2018-05-21 1173 浏览
今次食呢個漢堡包真係好出色,漢堡包一定要一送上黎就即刻食先可以食到啖啖肉汁同埋burger嘅鮮味,仲要好厚身,同埋有薯條附送,而薯條嘅醬汁都好好味。而忌廉海鮮意粉都好好味,份量適中,青口同海鮮都算多。最後洋蔥圈都係極力推介嘅一個小食,份量好多,而且仲要每個洋蔥圈都好大,啱啱熱辣辣炸起就送上黎,沙律醬更加令人回味無窮,所以我地兩個人係食唔曬。而且生日仲會另外附上兩件小蛋糕,仲有一班員工為你唱生日歌同你慶祝生日,環境內外優美,係慶祝節日嘅好地方。
而忌廉海鮮意粉都好好味,份量適中,青口同海鮮都算多。
2018-05-13 1061 浏览
因為之前食間餐廳有限時, 而且食得唔夠飽, 於是即刻openrice search下有咩餐廳可以坐耐d, 見到呢間都收得夜, 於是就黎試下啦~由於之前都已經食左d野, 所以剩係叫左小食同甜品~炸魷魚炸粉唔會話好厚, 魷魚都幾鮮味Nachos-chicken呢個nachos份量好多, 配埋酸忌廉, 芝士, 蕃茄粒一齊食, 熱辣辣又脆卜卜朱古力蛋糕呢個岩哂鐘意食朱古力既人, 因為真係好濃好滑既朱古力味, 配埋上面個雪糕一齊食, 真係好正吉士蘋果撻開頭以為吉士都會放埋係蘋果撻度, 咁樣分開我覺得好好, 因為每個人既口味都唔同ma呢個蘋果撻切開真係有好多蘋果肉, 咬到去口感好豐富呢度環景真係岩哂想傾計既朋友, 因為唔會好嘈, 而且仲可以揀室外既位tim~
由於之前都已經食左d野, 所以剩係叫左小食同甜品~

炸魷魚
炸粉唔會話好厚, 魷魚都幾鮮味

Nachos-chicken

朱古力蛋糕

吉士蘋果撻
呢個蘋果撻切開真係有好多蘋果肉, 咬到去口感好豐富

2018-05-13 799 浏览
由於晚上約了去朋友的店現在只能點點輕食這店店員非常貼心點餐後店員會問到客人希望上菜的先後次序先來一杯 🍍 juice放在枱上已經飄出淡淡水果清香入口很香濃理所當然這不可能是鮮渣果汁卻神奇地像鮮渣一樣然後有牛肉湯這對在下而言是一道落飯餸汁啖啖是料一點都不稀一點都沒有偷工減料不同的食材豐富了口腔非常滿足省帶一提放置容器的底盤基於在下有點强迫症的關係想要把沒放正中間的碗移好就發現原來底盤有著碗和匙放置位置的“笠”陷位好可愛再來就是🐔chicken Croquettes有四粒咁多在下最喜歡的是那小小在旁的芒果汁醬沒想過雞和芒果也可以做朋友的。。最後到的這個Steak Sandwich最初還以為是白麵包三文治上枱後有點漢堡的感覺好大份啊還有很多肉🍖除了在下自己個人不喜歡這種包以外其他是沒得彈牛肉五成熟味重而不膩柔軟又不un配上生菜蕃茄一絕下午茶到始為止休息一下準備晚餐去
由於晚上約了去朋友的店

chicken croqettes

再來就是🐔chicken Croquettes
有四粒咁多
在下最喜歡的是那小小在旁的芒果汁醬
沒想過雞和芒果也可以做朋友的。。

steak Sandwich

Goulash Soup
chicken croqettes
steak Sandwich
2018-05-08 686 浏览
見openrice 幾多好評就試下哩間餐坐左出門露天既位置係幾有feel 既😆幾浪漫Pork chop味道唔錯不過見到隔離有叫牛扒好似好吸引 下次可以試試🤗甜品 幾靚味道都唔錯👍🏻雖然食物質素幾好 不過食物上得好慢都等左超過半小時先有個main🤦🏻‍♀️
見openrice 幾多好評就試下哩間餐

