

Hunt Signature Tiramisu $68

Tuna Risotto $158