2021-08-19 125 浏览
Yummy food and very good service! All desserts are awesome Nice staff and beautiful decorations! I will recommend to my friends!
  • US prime rib eye
  • Hunt Signature Tiramisu
📣 甜品特別出名‼️招牌是《提拉米蘇》📣個人覺得主食和甜品一樣出色🤤🤤🤤📣 非繁忙時間:可以在這工作、適合朋友聊聊天💁🏼‍♀️▪️Turin Spicy Chicken Wings $68很像水牛雞翼的醬料,但醬料沒有那麼得多和甜,更為開胃,而且皮烤的微脆,我個人很推薦🤤❣️❣️❣️▪️Tuna Risotto $158蟹籽更推出吞拿魚的鹹香味,最特別的是它燉飯有加芒果🥭,帶點酸,整個燉飯有鹹的、酸的,很多種層次,蠻不錯的!▪️US Prime Rib Eye $198肉真的是「肉嫩多汁」,很嫩同時真的很juicy!😚😚😚😚💓就算是肥肉也很好吃 上面刷的醬也非常的香,我覺得蠻重口味,但同時也不會掩蓋到本身的肉汁。我覺得很可以!😋😋😋😋薯條外皮乾又脆,比較幼🍟不是我愛吃的薯條類型🤣▪️Hunt Signature Tiramisu $68很像是這間餐廳的必點!🤣吃得出有酒味、甜度作為甜品PASS、蛋糕體不會過份濕潤!👍🏾👍🏾👍🏾吃過幾間提拉米蘇要做到以上這幾點不是那麼容易🤥但因為個人喜歡酒味甜品,如果酒味再重一點會更好!而且吃多我覺得有點甜🙈如果酒味比例再多一點、甜度低一點,就更好了🤪▪️Creme Bru

📣 甜品特別出名‼️招牌是《提拉米蘇》
📣個人覺得主食和甜品一樣出色🤤🤤🤤
📣 非繁忙時間:可以在這工作、適合朋友聊聊天💁🏼‍♀️

▪️Tuna Risotto $158

▪️US Prime Rib Eye $198

▪️Hunt Signature Tiramisu $68
很像是這間餐廳的必點!🤣

▪️Creme Brulee $58
燉蛋的蛋香味蠻濃厚的!🍮口感很綿,上面的脆層也夠薄,整體蠻出色的!btw這兩款甜品都有灑上朱古力碎片:)

▪️Grapefruit w/d Jasmine
西柚綠茶,喝起來很清爽🌊🌊🌊不會很酸,喝起來很順口、好喝😚😚

• US  prime  rib  eye
2021-08-10 2075 浏览
觀塘工廈區出名多野食,自己又唔係好熟路,每次都會問觀塘返工嘅朋友邊間餐廳好食又舒服,就推薦了我去The Hunt Coffee & Roastery,話依間啲嘢好食又坐得舒服呢~一試之下果然無介紹錯,所有野都好高質,就等我分享下今日嘅用餐體驗比大家啦。一入到餐廳會見感到一啲都唔侷促,因為佢樓底夠高有足夠嘅空間感(工廈樓底果然唔同啲呀),牆身有啲塗鴉,摩登得嚟有少許玩味,重有幾張英式sofa,比人感覺到舒服得嚟又帶點優雅,整對佢哋嘅裝修擺設覺得係幾舒服嘅。好喇~到我到落order喇,我哋就叫咗下面嘅嘢食同嘢飲。Sparkle Coffee Ball($58) - 係espresso加西柚蘇打,再加一粒冰波,分開獨立俾你自己溝嘅,事乎自己嘅口味作調配,不得不題佢嘅espresso味道唔係偏酸,係帶澀嘅,與西柚蘇打撞埋先會發生化學作用,先會好飲,其實坊間都有有唔少cafe係做依款飲品,但大多espresso係帶酸嘅,兩者雙沖,杯野就會變得各自各搶味,味道變得獨立,溝埋一齊完全無意思而變得唔好飲,而依杯係值得一讚嘅。Caffe Latte  ($48) - 拉花好靚,雖然係latte,但佢嘅咖

好喇~到我到落order喇,我哋就叫咗下面嘅嘢食同嘢飲。

Sparkle Coffee Ball

Caffe Latte

Caffe Latte  ($48) - 拉花好靚,雖然係latte,但佢嘅咖啡味好香,奶身都夠滑嘅,咖啡味都特出,平衡幾好,有水準嘅。

US Prime Rib Eye

US Prime Rib Eye ($198) - 木碟上枱,感覺幾RAW幾襯佢哋嘅裝修, Prime 都係果啲味咖啦,medium 對我嚟講就熟得制,脆邊嘅,食味正常夠大件,蒜頭得焗得剛好,好食,個汁就燒汁嚟,絶對幫到塊扒提到味,但如果係碟邊加啲海鹽會更好。薯條係粗薯嚟,食落唔粉口,正正常常。依個價合理整體係有水準嘅。