味道都唔錯👍🏻

雖然食物質素幾好 不過食物上得好慢
都等左超過半小時先有個main🤦🏻‍♀️

2018-03-29 1399 浏览
第一次到依間餐廳食嘢裝修環境一流好適合朋友聚會價錢都算幾貴所以都唔係好多人幫襯☝🏻☝🏻☝🏻牛油果紅菜頭沙律我覺得完全唔合格紅菜頭少之又少最Hea嘅主要得生菜仲係一舊一舊切出嚟,仲未分開要$100一碟真係好失望我相信一般小店嘅沙律一定會好過佢☝🏻☝🏻☝🏻炸甜薯條都幾好味不過我覺得甜薯嘅味道唔係好出☝🏻☝🏻☝🏻烤雞BB薄餅其實食唔出有啲咩餡料不過整體調味惹味薄餅皮夠薄同埋脆☝🏻☝🏻☝🏻黑毛豬扒餐廳嘅招牌菜調味OK,肉新亦夠軟不過要接近$300,真係唔係好抵☝🏻☝🏻☝🏻酒煮青口青口都大粒不過有渣☝🏻☝🏻☝🏻檸檬撻,咖啡蛋糕,蘋果批賣相好吸引味道也不錯依間餐廳反而甜品係最好味整體:環境一流,味道一般,價錢略貴,招呼普通
第一次到依間餐廳食嘢

☝🏻☝🏻☝🏻牛油果紅菜頭沙律
我覺得完全唔合格
紅菜頭少之又少
最Hea嘅主要得生菜
仲係一舊一舊切出嚟,仲未分開
要$100一碟真係好失望

不過整體調味惹味
薄餅皮夠薄同埋脆

☝🏻☝🏻☝🏻黑毛豬扒
餐廳嘅招牌菜
調味OK,肉新亦夠軟
不過要接近$300,真係唔係好抵

☝🏻☝🏻☝🏻酒煮青口
青口都大粒
不過有渣

☝🏻☝🏻☝🏻檸檬撻,咖啡蛋糕,蘋果批
賣相好吸引
味道也不錯
依間餐廳反而甜品係最好味

整體:
環境一流,味道一般,價錢略貴,招呼普通
2018-03-28
  • 甜品
2018-03-25 901 浏览
The Chop House主要係室外環境吸引,感覺好有度假feel,可以吸收室外空氣!其實食物水準也很高,各式各樣食物味道都很好味最正係全日happy hour $40可以品嚐酒精飲料
2018-03-05
2018-03-17 770 浏览
After hanging out, we finally found this attractive restaurant in a crowded area.There're two areas including indoor and outdoor both surrounding by great and friendly environment. you will definitely feel it is the place to have gathering with friends(; good decor.For food, I also felt good of the quality and taste. We ordered Spaghetti Carbonara and Pork Belly Pizza. Both tasted very good. Carbonara is so creamy with strong favor of beacon. Pizza is still crispy though when it become cool. The

For food, I also felt good of the quality and taste. We ordered Spaghetti Carbonara and Pork Belly Pizza. Both tasted very good. Carbonara is so creamy with strong favor of beacon. Pizza is still crispy though when it become cool. The pork belly matched with sauces perfectly.
Spaghetti Carbonara

Pork Belly Pizza

They also get a Happy Hour Drink during all period (i guess merely for Mon-Fri) if you eat outdoor area. Beyond the happy menu, outdoor environment is good!

The service is still fine. Most of them are friendly but sometimes forgot what you ordered. Overall lovely environment!

For information, if you are non smoker, it's better you sit inside cause almost all people smoking outdoor. This is good for visit.
Spaghetti Carbonara
Pork Belly Pizza
2018-03-11 923 浏览
同男朋友一個月會食一次好西 今次揀左the chop house! 室內無晒卡位 所以最後調左出室外 室外好有feel呢!(可惜隔離枱食煙 破壞晒😒)嗌左個洋蔥圈 魷魚 pizza 同 牛排! 份量二人食剛好 全部都好咪!肉都係medium 好juicy! Pizza薄皮唔會俾舊包皮塞飽晒 正!洋蔥圈同魷魚好香口😋唔怕熱氣既話真係要試試!有涼風既情況下坐係室外傾計好似都特別交心🤣價錢唔算平 但係都值既!唔係成日食都ok呀!
2018-03-08 1222 浏览
朋友生日搵間餐廳慶祝好耐冇去過美麗華食飯開左好多鋪好多餐廳今次去試新餐廳"The Chop House" 未入餐廳前已感覺到佢既細心check in 時又會同你傾下計介紹一下飲品,starter整個環境令你感覺好舒服坐低後見到佢有個outdoor於是八卦出去睇下outdoor 位置都幾大可以坐10-15檯客個view十分一流係諾士彿台頂又可以望埋K11出面原來全日都有Happy Hour食完飯同朋友上黎飲野一流職員好好人提我地8點前有happy hour飲品半價我地即刻叫左杯mojito 同一jar sangria Starter 有洋蔥圈同蕃薯條蕃薯條好好食外層香脆內層有香味蕃薯味用送下酒傾下計都不失係一個好選擇main course 點左白酒煮青口,墨汁海鮮意粉, BBQ Ribs, Fish n Chips 同PizzaPizza 相對有驚喜, 薄底脆身, 亦十分足料, 之後忍唔住都要叫多一個。重點推介當然吾少得甜品一早同餐廳職員講左有2位朋友生日佢為我地送上一早order既甜品同唱生日歌仲幫我地影張即影即有送俾我地Bailey cheese cake Chocolate Fu
朋友生日搵間餐廳慶祝
好耐冇去過美麗華食飯
開左好多鋪好多餐廳
今次去試新餐廳"The Chop House"
未入餐廳前已感覺到佢既細心
check in 時又會同你傾下計
介紹一下飲品,starter
整個環境令你感覺好舒服

佢為我地送上一早order既甜品同唱生日歌
仲幫我地影張即影即有送俾我地

Bailey cheese cake

Chocolate Fudge Cake
兩個甜品都好好食,必食推介

值得一提
我地7:30食
坐到11點幾
一邊食一邊傾計
環境真係好舒適👍🏻

2018-02-22
2018-02-28 780 浏览
今日約左幾個西人朋友去食飯, 佢地都係鍾情於西餐所以就在尖沙咀睇下有咩好食. 見到呢間餐廳環境同埋地方都唔錯所以就去試試. 地方好靚亦都好舒適好有以前讀書時在Sydney 某間餐廳既Feel.我地7:30左右到左, 店員超好提我地8:00pm 前有happy hour所以我地就即刻追住個優惠叫左杯Triple Lychee Mojito & Volka Tonic. 叫左半打蠔做個starter 蠔都好新鮮肥美, 好creamy 又有海水味又唔會太咸. 由於我既西人係自私既民族佢地唔似我地會Sharing. 所以我地都係一人一個set.每個Set 都各色其色, 我都好唔知醜叫各人俾左一啖我試.  最後都係最鐘意我自己叫的Crispy Grill Salmon. 三文魚片做到咸咸香, 而且個皮好脆. 個魚身做到勁moist, 非常鮮嫩所以我既選擇係最好嫁!!!
2018-02-24
  • Triple  lychee  mojito
2018-02-10 1065 浏览
因為之前太忙, 所以遲左好多先同朋友慶生, 咁一定要帶佢食好野補返數啦預早兩日book枱, 好在都有位。我地本身唔算好肚餓, 所以叫左一前菜一主食依個青口好好食口感幾正唔會煮得太熟, 又有少少酒味之後係ribs & chicken朋友話個ribs好食整體都幾好食, 白色嗰個係d沙律, 有椰菜絲蘿蔔絲由於慶生, 點可以無蛋糕呢~~~ 我book枱嗰時留左字句, 食完飯再order甜品! 梗係試bailey cheese cake啦上台時d職員會吹生日歌係有少少高調, 但係依間餐廳就係高調慶祝再加上會幫你影即影即有送返比你架講返個甜品,我原來以為得中間嗰蛋糕, 點知仲有兩舊黃色檸檬味, 啡色似brownie 依個bailey cheesecake有驚喜啊我同朋友都好鐘意多人食試到更多款, 同埋我星期六去又唔係覺得個環境好嘈咋喎
預早兩日book枱, 好在都有位。