Grilled Sea Bass

Grilled Sea Bass ($178) - 依個係專登叫嘅因為真係好想食好好啲西式煎魚,西餐煮魚嘅食法,好難好食得過中國人特別係廣東人煮魚嘅食法,印象中只有係布拉格,同埋係琉森食過好食令我印象難忘啲西式煎魚,今日依個overcooked ,食唔到魚肉應有嘅嫩滑,好實,個皮煎得蕉香,我估應該係加咗蛋白係面去煎,食味都係一般唔夠汁,但唔係叫乾身,係有汁只不過係唔夠,盧魚食味唔係好出,整體唔係一般。

Sea Urchin & Foie gras Linguine ($188) - 意大利面煮得有少少overcooked,係少少,但絶對合格以上,都煙靭嘅有咬口,略微過熟嘅,鵝肝煎得外層蕉脆內層半熟,煎得好好,海膽就加大拿貨,夠大都叫甜嘅,撈埋一齊食好食嘅。
Hunt Signature Tiramisu

Hunt Signature Tiramisu ($68) - 賣相好吸引!! 忌簾打得順滑,手指餅店家自家製浸過Espresso &白蘭地,食落有明顯酒及espresso香,但要提一提一定係一定要搣碎個風乾橙乾加埋係面一齊食,唔單止提味,更令到Tiramisu 有果味變化豐富好多,唔止咖啡,cream同酒味,重有果味,必食呢。
题外话/补充资料: 其中有一個店員係有心講解佢公司啲咖啡,同分種咖啡啲分別,重講解佢公司咖啡嘅比例分別比我哋知添,Tiramisu 一上嘅時重好有心咁提一提我哋要將個風乾橙搣碎加上面食會更好食呢,抵讚。
2021-07-24
Sparkle Coffee Ball
Caffe Latte
Hunt Signature Tiramisu
2021-08-06 158 浏览
隱世工業風咖啡店這間林立於官塘鴻圖道工業區的咖啡店,獨特的藍色大拱門份外搶眼。咖啡店走歐美工業風路線,磚牆上是滿滿的七彩塗鴉,讓濃厚藝術元素注入用餐體驗中,又不失時尚感。Angus Sirloin $198 ❤️❤️❤️/5安格斯西冷肥脂較多,生熟度火喉剛剛好,厚切薯條夠脆身。Hunter Breakfast $148 ❤️❤️❤️❤️/5全日早餐豐富又精緻,除了有黑松露炒蛋、煙肉、大啡菇、肉腸、帕馬火腿、沙律菜、車厘茄外,最令人驚喜是有烤菠蘿。小編見識過有哈密瓜、蜜瓜、西瓜,烤菠蘿也是第一次。沙律醬汁用了野莓及草莓做,酸酸甜甜幾開胃。整體來說,食物選擇款式不多,但質素不錯。價錢方面,星期六日沒有套餐,單點價錢以這個地段略為貴一點。加上咖啡店離地鐵站有一點距離,如果經開的話,可以一試。
隱世工業風咖啡店

Angus Sirloin $198 ❤️❤️❤️/5
安格斯西冷肥脂較多,生熟度火喉剛剛好,厚切薯條夠脆身。

2021-07-30 126 浏览
Named as the signature dessert of The Hunt, this tiramisu strikes a balance between tradition and innovation with layers of whipped mascarpone cheese and ladyfingers.
Signature Tiramisu
Signature Tiramisu
2021-07-26 137 浏览
講到tiramisu, 我覺得其中一間好好食嘅係觀塘嘅The Hunt Coffee。佢好軟身,好有Expresso味,唔會太甜,再加啲香橙乾🍊,真係好好食!😭 What a delight that food can bring to life! $68,兩人份量的Tiramisu, 我覺得好值得試!The Hunt其他熱食都好好食,不過因為手機無哂memory, 所以delete左啲相。下次再去食過,再同大家分享!🥰P.S. 餐廳裝修有點像外國的cafe,你經過見到淺藍色門口就係佢☺️

$68,兩人份量的Tiramisu, 我覺得好值得試!