我地本身唔算好肚餓, 所以叫左一前菜一主食

依個青口好好食口感幾正
唔會煮得太熟, 又有少少酒味

之後係ribs & chicken
朋友話個ribs好食
整體都幾好食, 白色嗰個係d沙律, 有椰菜絲蘿蔔絲

上台時d職員會吹生日歌

係有少少高調, 但係依間餐廳就係高調慶祝
再加上會幫你影即影即有送返比你架

講返個甜品,我原來以為得中間嗰蛋糕, 點知仲有兩舊
黃色檸檬味, 啡色似brownie

依個bailey cheesecake有驚喜啊
我同朋友都好鐘意

多人食試到更多款, 同埋我星期六去又唔係覺得個環境好嘈咋喎

2018-01-13
  • 法式白酒煮青口
2018-01-31 664 浏览
每年都會同一班中學姐妹係聖誕節一聚。就到時間都會揀26號,交換禮物。今年其中一位姐妹推薦e一間話前幾日食完,誠意推介。聖誕節。竟然可以book到位嗰日去到大約七點左右,聖誕節竟然無full 場。等都唔使等就可以入去坐啦入到去個環境幾靚,好氣氛。大部分staff 都係外國人食物唔洗等好耐。點餐後10分鐘左右就上食物啦。食物味道就一般無太大特别。食物outlook 就幾靚既。主要都係食環境氣氛多。過日26號,到我地8點幾走,都未見坐滿
每年都會同一班中學姐妹係聖誕節一聚。
就到時間都會揀26號,交換禮物。

今年其中一位姐妹推薦e一間
話前幾日食完,誠意推介。
聖誕節。竟然可以book到位

嗰日去到大約七點左右,
聖誕節竟然無full 場。
等都唔使等就可以入去坐啦

入到去個環境幾靚,好氣氛。
大部分staff 都係外國人

食物唔洗等好耐。
點餐後10分鐘左右就上食物啦。

食物味道就一般無太大特别。
食物outlook 就幾靚既。
主要都係食環境氣氛多。

過日26號,到我地8點幾走,都未見坐滿
2017-12-26
圣诞节
2018-01-26 543 浏览
The quality and price don't match. We ordered a seafood plate which is 378, took 45min, and turned out to be only 2 small shrimps, 4 fried squid (80% bread), 4 mussels and 2 small pieces of salmon. I don't see why it took so long and just can't justify the price. They also serve super slowly and the waitress always seems so confused.

2018-01-20 716 浏览
The Chop House 一聽到個名字 自然地會想起是吃肉的地方不過 今次沒有嘗試烤肉/牛扒因為單叫烤肉的菜式都是供兩位用 份量有點大一大班人來食 會比較適合餐具擺設海鮮意粉 Pasta Al Farouk有藍青口、蝦、魷魚圈整體缺少了黃薑粉的味道比較像一般的忌廉意粉不過意粉的口感黏韌幾特別都是一碟好味的意粉The BBC - BBQ Beef, Bacon & Cheddar Burger這個配搭其實很好吃很多餐廳都有類煙肉+漢堡的配搭不過...就如圖中...一來到...包的形狀已變形...而薯條值得一讚炸得很香脆很好吃分開一半後, 看見Burger的材料 食慾大增可惜...並沒有預期的味道漢堡並沒有BBQ味 已點了7成熟... 但漢堡也沒有燒烤風味肉汁, 醬汁也很少...  咬開了也沒有汁流出來連夾在中間的車打芝本都未溶化以為肉味會非常濃郁的漢堡, 卻只是非常一般非常失望與BBQ Beef名稱不乎...這個價錢... 有更好的選擇...看來這間的BBQ菜式 或也可以不用試還點了兩杯飲品蘋果汁, 椰子特飲椰子特飲味道很好必點最後的驚喜是甜品 - Chocolate Fudge C
The Chop House