• Tiramisu
  • Hunt  Signature  Tiramisu
  • Flat  White
2021-07-17 489 浏览
事原喺上網睇到呢間嘅Tiramisu好吸引,所以星期日放假就去一試😋順便行下市集,我倆大概12點到達,裏面已經有唔少人,好彩我哋都唔洗等位,我哋點左兩個主食,包括Tuna Risotto ($158)同埋Sea Urchin & Foie gras Linguine($188),另外一定要叫Tiramisu ($68),我係為咗佢而嚟㗎嘛😆先講下個吞拿魚意大利飯,賣相相當特別,本人好少食菠菜飯,仲要咁青綠色,一開始都有啲擔心😂但真係好有驚喜,三文魚子加啲芒果肉,配搭出奇嘅好味,令我食完一啖又一啖,加埋煎香咗嘅吞拿魚,啲魚油真係香到不得了!到海膽鵝肝扁意粉,本人好喜歡食海膽,我認為呢個係會令你滿足嘅海膽味道,加上鵝肝亦充滿油香,配埋煙韌到剛剛好嘅扁意粉,真係好好味🥰兩個主菜我都好滿意,到壓軸嘅Tiramisu,因為佢係signature我對佢嘅期望亦都好高,果然無令我失望,忌廉入口即溶,酒味同咖啡味恰到好處,我相信一個人食晒都唔會覺得好膩😂😂😂不過呢個外賣啲話應該唔得,真係要現場即時食🤣因為啲忌廉真係好易溶❤️一個滿足滿意嘅午餐❤️其實我哋叫咗杯抹茶Latte ($52)味道一般,不提也罷😂
❤️一個滿足滿意嘅午餐❤️
Hurt  signature  tiramisu
Tuna Risotto
Green tea latte
2021-05-16
Hurt  signature  tiramisu
Tuna Risotto
  • Tuna risotto
仲有幾日先返新工,襯得閒由屯門出黎觀塘搵阿爸阿媽食lunch~今次食西餐hea下,餐廳係鴻圖道KOHO地下,藍色門面好易搵-因為book唔到位,我地早啲來到避開附近office既lunch break,11:45am到唔駛等就入得~坐位舒適-午餐餐牌-阿爸叫左美國肉眼扒,全熟-同一杯凍青檸蜜-我同阿媽都叫左爐魚-呢度既咖啡都唔錯~我其實食完唔多飽,想叫甜品;可惜佢哋話已經好飽了,所以冇叫到😩埋單七百多元,lunch來講有d貴;食物ok但唔太impressive,同區亦有更好的選擇,下次如果買杯咖啡食個甜品可以,但再食main course就不會了。

坐位舒適-

午餐餐牌-

阿爸叫左美國肉眼扒,全熟-
US  Prime  Rib  Eye

同一杯凍青檸蜜-
Iced  honey  lime

我同阿媽都叫左爐魚-
Grill  sea  bass

呢度既咖啡都唔錯~
Hot Cappuccino

2021-07-15
US  Prime  Rib  Eye
Iced  honey  lime
Grill  sea  bass
Hot Cappuccino
  • Cappuccino
2021-07-08 175 浏览
依間餐廳服務質素標準以下,得一個侍應入到去佢完全唔知有人入左黎,又唔係好聽到我講嘢咁🙄Btw 講返啲嘢食,我原本想叫龍蝦扁意粉點知賣晒,侍應就話有個類似嘅 虎蝦扁意粉,ok就叫依個!黎到賣相幾好,啲虎蝦煎得幾香,離遠都聞到蝦嘅香味!到個意粉,首先講下佢個汁,話係龍蝦汁但唔係好食得到佢個味,因為唔夠汁同好乾身,意粉淨係食到佢個麵粉味,好淡口總括嚟講我淨係感得兩隻蝦ok 環境方面就一般,唔係咩靚裝修,好大張木枱空間感都好夠! 服務同食物要改善下
依間餐廳服務質素標準以下,得一個侍應
入到去佢完全唔知有人入左黎,又唔係好聽到我講嘢咁🙄

黎到賣相幾好,啲虎蝦煎得幾香,離遠都聞到蝦嘅香味!

總括嚟講我淨係感得兩隻蝦ok

2021-06-22 216 浏览
放工約會友人到觀塘逛街食飯,來到觀塘鴻圖道THE HUNT,友人之前來過覺得很不錯,所以一於來吃個晚餐,店內環境雅緻舒適,樓底好高,坐得好舒服呢!我們點了一個Hunter Breakfast,價錢$138,好大的一份,非常適合最喜歡ALL DAY Breakfast的人,樣樣有D,加上味道好不錯,難怪是必吃之選。另外,點了一份Hunter Fries薯條,價錢$48,薯條炸得金黃香口,份量亦算多,好味道!來到甜品方面,選了店內的Signature 主打Tiramisu,價錢$68,這個一吃難忘,由手指餅砌成的形狀,賣相已經好吸精,香濃的咖啡味手指餅配上幼滑的甜忌廉,入口已經有大滿足的感覺,愛吃甜品的大推這個。