一聽到個名字
自然地會想起是吃肉的地方

不過 今次沒有嘗試烤肉/牛扒
因為單叫烤肉的菜式都是供兩位用 份量有點大
一大班人來食 會比較適合

餐具擺設

海鮮意粉 Pasta Al Farouk
有藍青口、蝦、魷魚圈

整體缺少了黃薑粉的味道
比較像一般的忌廉意粉
不過意粉的口感黏韌
幾特別
都是一碟好味的意粉
Pasta  Al  Farouk

這個配搭其實很好吃
很多餐廳都有類煙肉+漢堡的配搭
不過...就如圖中...
一來到...包的形狀已變形...
而薯條值得一讚

炸得很香脆

很好吃
The  BBC

分開一半後, 看見Burger的材料

食慾大增

可惜...並沒有預期的味道
漢堡並沒有BBQ味

已點了7成熟... 但漢堡也沒有燒烤風味

肉汁, 醬汁也很少...  咬開了也沒有汁流出來
連夾在中間的車打芝本都未溶化
以為肉味會非常濃郁的漢堡, 卻只是非常一般
非常失望

與BBQ Beef名稱不乎...
這個價錢... 有更好的選擇...
看來這間的BBQ菜式 或也可以不用試

還點了兩杯飲品
Apple  Juice

蘋果汁, 椰子特飲
Virgin  Toasted  Coconut  Colada

椰子特飲味道很好

必點

最後的驚喜是甜品 -
 Chocolate Fudge Cake 軟心朱古力蛋糕
蛋糕的朱古力味超級濃郁, 朱古力愛好者必試
Chocolate  Fudge  Cake

點了蠟燭, 侍應們唱著生日歌送上
非常有驚喜

女孩子應該會很喜歡

甜品亦有寫上Happy Birthday字樣
侍應還會為客人拍攝一張即影即有照片
附送在一張生日卡給客人

整體來說
食物的味道, 與價錢不成正比
不合預期的食物質素
這間餐廳吃的是環境, 舒適, 氣氛
Chocolate  Fudge  Cake
2018-01-19 542 浏览
開會開到7點幾,本身仲諗住同朋友去Happy hour ,最後嗌個朋友去尖沙咀搵間餐廳坐住等啦。我個朋友真係冇介紹錯,佢之前話成日都去呢間餐廳度食,話呢到環境好又平,所以極力介紹我wo🤔一入到去我個朋友話我地坐outdoor,因為平日只要坐outdoor,drink Menu所有酒都係$40,仲要係全晚!一入到去已經覺得個環境好靚,做嘢做得咁辛苦,當然一坐底就嗌返杯酒relax下先啦😎一睇份drink menu,話有紅白酒仲有啤酒添😍全部都係$40一杯😨😨😨仲要唔難飲喎,真係飲到你醉都得😂我朋友介紹呢度啲生蠔,話半打都只係$155,本身都唔係抱太大期望,以為咁平一隻都唔方大得去邊啦,點知好有驚喜雖然唔係話超級新鮮,但係百幾蚊半打仲要咁大隻去邊度塭😭最後我哋encore左兩次😂😂之後我哋就試咗佢個牛扒同雞翼。牛扒都OK好食同唔貴,個雞翼係炸嘅但好似落咗太多麵粉,唔難食但就普普通通啦。 最後我哋三個人分別嗌左3杯紅酒,三杯紅酒,兩支啤酒,埋單都係1600幾。真係抵到爛!我地就過咗好開心嘅一晚我下次一定會再嚟