2021-06-22 199 浏览
Tuna risotto 賣相精緻,顏色吸引,熱到冇咩胃口情況下,見到佢都會有返少少食慾先吞拿魚、三文魚籽,再加少少芒果肉,味道清新怡人,值得一試!份量絕對足夠Green tea latte 香,微甜,冇咩特別Tiramisu味道果然有別於一般的tiramisu,酒味同咖啡味相當平均,唔會時旦一邊過重忌廉雖然滿瀉,但食落絕對唔會太膩,完全冇罪惡感🤭一人食主菜加甜品其實真係食唔哂,但係見呢到個Tiramisu 甘出名,呢個鍾數 又冇咩人,決定一試,好彩有食😋,會推薦俾朋友再試!
Green tea latte 香,微甜,冇咩特別
忌廉雖然滿瀉,但食落絕對唔會太膩,完全冇罪惡感🤭
2021-06-21 185 浏览
今日同事話幫我補祝生日🎂😚所以同我去咗公司附近嘅餐廳食Birthday Lunch✌🏻我哋兩點左右去到,都仲要等大約20分鐘先有位,證明呢間餐廳好受歡迎😂1️⃣ Spanish Pork Belly $168呢個西班牙豬腩仔,肉質好嫩好腍,油脂分佈平均,而肥膏部份真係好肥,但肥得嚟無騷味😂2️⃣ 杏仁奶Latte有淡淡嘅杏仁奶味,飲落去好順滑,大愛😍3️⃣ US Prime Rib Eye $1987成熟嘅肉眼扒煎到外皮少少脆脆地,肉質嫩滑,有牛味🐂再加上一個焗好嘅蒜頭,配搭一流👍🏻

1️⃣ Spanish Pork Belly $168

2️⃣ 杏仁奶Latte
有淡淡嘅杏仁奶味,飲落去好順滑,大愛😍

3️⃣ US Prime Rib Eye $198
7成熟嘅肉眼扒煎到外皮少少脆脆地,肉質嫩滑,有牛味🐂
再加上一個焗好嘅蒜頭,配搭一流👍🏻

2021-05-26
2021-06-21 194 浏览
老婆在觀塘區返工,所以我哋都會成日在附近搵下有咩好野食,今次搵到間坐得舒服,裝修又得睇的西餐廳試試。入到店內waiter安排我們坐在近窗邊的沙發,因為dinner時間,路上都比較靜,感覺休閒舒服。先來一杯ice mint mocha,天氣熱,有個舒適地方飲杯正咖啡已經係一個好好的享受😚。先來個hunts benedict,味道不錯,再來tuna risotto,賣面靚,食慾也提升🤣,所以要order甜品,我揀了double chocolate mousse,濃厚的朱古力,配上lychee雪糕😋。滿足。下次再來一定要試下佢既Tiramisu,睇到隔離枱有,好吸引☺️
  • 吞拿魚意大利飯
  • Dark  cohocolate  mousse
2021-06-20 175 浏览
❥$𝟭𝟴𝟴 ꜱᴇᴀ ᴜʀᴄʜɪɴ & ꜰᴏɪᴇ ɢʀᴀꜱ ʟɪɴɢᴜɪɴᴇ🍝 賣相很吸引的一道菜式🍴 扁意粉吸收了奶油和海膽煮成的醬汁,口感ᴄʀᴇᴀᴍʏ非常好吃‼️🤤🤤 原本就足夠滋味的意粉鋪上了香煎鵝肝、黃金海膽,再用蜜柑果肉&紅莓粒作點綴,頓時顯得格外豪華‼️💚❤️🧡💛💜

2021-06-20 147 浏览
餐廳的菜式精美之餘食物水準亦高,很值得再度回訪‼️🥳▫️❥$𝟭𝟲𝟴 ʙʟᴀᴄᴋ ᴄᴏᴜɴᴛʀʏ🍝 黑烏烏的墨汁意粉和金黃色的帶子形成強烈對比,北海道珍寶帶子吸引著眾人的眼球‼️😻帶子表面輕微煎過,外香內嫩🤤 肉質厚身的珍寶帶子咬下去鮮甜多汁,不錯‼️👏🏻 墨汁意粉堆疊成一座小山丘,伴上風乾的香脆火腿及翠綠色的沙律菜作點綴,很美的菜式‼️❤️💛💚🧡💜
餐廳的菜式精美之餘食物水準亦高,很值得再度回訪‼️🥳
▫️